HABERLER>POLİTİKA
16 Şubat 2018 Cuma - 14:37

CHP'li Purçu'dan Roman çocuklarına şiddete tepki!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Çocuğa yönelik şiddet kabul edilemez. Çocukların eğitimde ayrımcılığa maruz kalması suçtur" dedi.

CHP li Purçu dan Roman çocuklarına şiddete tepki!

İstanbul’un Çekmeköy İlçesi’nde, Nişantepe İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 3 öğrencinin aileleri, geçtiğimiz hafta çocuklarının okulda şiddete maruz kaldıklarını belirterek, öğretmen hakkında şikayette bulundu. Nişantepe İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencileri E.Ç ve K. Ç. İsimli kardeşler (11) ile G.M (13) isimli öğrenciler, ders zili çaldığı anda tuvalette oldukları gerekçesiyle nöbetçi öğretmen tarafından “tekme, tokat, boğazının sıkılması” şekliyle dayak yediklerini belirtti. Bir başka öğrencinin ailelerine haber vermesiyle konudan haberdar olan anne ve babalar, Çekmeköy Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Bürosu’na giderek şikayette bulundu.

7 Şubat 2018 Çarşamba günü okulda gerçekleştiği belirtilen darp olayının ardından İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine aileleri tarafından götürülen öğrencilerin genel muayenesinde darp edildikleri yönünde rapor verildi. Özel eğitim öğrencisi olan ikiz kardeşlerin babası, Çekmeköy Çocuk Bürosu’na giderek şikayette bulundu.

İkiz kardeşlerin çiçekçilik yapan annesi ise çocukların şiddet gördüğü olayda kendilerine okul yöneticileri tarafından haber dahi verilmediğini, başka bir öğrencinin kendilerini haberdar ettiğini belirterek tepki gösterdi. Benzeri olayların sık sık yaşandığını, şikayetlerini okul müdürüne birden fazla kez ilettiklerini belirten anne, terslendiklerini, Roman oldukları için önyargıya maruz kaldıklarını, defalarca görüşmelerine rağmen okulda sorunların çözülmediğini ifade etti.

Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahalledeki okulda öğrenim gören Roman çocuklara yönelik ayrımcılığın sürdüğünü söyleyen öğrenciler, okulda sözel tacize uğradıklarını belirtiyor. “Pis kokuyorsun, okusan ne olacak? Roman değil misiniz?” gibi sözel tacize maruz kalan öğrencilere yönelik önyargılı tavrın uzun bir süredir devam ettiği iddia ediliyor.

Özel eğitim öğrencisi olan E. ve K. kardeşler ile G.M.’nın velileri, çocuklarının uğradıkları şiddetin darp raporuyla da belgelendiğini gerekli girişimlerinin süreceğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman mahallelerindeki okulların sürgün yeri olarak görüldüğüne, Roman çocukların kayıp olarak görüldüğüne ve önyargılara dikkat çekti. Ayrımcı, önyargılı tavırların sürdüğünü belirten Milletvekili Purçu, okulda yaşanan çocuğa yönelik şiddeti uygulayan öğretmen hakkında hukuki girişimlerin takipçisi olacağını belirtti.

Purçu tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“Yaşanan şiddet, basit, sıradan görülemeyecek bir durumdur. Çocuğun gelişiminden, eğitiminden sorumlu bir öğretmenin, insan onuruna yakışmayan, çocukların bedensel-zihinsel bütünlüğüne zarar veren ve travmatik etkiler bırakan bu eylemi hakkında gereken soruşturma etkin şekilde yapılmalı, sorumlular hakkında kamu vicdanını ve adaleti sağlayacak yaptırımlar uygulanmalıdır. Çocuğa yönelik şiddet kabul edilemez. Çocukların eğitimde ayrımcılığa uğraması suçtur. Yaşanan olay, münferit bir olay olarak görülemez, görülmemelidir. Benzeri olayların farklı yerlerde sıklıkla yaşandığını biliyoruz. Dezavantajlı çocuklarımızın okul terklerinin önlenmesi, eşit koşullarda eğitim alması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetim mekanizmasının iyi işletilmesi gerekiyor. Biz eğitimde tek bir çocuğun dahi feda edilmemesi gerektiği bilinciyle, her durumda çocuğun üstün yararı gözetilmeli diyoruz"

Kendisine ulaşan öğrenci velilerini dinleyen Milletvekili Purçu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile telefonda görüştüğünü, Milli Eğitim Müdürünün, hakkında şikayette bulunulan öğretmen hakkında soruşturma başlattıklarını söylediğini belirtti ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde de girişimlerde bulundu.

 
İzmir'de FETÖ sanığı akademisyene hapis cezası
 
Altay'da sentetik çim hazırlığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan açıkladı: İzmir'e teknoloji üssü için ayrıntılar belli oldu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kurulması planlanan İzmir ...
AK Parti İzmir’de devir-teslim zamanı: Şengül’ün ikinci dönemi resmen başladı!
İzmir İl Başkanı olarak atanan Şengül, “Artık bize uyumak yok. Enerjimizi ...
AK Partili Sürekli, SonSöz TV’ye konuk oldu: Kocaoğlu adaylığını Selçuk’ta ilan etti!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, SonSöz Tv’de İzmir Büyükşehir ...
 
Nihal AŞKIN yazdı... Meral Akşener, İzmir teşkilatına neden kızdı?
Nihal AŞKIN yazdı... Meral Akşener, İzmir teşkilatına neden kızdı?
PM Üyesi Aksünger’den flaş açıklamalar: İzmir, baronlar kaynaklı kaybetti!
Kurultayda liste delerek PM’ye seçilen Aksünger, “İzmir PM seçimlerinde ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu taburcu oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hastaneye yatarak idrar yollarıyla ...
 
Görüşmede kritik mesajlar: Bunlar geride kaldı!
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak basın ...
ABD'den skandal YPG açıklaması!
ABD Dışileri Bakanı Tillerson Lübnan ziyareti sırasında terör örgütü YPG ...
AK Partili Delican’dan açıklama: Alnım aktır gönlüm rahattır!
Genel merkezin Şengül’ü İzmir İl Başkanı olarak ataması sonrasında konuşan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva