HABERLER>POLİTİKA
22 Ekim 2018 Pazartesi - 11:42

CHP'li Devran Aliağa için aday adayı: Alkış başarmışsak anlamlı

Geçtiğimiz günlerde CHP'den Aliağa Belediye Başkan Aday adaylığı için resmi başvurusunu yapan Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ümit Devran; Aliağa'nın öncelikleri, yola çıkış amacı ve hedeflerine yönelik bir basın açıklaması yaptı.

CHP li Devran Aliağa için aday adayı: Alkış başarmışsak anlamlı

Devran; CHP'nin 2014 Yerel Seçimleri'nde MHP'ye kaybettiği Aliağa'nın toplumcu bir bakış acıçıyla; planlı ve gerçekçi yatırım planlarına ihtiyacı olduğuna dikkat çektiği açıklamasında önemli mesajlar verdi.   

CHP Aliağa Aday Adayı Ümit Devran, "Bir insan, mühendis ve yönetici olarak bugüne kadar insan ve değerleri odaklı işler yaptım. Bu bakış açısıyla pek çok proje hayata geçirdim. Siyaset ve yerel hizmet anlayışımda da bu var. Aksi halde başarmanın imkanı ve tanımı yok. Belediyecilik, mutlu insanlar ve çağdaş kentler yaratmanın en etkili aracı. Birikim ve enerjimi aktarabileceğim müthiş bir alan. Aliağa için yola çıktım; çünkü, hücrelerine kadar iyi biliyor, tanıyorum. Çözüm formüllerimiz, projelerimiz hazır.  Görev verilirse, hiç soluk almadan başlayacak; zaafiyete izin vermeden başaracak inanç ve azmimiz var. " diye konuştu.

'YIK-YAP, AL-SAT' LA DEĞİL...
Başvurusunu gösterişten uzak bir biçimde yapmasının nedenlerinden, siyaset ve hizmet anlayışına; Aliağa'nın acil gereksinimlerine kadar pek çok konuda görüşlerini aktaran Ümit Devran açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Aliağa, son 50 yılda hızlı sanayileşme ve göçün kurguladığı, kimlik kazandırdığı bir ilçe. Sorunları da bu çerçevede ve çok fazla. Sanayicinin de sorunları var, göçle gelen işçinin de. Halka olumsuz yansıyan pek çok mesele var. Sadece günü kurtarmak yetmez. Bugüne kadar böyle gelmiş ama böyle gitmemeli. Yarını düşünerek planlamazsanız, yaratmazsanız, ' yık-yap; al- sat' belediyeciliğinden öteye gidemezsiniz. Öz kaynakları doğru değerlendirmek ve herkesi mutlu edecek işler yapmak esas olmalı. Aliağa'da kent planlaması tüm kesimleri mutsuz edecek biçimde çıkmaza sürüklenmiş. Dolayısı ile, konut sorunundan, sanayileşmenin alan sorununa; tarım alanlarının körelmesinden, ulaşıma pek çok kronik sıcak gündemi var. Bir kentte; sadece birileri kalkınıyor, diğerleri zorda kalıyorsa; üretime değil, günü tüketmeye, geçirmeye yönelim varsa; kısa sürede bir patlama yaşarsınız. O yüzden rant hesabının  değil, akıl ve bilimin yolundan gitmek gerekir. "

HİÇ PATRON OLMADIM...
Başarının; başarı hikayeleri olanların elinden daha mümkün olduğunu vurgulayan Devran; "Hayatım boyunca hiç patron olmadım. Devlet kademelerinde mühendis olarak çalışırken de, özel sektörde yöneticiyken ve danışmanlık süreçlerimde de sermayem olsun, işletmem olsun, zengin olayım demedim. Ama, elimi attığım, yönettiğim her projeyi tamamladım. Ayakları yere basan işler yapmış olmaktan, verimi her geçen gün artan yatırımlarda izim olmasından dolayı mutluyum. Aliağa için çalışırken de başka türlü olmayacak. Rant; ancak halkın çıkarıdır, burada katma değer üretenlerin çıkarıdır. Bir siyasetçinin, yerel yöneticinin çıkarı; ancak, başarmış olarak tarihe geçmesidir. Çıktığım yolda; fırsat verilir de hizmet etme onurunu yaşarsam; olmazsa olmazlarım  ' Akılcı ve eşit yaklaşım;  liyakat ve  kaynakları kullanırken şeffaflık ' olacak. Çünkü; hizmet, 'ben yaptım oldu' ile yapılmaz. İhtiyaca, sorunun çözümüne yönelik olmalıdır ve bilime, hukuka  dayanmalıdır.  Bunu yaparken, uzmanlık, yeterlilik önemlidir ki; kumdan kaleler yaratılmasın. Ve en önemlisi de halkın parasını kullanırken; belediyenin yarattığı kaynağı harcarken açık olmaktır. Aliağa'nın parasının nereye, nasıl kullanıldığını bilmeye hakkı vardır. " diye konuştu.

ALKIŞ, YOLUN SONUNDA ANLAMLI...
CHP Aliağa Aday Adayı Ümit Devran; ayrıca şunları söyledi; " Hayatım boyunca; kavga etmek yerine uzlaşmayı seçtim. Çok iş, çok dost biriktirdim. Bir Allah'ın kulunun arkamdan kötü söz söyleyeceğini sanmam. Çünkü 'ah' lı bir işe imza atmadım, hak yemedim. Ast-üst ilişkisi ancak liyakat söz konusu olduğunda vardır benim için. Bilgi ve görgünün önünde eğilirim. Hep söylerim; benim için en değerli bilgi, haddini bilmektir. Hiç üst perdeden konuşan, iş yapan bir adam olmadım. Gösterişi de sevmedim. Bir göreve talip oldum ve gidip başvurumu yaptım. Şimdi ilçemin tüm dinamiklerine, yapmak istediklerimi tek tek anlatıyorum. Aliağa için sözü olan, düşü olanlarla, kanaat önderleri ile bir araya geliyorum. Bir işi başarmak için yola çıktıysam, alkışı yolda değil, yolun sonunda almalıyım. Vaatlerimle değil; yaptıklarımla almalıyım. Verdiğim söz inanç yaratsın isterim; yaptığım ise iz bıraksın, unutulmasın. Dilerim; Aliağa için çıktığım yol, hem hemşerilerim hem de benim için hayırlı olur."

ORTAK BİR KALKINMA HAMLESİ...
Aliağa'da yapılacak çok iş olduğunu söyleyen Devran; belediye başkanlığı makamının söz değil;  iş üretilecek makamlar olduğunu ve Aliağa'nın da buna ihtiyacı olduğunu belirtti. Özellikle hızlı sanayileşmenin ve dolayısı ile göçün getirdiği sorunların zamanında çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Ümit Devran;  kentsel planlamanın, sanayicinin imar, ruhsat sorunlarının, konut sorununun, sağlık hizmetleri yetersizliğinin, ulaşım ve alt yapı gibi meselelerin ciddiyetle ve acil olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi.  CHP Aliağa Aday Adayı Ümit Devran; " Sanayi yatırımları sürüyor, bu göçün de süreceği anlamına gelir. Bunu öngörmek zor değil. Aliağa'nın yerleşik halkına da yansıyan pek çok sorun da beraberinde büyüyor. Entegre bir planlamaya; kentleşmeden yatırımlara, sağlıktan eğitime ve tarıma her alanda ortak bir kalkınma hamlesine ihtiyaç var. Aliağa'nın avantaj ve dezavantajlarını iyi değerlendirmek gerekiyor.  Ekonominin gidişatı ortada;  insanların mutfaklarında, esnafın tezgahında yangın var. Merkezi idarenin sorumluluğunda giderek büyüyen bir felaket tablosu ile karşı karşıyayız. O yüzden; yerelde bazı şeyleri başarmak zorundayız. kenetlenmek, birbirimize inanmak ve yerelde sürdürülebilir bir kalkınma modeli yaratmak zorundayız." diye konuştu.

 
Menemen Belediyespor zirvede
 
Manisaspor aylar sonra güldü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülentçelik 23 Kasım 2018 Cuma 15:05

Hayırlı olsun yolunaçık olsun

Yorumu oyla      9      5  
Demirkanatlı mutlu 22 Ekim 2018 Pazartesi 19:58

Yi bir belediye başkanı ancak bu problemleri bilir. Ve çözer çözümsüz hiçbir sorun yoktur allah yolunu açık etsin

Yorumu oyla      9      5  
İbrahim cengiz 22 Ekim 2018 Pazartesi 13:06

Yolunuz açık olsun sevgili başkanim

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır, Rumeli-Balkan buluşmasında: Köklü bir tarih, görkemli bir kültür
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Buca Rumeli Balkan Göçmenleri ...
AK Parti İzmir'de kampa giriyor
AK Parti İzmir teşkilatları, bugün akşam saatlerinde Menderes'in Özdere ...
İzmir siyasetinde A’dan Z’ye: Partiler ve ilçeler ne durumda?
Siyasi partiler 2019 yılının Mart ayında gerçekleşmesi planlanan yerel ...
 
MHP'nin af teklifine AK Parti'den yeni formül
MHP’nin af teklifine vicdanlarda oluşturabileceği tepkiler nedeniyle sıcak ...
Mehmet KARABEL yazdı... O, CHP’den sadece iade-i itibar istiyor!
Mehmet KARABEL yazdı... O, CHP’den sadece iade-i itibar istiyor!
Erdoğan'dan Kaşıkçı mesajı: Salı günü anlatacağım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın ...
 
Erdoğan: Yeni bir dönemin arefesindeyiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet olarak yeni bir dönemin arefesinde bulunuyoruz; ...
Foça'da Günal Biçer de CHP'den aday adaylığını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) esik Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Foça ...
Kaşıkçı çıkışı: Ciddi hukuki sonuçlarının olması lazım
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva