HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2017 Salı - 13:05

CHP Konak’ta yer yerinden oynuyor: Uzlaşı, şikayet ve Başak’ın karşısında aday…

Kongreye çok az bir zaman kalan Konak’ta sular durulmuyor. Başkan Başak’ın karşısına çıkacak isim netleşti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’le 12 yıl çalışan Kaplan aday oldu. 4’lü muhalif yapı ile uzlaşı sağlandı. Mahalle delege seçimlerine ise Yılmaz’dan itiraz geldi.

CHP Konak’ta yer yerinden oynuyor: Uzlaşı, şikayet ve Başak’ın karşısında aday…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi. İlçe örgütlerinde sayılı günler kalan seçimler için heyecan had safhada…

Metropolde startı 26 Kasım Pazar günü verecek olan Konak’ta son düzlükte hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve muhalifler bir araya gelerek uzlaşı masası için kollar sıvanmıştı.

Muhsin Kurt, Hüseyin Saygılı, Ahmet Yıldız ve Kazım Umdular’dan oluşan 4 kişilik ekip ilçede zaman zaman değişik yapılarla görüşmeler gerçekleştirdikten sonra Başkan Başak’la temasa geçmişti.

Muhalif ekibin aday çıkarma noktasında direnmediği fakat Başak’tan kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yol izlemesi talebinde bulunduğu öğrenilmişti. Başak ise, ‘herkesi memnun etmem mümkün değil ama elimden geldiğince her rengin olmasını sağlayacağım’ mesajını net olarak vermişti.

Ayrıca Başak’ın ağzından net bir açıklama bulunmasa da yakın çevresine Alaattin Yüksel’i listesine yazacağı öğrenildi. Gelişmeler sonrasında muhalif kanatta farklı bir gelişme yaşandı.

Başak’la görüşen 4’lü ekibin ve yakınlarından bağımsız olarak Özgür Kaplan’ın adaylık için yola çıktığı öğrenildi. Partinin Kılıçreis Mahallesi’ne kayıtlı üyesi olarak siyaset yapan ve mahalle delege seçimlerinde listede yer almayan Kaplan’ın Başak’ın karşısında rakip olarak yarışması kesinlik kazandı.

Başak’ın tek isim olarak ilçe kongresine girmesi beklenirken son anda yaşanan gelişmenin örgütte şaşkınlığa sebebiyet verdiği öğrenildi.

BÜYÜKERŞEN’LE 12 YIL ÇALIŞTI, KONGREDE ADAY!
Kaplan’ın resmi adaylık açıklaması:

"Değerli Delege Arkadaşlarım; bilindiği gibi, 26 Kasım 2017 tarihinde Konak İlçe Örgütümüzün kongresini yapacağız. Sizlerin de delege olarak kararınız, parti örgütünün oluşmasında etkili olacaktır. Söz, yetki, karar sahibi olan sizlerin gücüne inanarak ben Özgür Kaplan olarak Konak İlçe Başkanlığına adayım.

Özgür Kaplan; 27 Mayıs 1962’de eğitimci bir ailenin çocuğu olarak İzmir Bergama’da doğdum. Babam, Köy Enstitüsü mezunu Eğitim Müfettişi, annem emekli öğretmendir.

İlk, orta ve lise eğitimimi İzmir’de tamamladım. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesini bitirdikten sonra, kısa bir süre öğretmenlik yaptım. 12 Eylül faşist darbesi sürecinde siyasi baskılar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldım.

Askerlik görevimi, Narlıdere Er Eğitim Merkezi’nde Sakıncalı Piyade olarak yaptım. Almanya Köln Akademi’de yüksek lisans yaptım. Dünyanın birçok yerinde bilgi ve görgü artırıcı faaliyetlerde bulundum. Ülkemizin yüz akı, partimizin güzide Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile 12 yıl boyunca çalışmanın ve ortak projeler üretmenin onurunu yaşadım.1964 yılında İzmir’de adıma kurulan Özgür Eğitim Yayınevi’nde Editör olarak çalışmaktayım. Ailecek hazırladığımız yüzlerce kitabın, Anadolu’nun her tarafına ulaşmasını sağlamaktayım.

Kılıçreis Mahallesi’nde, partimize hemen her kademede yıllarca hizmet etmiş, ilçe ve il yönetimlerinde görev almış babam, yazar Mevlüt Kaplan’ın adının verildiği sokakta ikamet etmekteyim. Uzun yıllar boyunca çoğu dönem Kılıçreis Mahallesi delegesi olarak görev aldım. Eğitim, kültür, sanat ve sporun hep içinde oldum. Hakemlik ve antrenörlük belgelerim var. Ailece eğitim ve çocuklarımızın gelişimine destek olmaktayız. Bugüne kadar pek çok kültürel etkinlikler düzenledim.

Değerli Delege Arkadaşlarım; bizler halkın iktidarı için, halk adına siyaset yapanlar olarak, yerelden başlayıp siyasi duruşumuzu ülke geneline yayacak, toplumsal muhalefeti yaşamın her alanında örgütleyecek, yerelde ve genelde partimizin iktidar mücadelesini, partimizin sol duruşunu Türkiye’ye yayacak olan birer neferiz. Ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu koşullar ortadadır. Siyasetin doğru bir yaklaşımla ele alınmadığı, her geçen gün halkımızın yoksullaştırıldığı, ülkemizin Ortadoğu’da Amerikan emperyalizminin kucağına sürüklendiği bir dönemdeyiz. Bilinmesi gereken şudur ki; bu korku imparatorluklarına karşı korkmadan partimizin her üyesiyle birlikte yan yana mücadele edeceğiz. Değerli Arkadaşlarım; halkının yoksulluğunu düşünenlerin, ezenlerin, ezilenlere tahakkümünün olmayacağı toplumsal barışla yan yana durabilenlerin partisiyiz Biz kısaca CHP olarak halkın ta kendisiyiz. Bizler, bir yerlerden merhamet bekleyerek siyaset yapanlara karşı, adil yargılanma haklarını savunarak hukuk kurallarını işletebilenlerle dimdik duracağız. Bu anlayışımızla, tüm partililerimizin önerileriyle her görevde yer almak bize onur verir. Bu doğrultuda verdiğimiz emperyalizm karşıtı mücadelemizle, tam demokrasinin sağlandığı, insan haklarına saygılı, yananların değil yakanların hesap verdiği bir Türkiye için ve özelde demokrasi bayrağının sallandığı bir Konak için; CHP’nin ilkeleri doğrultusunda sadakatle hizmet için adayım.

Türkiye’nin bu zor günlerinde bütün CHP’lileri kucaklamak için adayım Partinin birliğine beraberliğine bütünlüğüne hizmet için adayım. Partinin üye ve örgüt partisi olarak gelişmesi için adayım. AKP faşizmine karşı durmak, adil yargılanma hakkının savunulması ve bu konuda kamuoyu oluşturulması için adayım. İzmir’de AKP’ye geçit vermemek için adayım. Haksızlık ve zulme uğrayan her kesin yanında olacağız. Hangi dava ve kim olursa olsun; zulme uğrayan her insanın, insan hakları ve adil yargılanma hakkı için mücadele edeceğiz. Eski – yeni ayırımı yapmadan, mezhepsel ayırım yapmadan, etnik ayırım yapmadan yürüyeceğiz. Ben partinin, örgütün tabanın sizlerin adayı olarak görev talep ediyorum. Gelin el ele verelim partimizin ve ülkemizin bu çetin mücadele günlerinde birlikte hareket ederek partimizi iktidara taşıyalım. Desteğinize dostluğunuza şimdiden çok teşekkür ederim. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi…"

ALİ YILMAZ’DAN ŞİKAYET!
Ayrıca Çankaya Mahalle Delegesi Ali Yılmaz, İl Başkanlığı’na, ‘Fevkalade kanunsuzluk nedeniyle Konak İlçe Kongre delege listesine itirazlarım hakkında’ başlığıyla bir şikayet dilekçesi gönderdi.  Yılmaz geride kalan mahalle delege seçimleri sürecinde Siyasi Partiler Kanunu ile partisinin tüzük ve yönetmeliklerine aykırı pek çok durumun gerçekleştiğini vurguladı. Yılmaz şikayetinde parti üyeliği bulunmayan şahısların delege yazıldığını belirtti. Bazı partililerin ikamet ettikleri mahallelerden farklı noktalarda delege yazıldıklarını, bazı mahallelerde delege sayısının seçim öncesi farklı seçim sonrası farklı olduğunu ve seçilen bazı delegelerin isimlerinin daha sonra listeden çıkarılmasını öne süren Yılmaz tüzük ihlali yapıldığını ifade etti. Yılmaz’ın ayrıca İlçe Seçim Kurulu’na da başvuruda bulunduğu belirtildi.

 
İzmir'de durmadan operasyon yapılıyor ama bitmiyor!
 
AK Parti İzmir'den engelliye WhatsApp'la 7/24 hizmet
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KAZIM EMİR 21 Kasım 2017 Salı 15:22

ey CHP Lİ DOSTLAR NE OLURSUNUZ ADAMLARIN ADAMLARİYLE DEĞİL İŞ YAPACAK SEVGİ SAÇACAK ADAM İKNA EDECEK İNSANLARLA YOLA ÇIKIN

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Aynı tuzağı ABD'de kurdular!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''17-25 Aralık'ta hukuk kisvesi altında ülkemize ...
CHP Foça’nın Başkanı Biçer, Genel Başkan'ın talimatına mı uyuyor?
Delege seçimleri sonrasında Kasım ayının ilk haftasında adaylık açıklaması ...
CHP Karşıyaka’da iki ağır toptan Başkan Yıldırım’a açık destek!
Karşıyaka’da Belediye eski Başkanı Durak ve İl eski Başkanı Engin’in zaman ...
 
AK Parti'de 3 il başkanı istifa etti
AK Parti'de Mardin, Hatay, Van İl Başkanları görevlerinden istifa etti.
İYİ Parti Meclis’e girdi
TBMM'nin resmi internet sitesindeki partilerin sandalye dağılımına ilişkin ...
Meclis Başkanı yeniden İsmail Kahraman
TBMM Başkanlığı seçimi 3. tur oylaması sona erdi. İsmail Kahraman 289 ...
 
CHP Ödemiş’te Boyacı da adaylığını ilan etti
İlçe Yönetim Kurulu’nda yer alan Erdem Boyacı, Mehmet Birlik’in ardından ...
Hükümet Sözcüsü'nden Zarrab açıklaması
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yaptı. ...
CHP'li Güven'den Büyükşehir'e verilen kredi notu için açıklama: 'Bu gurur İzmirlilerin'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva