HABERLER>GÜNCEL
10 Eylül 2019 Salı - 14:26

İzmir'in doğa harikası plajına giriş yasağı!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde doğa ile iç içe olan ve cenneti andıran Ekmeksiz Plajı, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından arkeolojik sit alanı olduğu gerekçesiyle geçen yıl kapatıldı. Aynı zamanda tabiat parkı olan bölgeye giriş çıkışlar da yasaklandı. Tatilcilerin plaja ve tabiat parkına girmemesi için, koya giden yol, demir bariyerin yanı sıra kum dökülerek kapatıldı. Plajın kapatıldığından habersiz olan tatilciler, kapıdan döndü.

İzmir in doğa harikası plajına giriş yasağı!

Seferihisar ilçesinde bulunan ve tertemiz suyu, eşsiz doğası ile cenneti andıran Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait Ekmeksiz Plajı ile tabiat parkı, 2018 yılında Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından arkeolojik sit alanı olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Bunun üzerine İzmir Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, karara itiraz ederek dava açtı ancak davayı kaybetti. Bir firma tarafından işletilen plaj, tahliye edildikten sonra atıl kaldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü de plaj ile parkın yeniden açılması için 'Gelişme Planı' hazırlayarak kurula sundu. Betonarme olmayan yapıların kurularak alanın yeniden açılmasını öngören proje, kabul edilmedi. Kurul, milli parkların alandan tamamen çıkmasını istedi. Bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü plajı ve parkı kapattı. Plajın kapatılmasına rağmen tatilciler koya girmeyi sürdürdü. Müdürlük de can ve mal güvenliği gerekçesiyle, giriş ve çıkışları engellemek için alanın çevresini tel örgülerle kapattı.



PLAJA GİDEN YOL, DEMİR BARİYERLERLE KAPATILDI
Plaja giden yol da demir bariyerlerin yanı sıra kum dökülerek kapatıldı. Kapının üzerine de 'Giriş yasaktır. Bu alan Milli Parklar Kanunu'na tabi korunan alan olup, izinsiz girişlerde yasal işlem uygulanacaktır' yazılı uyarı levhaları asıldı. Tüm bu önlemlere rağmen, tatilcilerin plaja girmek için tel örgüleri kestikleri ve girişi için alternatif bir kapı açtıkları görüldü. Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, plajın ve parkın açılması için hazırladığı projeyi genel müdürlüğe gönderdi. Gelişme Planı'nın kabul edilmesi halinde, bölgenin yeniden açılması sağlanacak.

TATİLCİLER KAPIDAN DÖNDÜ
25 yıldır Seferihisar'da yaşadığını söyleyen Mehmet Baki Özalp (72), "Burası milli parktı. Bir sürü hayvan yaşıyordu. Vahşi bir tabiatı vardı. Domuzlar, tilkiler, hatta ceylanlar bile vardı. Ekmeksiz Plajı da eşsiz bir yer. Kumu çok güzel. Buraları kapattılar, barikatı koydular. İzmir ve çevre halkı bu plajı çok iyi bildikleri için sürekli buraya gelirler. Fakat böyle bir barikatla karşılaşınca sorunlar çıkmaya başladı. Biz buranın yeniden açılmasını istiyoruz" dedi. Özalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buraların tamamen tatil sitesi olacağı konuşuluyor. Bu plajı iki tatil sitesi kullanacak, vatandaşlar faydalanamayacak. İnsanlar böyle mağdur edilir mi, yazık günah. Zaten girdiğimiz bir tane belediyenin plajı var. Onun dışında başka plaj yok. Akkum Plajı paralı. Diğerleri yıllardır tatil sitelerinin. Ne olacak bunun sonu, buradaki vatandaşlar ne yapacak? Yine de vatandaşlar yasak dinlemiyor. Tel örgülerin üzerinden atlayıp giriyordu. Bir ara polis geldi. İnsanlar korktu ve gelmemeye başladı. Bir an evvel düzeltilmesi lazım."



Ailesi ile birlikte İzmir'e tatile gelen ve plajın kapısından dönen Gevork Özkaragöz de, "Plajın doğal ve bakir bir bölge olduğunu duymuştum. Kendi alanı içerisinde kıymetli bir yer. Ailemizle birlikte tatile geldik. Bu güzel koyu da görmek, denemek istedik ama ne yazık ki kapalı. Giremiyoruz. Artık alternatiflere bakacağız. Bölgedeki diğer plajlara gideceğiz ama buraya kadar gelmişken bunu görmekte fayda vardı" dedi. (DHA)

 
MSB'den ortak devriyedeki o iddialara yalanlama
 
Büyükşehir’de Kemeraltı zirvesi: Esnaflar Soyer’den neler isteyecek?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Eylül 2019 Salı 16:41

orada.. bir koy var urla Zeytineli'de... kapatır mısınız o koyu..

Yorumu oyla      5      6  
izmirli 10 Eylül 2019 Salı 16:14

Adamlar devasa otel yaptılar ne sit alanı ne koruması.Milleti kandırıyorlar.

Yorumu oyla      5      6  
YORUMCU 10 Eylül 2019 Salı 16:09

Bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum bilinçlenin! Kıyı kenar kanununu 22 23 maddelik çok ısa bir kısımdır okuyunuz ki en lüks oteller dahi olsa kim olursa olsun kıyıdan belli bir mesafeyi zaptedemez! İstediğiniz yere girebilirsiniz!

Yorumu oyla      7      6  
10 Eylül 2019 Salı 15:35

Kıyılar Anayasanın 43.mad.koruması altında. Kıyı ile ilgili düzenlemeler, kanunla mümkün. Kıyılar kamuya açık ve kamu yararı dışında kullanılamaz. Eğer hukuk varsa.

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turist sandığı kişilere yardım etmeye çalışırken parasını çaldırmış
İstanbul'da "Türk parasını tanıma bahanesiyle" yanlarına yaklaştıkları ...
Velilere uyarı: Özel okullarda yüksek servis ücreti ödemeyin
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başladı. Servis firmaları, özellikle özel ...
Menemenspor'da gözler Murat Elkatmış'ta 
TFF 1'inci Lig'de ilk 3 haftada 4 puan toplayan Ekol Göz Menemenspor'da ...
 
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de, Marmaris açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
28 ilde FETÖ'den 53 yakalama kararı
Konya merkezli 28 ilde, FETÖ'nün TSK'deki mensuplarına "mahrem imamlık" ...
Dikili'de kaçak göçmen operasyonu!
Dikili ilçesi açıklarında durdurulan lastik botta Suriye uyruklu 47 kaçak göçmen yakalandı.
 
Erdoğan'a suikast girişimine katıldı, yakalandı: İzmir'e getiriliyor!
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast ...
81 ilde servis denetimi: Ağır bilanço!
Okul servis araçlarına yönelik 81 ilde gerçekleştirilen denetimlerde çok ...
1 milyon tür yok olabilir: Türkiye de risk altında!
Birinci Küresel Değerlendirme Raporu yazarları arasında yer alan Boğaziçi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva