HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2016 Salı - 09:00

CHP İzmir EYT’yi ağırladı: Mücadelemiz roman olur!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) Platformu, CHP İl Başkanı Yüksel’e konuk oldu. Platform üyeleri verdikleri mücadelenin ‘roman olacağını’ ifade ederek, Yüksel’den destek istedi.

CHP İzmir EYT’yi ağırladı: Mücadelemiz roman olur!

İZMİR - Emeklilikte yaşa takılanlar, sorunlarının çözümüne destek istemek için CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

VERİLEN SÖZLER TUTULSUN
EYT Platformu Sözcüsü Mehdi Bıkmaz, İl Başkanı Alaattin Yüksel'in, milletvekili ve genel başkan yardımcısı olduğu dönemde kendilerine çok büyük destek verdiğini belirterek, şunları söyledi: Çok uzun süredir emeklilik hakkımız için mücadele ediyoruz. Özel sektörde 160 bin, devlet memuru olarak çalışan yaklaşık 250 bin kişi yasal düzenlemenin yapılmasını bekliyor. İşe girdiğimiz zaman bize sunulan haklarımız sonradan yapılan düzenlemelerle maalesef elimizden alındı. Son yapılan genel seçimlerden önce, şimdiki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun ‘Emeklilikte yaşa takılanlar çok önemli bir sorun. İktidara geldikten sonra bu sorunu hemen çözmeliyiz’ şeklinde beyanatı var. Şimdi bu sözlerin tutulmasını istiyoruz. Sayın Alaattin Yüksel'den de bu yolda, milletvekilleri aracılığıyla bizlere mecliste destek vermesi için istekte bulunmaya geldik. Bugüne kadar hiç eksik etmediği yardımları içinde, ayrıca teşekkür ediyoruz.



YAŞADIKLARIMIZ KİTAP OLUYOR
EYT Platform Sözcüsü Mehdi Bıkmaz, Bu yolda büyük çaba harcadıklarını, bu çabaların yakında bir kitap haline getirileceğini, söyledi.

Bıkmaz "EYT'lilerin uğradıkları haksızlık, verdikleri mücadele ve çekilen sıkıntılar öylesine büyük ve dikkat çekici ki, bu mücadelemiz kitap haline geliyor.  Derdimiz, sıkıntımız gerçekten çok büyük. Öyle ki , "Anlatsak roman olur" sözü doğru oldu. Yani tam anlamıyla yaşadıklarımız kitap oluyor. Yazar Erdinç Ozan yaşadıklarımızı, çalışmalarımızı, mücadelemizi bir kitapta toplayarak, önümüzdeki günlerde yayınlayacak" dedi. 

Platforma bağlı, derneğin İzmir Sekreteri Ahmet Çetin de, kendilerinin 25 yıl, 5 bin gün ve 43 yaş üzerinden emekli olmak şartıyla işe alındıklarını, sadece devletin kendilerine verdiği sözü tutmasını haklarının teslim edilmesini beklediklerini, sözleşmelerinin fesih edilmesinin de, Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.   

YÜKSEL: SOSYAL DEVLET OLSAYDI...
CHP İl Başkanı Yüksel ise EYT'nin sorunlarını yakından bildiği ve çözümü için her dönem çalıştığını belirterek, şunları kaydetti: Uzun süredir haklarınız için mücadele veriyorsunuz, bende hem eylemlerinize katılarak, hem sorunlarınızı meclis gündemine taşıyarak yanınızda oldum. Primlerinizi ödemiş, devletin koyduğu çalışma süresini doldurmuş ,ama emekli olamamış yüz binlerce insanımız var. Üstelik hem haklarını alamıyor, hem de yaşları ilerlediği için iş bulamıyorlar. Devlet sosyal bir devlet olsaydı bu sorun yaşanmaz, çoktan bir çözüm bulunurdu. İşte biz CHP olarak bunun için Aile sigortasını getirmek istedik. Böylece kimse mağdur olmayacak, devlet vatandaşının hakkına, sağlığına, işine tam anlamıyla sahip çıkacaktı. Sizin konunuza, hangi açıdan bakılırsa bakılsın haklısınız. Bu mücadelenizde sizlere desteğimizin devam edeceğine söz veriyorum.

Yüksel, iktidara gelir gelmez ilk işlerinden birinin, Siyasi Ahlak Yasasını çıkarmak olacağını belirterek , "Seçimden önce verilen tüm vaatlerin yerine getirilmesinin sağlanacağını, siyasilerinde seçimler öncesi yapamayacakları işlerin sözünü vermekten kaçınacaklarını"  ifade etti.

Ziyaret sonunda Yüksel'e,  kendisinin platforma destek vermek için katıldığı eylemin fotoğrafının bulunduğu, bir plaket sunuldu.

 
Baykal’dan yine çarpıcı mesajlar: Yeni bir…
 
Flaş karar: Ege devi Rusya’dan çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal’dan yine çarpıcı mesajlar: Yeni bir…
CHP Antalya Milletvekili Baykal, gündemde bomba etkisi yaratan Kılıçdaroğlu ...
Tuğrul Türkeş'ten 'bebek' açıklaması!
Bir bakanın yabancı uyruklu bir kadınla beraberliğinden bir çocuk sahibi ...
Binali Yıldırım'dan yeni trafik sigortası sinyali
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Meclis'teki konuşmasında tepkilere neden ...
 
AK Parti İzmir'de o isim disipline sevk edildi
AK Parti Çiğli İlçe Yöneticisi Ahmet Tok, il yönetimi tarafından kesin ...
Çiğli krizinde komisyon tarafları dinledi
CHP Çiğli’deki meclis üyelerinin disipline sevki talebi için olayların ...
Selahattin Demirtaş’tan ‘Sur’ açıklaması
Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını isteyen ...
 
Kurtulmuş: Beştepe ile görüş ayrılığı yok
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ...
CHP’li Vekilden Erdoğan hakkında suç duyurusu
CHP'li Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, AYM kararı ile ilgili ...
MHP'de operasyon sürüyor: 3 ilde daha...
MHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada Nevşehir, Sivas ve Trabzon il ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva