HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2017 Perşembe - 19:33

CHP'li İnce'den İzmir mitingi: Mal defolu!

CHP Yalova Milletvekili İzmir'de ‘hayır’ mitingi yaptı. CHP İzmir Örgütü’nün de destek verdiği mitingde konuşan İnce, anayasa teklifi üzerinden iktidara yüklendi ve “Onlar şunun için 'evet' diyoruz diyebiliyor mu? Malına güvenmiyor, mal defolu…” dedi.

CHP li İnce den İzmir mitingi: Mal defolu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye, 16 Nisan’da anayasa değişikliğini tarihi referandumuna kilitlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce otobüs üstünde il il dolaşmaya devam ediyor.

Vekil İnce düzenlediği mitingler kapsamında sandığa sayılı günler kala İzmirlilere seslenmek için kente geldi.

İnce ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.  Daha sonra Cumhuriyet Meydan’ına gelen İnce burada yaklaşık 5 bin vatandaşa seslendi.



- İNCE’DEN MİTİNG ÖNCESİ KOCAOĞLU’NA ZİYARET…

Miting alanında İnce’ye CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, CHP il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partili destek verdi.

AKŞAMDAN YENGEYE SÖZ VERMİŞ
İnce, “Bugün sizlerle dertleşmeye ve anlatmaya geldim.  Bir gün eline boş bir kağıdı alacak, yaz diyecek. Azerbaycan’da Aliyev akşamdan yengeye söz vermiş. Sabahleyin seni cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağım demiş. Yaptı mı? Yaptı. Var mı karşı çıkan? Ben böyle bir padişah kararname düzeninde yaşamak istemiyorum. Al kararnameni başına çal. Hayır diyorum. Gençlerin seçilme meselesi var.  Ben gençlerin fizik öğretmeniyim. Seçilmesine karşı değilim. Çocukların sınav sorularını çaldın. Üniversite öğrencileri işsiz. 15 yıl sonunda milletvekili yapacağım diyorsun.  Kimin çocuğu olacak? Zenginin çocuğu 18 yaşında 20 bin lira maaşla askerlikten muaf vekil olacak, fakirin çocuğu El-Bab’ta şehit olacak. Hayır diyorum” dedi.

MAL DEFOLU…
Anayasa metni üzerinden iktidara yüklenen İnce, “Onlar şunun için evet diyoruz diyebiliyor mu? Malına güvenmiyor, mal defolu… Aynı Kemal Sunal’ın filmi gibi. Köpürmeyen sabunu, kesmeyen jileti satmaya çalışıyorlar.  Eğer evet derseniz 80 milyonun bütçesine bir kişi karar verecek. İzmir’e 3 lira verdim fazla oldu 2 diyecek. Meclis kabul etmezse bir artış koyar geçer diyor. Takmıyor meclisi… Böyle bir yetki babana verilmez. AK Parti’ye gönül vermiş İzmirlilere sesleniyorum; böyle yetki kimseye verilmez. Evet derseniz, 6 ay süreyle OHAL İlan etme yetkisi veriyorsunuz. Memurlara sesleniyorum sabaha kapının önüne konulursunuz. Polislere sesleniyorum, bu teşkilatta çok FETÖ’cü vardı tüm teşkilatı feshettim derse sabaha kapının önündesin. Eğitimdeki öğretmen kardeşim bize bir şey olmaz CHP’liler korksun deme FETÖ’de bir zamanlar onun arkadaşıydı.  Cumhurbaşkanı yardımcıları kaç tane olacak? Birden fazla diyor. 2’mi, 999’mu? Üçü geçmez diyor. Niye yazmadın? Sen 3 yaptın, senden sonra gelen 33 yaparsa ne olacak?  Cumhurbaşkanı olmak için gerekli olanlar belli, yardımcısı olmak için ne gerekli? 18 yaşını geçmek ve ilkokul mezunu olmak yeterli. Bir de yandaş olmak… Hastalandı, yurt dışına gitti vekil bıraktı, 18 yaşında ilkokul mezunu bir cumhurbaşkanı yardımcısı tarafından yönetilebilir. Evet derseniz bu hakkı vermiş oluyorsunuz. Azerbaycan’da eşi hanımefendi yardımcı olduğunda ilk kim kutladı? Damat. Komşuda pişer bize de düşer. Analar ne damatlar doğurmuş” açıklamasını yaptı. 

BAŞBAKAN YILDIRIM’A: BAKAN OLARAK GELDİN İZMİR’İ ALAMADIN!
İnce Başbakan Binali Yıldırım’ı çok sert sözlerle eleştirdi ve “Bizim tarihimizde birinci adamların yanında güçlü ikinci adamlar var. Bizim tarihimizde Bilge Kağan varsa yanında Tonyukuk var, Fatih, Kanuni varsa Sokullu, Atatürk varsa İsmet İnönü gibi ikinci adamlar var bir de Binali Yıldırım var. Bolu’ya gidip Bolu Bey’i diyor. Onlar zalim Bolu Beyi’nin torunuysa biz Köroğlu’nun torunuyuz. Çanakkale geçilmez diyor. O İngilizlere söylendi, sen niye üstüne alınıyorsun?  Lan senin köpründen dolarla, euroyla geçiliyor, Çanakkale’den kanla geçemezsin. ‘CHP garip bir parti İnce bir yandan, Baykal bir yandan, Kılıçdaroğlu bir yandan dolaşıyorlar’ diyor. Zannediyor ki biz parti içi yarış için meydanlardayız. Biz cumhuriyet için meydanlardayız. Aklı basmıyor ki! Sen İzmir’e belediye başkanı olamadın. Sonra abidik gubidik şekilde başbakan oldun. Bakan olarak geldin İzmir’i alamadın. Savcıyı gönderdin belediye başkanı mandalin, süt dağıttı diye 400 yıl hapis istediniz, İzmirli ‘İzmir Aziz’dir Aziz kalacak’ dedi havanızı aldınız. Böyle olmadı mı? Sen seçime girerek başbakan olmadın ki. Sen abidik gubidik yöntemlerle başbakan oldun. Sen seçime gir sonrasına bakacağız” diye konuştu.

BABANI AĞLATANIN ANASINI AĞLATACAKSIN!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’i hedef alan İnce, “Hakan Şükür meselesi var. Yuh ilkel bir yöntem şunu bırakalım. Lafı gediğine koyacaksın, o da bende var. Galatasaray Hakan Şükür’ü FETÖ’cü olduğu için almadı. Ama sen FETÖ’cü olduğu için milletvekili yaptın.  Ben bedava fizik derine gireyim dedim. Giremezsin dediler. Aynı devlet Hakan Şükür’e hem milletvekili hem televizyon programında para verdiler. Siz kimsiniz de bize hesap soruyorsunuz? Federasyon başkanı geçen gün yanında… O adam senin babanı telefonda ağlatmıştı. Bu ne para, mal, mülk hırsıymış? Babanı ağlatan adama yalakalık yapıyorsun. Babanı ağlatan adamın anasını ağlatacaksın” açıklamasını yaptı.

İLK ÖNCE FETÖ’YE ETTİĞİN HİZMETLERDEN MADALYA TAKSINLAR…
İnce, “Cumhurbaşkanına gazilik unvanı vereceklermiş. Ben bir şartla evet oyu veririm. FETÖ’ye 17 üniversite kurdurduğu, FETÖ’cüleri general, vali, polis yaptığı, ‘ne istediler de vermedik’ dediği ve FETÖ’ye verdiği hizmetlerinden dolayı yakasına bir madalya taksınlar sonra gazilik için olur. Savaş olmadığına göre beygirden düştüğü için verecekler herhalde. Öyle olursa oy vereyim mi?” dedi.  

AÇIK OY KULLANANLAR FETÖ’CÜDÜR!
İnce, “16 Nisan’da memleketin bahtı mı, tek adamın tahtı mı? Bunu oylayacağız. FETÖ’cü polis, hemşire, öğretmen, simitçi var mı? Hepsi var. Bir tek FETÖ’cü milletvekili yok! Siz sandığa gitseniz açık oy kullanabilir misiniz? Kapalı kullanırsınız değil mi? Açık yerde kullandılar. Ben gittim kapalı yerde kullandım. Herkes tahmin eder çünkü. Açık oy kullananlar kendini ispat etmek istiyorlar. İşte FETÖ’cü onlardır” diye konuştu.

 
Bakan Yılmaz açıkladı: El yazısı kalkıyor mu?
 
İthal 2. el araçta vergi mağduriyeti bitiyor!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 31 Mart 2017 Cuma 11:50

haklı eninde sonunda kazanır çünkü haklıdır.İnönü nün dediği gibi namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır

Yorumu oyla      12      5  
31 Mart 2017 Cuma 01:25

Her şeye rağmen düşmana inat yaşayacağız. Yarın bizim çünkü. Biz öleceğiz ama çocuklarımız bırakacağımız mirası taşıyacaklar yüreklerinde. Ve onların yürekleri bizim altında ezildiğimiz korkuları taşımayacak. - Yılmaz Güney

Yorumu oyla      14      5  
ÜNİVERSİTELİ 31 Mart 2017 Cuma 01:22

Avunacak dünlerimiz, kendimizi erteleyecek yarınlarımız yok artık. Kendimizi sonralara saklayacak kadar zengin ve kudretli değiliz. Yarın sana göz açtırmayacak olanlar, bugün göz yumduklarındır. yarınlarımız için " H A Y I R "

Yorumu oyla      15      5  
GAZİEMİR'Lİ 31 Mart 2017 Cuma 00:56

Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz; çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

Yorumu oyla      15      5  
varol zenginobuz 31 Mart 2017 Cuma 00:54

İnsanlar ve toplumlar gelecekleri ile ilgilenmezlerse, üzüntü ve kayıpları büyük olur. Konfüçyus

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum programı ertelendi
Sağlık Bakanı Akdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Erzurum'da yapmayı ...
CHP İzmir Eski Milletvekili İş Bankası yönetiminde
Partinin banka yönetimine atayacağı 4 isim belli olurken listeye İzmir ...
Yurt içi seçmen sayısı 55 milyon
Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında yurt ...
 
'Devletin Zirvesi'nin İzmir programı netleşti: Miting tarihi...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık bu ülkede...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık bu ülkede hangi örgüte mensup olursa olsun ...
"Yeni sistemde MHP her daim iktidardır"
MHP Grup Başkanvekili Usta, "Yeni sistemde MHP her daim iktidardır, her ...
 
Çavuşoğlu: Bahara'nın FETÖ'yle yakın bağları var
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Tillerson ile ortak basın ...
İnce'den miting öncesi Başkan Kocaoğlu'na ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum ...
Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu sana düşen...
Başbakan Yıldırım, "'Ben bu anayasaya 1982'de hayır oyu verdim, yani kabul ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva