HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2018 Salı - 11:31

CHP’li Engin’den 2019 tahmini: Karşıyaka yüzde 75, İzmir yüzde 55!

Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Engin, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler için öngörüsünü paylaşırken, “İzmir’de genel olarak oyların artacağını düşünüyorum. Hüseyin Bey yüzde 72 almıştı, bu sefer yüzde 75 olur diye düşünüyorum. İzmir’de de oylarımızın yüzde 55 olacağını düşünüyorum. Oylarımız genelde yüzde 10 oranında artacaktır” dedi.

CHP’li Engin’den 2019 tahmini: Karşıyaka yüzde 75, İzmir yüzde 55!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı olan Engin, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Parti içi konularda da konuşan Engin, adayların açıklanacağı tarih üzerinden mesajlar verdi. İzmir özelinde net ifadeler kullanan Engin yer yer merkezi hükümete yüklendi. Engin ayrıca göreve geldiği takdirde yapacaklarını da açıkladı.

LİDERLİK DEĞİL YAPISAL SORUNLARIMIZ VAR!
‘CHP’de genel başkanlık sorunu var mı?’ sorusunu yanıtlayan Engin, “Partide liderlik problemi yok. Yapısal sorunlarımız var. 100 yıllık bir partiyiz. Geleneklerimize bağlı olmak zorundayız ama bir yandan da yenilenmek zorundayız. Sorun genel başkanda değil. Adil, dürüst, işini düzgün yapan genel başkanımız var. Kişilerin değişmesiyle çözülecek sorunlar değil bunlar. Partinin toplumla iletişim kurabilmesi için bağ bulması gerekiyor. CHP hep disiplinsizlikle eleştirilirdi. Son 6 aydır partide baskı değil örgüt disiplini var” dedi.

İZMİR SONA KALACAK
Adayların belirleneceği tarihe dair konuşan Engin, “Daha önceki dönemlerde partimiz bir oturumda tüm adayları belirlerdi. Bu kez adım adım gidiliyor. İsabetli bir tercih. Göreve devam etmesinde bir sakınca görülmeyen arkadaşlarımız açıklanacak. Ama İstanbul ve İzmir gibi metropoller sona kalacak. Bu defa aday adaylarımız, onların taraftarları, parti içi dengeler çok duyarlı ve birbirine saygılı davranıyorlar. Geçen seçimde il başkanıydım. O zaman da ilerleme kaydetmiştik ama bu dönem çok daha başarılı. O dönemde çok fazla aday ve beklenti vardı” açıklamasını yaptı.

15-20 OCAK TARİHİLERİNDEN BİRİNDE BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZ BELLİ OLACAK GİBİ!
Engin, “2014 yılında adaylar 8 Şubat’ta açıklandı. Çok geç! Bu dönemde Ocak’ın ilk haftasında açıklanırsa bu çok iyi bir şey. Hele büyükşehir için en az 2 buçuk aya ihtiyaç var.  600 köye gidilmeli. Aziz Kocaoğlu ile yürüyüp gittik. Şimdi yeni bir başkanımız olacak gibi görünüyor. Ocak’ın 15-20’si gibi büyükşehir adayımız hazır olacak gibi!” dedi.

ERDOĞAN YÜZDE 33 ALDI, ZEYBEKCİ KAÇ ALACAK?
İktidar partisinin İzmir için iddialı bir söylem kullanmasını değerlendiren Engin, “AK Parti’nin aldığı en yüksek oy Binali Yıldırım ile alınan yüzde 36’lık oy! MHP ve AKP’nin ortak desteklediği Tayyip Erdoğan yüzde 33 oy almış. Nihat Zeybekci bu oyun üzerinde oy alabilir mi? Cumhur İttifakı’nın doğal liderinin aldığı oy ortada. Bu nasıl olacak da yüzde 51’e çıkacak? Aynı hükümetin başka bakanı da İzmir’e sümüklü çocuk demişti. Diyanet İşleri Başkanı da ‘imanı eksik, gavur İzmir’ demişti. Mahallenin en güzel kızı mı doğru, yoksa bu söylemler mi doğru? İzmir’e esas oğlan diyelim. Tüm inançların huzur içinde yaşadığı bir yer İzmir. AKP hükümetlerinden önce daha fazla merkezden destek alan bir İzmir vardı. İzmir’e 16 yıldır şaşı bakıyorlar. İzmirliler de onlara her seçimde şaşı bakmaya devam ediyor. 2014’te biz Aziz Kocaoğlu ile yüzde 49 aldık. Onların geçmiş dönemde yüzde 28’leri var. 2014’te Binali Yıldırım pozitif yönüyle ve çalışkan siyasetçi yönüyle en yüksek oyunu almıştı” diye konuştu.

DEVLET BAHÇELİ BİZLERİ DE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI!
Engin, “Bu bir yerel seçim ama en fazla ‘Fesli’yi (Kadir Mısıroğlu’nu kast ederek) konuşacağız. Ekonomiyi, işsizliği, enflasyonu konuşacağız. Şimdi iktidarı uyarma zamanı. İktidar kendine gelmelidir. Zam yapıyorum oy alıyorum, kadınlar baskı görüyor oy alıyorum, faizler artıyor oy alıyorum diyorlar. Ne yaparsam vatandaş oy veriyor düşüncesine kapılabilirler. İktidarı uyarmak lazım. Bizim içimizde Abdüllatif Şener gibi arkadaşlarımız var. Bize gelen insanlar takıyye (mezhebini, inanışını gizli tutma, saklama işi) yapmıyor. Ankara’da belki yine Mansur Yavaş olacak. MHP’liler Devlet Bahçeli anlaşma yaptı diye AKP’ye oy vermez. 20 gün önce ‘ittifak yok, herkes yoluna’ dendi. Şimdi ülkenin beka sorunu ortaya çıktı. Bunlar seçim taktikleridir. Devlet Bahçeli son yıllara kadar samimi bir siyasetçiydi ama bizleri de hayal kırıklığına uğrattı. Sadece MHP’lileri değil bizleri de şaşırtarak hayal kırıklığına uğratıyor” dedi.

HER İŞLERİ YARIM YAMALAK!
Hükümete yüklenen Engin, “İzmir inanın Yalova’dan, Trabzon’dan daha az turist alıyor. Turizm alanlarını 10 yıldır niye imara açmıyorsunuz? Bunu belediye değil Turizm ile Çevre bakanlıklarının çözmesi lazım. Meşhur İnciraltı arazilerini neden turizmin hizmetine açmıyorsunuz? Aziz Kocaoğlu bas bas bağırıyor. Her işleri yarım yamalak! Tüp Geçit için ÇED raporu olmadan ihale kararı alıyorlar. Bunun da mı suçu CHP’li belediyeler. Niye dava açıyorlar diye odaları mı, AK Parti’yi mi suçlayacağız? Burası hukuk devleti…” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK TASARRUF, FRENE BASACAĞIZ!
‘Niye Karşıyaka?’ ve ‘Göreve gelirseniz ilk nereden başlayacaksınız?’ soruları karşısında konuşan Engin, “Karşıyaka benim 19 yaşımdan beri oturduğum, sürekli gelişimini izlediğim ayrıcalıklı bir yer. 5 yıldır hizmet eden bir belediye başkanımız var. Ona da teşekkür ederim. Eğer parti bir değişim öngörecekse bir bayrak yarışında ben de olmak istedim. Bir rekabet değil bu! Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onlar gibi benim de Karşıyaka’yla ilgili hayallerim var. Genel merkezim izin verirse hizmet etmek isterim. İnşallah CHP hangimizi seçerse onun yanında bu mücadeleyi hep beraber vereceğiz. Hiçbir işçi çıkarmadan, tek emekçimize bile dokunmadan, tasarruf yaparak verimliliği arttırmamız lazım. Mevcut kaynaklarımız çok doğru kullanacağız. 2 yıl personelimden fedakarlık isteyeceğim. Frene basacağız. Fazlalıklarımızı satacağız. Faizleri, borçları ödeyeceğiz, kurtulacağız. Tasarrufu işçi atarak değil başka yerlerden kısarak yapacağız” dedi.

KARŞIYAKA’DA YÜZDE 75, İZMİR’DE YÜZDE 55 OY ALIRIZ!
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek sandık mesaisi için oy oranı bazında öngörüsünü paylaşan Engin, “İzmir’de genel olarak oyların artacağını düşünüyorum. Hüseyin Bey yüzde 72 almıştı, bu sefer yüzde 75 olur diye düşünüyorum. İzmir’de de oylarımızın yüzde 55 olacağını düşünüyorum. Oylarımız genelde yüzde 10 oranında artacaktır” ifadelerini kullandı. 

 
AK Partili aday adayı Artcı'dan örnek davranış: Menderes siyasetinde fair-play rüzgarı
 
İşsizlik Sigortası Fonu için yeni düzenleme
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet sami Selçuker 27 Kasım 2018 Salı 20:28

Karşıyakada var olan yapı devame derse ancak tahmin edilen oy %40 ı geçmez.Ali beyin söylediği alınacak oy hayal olur.Karşıyakaya yakışan herkesten oy alan herkse sempati ile bakan halk tarafındanda çok sevilen Serdar Yavaşoğlunun aday olmasıdır Kendisi iş dünyasından gelmesi büyük bir avantajdır

Yorumu oyla      11      5  
Sema 27 Kasım 2018 Salı 18:47

Şu anki Başkanı aday gösterirseniz %20 yi zor alırsınız.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili aday adayı Artcı'dan örnek davranış: Menderes siyasetinde fair-play rüzgarı
AK Parti'den Menderes Belediye Başkan Aday Adayı olarak yola çıkan Menderesli ...
CHP Aday Adayı Akyıldız: Çeşme, yaşayan sokakları hak ediyor
CHP'den Çeşme Belediye Başkanlığı için yola çıkan ve Aday adaylık sürecinin ...
Balıkesir adayını açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu sefer yeni bir lobi icat etti. ...
 
CHP aday adayı Erdoğan: Karaburun’u geleceğe taşımak için adayım
CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Avukat İlkay Girgin Erdoğan doğup ...
Prens Salman'ın teklifine 'bakarız' dedi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ...
Zeybekçi’den ilk yorum: İzmir’i 'alacak mısınız' sorusuna ne dedi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ...
 
CHP'deki kritik görüşmede neler konuşuldu?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel ile bir araya geldi.
İzmir'de oda başkanı istifa etti, CHP'den 'adayım' dedi!
İzmir'de 10 yıldır Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanlığı görevini ...
CHP'de adayların açıklanacağı tarih belli oldu!
CHP Parti Meclisi, belediye başkan adaylarının bir bölümünü daha belirlemek ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva