HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2018 Çarşamba - 16:55

AK Partili Dağ: Kocaoğlu ile 24 Haziran’dan sonra hesaplaşacağız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Şu anki gündemimiz genel seçim. İlk turda Cumhurbaşkanlığını kazanırsak 24 Haziran’dan sonra gündemimiz, hesaplaşmamız Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Bey ile olacak” dedi.

AK Partili Dağ: Kocaoğlu ile 24 Haziran’dan sonra hesaplaşacağız!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, SonSöz TV’de katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’deki seçim çalışmaları ile ilgili konuşan Dağ, “Kampanya dönemi olmadığı zaman insanların bakışı davranışı çok farklı oluyor. Kampanya döneminde artık oy istemeye gidiyorsunuz beklentiler değişiyor. Bu kampanyada bir farklılık görüyorum İzmir’de zaman zaman zorluk yaşadığımız mahalleler, sokaklar oluyordu. Bazen haksız bazen haklı tepkilerle karşılaşabiliyoruz. Sonuçta iktidar partisiyiz ama bu seçim dönemin de hiç karşılaşmadım desem yeridir. Sadece HDP’li bir grupla kısa bir sözlü tartışma oldu. Onun dışında olmadı” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI RAHAT DURUMDA
En iyi anketin sandık olduğunu söyleyen Dağ, “Biz işimizi sağlama alıyoruz. Sadece seçim zamanı anket yapmıyoruz. Geçen sene Mayıs ayında AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğum dönemden bugüne her ay bir veya iki defa anket yaparız. Süreci izleriz. Ne aşamadayız veyahut gündem neyse ona göre bir tercihte bulunur anketi ona göre yaparız. Mesela TEOG, Dolar, Afrin operasyonu çok ciddi tartışıldı. Doların yükselmesi, ekonomik hususlar belli başlı da temel sorular vardır. Bunlar açısında da halkımızın beklenti ve taleplerini takip ediyoruz. Yani şunu net bir şekilde söyleyebiliriz bir kere ortada bir o kadar yani bir ittifak oluşmuşken ittifaklar arası oy kayması görünmüyor. Millet ve Cumhur İttifakı’nda şöyle bir beklenti var. Saadet Partisi oylarını alır mı? Net bir şekilde gördüğümüz geçişkenlik 0,5 en fazla 1. Daha fazlası yok. Dolayısıyla burada halk oylamasını bir kriter olarak alacaksak AK Parti-MHP bloğunun oyu referandumda ortaya çıkan bir oy. Bizim yaptığımız çalışmalarda da ortada somut bir olay varken bile siz soyut olan bir sistem önermenize rağmen 51.4 oranında oy aldık. Şu anda bizim ittifak çok daha net rahat durumda diğer tarafta meclis konusunda benim kafam da bir sayı var. HDP barajı aşsa da Allah’ın izniyle 326 altına düşmeyecek” dedi.

CHP ARKA PLANDA HDP İLE İTTİFAK YAPIYOR 
CHP’nin arka planda HDP’yi desteklediğini belirten Dağ, “HDP aşmasa zaten durum belli. Aştığı zaman yaklaşık 50'ye yakın milletvekili çıkarıyorlar. Onlar da kendilerince meclis çoğunluğu yapıyorlar. Onlar bunu söylemeseler bile CHP ve HDP arka planında başka şeyler yapıyorlar, bunu görüyoruz biliyoruz. Ama biz kendi çalışmamıza bakmak zorundayız CHP'nin burada yapmış olduğu hareket çok ahlaki değil. 7 Haziran’da bu yapıldı. Bunu herkes biliyor. HDP’yi ittifaka dahil etmeyip arkadan dolaşarak “her evden 4 oydan birini HDP’ye verin” çalışmasını yapmak hiç ahlaki değil. Madem ki bu partinin barajı geçmesini istiyorsunuz ittifaka alsaydın. Ama bunu yapmayıp arkadan bunun çalışmasını yapıyorlar. Şunu açık bir şekilde söylüyorum. CHP, HDP’ye oy vermese bunlar barajı aşamaz. Biz zaten barajı aşamasalar 400’ü yakalarız. Barajı aşması için özel bir uğraş vermeyiz” dedi. 

İzmir’den hedeflerinin yüksek olduğunu söyleyen Dağ, “Kaç milletvekili çıkaracaksınız diye soruluyor. İzmir’de 14’de 14, Türkiye genelinde 600’de 600 istiyoruz. Ama gerçekliği de biliyoruz. İzmir’de 14 vekille sahada olduğumuz için herkesin morali motivasyonu yerinde” dedi.

İTTİFAKTAKİ DİĞER PARTİLERDEN KAYIP OLMAZ
Cumhur İttifakı’ndaki partilerden beklentileri için ise, “Milliyetçi Hareket Partisi'nin tabanındaki oy neyse cumhurbaşkanımıza aynısı yansıyacak. Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve HÜDA-PAR’dan sağa-sola kaçma olmadan net bir şekilde oy vereceklerdir. Diğer tarafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsiliyeti arttırmak için kendi partilerine oy vereceklerdir” dedi.

SAADET PARTİSİ MUHATTABIMIZ DEĞİL
Saadet Partisi ile aynı tabana hitap etmediklerini söyleyen Dağ, “Saadet Partisi 0,7 alır, biz yüzde 49 alıyoruz. AK Parti ile Saadet’in karşılaştırılamaz. Yepyeni bir nesil oluştu. Saadet Partisi bunları göremiyor. Ortada 15 milyona, 20 milyona yakın yeni bir seçmen kitlesi var. Bunlar rahmetli Necmettin Erbakan’ı görmediler, yaşamadılar. Recep Tayyip Erdoğan’ı gördüler. Doğduklarında o vardı ve onunla büyüdüler. Onun için aynı taban konusunda hüküm yapılması doğru değil. Biz Milli Görüş gömleğini çıkardık dedik. Belki İzmirlilerin bir kısmı bunu göremedi. Ama Millet İttifakı’na girdiler. Demek ki çıkardığımız milli görüş kimliğini CHP giymiş.     Geçen gün Temel Karamollaoğlu’nun 15 Temmuz’da şehit olmuş birinin eşiyle yaşadığı diyaloğu gördünüz. Kimyası bozuldu. Saadet Partisi bizim muhattabımız değil” dedi.

KARŞIYAKA STADI’NDA BELEDİYENİN ORGANİZASYONU VAR
Karşıyaka Stadı projesi ile ilgili sorunların sürdüğünü belirten Hamza Dağ, “Alsancak’ta ve Göztepe’de hiçbir problem yok. Demek ki bir problem çıkarılmadığı takdirde tıkır tıkır yürüyormuş. Karşıyaka’da sıkıntılar devam ediyor. Açılan 50’ye yakın dava var. Dilekçeler aynı yerden çıkmış. Burada belediyenin bir organizasyonu olduğu düşüncesindeyim. Belediye “ben buraya karşıyım” diyor. Dolayısıyla dava açılması için ön ayak olması söz konusu olabilir. Bu davalar açıldı, bizim yapmamız gereken bu davanın sonucunu beklemektir. Doğal olan bu. Öncesinde beklemedik yatırımlar yaptık aleyhinde bir karar çıkınca o yatırımlar ortada. Davaları geriye çekerlerse Karşıyaka’yı da kazandırmış oluruz. Yerel yöneticiler şunu mu düşünmeye başladılar. Artık Karşıyaka Spor Kulübü yani zor durumda. Artık Karşıyaka ile ilgili bir şey olamayacak diye mi düşünüyorlar? Benim öyle bir düşüncem yok. Kulüplerin tamamının Altay'ın, Karşıyaka’nın, Göztepe’nin, Altınordu'nun, İzmirspor’un da şehre büyük bir heyecan kattığı düşüncesindeyim” dedi. 

24 HAZİRAN’DAN SONRA GÜNDEMİMİZ AZİZ BEY OLACAK
24 Haziran seçimlerinin ardından yerel seçim çalışmalarına start vereceklerini söyleyen Dağ, “Şu anki gündemimiz genel seçim. İnşallah ilk turda Cumhurbaşkanlığını kazanalım 24 Haziran’dan sonra gündemimiz, hesaplaşmamız Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Bey ile olacak. Önce aday mı, değil mi onu bir netleştirsin bizde ona göre kendi siyasetimizi belirleyelim. Önce kendi parti içindeki sorunları halletsinler, sonra bizimle uğraşsınlar. Genel seçim zamanında Aziz Bey ile ilgili tek bir ifadem bile yok. CHP’li belediye başkanının çıkıp sahada koşturması oy istemesi normal. “Ben size hizmet vereceğim ama AK Parti’ye oy çıkmayacak, CHP’ye çıkacak” gibi bir üslupla hareket ederse yanlış olur. Menderes’e yapmış olduğu ayrımcılığı, Ödemiş’e yapmış olduğu ayrımcılığı bu kampanya başlayana kadar konuştuk ama şimdi genel seçim kampanyası ondan sonra yerel seçim kampanyası” dedi.

HAYATINDA OTOBÜSE BİNMEMİŞ İNSAN YÖNETİCİ OLAMAZ
İzmir’de birinci parti olmayı hedeflediklerini belirten Dağ, İzmir’de beni herkes tanır. Görmese bile ismen tanır. kendi bölgemde 2 milyon insandan 500 bin insanla muhakkak bir temAs kurmuşumdur. Ben 16 yaşında bu şehre gelmişim. Hayatında hiç belediye otobüsüne binmemiş insanlar ne yerel yönetici ne genel yönetici olamazlar. Bu şehirde 10 sene boyunca minibüs ve otobüs dışında hiçbir şeye binmedim. Büroyu açtığımda araba aldım. Bu şehrin sıkıntıların ben biliyorum” dedi.

 
Bayram tatili başlamadan yollar kan gölü!
 
Başkan Batur personelle bayramlaştı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürsoy 14 Haziran 2018 Perşembe 08:35

Bu AKP lileri anlamak hakikaten zor. CHP nin arka planda HDP ile pazarlık yaptığını söylemek anca size yakışır Çünkü siz zamanında Bölücü terör örgütü soytarılarına Sayın dediniz Kıymetliniz idi,Şivan Perver karşısında salya sümük ağladınız. Dolmabahçede görüntü verdiniz heyetleri İmralıya çiçeklerle devletin imkanları ile ağlayarak uğurladınız. şimdi CHP diyorsunuz. Siz işte busunuz. Ayrıca Aziz KOCAOĞLU başkanımıza aba altından sopa göstermek'te nedir devletin imkanları bize geçerse ki şimdi sizde ama Cesaretiniz İZMİR e yetmez ola ki geçerse gereğini yaparız tehdidi'ne Ne AZİZ BAŞKAN nede İZMİR'li müsade etmez. Sizin artık söylediklerinize sadece siz inanırsınız. Yazık ama sizlerinde çocukları var o kardeşlerizinde Aydınlık günlerde yaşama hakkı var almayın ellerinden Yarınlarını , Sahip çıkın değerlerimize Yalana Dolana DUR diyeceğinizi biliyorum. Sandıkta belki sizin Aile bireyleriniz bile MİLLET adına oy kullanacaktır.TAMAM

Yorumu oyla      14      5  
KARABAGLAR HALKI 14 Haziran 2018 Perşembe 08:15

Aziz halkız biz izmirliyiz....

Yorumu oyla      12      5  
14 Haziran 2018 Perşembe 08:09

Anca tehdit edin. Görürüz bakalım kim kiminle hesaplaşıyor...

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa Naci 14 Haziran 2018 Perşembe 01:29

Sizin ne haddinize Aziz’i tehdit etmek

Yorumu oyla      12      5  
analiz 14 Haziran 2018 Perşembe 00:33

Sayin Kocaoglu secimlerde Ak Partili secmenden bile oy aliyor nedeni sizler sadece konusuyorsunuz Kocaoglu yapiyor. Once su Bayrakli ve Karabaglar ilce sinirlarini duzeltin.Izmire 1 metre bile metro yapmadiniz.

Yorumu oyla      12      5  
adsiz 14 Haziran 2018 Perşembe 00:17

Sizinle sanirim ayni ulkede yasamiyoruz.Size tek konusacagimiz secim sandigi cunku insanlarin ne durumda oldugunu kabullenmiyorsunuz. Hayat pahaliligi canimiza okudu; her soylediginizi curutmek cok basit sadecesunu bilin 16 yillik destek bitti

Yorumu oyla      12      5  
Has izmirli 13 Haziran 2018 Çarşamba 21:49

Ey muhalefet hiç çırpınmayın, ak parti geliyor yıldırım gibi

Yorumu oyla      9      8  
bu arada 13 Haziran 2018 Çarşamba 21:39

O bekleyen izinler var ya, onların da hesabı sorulacak sizden bu seçimde.

Yorumu oyla      12      5  
Mevlut Demir 13 Haziran 2018 Çarşamba 21:34

Hamza Bey, sizinle millet 24 Haziran'da öyle bir hesaplaşacak ki bir daha İzmir'in Aziz Başkanına söz söylemeye yüzünüz olmayacak.

Yorumu oyla      12      5  
izmirli 13 Haziran 2018 Çarşamba 21:11

Aziz geliyor gümbür gümbür....

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının "Man adaları" iddialarına yönelik ...
Muharrem İnce: Bırakırım ama bir şartla...
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ordu'da yaptığı konuşmada ''Birinci ...
'Kıraathane deyince kumarhane anlıyorlar'
Trabzonda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Ana muhalefet kıraathane ...
 
İzmir siyasetinde bayramlaşma programı: Hangi parti, nerede, ne zaman?
Bayram öncesi hazırlıklar tamamlanırken, siyasi partiler ve İzmir Büyükşehir ...
AK Partili Çankırı'dan Kordon'da genç buluşma: Çiğdem-çay bizden, sohbet sizden
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Partinin ...
'Adil Öksüz' ile ilgili Çavuşoğlu'ndan ilk açıklama!
AA'nın Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğunu iddia eden haberinin ardından ...
 
AK Partili Kaya'dan 3 ilçede 20 saatlik mesai!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sahadaki çalışmalarını ...
Kılıçdaroğlu: İnce birinci turda da seçilebilir
Muharrem İnce birinci turda da seçilebilir. Müthiş bir dip dalga geliyor" ...
AK Partili Nasır: Esnafın temsilcisi olacağım
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, ziyaret ettiği ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva