HABERLER>POLİTİKA
8 Mayıs 2018 Salı - 17:45

CHP’li İnanç’tan coşkulu start: İzmir’den Anadolu’ya güneşi yayacağız!

İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı Altan İnanç, “Bir yola çıkıyoruz. Bu yol yalnız yürünecek bir yol değil. Bu yol uzun ve ince bir yol. Güzel yüzlü insanlarla güneşi İzmir’den yayacağız. Dünyayı ters döndürmeye gücümüz yetmez ama İzmir’den Anadolu’ya ışık doldurmaya yeter” dedi.

CHP’li İnanç’tan coşkulu start: İzmir’den Anadolu’ya güneşi yayacağız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı eski Yardımcısı Altan İnanç, 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel seçim için milletvekili aday adaylığını resmen ilan etti.

İnanç genel merkeze giderek başvurusunu yetkililere iletmesinin ardından İzmir il binasında yaptığı basın açıklamasında net mesajlar verdi. İnanç’a ailesi ve çok sayıda partili destek verdi.  

BU ÇATININ ALTINDA ADAYLIK AÇIKLAMAYI ÖNEMSEDİM
İnanç, “Ben bu çatının altında adaylık açıklamayı önemsedim. Bu örgütün binasında kesintisiz 4 buçuk yol görev yaptım. Onun için önemsedi. Bir baskın seçim yaşıyoruz. Takvimi sıkıştırdı. İnanıyorum ki takvim sıkışmamış olsaydı adaylıklarımız yine örgütün kantarından geçecekti. Ben yine de örgütün çatısı altında olmayı önemsiyorum. Salonu tahsis eden il başkanımız ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR!
İnanç, “İzmir’imiz emperyalizme karşı ilk kurşunun atıldığı kent. İzmir kuruluş ve kurtuluşun, özgürlüğün, barışın kardeşliğin kenti.  Geçmişte görev yapan belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. 15 yıldır İzmir’imiz karanlık AKP iktidarından korumakta büyük görevler üstlenen, İzmirli kalkındırmak için gecesini gündüzüne katan, ter döken, mesai harcayan değerli ağabeyim Aziz Kocaoğlu’nu da saygıyla anmak istiyorum. Örgütlerimize, ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE FEODAL BEYLER TARAFINDAN YÖNETİLEMİYOR!
İnanç, “Türkiye bundan önce yaşamadığı kadar zor dönemler yaşıyor. Genç cumhuriyetimiz 15 yıldır kafaları pas tutmuş feodal beyler tarafından yönetilemiyor. 16 yıllık iktidarlarında hafızlarınıza bakın, bu zatı şahane ne istedi de yapamadı? Neyi istediniz de gerçekleştiremediniz? Beraber yürüdüğünüz yolları kimlerle yürüdüğünüzü insanlar biliyor, bizler biliyoruz. Bu arkadaşın derdi ne? Ne olacak? Her karış toprağında şehit kanı bulunan bu ülke tek adam diktatörlüğüyle yönetilemez. Bizim buna itirazımız var. Onun için bu seçim önceki seçimlerden çok daha önemli” dedi.

İKTİDARI HEDEF ALDI: ABBAS YOLCU!
İnanç, “Bu seçimlerimizde daha önce yaşamadıklarımızı yaşayacağız. Adeta ilklerin seçimi. İlk kez cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi aynı anda yapacağız. İlk kez partiler seçim öncesinde koalisyon gerçekleştirecekler. İttifak dediğimiz şey. Bu seçimlerde aydınlanmadan, cumhuriyetten özgürlükten yana olan herkesin istisnasız çizginin bu tarafında olması lazım. Aksi takdirde sonumuz tahmin edilemeyecek kadar zor olabilir. 16 yıldır iktidara gelirken söylediklerinin tam tersini yaptılar. Dış politikamız ayaklar altında. 1 dolar 1 lira diye yola çıkmışlardı bugün 1 dolar 4 lira 30 kuruş. 16 yılda Türkiye’de yüzde 430 enflasyon, işsizler ordusu yarattınız. Kapatılan fabrikaların haddi hesabı yok. Ülke bu halde. Onun için önümüzdeki seçimler çok önemli. AKP karanlığına, faşizmine dur deme zamanıdır. Olumsuzluk için söylemiyorum. Tünelin ucundaki ışığı yakalamak istiyorsak hepimiz sorumluluk taşımak zorundayız. Hepimiz sandığa gitmeliyiz. Sandıktaki oylarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bunlar kaşla göz arasında hile yapmaya alıştılar. Ne yapacaklarını kestiremeyebiliriz. Her şeyi yasalaştırdılar. Bu seçimin sonucuna etki edecek cinlikleri vardır. Uyanık olalım. Bizim gördüğümüzü onlar da gördüler. Gidiyorlar. Sallandıklarının farkındalar. Bundan önce hiçbir seçimde hiçbir partiye pabuç bırakmayan, ihtiyaç duymadığını söyleyen AKP şimdi yanına baston değneği bulmak zorunda kaldı. Ne oldu? Düne kadar birbirine adeta hakaret eden bu insanlar ne oldu da bugün bir araya geldiler? Abbas yolcu! Bize düşen bu gidişi hızlandırmaktır. CHP’nin her üyesi tüm yurttaşlarımıza eşit yaklaşarak doğruları anlatmalıyız. İYİ Partili kardeşlerimiz zora düştü, CHP’deki 15 özverili kardeşimiz Türkiye demokrasisi adına destek verdiler. Misak-ı Milli Çeşme’de başlayıp Uşak’ta bitmiyor. İzmir’den Van’a, Sinop’tan Anamur’a kadar gidiyor” diye konuştu.

İZMİR’DEN ANADOLU’YA GÜNEŞİ YAYACAĞIZ
Ailesini tanıştıran İnanç, “Mütevazi yaşayan bir aileyiz. Her yurttaş gibi halkımıza sorumluluğumuzun farkındayız. O bilinç ve kararlılıkla eşim ve çocuklarım fedakarlık yapıyor. Bir yola çıkıyoruz. Bu yol yalnız yürünecek bir yol değil. Bu yol uzun ve ince bir yol. Bu yolda bazen yoruluyorsunuz, o zaman da dostlara ihtiyaç duyuluyor. Siz bana yoldaşlık ettiniz, hepinize teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bütün aydınlık, güzel yüzlü insanlarla birlikte güneşi İzmir’den yayacağız. Dünyayı ters döndürmeye gücümüz yetmez ama İzmir’den Anadolu’ya ışık doldurmaya gücümüz yeter. Tünelin ucundaki ışığa kararlılıkla yürüyeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.   

 
İzmir’de feci kaza: Eski Rektör hayatını kaybetti
 
Bodrum'da korkunç son: 3 çocuk babası canına kıydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir aday daha 100 bin imzaya yaklaştı!
100 bin imza ile cumhurbaşkanı adaylığına başvuran 4 liderden Meral Akşener ...
İYİ Parti İzmir’de yeni A Takımı hazır
İl Başkanı Koray Ükünç, görev yapacak yeni divanı açıkladı.
'Fransa'daki bildiri cehalet manifestosudur'
Başbakan Yıldırım, Fransa'da yayımlanan Kur'an-ı Kerim'den bazı ifadelerin ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan İnce yorumu: Ezberleri bozduk
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
MHP'nin seçim müzikleri belirlendi
MHP'nin 24 Haziran'da yapılacak seçim çalışmalarında kullanacağı müzikler ...
Erdoğan'a yanıt: Simitçiye çağırsa da giderim
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talebinde ...
 
CHP Konak'ın kongresi mahkemelik olmuştu: Yargı ne karar verdi?
İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın üçüncü kez seçildiği kongre için ...
Bakan'dan İnce'nin Demirtaş ziyareti talebine yanıt
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, tutuklu ...
Erdoğan'dan İnce yorumu: Çıldırtmadılar, şaşırttılar!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva