HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2021 Pazartesi - 14:07

CHP’li Bakan’dan odalara 'İnciraltı' çağrısı: Gelsinler birlikte gezelim!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlama çalışmaları devam eden İnciraltı ile ilgili olarak meslek odalarına “Gelin birlikte gezelim” çağrısında bulundu. Bölge hakkında, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın “Bakanlıklar tarafından kamu yararı kararı alındı” açıklamasıyla Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Daha cevap vermedik” ifadelerinin çeliştiğini söyleyen Bakan, “Ya bakan yalan söylüyor ya milletvekili; ya bakan gerçeği bilmiyor ya milletvekili” dedi.

CHP’li Bakan’dan odalara  İnciraltı  çağrısı: Gelsinler birlikte gezelim!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, İnciraltı’ndaki süreç ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ege Turizm Projesi’ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İnciraltı’nda AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında bir iletişim problemi olduğunu vurgulayan Bakan, asıl dikkatin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ayrılan bölüme çekilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bakan, odalara çağrıda bulunarak “Gelsinler birlikte gezelim, halkla konuşalım, kapılarını çalalım” dedi.

VATANDAŞ SİYASET KONUSU YAPILARAK YANILTILIYOR
İnciraltı’nda yapılması planlanan proje hakkında tavrının net olduğunu belirten Bakan, bölgenin tarım yapılamaz halde olduğunu vurgulayarak, “İnciraltı’nı gezip görmek lazım. Orası bir demir çöplüğü olmuş, seraların demirlerinden. Toprakta su kalmamış, deniz verimsiz hale getirmiş toprağı. Kamu yararı gözeterek; sağlıklı bir kentleşmeyle, sağlıklı bir planlamayla biz orayı kurtarabiliriz. Orada tarım arazisi gerçekten yok. Olsa ihracat yapılsa eskisi gibi insanlar neden mücadele etsin? 10 dönüm serasından kazandığı parayla evini geçirebilse 2-3 tane ev alacağım diye niye mücadele etsin? Tarım kesinlikle yapılamıyor orada. Herkes benim mücadelemi bilir, tarım arazisi yok yapılamıyor artık orada. Oradaki risk; zenginler bu insanların arazilerini aldılar, almaya devam ediyorlar… Araziler el değiştirdi, kalan insanlar bari faydasını görsün. İzmir’e yeşili bol bu alan kazandırılmalı. Büyükşehir’in önerdiği projeyle her şeyden önce Balçova Belediyesi, başkanı ve bürokratlarıyla konuşarak bu işin çözülmesi gerekiyor. Burada vatandaş siyaset konusu yapılarak yanıltılıyor” dedi.

YA BAKAN YALAN SÖYLÜYOR YA MİLLETVEKİLİ!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Aralık ayında yaptığı açıklamalarından, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin haberi olmadığına dikkat çeken Bakan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bir milletvekili arkadaşımız çıktı aralık ayında dedi ki; ‘2 tane bakanlık kamu yararı kararı aldı, İzmir’e hayırlı olsun’. Kim? Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Sonra tarım ve Orman Bakanı Ege’de Son Söz’ün programına katıldı, ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazı yazdı daha cevap vermedik. Bakıyoruz. İzmirli’nin görüşünü alacağız’ dedi aylar sonra. Ya bakan yalan söylüyor ya milletvekili; ya bakan gerçeği bilmiyor ya milletvekili.  Nerede karar bir görelim. Bakana da gösterelim. ‘Sayın bakan, senin bakanlığın burasıyla ilgili kamu yararı kararı aldı haberin yok mu?’ diyelim. Toprak Koruma Kurulu’nun aldığı öneri kararı arkasından bakanlığında kamu yararı kararı alması lazım. Burası için, Büyükşehir Belediye Başkanı çözüm iradesini ortaya koydu. Büyükşehir’in bürokratları gitti Ankara’ya. Biz İnciraltı’nda çözümden yanayız, üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Çözüm kamudan yana olmalı, ranttan yana bir çözüm olmamalı. Yeşili boş, sağlık alanları, ticaret alanları olmalı doğayı koruyarak planlar yapılmalı. Bunun mücadelesini vermeliyiz.”

ODALAR GELSİN BİRLİKTE GEZELİM
Bölgede yapılması planlanan projeye odalardan gelen itirazları değerlendiren Bakan, “Odaların başımızın üzerinde yeri var, TMMOB çok güçlü demokrasi mücadelesi veren bir kurum. Gelsinler birlikte gezelim, halkla konuşalım, kapılarını çalalım. Ben Balçova Belediye Başkanıyla konuştum, o Bahçelerarası’ndaki vatandaşlar çocuğuna iş istiyor. Orada sağlıklı bir tarım olsa insanlar iş için belediye başkanının peşinden koşar mı? Orası yozlaşmış durumda. Düğün salonları, kır bahçeleri perişan durumda” şeklinde konuştu.

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİNİN DEVAM ETTİRİLDİĞİ KUŞKUSU VAR!
İnciraltı’nda odalar ve kamuoyu tarafından asıl sorgulanması gerekenin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ayrılan bölüm olduğunu belirten Bakan, “Orada sorgulanması gereken asıl başka bir şey var; İnciraltı’nın bir bölümünü Cumhurbaşkanı kararnamesiyle ayırdılar; burada iki ihtimal var, Narlıdere tarafında kalan kısım hakkında. 1’inci olasılıkta burada konut bölgesini; arazi sahiplerine ayırmış olabilirler ya da hala iptal edilen körfez geçişini; İzmir’i mahvedecek, körfezi mahvedecek, ekosistemine zarar verecek, körfezdeki su sirkülasyonunu ortadan kaldıracak ve geriye dönülmez bir şekilde İstanbul’daki rant sevdalılarını İzmir’e taşıyacak bu projenin hala devam ettirildiği kuşkusu var. Bir ayağı olabilir” ifadelerini kullandı.

KANAL İSTANBUL BENZERİ PROJEYLE İZMİR’İ YAĞMALAMAYA ÇALIŞIYORLAR
Bakan, bölgede yapılacak kamu faydası taşımayan unsurlarla birilerinin zengin edileceğini aktararak “Esnaf intihar ediyor, müzisyen intihar ediyor… Şehir hastanelerine, geçiş garantili yollara, İstanbul Havalimanı’na, köprülere ödenen garanti paralar 54 milyar olmuş sen vatandaşa 5 milyar yardım edemiyorsun! Kanal İstanbul benzeri bir rant projesiyle İzmir’i yağmalamaya çalışıyorsun! İzmir’de yapılması planlanan bu büyük rant projesiyle mücadele edilmesi gerekiyor” dedi.

“BİZ BU DEVLETİ YÖNETECEĞİZ”
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın planladığı Ege Turizm Projesi’yle ilgili sunuma davet edildiklerini ve toplantıya devlet adamı mantığıyla icabet ettiklerini vurgulayan Bakan, “Biz muhalefetiz, iktidar olacağız. Bizim bazı arkadaşlarımız bakan olacak, biz bu devleti yöneteceğiz. Dolayısıyla ben devlet adamı mantığıyla bakarım. Bir bakan beni sunum için davet ettiyse giderim. Ne anlatıyor, ne planlıyor diye gittik. Ben orada eleştirilerimi söyledim golf sahaları planlıyorsun sen kardeşim ya! İklim krizi diye bir şey var, savaşlar artık sudan çıkacak. ‘Dünya bir ateş topuna dönecek yüz yıl içinde’ diyor Stephan Hawking. Su olmayan yerde golf sahası planlıyorlar… Suyu denizden arıtacaklar, bunun enerji maliyeti var. Bu da dünyayı ısıtır; ters ozmozla tuz açığa çıkacak, tuz dağları oluşacak Çeşme’de” diyerek yapılması planlanan proje hakkında eleştirilerini belirtti.

“EGE TURİZM PROJESİ’NE BU HALİYLE KARŞIYIM”
Çeşme’de yapılabilecek projelerle ilgili önerilerini toplantıda bakana ilettiğini söyleyen Bakan, önerilerini şu sözlerle açıkladı:

“Ben sadece, Çeşme’nin bir küçük sivil havaalanına ihtiyacı olduğunu önerdim. Şahsi önerim bu. Küçük uçakların kalkıp inebileceği; bir küçük havalimanına ihtiyaç var ve bu Çeşme için şart. Avrupa’da her 40 kilometrede bir böyle yerler var. Türkiye’de havacılığın gelişmesini THY ile anlatıyorlar ama havacılık bu değil. Bakan önerim üzerine bununla ilgili bir çalışmayı yapalım dedi. Üstlenici firma eski havalimanı projesinin altından kalkamadı. İkinci önerimiz de karting. Dünyada karting, motor sporlarının başlangıç noktası. İzmir Karting Club’ı Çeşme’ye önerdim. Karting Club ve İzmir Havacılık Kulübü’nün bakanla görüşmesini de sağladım. Ege Turizm Projesi’ne bu haliyle karşıyım, doğayı mahvedecek bir projedir ama o bölgeye bir karting pisti ve bir sivil havacılık için uçak pisti yapılabilir.”

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ege Turizm Projesi'yle ilgili "Eğer betonlaştırmayacaksa, çevreyi koruyan bir yapılaşma olacaksa burada herhangi bir tereddütümüz yok" ifadelerine yönelik konuşan Bakan, "Genel başkanımızla konuşmadım, geniş değerlendirmesini duymak kendi fikirlerimi de paylaşmak isterim" dedi.

 
AK Parti'den iki yıl değerlendirmesi: Büyükşehir'e kırık not!
 
İzmir'deki cinayette sır perdesi kalktı: Aşk düellosu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahattin 26 Mayıs 2021 Çarşamba 01:29

Bu plan artık daha fazla gecikmemeli!.. Ahalinin dayanmaktan iflahı kesildi!.. Eğer düzgün bir plan hala gecikirse, güzelim İnciraltı elden gidecek ve hem bölgeye, hem şehre hem de ahaliye çok yazık olacak!..

Yorumu oyla      2      3  
Uğur 24 Mayıs 2021 Pazartesi 20:03

Yerlerimizi yıllarca sermaye gruplarına satmamak için direndik plan biran evvel çıkmalı, biraz vicdanı olan biraz sağduyu sahibi olan herkes bu konuda hem fikir... Artık inciraltı halkını daha fazla mağdur etmeyin yazık günahtır...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den iki yıl değerlendirmesi: Büyükşehir'e kırık not!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıllık performansını değerlendirme toplantısında ...
Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere seslenerek 'hemen seçim' ...
Meclis, fenomen Enes Batur’u dinleyecek
Meclis Dijital Mecralar Komisyonu’nda sosyal medyanın etkisi konuşulurken ...
 
AK Partili Nasır, olay yerinde yeni projeyi anlattı: Dikili'de yaralar sarılıyor
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, fırtınanın vurduğu Dikili’de incelemelerde bulundu.
Mehmet KARABEL yazdı... Vatandaş renk vermiyor ama!
Mehmet KARABEL yazdı... Vatandaş renk vermiyor ama!
Binali Yıldırım'dan Sedat Peker'in iddialarına yanıt
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım İstanbul İl Başkanlığı'nda ...
 
İYİ Parti il teşkilatının bulunduğu binaya saldırı
Malatya'da İYİ Parti İl Başkanlığı'nın bulunduğu binanın önüne gelen Vahap ...
AK Parti il başkanları Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda toplanacak
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı 27 Mayıs Perşembe günü ...
CHP'li Sındır: Su bir lütuf değil haktır!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Denizli’nin ilçelerinde ve ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva