HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2018 Cumartesi - 17:34

CHP İzmir’in temsilcileri SonSöz TV'ye konuştu: Kurultay için ne mesaj verdiler?

Ankara’da gerçekleşen 36’ncı Olağan Kurultayı sonrasında İzmir’in temsilcileri mesajlar verdi.

CHP İzmir’in temsilcileri SonSöz TV ye konuştu: Kurultay için ne mesaj verdiler?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı Olağan Kurultayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce arasındaki rekabete sahne oluyor.

İki isim adaylık konuşmalarını yaptı. Parti için önemli bir konumda bulunan İzmir’in süreçte göstereceği refleks merak ediliyordu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve rakip aday Muharrem İnce’nin konuşmaları sonrasında kurultay değerlendirmesinde bulunan partililer önemli mesajlar verdi.

İZMİR NE MESAJ VERDİ?

İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP’nin her kurultayının önemli olduğunu vurgularken, “Bizim ilk kurultayımız Sivas Kongresi’dir” dedi.

Daha önce PM adaylığını açıklayan İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Kendi başıma aday olmadım. İzmir’de il başkanının sayın büyükşehir beedie başkanının görüşleri doğrultusunda adaylığımı açıkladım. Daha önce Türkiye’nin birçok ilinde görev yaptım. Anadolu beni sever” dedi ve Sertel genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının Türkiye’nin fotoğrafı olduğunu söyledi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise, “Kurultayda delege olmadık. Herkes birçok koltuğu işgal etmek zorunda değil. Bizler belediye başkanı olarak partimizin ilkeleri doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Genel başkanımızın arkasındayız” açıklamasında bulundu.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Genel başkanımızın konuşması çok önemliydi. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan bahsetti. İzmirli belediyeler her şeye rağmen çalışıyorlar. Sayın Kocaoğlu’nun öncülüğünde önemli başarılara imza atıyorlar. İzmir olarak genel başkanımızın arkasındayız” dedi.

 

Milletvekili Tacettin Bayır, “CHP kurultayı diğer partilerin gibi oldu bitti kurultayı değildir. Dikkate alınması gerekir. Ben bugün burada yoğun bir kalabalık görüyorum. Bu kalabalık talep içindedir. PM Üyeleri seyahat engeli olmayan, sadece genel merkeze gelip elini kolunu kaldırmayan kişilerden seçilmelidir. Ben inanıyorum ki bu delegeler en iyi milli takımı seçer gibi bu pmyi oluşturacak bir sıfat beklentim yok. tamaen 34 yıllık birikimimi yanıstmak istiyorum” açıklamasında bulundu.

 

Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, “Bu kurultay çok önemli. Türkiyede değişim ve dönüşümün başlangıcı olarak görüyorum. Sayın genel başkanımız çok önemli mesajlar verdi. Ülkenin geldiği nokta ortada. Genel başkanımz ekonomiden, eğitime, ohal’den sağlığa kadar birçok konuda önemli tespitlerde bulundu. Kendisiyle genel sekreter olarak çalışıyorum. Yeniden bu göreve getirilip ya da getirilmemem tamamen kendisinin takdirindedir. Genel sekreterlik zorlı bir görev. Bu sürede anladım ki İzmir’e yeteri kadar zaman ayıramadım. Son kararı genel başkanımız verir” diye konuştu.  

 

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Sayın genel başkanımız çok yerinde tespitler yaptı. Burada bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Muharrem İnce aday olacak imzayı bulamadı. Mükerrer imzalar çıktı. Fakat sayın genel başkanımız benim imzalarımı silin ona yazın dedi. Bu kurultay şöleni genel başkanımızın ne kadar demokrat olduğunu gösteriyor. Genel başkanımızın hedefleri bizim de çalışma irademiz var. Sadece Ankara, İstanbul’u değil, Balıkesir, Bursa, Mersin’i ve tüm belediyeleri alarak tarih yazacağız” diye konuştu.

 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sayın genel başkanımızın açıklamaları yerindeydi. Biz bu kurultay delegesi olmadık ama kongre sürecini belediye başkanları olarka yakından takip ediyorduk. Burada bize de önemli mesajlar vardı. 2019’a giderken hep birlikte CHP belediyeciliğini Türkiye genelinde taşımalıyız” açıklamasında bulundu.

 

PM’ye aday olduğunu ifade eden İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ayrıca MYK’da da görev almak istediğini ifade etti. Balbay, “PM’nin gerçekten PM gibi çalıştığı bir sistemi hayal ediyorum. Bu konuda kendimi hazır gissediyorum. Parti örgütünde de herkesin bildiği gibi çok iyi diyaloglarım var” dedi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “olağanüstü koşulları yaşıyoruz. OHAL var bir de sarayın yarattığı bir olağanüstü durum var. Türkiye’de tutuku gazeteciler, milletvekilleri var. Bu durumda başka bir ruha ihtiyaç var. Bu kurultayın sloganı adalet ve cesaret olarak belirlendi. Bu da Türkiye’yi tekrar özgürlüklere kavuşturmak için PM’ye kim gelecekten öte Türkiye’ye bunu nasıl aşılarız önemlidir. Biz kendi şehrimizde insanlarımız mutlu olsun diye çalışıyoruz. Bu tüm Türkiye’de izleniyor. Herkes gelip İzmir’e yerleşmek istiyor” dedi.

Milletvekili Ali Yiğit, “Kurultayda PM’ye adayım. Tabi ki son kararı genel başkanımız verecek. Kendsinin anahar listesinde yer alableceğimi düşünüyorum. Çok sayıda talep var. İzmir’den yıllardır parti örgütüyle barışık çalışan brisi olarak kurultayımızın yeni döneme ilişkin hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

İzmir Milletvekili Musa Çam, “Genel Başkanımız kurultayda yol haritasını çizdi. Net bir şekilde her şey ortaya çıktı. Ülke gündemine dair tespitleri çok yerindeydi. Ben PM’ye aday değilim. Genel başkanımızdan teklif gelmesi halinde düşünebileceğimi söylemiştim ama şu saate kadar gelmediğine göre aday değilim. Bu göreve talip değerli arkadaşlarımız var. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

 
Deniz Baykal, Türkiye'ye dönüyor!
 
Foça'da can dostlara şiddete tepki!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal 4 Şubat 2018 Pazar 00:58

Hasan Karabağ nerde yok çünkü kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor böyle bir günde genel başkanını yalnız bırakıyorsan chpnin ekmeğinide yeme arkadaş

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Baykal, Türkiye'ye dönüyor!
Geçirdiği rahatsızlığın ardından yurtdışında tedavi gören eski CHP Genel ...
''Zeytin Dalı, terörün başının ezilme harekatıdır''
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde konuştu. Yıldırım, ...
Başkan Kocaoğlu’ndan Kurultay salonunda flaş açıklama: Delegelerin birinci görevi…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kurultayın gerçekleştiği ...
 
CHP’nin kurultayında İzmirli o vekilin istediği olmadı!
Milletvekili Böke’nin de aralarında bulunduğu bir grup vekil PM’deki blok ...
CHP İzmir’in Ankara mesaisi: Akın ettiler ve PM’de son durum ne?
Partinin kalesi konumunda olan ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekili ...
'Bir elle rabia, bir elle bozkurt olmaz'
15 Temmuz sonrasında AK Parti’yi destekleyen ve seçimlere yönelik ittifak ...
 
Erdoğan açıkladı: Suriyelilere kalıcı konut!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yaşayan yaklaşık 3.5 milyon Suriyeli ...
CHP'de Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan!
CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı'nda ilk gün sona erdi. Genel başkanlık ...
CHP kurultayında geri sayım... Kadın başkanlar bir arada
CHP İzmir milletvekilerinin İzmirli kurultay delegeleri için düzenlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva