HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2018 Pazartesi - 10:59

CHP’li Purçu’dan adaylık çıkışı: Kılıçdaroğlu ne derse o olur!

Milletvekili Purçu, yeni dönem adaylığı için, “Partim bana ön seçime gireceksin derse de sen kontenjandan gireceksin derse de sesimi çıkarmam. Ya da sen ne ön seçime ne kontenjana gireceksin kenara çekileceksin derlerse de çekilirim. Partim bana ne derse başımın üstünde” dedi.

CHP’li Purçu’dan adaylık çıkışı: Kılıçdaroğlu ne derse o olur!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu.

İzmir Milletvekili Purçu, kendi çocukluğu, roman vatandaşların sorunları ve ülke gündemine dair birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

SAÇ TELİ ÜZERİNDE YÜRÜDÜM
Purçu ilk olarak çocukluk dönemi hakkında bilgi verdi ve “Çocukluğumuz sıkıntıyla geçti. Okumam lazım, insanlara faydalı olmam gerekiyor dedim. Hep okudum. Fakirlik de olsa bir şekilde bu hedefe ulaşacağım dedim. Çok değişik zikzaklar yaşadım. Saç teli üzerinde yürüdüm ve hedefime ulaştım. Kendi kültürünle mücadele ediyorsun, dışarıyla mücadele ediyorsun. Erken evleneceksin, annene babana torun vereceksin. Biz romanların hayatında bu var. Ama biz kabuğumuzu kırdık” dedi.

KAYMAKAMLIK HAYALİM VARDI AMA DAYIMIZ YOK Kİ!
Purçu, “Çocukluğumda kaymakamlık hayalim vardı. Anneme bir gün sordum, ‘Bu adam kim, herkese iyilik yapıyor?’ dedim. O hayal öyle doğdu. Sonrasında o hayalden vazgeçtim. Ne kadar çalışsam da torpil lazım. Mülakata giriyorsun, soruları cevaplıyorsun, ‘nerelisin, annen baban ne iş yapar?’ diyor cevaplıyorum. Çıkabilirsin diyor. Türkiye’de liyakat sistemi oturmadı. Makam mevkiyle bazı yerlere giriliyor. Bizim dayımız yok ki. Kaymakam olamadık ama milletvekili olduk” diye konuştu.

‘NERELİSİN’ DEMEK BİLE AYRIMCILIK!
Purçu, romanlara karşı yürütülen ayrımcılığa dair ise, “Türkiye’nin en büyük sıkıntıs ayrımcılık ve kutuplaşma.  İnsanlar o kadar çok bölümlere ayrılmış ki… ‘Nerelisin?’ diyor. Bu bile ayrımcılık. Hemşerisiysen daha iyi davranacak. Kanada’da kimse sana nerelisin demez. Geçen gün bir hanım, ‘Ben arabamın fiyatını açıklayacak kadar ahlaksız ve çingene değilim’ dedi. Bu ne demek ya? Ahlaksızlık ve çingene terimleri yan yana kulanılırsa bu ne anlama gelir? Türk diliyle uğraşan uzmanlara ve akademisyenlere sorsunlar bakalım ne anlama geliyor” açıklamasında bulundu.

BİZİM İÇİN MİLATTI AMA PLANA UYULMADI
Purçu roman açılımına ilişkin konuşurken, “Biz paraya değer vermeyiz. Yer, içeriz bugün karnımız doydu yarına Allah kerim. Roman açılımı yapıldı. Aslında hakkını teslim etmek lazım. Türkiye’de devlet ilk defa roman STK ve kanat önderlerini bir araya getirdi. Bu bizim açımızdan dönüm noktasıydı. 2010’da süreç başladı. 2015 yılında da cumhuriyet tarihinde ilk defa roman strateji ve eylem planı hazırlandı. Bu belge bizim için milat. Önemli bir süreçti. Ama sonrasında hüsran ve sıkıntı var.  Plana uyulmadı” dedi.

PURÇU’DAN ROMANLARA MÜJDE: İLK DEFA AÇIKLIYORUM…
Purçu roman açılımının yarıda kalması sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na götürdüğü teklifi ilk defa açıkladı. Purçu, “Genel başkanıma söyledim. Bir roman planı var ama sahada uygulama yönü yok. Hükümet uygulamıyor. Biz CHP olarak ne yapacağız? Onların yaptığını mı takip edeceğiz?’ dedim. Doğru söylüyorsun dedi. İlk defa bir partinin böyle bir plan ve programı olsun dedim. Çok güzel hay hay dedi ve siz çalışın biz PM’’ye sunalım, geçirelim. CHP’nin ilk defa romanlarla ilgili bir eylem planı olsun. Belediyelerimizin olduğu yerlerde uygulansın dedi. Planımız sonlanıyor.  8 Nisan Roman Günü. Dünya kutluyor. O gün genel başkanımız İstanbul’da romanlarla bir araya gelecek ve planı açıklayacak” diye konuştu.

URLA’DA EN KISA SÜREDE TEMEL ATMAYA BAŞLARIZ
Urla’da yaşan romanların toplu konut projesi hakkında bilgi veren Purçu, “Urla’daki roman vatandaşlara konut sözü vermiştik. Bu işin hiç peşini bırakmadım. Bakanlıklarda mekik dokudum. Süreç çok sıkıntılıydı. Fon kurulu toplandı ve bütçe kararını aldı. Yetkiyi İzmir Valisi’ne verdi. Bir toplantı yaptık. ‘Vekilim yetki geldi sıkıntı yok, konutları yapacağız’ dedi. Bu sefer yer yok. Kalktık yer aradık. Araziyi bulduk bu kez tahsis için çalıştık. Şimdi arazinin alt yapısıyla iligli çalışmalar var. Karar alındı. En kısa sürede temel atmaya başlayacağız” dedi.

ŞANSIMIZ AZİZ BEY!
Ege Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm sürecine değinen Purçu, “Sulukule’de kentsel dönüşüm değil kentsel felaket yaşandı.Hesaplarına 10’ar, 30’ar bin yatırdılar. Bir gece kepçeyi dayadılar, yıktılar. Bizim burada en büyük şansımız Aziz Bey. Kentsel dönüşüm insanları gerçekten korkutuyor.  Çocuğunu evlendirmiş aynı eve yerleştirmiş. Şimdi soruyor insanlar ‘ben 3 evi verip kaç ev alacağım’ diyor. İhale kararı alındı. Süreci takip ediyoruz. Kentsel dönüşüm soğuk bir tabir” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI GİBİ DEĞİL, ABLAMIZ GİBİ
Purçu, Konak Belediyesi’nin romanlar için inşa edeceği kültür merkezi projesi üzerinden Başkan Sema Pekdaş’a övgüde bulundu. Purçu, “Belediyemiz Konak’ta kadın, gençlerle ilgili çok amaçlı bir kültür merkezi açacak. Türkiye’de bizimle en çok ilgilenen belediye başkanlarından biri. Belediye başkanı gibi değil ablamız gibi her derdimize koşuyor” dedi.

ROMANLARI TALEPKAR HALE GETİRMEYİ ÇOK İSTİYORUM
Purçu, “Romanların siyasi kimliği yok. Temsil edilmezseniz yönetime girmezseniz sorunları çözemezsiniz. İlk roman milletvekili benim. Şu an diğer partilerde de olmadığı için alanımda da tekim. 2-3 yıllık performansıma bakıyorum. İzmir’den Edirne’ye, Mersin’e, Ankara’ya kadar 300-400 kişiyi bir şekilde iş sahibi yapmışız. Bunu 5’le çarpın. Bin 500 kişi. Partiye üye sayıları da artıyor. Romanları talepkar hale getirmeyi çok istiyorum. Böyle olursa bizim sorun çözme yeteneğimiz artar” açıklamasında bulundu.

O KHK ÖLÜ DOĞDU!
Taşeron Bu yasadan en çok romanlar da etkileniyor. Vatandaş 10 sene önce bir kavga etmiş. Bu da etkileniyor. Siz cezasını çekmiş bir vatandaşı bir daha cezalandıramazsınız. O KHK ölü doğdu. Siz memurların yasasını kullanarak işçi alamazsınız. Kesinlikle hukuksal bir sıkıntı. Bakanlarla görüştüm. ‘Sayın vekilim toparlayacağız’ dediler. Suç oranı yüksek bir toplumuz, biz bundan çok etkilendik dedim. Özcan Bey düzelteceğiz dedi. Terör ve çocuk istismarı suçu işleyenlerin alınmaması gerekiyor, katılıyorum ama bunlar dışındakilerin değişmesi gerektiğini hep savunduk. Bakanlarla birebir konuştum, düzenleme yolda” dedi.

ROMAN MÜCADELESİNİ ÖMRÜM BOYUNCA CHP ÜZERİNDEN GÖTÜRECEĞİM
‘Roman Partisi kurulabilir mi?’ sorusunu cevaplayan Purçu, “Ben bunu hiç düşünmedim. Böyle bir şeyi yapmak hiç istemem. Bir etnik kimliğin bence partisi olmaz. Bu bağlamdan bakıyorum. Ben bu işi ömrüm boyunca CHP üzerinden götüreceğim. Roman Partisi terimini kullanmak bile yanlış. Bu bile ayrımcılıktır. Romanların kanalize olduğu bir parti olabilir ama roman partisi düşüncesi olamaz. Biz ayrıştırmaya karşıyız. O zaman kalksın biri Çerkez Partisi, Kürt Partisi, Türk Partisi kursun. O zaman yaşanılabilir bir ortam bulamazsın” diye konuştu.

PARTİM NE DERSE ONU YAPARIM, KENARI ÇEKİL DERLERSE BAŞIMIN ÜSTÜNDE
2015 yılında kontenjan aday olarak İzmir’den seçilen Purçu, yeni dönemde ön seçime girip girmeyeceğini sorulması karşısında, “Genel seçimlere çok var. Erken belki ama hep şunu yapmışımdır. Görev istenmez verilir diye düşündüm. Sen çalış birileri verir sana. Ben şunu istiyorum demedim. Ben çalıştım genel başkan da takdir etti. İzmir’de de çalışıyorum. Ön seçimle ilgili takdir İzmir ve genel merkezindir. Partim bana ön seçime gireceksin, şu bölgeden derse ben onu yaparım. Bölgeyi de ben seçmem. Özcan Bey sen kontenjandan gireceksin derlerse sesimi çıkarmam. Ya da sen ne ön seçime ne kontenjana gireceksin kenara çekileceksin derlerse de çekilirim. Partim bana ne derse başımın üstünde” dedi.  

SÜREÇ DEMOKRATİK İŞLEDİ, MASA BAŞINDA TÜZÜK YAPMADIK
Tüzük kurultayı özelinde konuşan Purçu, “Hangi çalışmaları yaparsanız yapın, kararları alırsanız alın, hangi kurumda olursanız olun, süreci şeffaf da yürütseniz kimseyi yüzde 100 memnun edemezsiniz. Bu da çok doğaldır. Birileri mutlaka eleştirecek. Çünkü herkes aynı şeyi düşünemez. Demokrasinin gereğidir. Tüzük kurultayı yapılırken illere ve ilçelere yazılar gönderildi. Önerilerinizi toparlayın bize gönderin denildi. Onun sonucunda toparlandık ve kararlar aldık. Masa başında yapmadık. Her madde üzerinde görüşler alındı, oylamalar yapıldı. Böyle demokratik bir süreç işlendi. Karşı düşünceye sahip arkadaşlarımız eleştiriyor ama ben demokratik bir süreç işlendiğini düşünüyorum. Sonuç çıkmış uyacağız” açıklamasında bulundu.

 
Konak'ta can dostlar için özel kampanya
 
Çiğli’de kadınlar kefen ve tabutla yürüdü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emre can 12 Mart 2018 Pazartesi 15:38

Yahu partide hiç bir zaman pozitif ayrımcılık yapılarak siyaset yapılmaz.Hele hele mezhep köken etnik köken ayrımcılığı olmaz olmasıda kabul edilemez.

Yorumu oyla      11      5  
Hakan 12 Mart 2018 Pazartesi 12:53

Değişimden yanayız farklı kişiler aday gösterilmeli vekillik meslek değildir vatanını seven stklarda çalışsın illa vekil olmak gerekmiyor ülkeye hizmet için ya da belediye başkanı. Artık insanlar atadan dededen mantığı ile oy vermiyor. Somut duruma bakıyor.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'erken seçim' hareketliliği: Partiler ne dedi?
AK Parti erken seçimin gündemde olmadığını, seçimlerin zamanında yapılacağını ...
CHP İzmir’de hedef 2019… Başkan Yücel: Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok!
İki kurultayı atlatan CHP, 2019’da yapılacak üç seçime kilitlendi. İl ...
CHP'den Karamollaoğlu'na cumhur ittifakı yanıtı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Saadet Partisi ...
 
Erdoğan'dan NATO'ya sert sözler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu NATO'nun en güçlü üyesiyiz. ...
CHP İzmir’in yeni tüzüğe bakışı: Kim/ne dedi?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 19’uncu Olağanüstü Kurultay’da tüzük değişikliğine ...
Başkan Şengül açıkladı: İzmir dosyası Ankara yolcusu!
AK Parti İzmir'de yürütülen kongre süreci kapsamında Torbalı ve Menderes ...
 
AK Parti İzmir'in patronu Şengül'den Kocaoğlu'na: Talepler yerine gelirse tebrik ederiz ama...
Büyükşehir'e 7 ilçe için dosya sunduklarını belirten AK Parti İzmir İl ...
Tüzük kurultayı tamam... CHP'nin 'yeni anayasa'sında neler var?
CHP’nin 19. Olağanüstü Kurultayı’nda yeni tüzük kabul edildi.. CHP Genel ...
AK Partili Dağ: Afrin, aynı zamanda ekonomik operasyondur!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva