HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2018 Salı - 14:58

CHP’li Bakan: AK Parti-MHP, İzmir’de yüzde 30’u görmez!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, 24 Haziran seçimleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. İzmir’de “Muharrem İnce rüzgarı esiyor” diyen Bakan, Cumhur İttifakı’nın referandumda aldığı oyun daha da altında alacağını söyledi.

CHP’li Bakan: AK Parti-MHP, İzmir’de yüzde 30’u görmez!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

Bakan’ın gündeminde 24 Haziran seçimleri, dış politika ve tarım vardı. Bakan, programda geçtiğimiz referandum seçimlerinde yüzde 32 oy alan AK Parti-MHP bloğunun 24 Haziran seçimlerinde yüzde 30’un altına düşeceğini söyledi. Erdoğan hükümetinin dış politikada “yayılmacı” bir anlayış güttüğünü söyleyen Bakan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ihtiyat ve dengeye dayalı dış politika anlayışının yeniden CHP iktidarı ile tesis edileceğini belirtti. Bakan’ın hedefinde hükümetin tarım politikası da vardı.

İZMİR’DE İNCE RÜZGARI ESİYOR
İzmir’in kırsal bölgelerinde ve metropolde sahaya indiklerini ve halkın nabzını tuttuklarını söyleyen Bakan, “MHP ile AK Parti’nin oyu, İzmir’de yüzde %30 olamayacak. Yüzde 55 hedefi koymuşlar. Çok şakacılar. Neden bahsediyorlar? Hangi yüzde 55 bahsediyorlar? İki parti topluma verdiği mesajı almak zorunda. Türk milleti bu zihniyeti, bu işleyişi istemiyor. Bu yağmacı zihniyeti istemiyor. Gelişmişliği AVM ve gökdelenden ibaret sana zihniyetini istemiyor. Köylerde “Oyumu Erdoğan’a verdim ama bu sefer Muharrem İnce’ye atacağım” diyen insanlarla karşılaşıyorum. Muharrem İnce, İzmir'de emin ellerde. Anadolu'da çalışan arkadaşlarımız da yaşıyorlardır bu durumu. Bunu ben İzmir'de yapılan mitinglerde de gördüm. Menderes'teki mitingi, Aliağa'daki, Bergama'daki, Kemalpaşa'daki mitingleri görünce inanamadım. Metropol mitingi gibiydi. İzmir’de İnce rüzgarı esiyor” dedi.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politikasını eleştiren Bakan, “Dış politika ihtiyat ve dengeye dayalı olmak zorunda. Mustafa Kemal Atatürk, denge politikası güderek komşularıyla iyi ilişkiler kurmuştur. Cumhuriyet’ın dış politikası dünyaya örnek olurken onlar yayılmacı bir politika tercih ettiler. Mısır'da ortaya çıkmış Müslüman Kardeşler çizgisine dış politikaya sokmuşsunuz. Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olmuşsunuz. Suriye'de şiddette ve savaşa sebep olmuşsunuz. Açık sınır politikasıyla  sınırlarınızda cihatçı teröristlerin dolaşmasına izin vermişsiniz. Orada akrabalık ilişkilerimiz de olan Suriyeliler var. 4 milyon Suriyeli Türkiye'ye gelmiş. Böyle bir dış politika atmosferi var. Türkiye'nin ulusal güvenliği ile ilgili büyük risk var. Kandil’e operasyon mu yapacak? Yapsın. Niye bu günü bekledin ve bir seçim zamanında yapıyorsun. Daha önce de nede yapmadın? İktidar, savaş politikasıyla milliyetçiliği ön plana çıkarmakta. Artık Türk halkı bu numaraları yemiyor” dedi.

İZMİR'İN ADINI AĞIZLARINA ALMDAN ÖNCE...
Türkiye’de tarımın yanlış politikalar sonucu bittiğini, İzmir’de ise Büyükşehir Belediyesi’nin yerel kalkınma hamlesi ile köyden kente göçün durduğunu belirten Bakan, “Türkiye artık kendine yetemeyen bir ülke durumda. Bu durum ulusal güvenliği tehdit eden noktadadır. Topraklar eklemiyor. Samanı bile ithal eder hale geldik. Köylü tarım yapmıyorsa ülke ekonomisi tükenmiş demektir. Ama Tire'de, Bayındır'da, Ödemiş'te, Seferihisar'da olduğu gibi vatandaşlarımız köyden kente göç etmek zorunda kalmadı. Türkiye'deki ileri biyolojik arıtmanın %35'ini tek başına yapan bir kentten bahsediyoruz. Şu an Körfez’de karbon kompozit gemiler var. O teknoloji, Türkiye'de olmayan bir teknoloji. İzmir’i ağızlarına aldıklarında bir kere kıskanacaklar. AK Parti'den arkadaşlarıma basın aracılığıyla cevap vermiyorum. “Niye cevap vermiyorsun” diyorlar. Dikkate değer bulmuyorum. Biz işimize bakıyoruz, biz üretmeye bakıyoruz, biz çalışmaya bakıyoruz. Sultanahmet Camisi’ni gölgede bırakan gökdelenler yaptılar İstanbul'da. bir yerden bir yere ulaşamayan insanlara bakacaklar. 1 metre yeşil alanı olmayan kentlere. Trafiğin yoğunluğundan insanlar artık İzmir'e kaçtı. İstanbul'a Ankara’ya bakacaklar ondan sonra konuşacaklar. İzmir’in adını ağzına almadan önce ağızlarını çalkalayacaklar” dedi.

 
Ödemiş Anaokulu'ndan Başkan Badem'e anlamlı hediye
 
Bakan Kurtulmuş'tan anket açıklaması
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 5 Haziran 2018 Salı 21:17

Sn. vekilim önümüzdeki dönemde biz partililerinize mecliste daha misafirperver olmanızı öneriyor ve diliyorum.!

Yorumu oyla      9      5  
Metin Sertoğlu 5 Haziran 2018 Salı 20:01

Reis çok rahat % 54-55 ...

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çankırı'dan 'sağlıklı' mesaj: İzmir'e 1,95 milyar TL'lik yatırım
AK Parti iktidarı döneminde İzmir'e yapılan sağlık yatırımlarını gündemine ...
Gençlerden Bilal Doğan'a tam destek
Ak Parti İzmir Milletvekili Bilal Doğan'a İzmirli gençlerden tam destek ...
AK Parti'nin adayı Eroğlu'ndan yoğun mesai: Güçlü Türkiye ile oyun bozulacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Melek Eroğlu, “Türkiye’nin hain saldırılar ...
 
'Menbiç'te YPG'den silahlar alınacak'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Menbiç için onayladığımız yol haritasında ...
AK Partili Kaya müjdeledi: Göztepe Stadı'nın kapasitesi artıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar, Konak, Buca ...
MHP İzmir’den EBSO ziyareti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Yönetim ...
 
FETÖ belgelerini inceleyen Özel'den ilk açıklama!
CHP'den 4 kişilik heyet FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin ...
CHP'nin vekil adayı Kılıç'tan Kemalpaşa mesaisi: Esnafımızın sorunlarını çözeceğiz
Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden CHP Milletvekili Adayı Sevda ...
Bayram tatili 9 gün olacak mı?
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva