HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2018 Cuma - 11:11

CHP’li Bayır’dan 24 Haziran çıkışı: İzmir’den 20 vekil çıkarırız!

İzmir Milletvekili Bayır, erken seçimler için, “AKP’nin ciddi çöküş yaşacağını düşünüyorum. 4 milletvekiline düşebilirler. Biz iki bölgeden 10-10 vekil çıkarabiliriz” dedi. Bayır ayrıca ön seçim için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun önünde 3 yıl önceki listelerin olduğunu söyledi.

CHP’li Bayır’dan 24 Haziran çıkışı: İzmir’den 20 vekil çıkarırız!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Milletvekili Bayır, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısı üzerine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel seçim üzerinden önemli mesajlar verdi.

Bayır ayrıca partisinin ön seçim ve diğer partilerle ittifak çalışmaları hakkında net ifadeler kullandı.

"AKP’NİN İLK DEFA AYAĞINA SIKTIĞIN DÜŞÜNÜYORUM"
Bayır, “16 yıldır ülkeyi yöneten iktidar son 3 yıl içinde 3’üncü kez seçime gidiyor. Biz seçilirken 4 yıl için seçilmiştik. Ülke iyi yönetiliyor olsaydı bu kadar seçim yapılmazdı. Ortaklarının 26 Ağustos tarihini vermesi, iktidarın çıkıp daha öne çekmesi ilginçti. İktidar panik halinde, halk burnundan soluyor. Karamsar şeyler söylemek istemiyorum. Belki de AKP’nin ilk defa ayağına sıktığını düşünüyorum. Danışmanları cumhurbaşkanına nasıl bilgi veriyor bilmiyorum ama bu kez yanlış oynuyor. Biz ülkenin kötü yönetildiğini söylüyorduk” dedi.

"ERDOĞAN 55’LERDE DEĞİL 38’LERDE!"
Bazı anketlerin açıklamaları üzerinden konuşan Bayır, “Tayyip Erdoğan’ın bırakın yüzde 55’leri yüzde 38’lerde kalacağını düşünüyorum. İYİ Parti’nin çıkışı var. Saadet Partisi inanılmaz derecede yol alıyor. Muhafazakar kesime hitap ediyor. Daha oturaklı bir lideri var. Bu mantıkla baktığımızda bile Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda takılacağını düşünüyorum. Her seferinde kandırıldık diyorlar ama insanlar artık kanmıyor. Her seferinde istikrar sürsün, terörün bitmesini, ekonominin düzelmesini istiyorsanız bize oy verin dediler. İyi de arkadaş sen bunların hangisini düzelttin? OHAL’i bilerek uzatıyorsun. Bunların inandırıcılıkları bitti. AKP bana göre son kullanma tarihini tespit etti 24 Haziran’da.  Seçimlerden korkmasalar OHAL’i uzatmazlar. OHAL gölgesinde seçime gidiyoruz” açıklamasında bulundu.

"BASKIN SEÇİMİ MHP’YE SÖYLETTİLER"
Bayır, “AKP kanadından asla bir erken seçim ifadesi kullanılmıyordu. Ama beyinlerinin arka planında bir baskın seçme yapma ihtimali vardı. Bunu kendileri söylemek yerine MHP’ye söylettiler. Bahçeli aslında bir itirafta bulundu. Kontrol edilemez bir noktaya gidiliyor dedi. Bunu özellikle Bahçeli’ye söylettiler. 26 Ağustos bir manipülasyondur. Biz istemedik de ortağımız istedi gibi bir olay.  Tarihin öne çekilmesinde başka hesap da var. İYİ Parti’nin seçime girip girmeme durumu… YSK başkanı bizim irademizde değil savcılığın yetkisindedir diyor. Bugün hukuk gerçekten tartışmalı. İYİ Parti’nin ismiyle seçime girmesini engellemeye yönelik bir algı yaratıyorlar. Ama bu mağduriyetin İYİ Parti’ye döneceğini düşünüyorum. İYİ Parti seçime giremiyordu algısı yaratacaklar ama sonrasında biz izin verdik algısı yaratacaklar” diye konuştu.

"İYİ PARTİ KESİNLİKLE SEÇİME GİRECEK"
Akşener önderliğinde çıkış yakalayan İYİ Parti özelinde açıklama yapan Bayır, “İYİ Parti kesinlikle seçime girecek. Ama kendi logosuyla girecek ama bir ittifakla ama bizimle birlikte listelerimizde yer bularak girecek. İYİ Parti’nin seçimlere girme ihtimali yoktu ama biz lütfettik diyerek onların mağduriyetinden kendilerine paye çıkarmaya çalışacaklar. Halk artık çok yorgun… Bu yorgun ve küskün halk her kesimiyle Haziran seçimlerinde hesap soracak. Cumhuriyetle tamam mı devam mı oylaması yapılacak. Katılımın yüksek olacağını düşünüyorum” dedi.

"BİZ BU MAÇI YANDAŞ YSK’YA RAĞMEN ALACAĞIZ"
Bayır, “‘Sandıktan bu adam çıkmazsa kargaşa çıkar mı’ diyenler oluyor. Hiçbir şey olmaz. Tayyip Erdoğan sandıktan çıkmadığı anda savcılar, yetkiler, onun talimatını dinlemez sandığa saygı duyar. Sandıktan çıkmadığı an bu iş biter. Ben bu ülkede cumhuriyetçi Atatürkçü kesimler olduğuna inanıyorum.  Biz bu maçı yandaş hakem YSK’ya rağmen alacağız. Biz bu seçimi kazanacağız. İnsanlarımız sandıkta dikkatli olsun. Sadece sandık güvenliği almak yetmiyor. Sandık sonucunun kontrol edilmesi gerekiyor” yorumunda bulundu.

"İTTİFAK DURUMUNUN NETLEŞMESİ LAZIM"
Partisinin milletvekili adaylarını belirlerken kullanacağı yöntem üzerinden konuşan Bayır, “İttifak olacaksa ön seçim yapılmayabilir. 45 gün önceden adayların iletilmesi gerekiyor. Onun için 20 günlük süremiz var. Ön seçim yapılabilir de. Ama ittifak olma durumunun netleşmesi lazım. İYİ Parti ile ne yapılacak? Onların Saadet Partisi ile bir ittifakı kesin gibi. HDP’yi bilmiyorum. Orası ayrı bir kulvar” dedi.

"BU İŞİ SULANDIRMAMAK LAZIM"
Cumhurbaşkanı adaylığı noktasında konuşan Bayır, “Yüzde 30’lar seviyesinde olan oyumuzun 50 artı 1’e yetmediğini düşünürsek, CHP kökenli bir adayla seçimi kazanmamız pek mümkün gelmiyor. Yine cumhuriyetçi olacak ama yüzde 70’lik kesime şirin görünecek bir aday koymak zorundayız. Bu işi sulandırmamak lazım. Bu işin ciddiyeti var. Biz bu konuda PM’ye yetki verdik. PM arayacak, bulacak. Ben de dahil olmak üzere içimize sinse de sinmese de cumhuriyetin fabrika ayarlarına geri dönmesi için o adayı başımızın üstünde taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

"GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN SAYIN KILIÇDAROĞLU’NUN OLMASIDIR"
Bayır, cumhurbaşkanlığı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstermek istediklerini belirtti. Bayır, “Kılıçdaroğlu seçildiği takdirde parlamenter sisteme döneceği için yine cumhurbaşkanı değil başbakan olacaktır. Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildiği zaman ettiği yemine bağlı kalmadı. Gitti AKP’nin genel başkanı oldu. Tayyip Bey cumhurbaşkanlığı makamını öyle bir siyasete alet etti ki artık saygınlığı gitti. Kılıçdaroğlu ben illa olayım derdinde değil. Bizim gönlümüzden geçen Sayın Kılıçdaroğlu’nun olmasıdır. Biz hiçbir zaman tek adam iktidarını savunmayacağız” dedi.  

"TEK ADAM MI, MİLLİ TAKIM KADROSU MU?"
Bayır, “Ben cumhurbaşkanı adayımızın ve yardımcılarının önceden ilan edilmesi kanaatindeyim. Bu söylediğim partimi değil beni bağlar. Sadet Partisi genel başkanı, İYİ Parti genel başkanı cumhurbaşkanı olamayacaksa yardımcısı olsun. Biz seçmenin önüne öyle bir liste koymalıyız ki tek adam mı, milli takım kadrosu mu? Burada birleşebiliriz. Cumhuriyet değerleri için tek şemsiyede toplanabiliriz.  Bütün vatandaşlar cumhuriyet değerlerindeki cumhur ittifakına odaklanacaklardır” diye konuştu.

"GÖSTERİLSEK DE GÖSTERİLMESEK DE DARILMAK GÜCENMEK YOK"
Ön seçim ve parti adaylıklar noktasında açıklayan Bayır, “Bu tartışmaları gereksiz buluyorum. Memleket yanıyor. Biz bu seçimleri alamazsak milletvekilinin, belediye başkanının kim olacağının ne önemi var? Sistem, cumhuriyet gidiyor. Arkadaşlarımızın bu hassasiyetle davranmasını bekliyorum. 4 yılığına milletvekili oldum. Davam için oldum. Elimden geldiğince hakkını vermeye çalışıyorum. Türkiye’yi geziyorum. Zora talip olduk. Ön seçim yapılsa da yapılmasa da, genel başkanımızın takdirindedir. Genel başkanımızın önünde 3 yıl önceki listeler var. 3 yıl önceki listelerin dikkate alınacağını düşünüyorum. Kontenjan adaylarıyla ilgili inisiyatif genel merkezdedir. Gösterilsek de gösterilmesek de darılmak gücenmek yok” dedi.

"AKP İZMİR’DE ÇÖKÜŞ YAŞAYACAKTIR, BİZ 10-10 MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLİRİZ"
Bayır, Haziran seçimleri için İzmir özelinde ise çarpıcı rakamlar verdi. Bayır, “Katılımın yüzde 90’larda olacağını düşünüyorum. Bu mesele artık seçim olmaktan çıkmıştır.  Şu an iki bölgeden 7-7 milletvekili çıkarmış durumdayız. 9 ve 10’ları zorlayacağız. İki bölgeden 9-9 ya da 10-10 çıkarabiliriz. AKP’nin ciddi çöküş yaşacağını düşünüyorum. 4 milletvekiline düşebilirler. Milletvekili sayımızı kesinlikle bu seçimde arttıracağız” diye konuştu.

"GÜNEŞİ İZMİR’DEN DOĞURTACAĞIZ!"
Bayır ayrıca, “Bir sabah ayna tutmak ve Anadolu’yu İzmir’den aydınlatmak istiyorum. Güneşi İzmir’den doğurtacağız ve Kars’ı, Doğu’yu, Anadolu’nun birçok yerini aydınlatacağız. CHP’lilerden rica ediyorum. İnsanları kazansınlar, ikna etsinler. Siz oy verdiniz ülke bu hale geldi demesinler. O insanları yumuşak bir dille ikna etsinler. Herkes bir kişi ikna ederse bu iş farklı olacaktır. Öyle yüzde 51’lerle değil,  Cumhuriyetçi grubun yüzde 60’larla seçimi kazanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

 
Selçuk'ta 23 Nisan şenlikleri sürprizlerle dolu
 
CHP'de sürpriz cumhurbaşkanı adayı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sagduyu 20 Nisan 2018 Cuma 12:00

CHP , İYİ PARTİ ve SAADET PARTİSİ üçlü ittifakla bu seçime girmesi bir zarurettir , bu şekilde açıklanacak üçlü ittifakın karşısından hiç bir güç duramaz ...

Yorumu oyla      10      6  
Demba ba 20 Nisan 2018 Cuma 11:29

Gel atkınıda al gel foto çekilelim.??

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalkan: 66 yıllık rüyamız gerçek oluyor
TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak konuşmalarını gerçekleştiren ...
CHP İzmir’de 9 yıl sonra gelen özür: Aday olmasını istememiştim, beni yanılttı!
İl eski Başkanı Karataş, Gaziemir Belediye Başkanı Şenol’dan özür diledi ...
Kemal Kılıçdaroğlu: Eğer ittifak olacaksa...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, en az yüzde 60 ile demokrasinin ...
 
Feyzioğlu'ndan 'adaylık' sorusuna ilginç yanıt
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığına ...
100 bin imza nereye verilecek? Açıklama geldi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı uyum yasaları çalışmalarına ...
Ümit YALDIZ yazdı... Çok bilinmeyenli bir denklem
Ümit YALDIZ yazdı... Çok bilinmeyenli bir denklem
 
CHP’den YSK’ya erken seçim ziyareti
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Yüksek Seçim ...
Akşener'den net seçim mesajı: Hukuki hiçbir sorun yok
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin erken seçime girip, ...
CHP Lideri'nden 'Aday mısınız?' sorusuna yanıt!
Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim kararının ardından değerlendirmelerde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva