HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2018 Pazartesi - 08:57

CHP İzmir’de hedef 2019… Başkan Yücel: Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok!

İki kurultayı atlatan CHP, 2019’da yapılacak üç seçime kilitlendi. İl Başkanı Yücel de kentte yürütülecek çalışmalar için, “İlçe ziyaretlerimize Çarşamba günü başlayacağız. Sonra milletvekillerimizle toplanıp program hazırlayacağız. Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok” dedi.

CHP İzmir’de hedef 2019… Başkan Yücel: Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Şubat ayında seçimli olağan kurultay, Mart ayında ise tüzük değişikliğinin gerçekleştiği olağanüstü kurultay geride kaldı.

Parti, ülke genelinde tüm illerde 2019’da yapılması planlanan üç büyük seçime kilitlenme parolasıyla yürütülülecek çalışmalar için hazırlıklara başladı.

CHP için ayrı bir öneme sahip olan İzmir’de de İl Başkanı Deniz Yücel bundan sonraki süreç için net açııklamalarda bulundu.

İzmir Örgütü’nün patronu Yücel öncelikle tüzükte gerçekleşen değişiklikler özelinde değerlendirme yaparken kentte yürüteceği seçim süreçleri için ipuçları verdi.

Parti içi yarış ve tartışmaların yaşandığı iki kurultayın ardından konuşan Başkan Yülcel, birlik, beraberlik, demokrasi ve 2019 yılında gerçekleşecek seçimlerin önemine vurgu yaptı.

DEMOKRASİ DEMEK DİSİPLİNSİZLİK DEMEK DEĞİLDİR
Yücel tüzük kurultayı hakkında,  “Bazı yerlerde tartışmalar oldu. Ama CHP bunu atlatmayı bilmiştir. Önemli olan budur. Türkiye’de en demokratik tüzük CHP’dedir. Parti içi demorkasiyi en iyi şekilde işlettiğimizi düşünüyorum. 2019’a yaklaşılırken bir takım ittifaklar gündemde. Genel başkanımızın da ilerleyen süreçte elinin rahat olması gerekiyor. Ön seçim kalkıyor diye algılar yaratıldı. Öyle bir şey yok. Aday belirlemede öncelikli uygulanacak yöntem ön seçimdir. Madde aynı şekilde korundu. Üyelikle ilgili yapılmak istenen üye-destekçi üye ayrımı değişikliği devrim ve reform niteliğindeydi. Yeteri kadar anlatılamadı ya da anlaşılamadı diye düşünüyorum. Genel başkan adaylığı için baraj yüzde 5’e düşürüldü. O da çok önemliydi. Genel başkanımız  parti iç demokraside daha kolay aday olunmasının önünü açtı. Kurultayda ilk ve son konuşmada genel başkanımızın verdiği mesajlar çok önemliydi. Kendimiz değil ülkemizin ikbalini düşünmek zorundayız. Bunu herkesin kendi içinde özümsemesi gerekiyor. Parti içi disiplin çok çok önemli. Demokrasi demek disiplinsizlik demek değildir. Bizim iktidara gelebilmemiz ve geldiğimizde AKP’den daha iyi ülkeyi yönetmemiz için bu disiplin kurallarına uymamız gerekiyor. Partiyi,  genel başkan söylemlerini kamuoyu önünde tartıştırmamız gerekiyor” dedi.

KENTTEKİ SÜREÇ ÇARŞAMBA START ALIYOR
Yol haritasına ilişkin konuşan Yücel, “İlçe ziyaretlerimize Çarşamba günü başlayacağız. Turu bitirdikten sonra milletvekillerimizle  bir araya geleceğiz. Birlikte bir çalışma programı hazırlayacağız. Vakit kaybetmeden alana ineceğiz. Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok” açıklamasında bulundu.  

 
Mehmet KARABEL yazdı... Cenneti halkına bedava sunan başkan!
 
Düşen Türk jetindeki pilotun kuleyle son konuşması
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüse?in ŞENGÜL. 15 Mart 2018 Perşembe 16:40

Önümüzdeki seçimler çok önemli.Türk tipi başkanlık denilen tek adam sisteminden yana olanlarlaAtatürk''ün getirdiği parlamenter sistemden yana olanlar arasında geçecek bir seçim.Belkide son şansımız.Ben kurtuluşu CHP saflarında olmakta buluyorum.

Yorumu oyla      9      5  
Emekçi İzmirli 12 Mart 2018 Pazartesi 20:49

Herkesin inancını sarstınız ,keşke hiç kongre ve kurultayları yapmasaydınız.O kadar çok üzgün ve öfkeliyimki.Tavandan tabana partinin içini boşaltıp tekrar dizayn etmeli çöpler temizlenmeli.Umut ediyorum o günlerde gelecek biatçı,menfaatçi,koltuk sevdalı kim varsa defolup gidecek.Gerçek Cumhuriyet ve M.K.ATATÜRK''çülere gerçek sahiplerine kalacak C.H.P

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 12 Mart 2018 Pazartesi 20:18

8 kez seçim kaybeden aday olmasın.

Yorumu oyla      11      5  
Ulaşım 12 Mart 2018 Pazartesi 10:52

Evet vakit kaybetmeyin ve kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; 90 dk aktarma hakkında 2016 Şubat tarihinde başladığınız merkez kent, çevre kent ayrımcılığına son verin ! Yoksa ne anlatırsanız anlatın; vatandaşı inandıramazsınız.Merkez kent e sübvanse var, çevre kent e yok ! Adı ise sosyal belediyecilik ve hizmet eşitliği.

Yorumu oyla      15      6  
Partili 12 Mart 2018 Pazartesi 10:15

Sayin il baskanim kaybedilen 8 ilcede kadin adaylar oneriyorum.Kadin adaylar olsun bakin nasil kazaniyoruz. Eski adaylarin kaybedenlerin tekrar aday olmasina izin vermek 8 kaybedilene devam edemektir.Bu arada kucuk ilcelerde on secim cok riskli herkes herkesi taniyor akraba es dost uye olmus birileri hukmediyor kucuk yerlerde delegeye yada uyeye. Genel merkez yada izmir il iyi arastirip dogru sevilen isimleri aday gostersin.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Karamollaoğlu'na cumhur ittifakı yanıtı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Saadet Partisi ...
Erdoğan'dan NATO'ya sert sözler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu NATO'nun en güçlü üyesiyiz. ...
CHP İzmir’in yeni tüzüğe bakışı: Kim/ne dedi?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 19’uncu Olağanüstü Kurultay’da tüzük değişikliğine ...
 
Başkan Şengül açıkladı: İzmir dosyası Ankara yolcusu!
AK Parti İzmir'de yürütülen kongre süreci kapsamında Torbalı ve Menderes ...
AK Parti İzmir'in patronu Şengül'den Kocaoğlu'na: Talepler yerine gelirse tebrik ederiz ama...
Büyükşehir'e 7 ilçe için dosya sunduklarını belirten AK Parti İzmir İl ...
Tüzük kurultayı tamam... CHP'nin 'yeni anayasa'sında neler var?
CHP’nin 19. Olağanüstü Kurultayı’nda yeni tüzük kabul edildi.. CHP Genel ...
 
AK Partili Dağ: Afrin, aynı zamanda ekonomik operasyondur!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ...
'Ya ben deli miyim ittifaka gireyim'
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Karaman’da partisinin il başkanlığı kongresine katıldı.
Dışişleri'nden İsrail'e sert tepki!
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsrail'in Doğu Kudüs'ün demografisini ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva