HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2017 Perşembe - 15:03

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu sana düşen...

Başbakan Yıldırım, "'Ben bu anayasaya 1982'de hayır oyu verdim, yani kabul edilmemesi için gittim hayır oyu verdim.' İyi ya biz de işte senin 'hayır' oyu verdiğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen 'hayır' demek değil, 'evet' oyu vermektir" dedi.

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu sana düşen...

Başbakan Binali Yıldırım, partisince Edirne İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Bu iki başlılık sorun oluyor. Bunu niye yapıyoruz? Bu iki başlılık bize zaman kaybettiriyor, sorunların çözümleri gecikiyor, kalkınmamız yavaşlıyor, kazanımlarımız maalesef bir bir elimizden gidiyor. Mevcut sistem Türkiye'nin büyümesine ayak uyduramıyor." ifadelerini kullandı.

"Kimler 'hayır' diyor. Bakın PKK karşı çıkıyor, FETÖ gece-gündüz 'hayır' için çalışıyor, bazı Avrupa ülkeleri de 'hayır' için çalışıyor. Bu size bir şey hatırlatmıyor mu?" diyen Başbakan Yıldırım, "Bu CHP, 2011 seçimlerinde beyannamesinde diyor ki 'Biz iktidara gelirsek seçilme yaşını 21'e indireceğiz.' Biz daha iyisini yaptık, 18'e indirdik. Niye karşı çıkıyorsun?" şeklinde konuştu.

"Kılıçdaroğlu sana düşen 'evet' oyu vermektir"
Başbakan Yıldırım, "Ana muhalefet partisi, sen de niye karşı çıkıyorsun kardeşim? Halbuki Kılıçdaroğlu ne diyor? 'Ben bu anayasaya 1982'de hayır oyu verdim, yani kabul edilmemesi için gittim hayır oyu verdim.' İyi ya biz de işte senin 'hayır' oyu verdiğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen 'hayır' demek değil, 'evet' oyu vermektir. Kendi içinde çelişkiye düşüyorsun. Bu anayasaya 'hayır' diyorsun, 'hayır' oyu veriyorsun, şimdi 'değiştirelim' diyoruz yine 'hayır' diyorsun. 82'de kalmışın, biz 'sen 82 modelsin' diyoruz, alınıyorsun ama oradan bir santim ileri gitmemişsin." dedi. 

Yıldırım, "Bunlar aslında, ne yaptıklarının, ne söylediklerinin farkında değiller. Dün söylediklerini, bugün yok sayıyorlar. Dün vadettiklerinden bugün çark ediyorlar. Biz ise AK Parti olarak milletin diliyle, gönül diliyle konuşuyoruz. Biz Türkiye'yi daha fazla büyütmenin mücadelesini veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Devlet sistemi demiyorum, hükümet sistemini değiştireceğiz"
"Bakın devlet sistemi demiyorum, hükümet sistemini değiştireceğiz." diyen Yıldırım, "Çünkü kafa karıştıranlar var. Devlet sistemi denilince akla ne geliyor? Padişahlık, monarşi, meşrutiyet, cumhuriyet." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti: "Kim rejimi değiştirmek isterse, cumhuriyeti değiştirmek isterse karşısında milleti bulur. Buna hiç tereddüt yok, kim rejime el uzatırsa 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazan bu milleti karşısında bulur."

Yıldırım, "Öyle yüzde 30 ile yüzde 34 ile iktidara gelme devri bitiyor. Kuvvetli, en az yüzde 50 ile iş başına geliyor, 5 yıl çalışıyor." şeklinde konuştu.

"Bu ülkenin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok"
"Biz de maalesef tek parti iktidarlarında kazandıklarımız, koalisyonlarda yok oluyor, yerimizde sayıyoruz. Yazık, günah." ifadelerini kullanan Yıldırım, "Bu ülkenin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok. Cumhurbaşkanı, Başbakan arasında kriz oldu. Bedelini kim ödüyor? Millet ödüyor. Hakkımız var mı millete bedel ödetmeye? Onun için cumhurbaşkanı seçilemedi, ekonomik kriz, siyasi kriz... İşte bu halk oylaması, bütün bu krizleri ortadan kaldırıyor." şeklinde konuştu.

Yıldırm konuşmasında şunları kaydetti: "'Sandıktan 'evet' çıkmasın da ne olursa olsun, isterse Türkiye batsın. Sandıktan 'evet' çıkmasın da ekonomi dibe vursun, ne olursa olsun. Sandıktan 'evet' çıkmasın da terör azarsa azsın. Yeter ki AK Parti'ye yaramasın, Türkiye'ye ne olursa olsun, yeter ki Recep Tayyip Erdoğan kazanmasın, Türkiye'ye ne olursa olsun'. Bu anlayışla biz nereye varacağız? Bu anlayışla bugüne kadar hep mücadele ettik. Bizi seçenlere değil, 80 milyona hizmet ettik."

 
Kapıda vize 1 Nisan'da başlıyor!
 
Sepil'den 'itiraz'a tepki: Bu stat yapılacak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Mart 2017 Perşembe 21:45

82 anayasası yüzde 90'ların üzerinde evet ile çıkmıştı. Bu mantıkla onların da hayır demesi gerekiyor 😀😃☺

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'ın toplantısında salon krizi!
Deniz Baykal’ın Adana’da yapmayı planladığı toplantı için salon krizi ortaya çıktı.
Erdoğan ile Tillerson'dan terörle mücadele zirvesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'u kabul etti. Görüşmede, ...
Hotar: Gençlik malzeme değil, siyasetçi olsun diye...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
 
Karataş: MHP demek Atatürk demektir!
MHP İl Başkanı Karataş, “MHP demek Türk Milleti demektir, MHP demek Atatürk ...
AK Partili Sürekli: O değişikliğe hangi gerekçeyle imza attınız?
Milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasıyla ilgili ana muhalefetten gelen ...
Yıldırım-Tillerson zirvesinde neler konuşuldu?
Başbakan Yıldırım'ın ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ı kabulünde DEAŞ terör ...
 
Saadet Partisi'nden referandum kitapçığı!
Saadet Partisi, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında neden "hayır" ...
YSK, TRT'deki referandum konuşma tarihlerini açıkladı
YSK, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında TRT'deki konuşmaların ...
AK Partili Kaya’dan ‘esnaf’ mesaisi: Güçlü Türkiye için…
Referanduma çeyrek kala çalışmalarına hız veren AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva