HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2017 Pazartesi - 15:34

CHP Ödemiş’te Boyacı da adaylığını ilan etti

İlçe Yönetim Kurulu’nda yer alan Erdem Boyacı, Mehmet Birlik’in ardından kongrede yarışacağını ilan etti. Ödemiş’te iki adaylı geçmesi beklenen yarış öncesi rekabet iyice kızıştı.

CHP Ödemiş’te Boyacı da adaylığını ilan etti

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de mahalle delege seçimlerinin geride kalmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

2014 yerel seçimlerine AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında bulunan Ödemiş’te kulisler iyice hareketlendi.

İzmir’deki 4 kadın ilçe başkanından biri olan Nazan Dönmez, Ödemiş İlçe Başkanlığı için ‘Yokum’ diyerek kararını vermişti. Dönmez, ‘Artık torunlarımla zaman geçireceğim’ açıklamasıyla aylar öncesinden ilçe kongresinde yarışmayacağını ifade etmişti.  Daha sonraki süreçte Ödemiş siyasetinin önemli ismi ve bir önceki kongrede başkan seçilen fakat yerel seçimlerde adaylığını ilan ederek görevinden istifa eden Mehmet Birlik 3 Aralık’taki yarışta var olacağını açıkladı.

Mevcut İlçe Yönetim Kurulu’nda yer alan Erdem Boyacı’nın da kongrede kesin aday olacağı kulislerde konuşuluyordu. Boyacı kararını verdi ve adaylık ilanını gerçekleştirdi.

Boyacı yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Gazi Mustafa Kemal Nutuk’a şöyle başlar; ‘19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıktım. Manzarayı umumiye şöyledir’ işte tam da manzaramız O… Ülkenin bütün kurumları kuşatılmış, üniversiteleri susturulmuş. Medyası yazamıyor. Profesörleri, gazetecileri, milletvekilleri, hukukçuları hapse atılıyor. Kimin terörist kimin devlet çalışanı olduğunu bilemez olduk. Amasya genelgesi der ki; ‘Vatanın bağımsızlığını, milletin kaderini, yine milletin azim ve karalılığı belirleyecektir’. İşte durum, tam da bu günlere uymakta. Burada kurtuluşun tek yolu vardır. O yol; hep beraber olmaktır. İri olmak, diri olmaktır, bir olmaktır. Başka bir kurtuluş yolu yok. Sandıkta oyumuz, sınavda sorumuz çalınırken, 90 yıllık birikimlerimiz tek tek satılır, bir karanlığa doğru sürüklenirken, umudun ve özgürlüğün ülkesini, herkesin Türkiye’sini kurmak için, Ödemiş için bir araya gelmeliyiz.

Siyaset, insanın birbirini kötülemesi değildir. Siyaset insanların farklılıklarını ortaya çıkartıp toplumu ikna etmesi, toplumsal yarara hizmet edebilmesidir. Siyaset sadece seçme ve seçilme yarışı değildir.

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Birbirimize sahip çıkmalıyız. Biz insanları bölerek, ötekileştirerek değil, Kuvayı milliye ruhuyla, bu efe topraklarında herkese kucak açarak geleceği, beraberce örmeliyiz. Siyaset sol göğsünün üzerinde şişik cüzdanlarla değil, dinden geçinenlerle değil, göğüs kafesine sığmayan yürek taşıyan, emekten ve emekçiden yana olanların işidir. Siyaset, sandalye koltuk kavgası değil, ne alabilirim değil, ne verebilirim kaygısıyla yapılmalıdır.  Halkıyla kaynaşmış, tabanın ihtiyaçlarını karşılayan, tek yumruk, tek yürek olmuş genç ve aktif bir örgüt ile ancak Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarılı olabiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi, dünya tarihinin ilk antiemperyalist savaşını örgütlerken, parayla değil kanla, gözyaşıyla, direnç ve yürekle mücadele veren, devlet kuran, kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan 90 yıllık bir çınardır. Bu ulu çınar, gölgesinde yatanı değil, dalında filiz olanı yeşertecektir.  Üç aralıkta yapacağımız kongremize bahar geliyor. Gelecek gençliğindir ve değişmeyen tek şey değişimdir. Üç aralıkta tabanın sessiz çığlığının sesi, adaletin ve yeniliğin neferi olmak için, bu büyük aileyi birleştirip büyütmek için, Ödemiş için, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanlığına, örgütümün bir neferi olarak ve onun teveccühüyle adayım.  Adayım, çünkü 42 yaşında Cumhuriyetimizi kuran, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına, gençliğe emanet ettiği Cumhuriyet değerlerine ve devrimlerine sahip çıkmak için ve sadece onun emaneti kabul edebileceğim Cumhuriyet Halk Partisi’nde neferliğe adayım.

Adayım, çünkü 2019 yılı, aydınlığa çıkışın doğum yılı olacak. Bu uğurda verilecek mücadelede en çok çalışan, en çok ter akıtan olmak için, kol kola omuz omuza, gençlerle çoğalarak beraber yürümeye adayım. Yoksulluğun, yolsuzluğun, işsizliğin, savaşların ve cinayetin, şiddetin, her türden istismarın, ötekileştirmelerin, darbelerin bitmesi için adayım… Yolsuzluğa, hırsızlığa, rüşvete, ranta, fırsata ve yandaşa yan olmayan bir gelecek için… Ekmeğin ucuz, insan yaşamının pahalı olduğu, emeğin alın teri kurumadan karşılığını aldığı bir düzen için, haktan, halktan yana, emekten, barıştan ve sevgiden yana, karakterli bir iktidar için… Milli ve dini bayramlarımızın, kültürel değerlerimiz hor görülmeden, istismar edilmeden yaşanabilmesi için… Faizle borç alıp park yenileyen belediye yerine halkın ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayan bir belediye için, kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağı aydınlık günler için… Ödemiş’te iktidar olmak, bir daha vermemek üzere belediyemize bayrağı dikmek için, ilk adımımızı attığımız bu günde tüm dost ve üyelerimizin desteğini bekliyoruz. Manzara bu; Kocatepe’den bakıyoruz…  Tüm dost ve partililerimizi üç aralık günü, demokrasi şölenimize bekliyoruz"

 
Büyükşehir, Kocagürlü öğrencileri Ata'larıyla buluşturdu
 
Meclis Başkanı yeniden İsmail Kahraman
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hükümet Sözcüsü'nden Zarrab açıklaması
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yaptı. ...
CHP'li Güven'den Büyükşehir'e verilen kredi notu için açıklama: 'Bu gurur İzmirlilerin'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir ...
MHP'li Karataş: Yeter artık İzmir sıkıldı
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yaptığı yazılı ...
 
CHP Karşıyaka’da Koç, mahalle turlarına başladı
İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın kongredeki rakibi konumunda olan Serdar ...
CHP Karabağlar’da muhalefet ne yapacak?
İlçe Başkanı Yıldız’ın, ‘devam’ kararı almasının ardından gözler muhalefete ...
CHP İzmir’in gençlerini seçim heyecanı sardı… Başkan Sarıküse’den tek liste vurgusu!
Ana kademenin yanında Gençlik Kolları da kongre mesaisi yaşayacak. Takvim ...
 
Akşener: Kendisine karşı çok mahcubum
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti kurulduktan sonra istifa ...
Erdoğan: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, 2019 ...
AK Parti Bayraklı'dan istifa sonrası sert açıklama
Bayraklı Belediyesi meclis üyesi Mustafa Karaman’ın AK Parti’den istifa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva