HABERLER>GÜNCEL
10 Eylül 2019 Salı - 16:04

CHP, Kılıçdaroğlu'na saldırının raporunu açıkladı

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 21 Nisan'da Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde gerçekleştirilen saldırıya ilişkin hazırladığı raporu açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Genel Başkanımız kalabalığın içine itildikten sonra aynı yüzler, belli bir organizasyon içinde; kortejin önünde kol kola girerek basınç yaratmak, işaretle birbirlerine genel başkanın yerini göstermek, duvar üzerinde birbirlerini yönlendirmek yoluyla linçi gerçekleştirmeye çalışmışlardır" dedi.

CHP, Kılıçdaroğlu na saldırının raporunu açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) daha önce oluşturulan 'Linç Girişi Komisyonu' üyeleri Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan, Yıldırım Kaya, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Ankara Milletvekili Murat Emir, Adalet Komisyonu Üyesi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Anayasa Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özkoç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 21 Nisan'da Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde gerçekleştirilen saldırı sonrası, oluşturulan komisyonun olay yerindeki bütün görüntü kayıtlarını, fotoğrafları ve tanık ifadelerini inceleyerek rapor oluşturduklarını söyledi.

'GÜVENLİK KORİDORLARI OLUŞTURULMAMIŞ'
Özkoç, hazırlanan raporun, Kılıçdaroğlu'na yönelik planlı bir linç girişiminin gerçekleştirildiğini ortaya koyduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Şehidimiz Yener Kırıkçı için cenaze namazının, 20 Nisan Cumartesi günü, ikindi namazını müteakip Çubuk Merkez Camii'nde kılınması kararlaştırılmıştı. Daha sonra Valilik tarafından cenaze namazı garip bir tesadüf oluşturacak şekilde; İstanbul Maltepe'deki, 'Halk Buluşması'yla aynı gün ve saate, 21 Ağustos günü öğle namazına çekilmiş, yeri de Merkez Camii'nden 3 bin nüfuslu küçük bir köy olan Akkuzulu köyüne alınmıştı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu dâhil, Milli Savunma Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, emniyet genel müdürü ve çok sayıda milletvekilinin katılacağı bilinen bir cenaze töreni için, yönergelerde bulunması gereken güvenlik koridorları oluşturulmamış, güzergâh ve yol trafiğe açık tutulmamıştır."



'KALABALIĞIN İÇİNE İTİLDİ'
Cenaze namazı sonra, Kılıçdaroğlu'nun yönlendirildiği güzergâhta ve top arabasının arkasında hiçbir güvenlik koridorunun yer almadığını savunan Özkoç, "Genel Başkanımız kalabalığın içine itildikten sonra aynı yüzler, belli bir organizasyon içinde; kortejin önünde kol kola girerek basınç yaratmak, işaretle birbirlerine genel başkanın yerini göstermek, duvar üzerinde birbirlerini yönlendirmek yoluyla linçi gerçekleştirmeye çalışmışlardır" diye konuştu.

'İDDİA DEĞİL, HUKUKİ TESPİT'
Özkoç, ellerindeki belgeler doğrultusunda hazırlanan verilerin iddia değil, hukuki tespit olduğunu dile getirerek, "21 Nisan 2019 günü Çubuk'un Akkuzulu Köyü'nde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine göre işlenen suçlar 'adam öldürmeye tam teşebbüs', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'kasten yaralama', 'siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi', 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasının engellenmesi', 'memura etkin direnme', 'görevi kötüye kullanma', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' şeklindedir" dedi.

'TUTUKLU SANIK YOKTUR'
Avukat ve ilgili bilirkişilerle hazırlanan bu rapordaki verilere rağmen olaya ilişkin tutuklu tek bir sanığın bulunmadığını belirten Özkoç, şunları söyledi:

"Biz, Çubuk Cumhuriyet Başsavcısına tüm şüphelilerin tutuklanması talebiyle başvuruda bulunduk, sonuç alamadık. Hâkimler Savcılar Kurulu'na şikayette bulunduk, sonuç yok. Olay günü görevli İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve tüm görevlilerle ilgili suç duyurusunda bulunduk, hala bekliyoruz. Bizce en önemlisi, sorunun, toplumsal gerilimin zeminini yaratan söylemleri nedeniyle İçişleri Bakanı hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Ortaya koyduğumuz bu rapor, masumiyeti linç etmeye çalışan, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize, ulusumuza, devletimize ve demokrasimize kasteden alçaklığın, sorumluları, azmettiricileri ve tetikçileri, hukuk önünde cezalandırılıncaya kadar olayın peşini bırakmayacağımızın en açık dayanağıdır."

Özkoç, hazırlanan raporu kitap olarak bastırdıklarını, yurtiçi ve yurtdışında dağıtacaklarını, sonuç alınıncaya kadar mücadele edeceklerini kaydetti. (DHA)

 
'Önce can' dedi... İzmir'in kahraman şoförü!
 
Başkan Aksoy’dan ’kendisine 10 bin TL maaş bağladı’ iddiasına yalanlama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 10 Eylül 2019 Salı 23:58

DAHA 2 GÜN EVVEL ANKARADA ŞEHİT PÖH MÜDÜRÜNÜN CENAZESİNDE BU ADAM GENE PROTESTO EDİLDİ VE BU HALA GİTMEKDE ISRAR EDİYOR..ŞEHİT CENAZİNDE İSTENMİYORSUN ARKADAŞ

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Önce can' dedi... İzmir'in kahraman şoförü!
İzmir'de bir dolmuş şoförü, kalp krizi geçiren yolcusunu güzergahını değiştirip ...
İzmir'de jandarmadan huzur operasyonu
İzmir İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen huzur operasyonunda haklarında ...
11 kişiyi bıçaklayan zanlıya 70 yıl hapis
Kadıköy'de 11 kişiyi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık ...
 
İki ABD'li komutan güvenli bölge için Genelkurmay'ı ziyaret etti
ABD'li iki komutan Suriye'de tesis edilmesi hedeflenen güvenli bölge görüşmeleri ...
Mahkemeden Selahattin Demirtaş kararı
Silahlı terör örgütü yöneticiliği suçlamasıyla yargılanan eski HDP Eş ...
İzmir'in doğa harikası plajına giriş yasağı!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde doğa ile iç içe olan ve cenneti andıran ...
 
Turist sandığı kişilere yardım etmeye çalışırken parasını çaldırmış
İstanbul'da "Türk parasını tanıma bahanesiyle" yanlarına yaklaştıkları ...
Velilere uyarı: Özel okullarda yüksek servis ücreti ödemeyin
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başladı. Servis firmaları, özellikle özel ...
Menemenspor'da gözler Murat Elkatmış'ta 
TFF 1'inci Lig'de ilk 3 haftada 4 puan toplayan Ekol Göz Menemenspor'da ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva