HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2018 Perşembe - 09:13

CHP’li Sertel: AK Partililer’den oy alacağımızı düşünüyorum

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Üretici sabahtan akşama kaadar çalışıyor. Sıkıntı çekiyor, borçlarını ödeyemiyor. Geçmişte AK Parti’ye oy vermiş vatandaşlar yüzünü CHP’ye dönmüş durumda” dedi. 

CHP’li Sertel: AK Partililer’den oy alacağımızı düşünüyorum

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel, SonSöz TV canlı yayınına konuk oldu. Sertel 24 Haziran seçimleri ve İzmir’e hükümetin yatırımları ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

BİR TWETT ATTIM, 2 MİLYON İNSAN GÖRDÜ
Sertel, “Bir tweet atmıştım, ‘Saltanat bitsin artık’ diye yazmıştım. Ben cumhurbaşkanının 286 aracından kırkının böyle arka arkaya dizilerek Işıklar içeresinde trafiği kapatarak Cuma namazına gidişini paylaşmıştım. Twitter’de 2 milyona yakın insan görüntüleri izledi Özellikle gençler çok yaratıcı ve gerçekten çok güzel kullanıyorlar bunu. Hazırladıkları tweetlerle içeriklerle gerçekten sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başa çıkamayacağı bir noktaya getirmişler sinirlerinde allak bullak ediyorlar” dedi.

HELVA YAPAMIYORLAR ÇÜNKÜ ŞEKERİ SATTILAR
AK Parti’nin fabrikaları sattığını ve üretimi bitirdiğini ileri süren Sertel “yeni bir fabrika açmadan bütün fabrikaları kapatarak satarak milleti perişan ettiler. İzmir Çamdibi'nde büyüdüm. Geçen gün orada yaptığımız toplantıda 20 yıl önce hatta AKP iktidarı gelene kadar oranın etrafı fabrikalarla doluydu. İnsanlar oralarda iş bulur çalışırdı. Şu anda bacası tüten tek fabrika belediyeler. Herkes belediyelere girmeye çalışıyor. İnsanlar çaresiz. Un-yağ-şeker var ama unu çaldılar, şekeri sattılar. İktidara geldiğimizde bu kurumları yeniden ihya edeceğiz” şeklinde konuştu.

ATADIKLARI DEĞİL ATTIKLARI ADAY OLMALIYDI

AK Parti’nin vekil adaylarının İzmir’e yabancı olduğunu söyleyen Sertel, “Günlerdir geziyorum bir tane AK Parti milletvekili adayı ile karşı karşıya gelemedim. Geçmiş dönemde Necip Kalkan’ı, Kerem Ali Sürekli’yi sürekli görüyordum. Bu isimlerle sahada karşılaşıyorduk. Şimdi bu insanlar nerde? Neden aday gösterilmediler. Çünkü bunlara yaranılmaz… Önceki ve son il başkanında kulakları çınlasın ikisi de çok iyiydi. Kavga etmeyi sevmezlerdi. Bu insanlara da kötülük yaptılar. Ön seçim yapsalardı atadıkları adamları değil attıkları adamları seçerlerdi. Eğilim yoklaması yapıyorlar, eğilimde kim 1. çıkıyorsa sonuncu oluyor. Kim sonuncu çıkıyorsa birinci yapıyorlar” dedi.

SEÇMEN YÜZÜNÜ BİZE DÖNDÜ
MHP ve AK Parti’den önemli derecede oy alacaklarını belirten Sertel, “Bayındır’da tam 4 saat oturup sohbet ettim, karış karış gezdim. Vatandaş ürettiğinin karşılığını alamıyor, borç içinde. Sabahın köründen gecenin yarısına kadar çalışıyoruz ama sıkıntı çekiyoruz diyorlar. Bunu diyen AK Parti’ye, MHP’ye oy vermiş vatandaşlarımız ve yüzlerini bize dönmüş durumdalar. Türkiye gibi bir ülkede üreticiye üretmemesi için elden gelen yapıldı. Tarlaya pamuk ekmemesi için uğraştı, ekme biçme sana para vereyim denildi. Sen çalışma, sana makarna vereyim diyor. Bu ülkenin hızla kalkınmaya ihtiyacı var. İktidar kendisine saraylar kuruyor, har vurup harman savuruyor. Eskisi gibi öyle fakir fukara babası edebiyatı bitti. İnsanlara tepeden bakıyor, 3000 korumayla geziyor” dedi.

İZMİR 4 KOYUP 1 ALIYOR
İzmir’in hükümetten gerektiği yardımı alamadığını söyleyen Sertel, “İzmir'in sanayisinden küçük esnafına kadar herkes vergisini ödüyor. Bağkur'unu ödüyor, SSK’sını ödüyor. İzmirli helal kazanıyor ve kazanırken de bütün esnaf vergisini ödüyor. İzmir'den 4 alıyorlar ama 1 veriyorlar. 4’te 3’ü ise Konya’ya veriyorlar. Sen al İzmir’in vergisini götür başkasına ver. Böyle bir şey olur mu? Türkiye’de yaşayan fukaraların paraları Suriyelilere yediriliyor. 40 milyar dolar Suriyelilere para verildi. Her ay çocuklarına 900 lira veriyorlar, üniversitede okuyan çocuklarına 1250 lira burs ödeniyor. Onların çocukları üniversiteye giderken sınavsız giriyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan çocuklar cezalandırılıyor. Suriye'den Türkiye'ye göç eden insanları tekrar eski yerlerine göndermemiz gerekiyor. Türkiye'de Suriye istemiyoruz. Suriye'de Suriyeliler olsun istiyoruz Türkiye'de Suriye olmasın. Bütün Avrupa ülkeleri kapılarını kapatıyor. Bizi Suriyelilere bakmakla mükellef görüyorlar. Suriyeliler gitsin kendi ülkeleri korusun” dedi.

İZMİRLİ’Yİ TANIMIYORLAR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün ‘İzmir’in refah gelirinden daha fazla pay alması için AK Parti’yi desteklemesi gerekir’ sözünü eleştiren Sertel, “Faruk Bey biz onları cezalandırıyoruz demiş. Faruk Bey, oy verenin ödüllendirildiği, oy vermeyenin cezalandırıldığı bir siyasi anlayışı ile hareket ediyor. Bunu kabul etmek asla mümkün değil. Bizim anlayışımızda insanların eşitliği var. İnsanlar benim gibi düşünmüyor olabilir. Bizim partimize oy vermiyor da olabilir. Türkiye’ye yaptığı yatırımların 10/1’ini İzmir’e yapmadılar. Aziz Kocaoğlu diyor ki “ben sizden bir şey istemiyorum. İzin çıksın yapayım” diyor. Geçen gün Narlıdere'ye metronun temelini attık. Bir kuruş devletten destek yok. İzmir’i cezalandırmaya çalışıyorsunuz. İzmir de sizi cezalandırıyor. Bunlar İzmirliyi tanımıyor” dedi.

 

 
Türkiye'nin en uzunu tüneli açıldı!
 
İYİ Partili Kerpişçi: İzmir kararını çoktan verdi Akşener'i bağrına bastı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan flaş OHAL mesajı
Erdoğan, Anadolu Yayıncıları Birliğinin 24 TV-360'ta canlı yayınlanan ...
CHP İzmir Milletvekili Sındır: Erdoğan: ‘Kıraathane’, İnce:  ‘İş - Aş’ Diyor…
CHP İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır SONSÖZ TV’ye konuk oldu. Sındır, ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Bir İnce Muharrem
Hanzade ÜNUZ yazdı... Bir İnce Muharrem
 
AK Partili Dağ: Kocaoğlu ile 24 Haziran’dan sonra hesaplaşacağız!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Şu anki gündemimiz genel ...
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının "Man adaları" iddialarına yönelik ...
Muharrem İnce: Bırakırım ama bir şartla...
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ordu'da yaptığı konuşmada ''Birinci ...
 
'Kıraathane deyince kumarhane anlıyorlar'
Trabzonda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Ana muhalefet kıraathane ...
İzmir siyasetinde bayramlaşma programı: Hangi parti, nerede, ne zaman?
Bayram öncesi hazırlıklar tamamlanırken, siyasi partiler ve İzmir Büyükşehir ...
AK Partili Çankırı'dan Kordon'da genç buluşma: Çiğdem-çay bizden, sohbet sizden
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Partinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva