HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2018 Cuma - 10:55

CHP'li Kılıç sordu: İzmir-Ankara hızlı treni için tarih belli oldu!

CHP PM ve KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, İZBAN’ın 10 Aralık’ta başlatacağı grevi gündeme getirerek TCDD yönetimine İZBAN’daki sorumluluğunu hatırlattı. TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ayrıca İzmir – Ankara hızlı tren seferlerinin 2022 yılına yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti.

CHP li Kılıç sordu: İzmir-Ankara hızlı treni için tarih belli oldu!

İZBAN işçileriyle 5 aydır süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması nedeniyle Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi’nin 10 Aralık’ta başlatma kararı aldığı grev, TBMM gündemine taşındı.

CHP Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve bağlı ortaklıklarının faaliyet raporlarıyla hesaplarının incelendiği komisyon toplantısında söz alarak, TCDDyönetimine İZBAN’daki sorumluluğunu hatırlattı ve çözüm için gerekli çabanın gösterilmesini talep etti.

İZBAN’ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle 2006’da kurulduğunu belirten Kılıç, “İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBAN’ı tamamen kendi kaynaklarıyla 1 kilometrelik demiryolu baz alındığında Ankara’nın üçte bir, İstanbul’un ise yarı fiyatına mal etmiştir. İZBAN’ın yüzde 50’si İzmir Büyükşehir Belediyesine diğer yüzde 50’si ise Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüne aittir. Ayrıca bu dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerini Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü yürütmektedir.” dedi.

Kılıç, kimsenin mağdur edilmeden sorunun bir an önce uzlaşmayla çözümü için çaba sarf ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“İzmir’de banliyö taşımacılığını işleten İZBAN’da çalışan işçilerle yürütülen Toplu İş Sözleşmesinden uzlaşma çıkmaması, hem sendika ve işçiler, hem de İzmirliler adına üzüntü verici bir durumdur. Alınan grev kararını demokratik bir hak olarak saygıyla karşılamakla beraber, grevin İzmirlilere yaşatacağı mağduriyeti de düşünerek görüşmelerin bir an önce uzlaşmayla sonuçlanması herkesin ortak temennisidir.Bu çerçevede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gelerek hem bu konuda, hem de tren sefer sıklığı, sinyalizasyonda yaşanan sorunlar ve benzeri konularda TCDD yönetimi ve yetkilileriyle görüş alış verişinde bulundu.Bu görüşmeler sonucu TCDD yetkililerinin, Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz’ü Ankara’ya çağırdığı ve 10 saatlik bir görüşme yapıldığı basında çıkan haberlerde yer aldı.İzmir’i ve İzmirlileri yakından ilgilendiren bu konuya TCDD yönetiminin yaklaşımı nasıldır?Sendika Başkanı Hüseyin Ervüz’le yapılan görüşmede 10 Aralık’ta başlanacağı ilan edilen grevin iptaline yönelik bir ilerleme kaydedilmiş midir? Sorunun, hiç kimsenin mağdur edilmeden çözümü konusunda girişimleriniz olacak mıdır?”

İzmir – Ankara Hızlı Treni 2022’ye sarktı

Komisyon görüşmeleri sırasında yapımı yılan hikâyesine dönen İzmir – Ankara hızlı tren projesine de değinen Kılıç, TCDD Genel Müdürüne çalışmaların hangi aşamada olduğunu ve ilk seferin ne zaman başlayacağını da sordu.

Konuyla ilgili açıklama yapan TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, daha önce 2019’da başlanacağı açıklanan İzmir – Ankara hızlı tren seferlerinin 2022 yılına yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti.

 
Konak’ta tiyatro bayramı
 
Folkart Gallery'deki Atatürk Sergisi’ne rekor ziyaretçi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 12 Aralık 2018 Çarşamba 09:42

Hayatta binmem. Kim bilir hangi firma hangi malzemelerden çalarak yapacak.

Yorumu oyla      9      5  
ahmet denen 7 Aralık 2018 Cuma 19:57

Yorumcu Ahmet, İzban nere ankara-izmir yht nere? Bilmiyorsunuz, kalabalık ediyorsunuz. Güzergah kesinleştiremeyenler bu projeyi bitirecek mi? Uçak almaktan, saray yapmaktan bu projeye para kalacak mı?

Yorumu oyla      9      5  
Gaziemirli 7 Aralık 2018 Cuma 18:35

Bravo Gürkan kardeşim

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 7 Aralık 2018 Cuma 16:15

"2007" yılında basında çıkan bir haber: "Göreve başladığı tarihten bu yana özellikle havayolu ulaşımında "devrim" olarak nitelendirilecek projelere imza atan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şimdi de demiryolu ağında İzmirlileri sevindirecek önemli bir karar aldı. Bakan Yıldırım, 2003 Aralık ayında bürokratlarına fizibilite yapılması için talimat verdiği, 2006 Ocak ayında da proje çalışmasını hızlandıracağını belirttiği İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı'nı, bakanlığının 2007 yatırım programına dahil edilmesini sağladı. İzmir-Ankara arasını 250 kilometre hız yapan trenlerle 3.5 saate kadar indirecek olan hattın kamulaştırma işlemleri, 2007 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Biri 623, diğeri ise 663 kilometre uzunluğunda 2 alternatif güzergahı bulunan hattın yapım ihalesi ise 2008'de gerçekleşirken inşaatı da 2 yıl içinde bitirilecek. Mevcut demiryolu hattıyla Balıkesir ve Eskişehir'i dolaşarak Ankara'ya ulaşmak zorunda kalan ve 13 saatlik yolculuk yapan İzmirlililer, bundan sonra yeni hatla dolaşmak zorunda kalmadan Afyon üzerinden Ankara'ya varacak. Sevindiren proje, kamulaştırma bedelleri de dahil olmak üzere toplam 3 milyar 266 milyon YTL'ye mal edilecek. " ha ha ha ... Aradan yıllar geçmiş, şimdi de 2022'ye yetiştirmeye çalışıyorlarmış. Daha İzmir tarafında çivi çakılmadı. Ankara-Uşak arası işin ancak yüzde 65'i bitmiş. Gelecek yıl ray döşemesine başlanacakmış. Bu hızla bu hat 2022'ye de yetişmez. 20 yılda bir tren hattı yapacaklar. Yazık.

Yorumu oyla      17      5  
Gerçekler 7 Aralık 2018 Cuma 15:00

Bu projede 2 ortak var.Iktidar partisi işine gelince izban ı biz yaptık diyebiliyor.Siyaset böyle bir şey.

Yorumu oyla      17      5  
ahmet 7 Aralık 2018 Cuma 11:42

işinize gelince aliağa'yı selçuk'a bağladık..gelmezse tcdd halletsin..ne güzel memleket..

Yorumu oyla      9      22  
Gürkan 7 Aralık 2018 Cuma 11:00

2022'de biterse 11 yılda bitmiş olacak.

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'nin zafer formülü belli oldu
MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlerle ilgili zafer formülünü açıkladı. ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP gerçekten gençleşiyor(!)
Mehmet KARABEL yazdı... CHP gerçekten gençleşiyor(!)
AK Parti Menderes Aday Adayı Artcı: Esnaf, ekonominin bel kemiğidir
AK Parti'den Menderes Aday Adaylığı başvurusu ile birlikte alan çalışmalarına ...
 
CHP'de başkan adayları belli oldu: İşte açıklanan Ege kentleri!
CHP’nin 31 Mart yerel seçimleri öncesinde merakla beklenen Belediye Başkan ...
Sarnıç krizinde reste rest: Haydi gel bekliyoruz!
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın Gaziemir-Sarnıç'ta yaşanan ...
CHP Bornova aday adayı İnal: Biz hazırız ve kazanacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal CHP Bornova İlçe Örgütüyle ...
 
Sırrı Süreyya Önder cezaevine teslim oldu
"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 3.5 yıl hapis cezası onanan ...
Flaş hamle: MHP Denizli'yi AK Parti'ye bıraktı!
AK Parti ve MHP arasında kurulan ittifak masasında çalışmalar sürerken, ...
BBP İzmir için kararını verdi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yerel seçimde işbirliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva