HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2024 Salı - 17:17

CHP İzmir’den AK Parti’ye ‘120 dakika’ salvosu: Akıbetleri yalancı çoban gibi olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentteki ücretsiz aktarma sisteminin 120 dakikaya çıkarılması teklifi, UKOME’de bulunan ve hükümeti temsil eden kurum ve kuruluşların temsilcilerinin, hayır demesi sonucu reddedildiği duyurulmuştu. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın konuyla ilgili reddedilme olmadığını ve izlenecek yolun belirlenmesi için kurula sevk edildiği yönündeki açıklamasında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan tepki geldi.

CHP İzmir’den AK Parti’ye ‘120 dakika’ salvosu: Akıbetleri yalancı çoban gibi olacak!

 CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"İzmir Büyükşehir Belediyemizin, son beş yılda hayata geçirdiği toplu ulaşım yatırımları herkesin malumudur. Çiğli Tramvayı ile Narlıdere Metrosu’nun da hizmete açılmasıyla birlikte toplu ulaşım olanakları artmıştır. Hemşehrilerimizin, bu olanaklardan daha fazla yararlanabilmesi için Başkanımız Tunç Soyer’in talimatıyla “ilk binişten sonraki 120 dakika içinde ücretsiz aktarma sistemi” teklifi UKOME Genel Kurulu’na getirilmiştir. Teklif, iddia edildiği gibi “etüt yapılmadan, paydaş kurumlar bilgilendirilmeden” değil; önce Teknik Kurul’da görüşülerek ve oradan da ‘oybirliği’ ile genel kurula sevk edilmiştir.

Bilmedikleri ve kamuoyunu da yanlış bilgilendirdikleri konu şudur: Oybirliği ile teknik kuruldan geçen bir teklifin, teknik kurula tekrar gitmesi usulen mümkün değildir. Ya kabul edilir ya da reddedilir. Burada, İzmir halkının yararına olan 120 dakika ücretsiz aktarma sistemi teklifi, merkezi idareyi temsil eden kurumların temsilcilerinin oylarıyla reddedilmiştir. Dolayısıyla merkezi idare temsilcilerinin tutanağa düştüğü "teknik kurulda tekrar görüşülsün" şerhinin hukuken karşılığı yoktur. Art niyetli siyasi odaklar, bu gerçeği gizlemek için laf ebeliği yapmakta, alıştıkları şekilde bir kez daha halkımızı kandırmaya çalışmaktadır.

AKIBETLERİ YALANCI ÇOBAN GİBİ OLACAKTIR
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, konunun büyükşehir belediyesince gündemde tutulacağını ve takip edileceğini belirterek, “Kamuoyu bilsin ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, teklifi en kısa sürede tekrar UKOME'ye sunacaktır” dedi. Aslanoğlu, sözlerini şöyle sürdü;

“Prim yapmak için” sözleriyle küçümseye çalıştıkları teklif, 5 yıllık çalışmanın meyvesidir. Artan toplu ulaşım olanaklarının azami ölçüde kullanılması hedeflenmektedir. Bu, vakit ve nakit açısından yurttaşlarımızın yararınadır. Ayrıca kentte özellikle pandemi dönemi etkisiyle yoğunlaşan özel araç kullanımının da böylece azaltılması hedeflenmektedir. Bu da gürültü ve hava kirliliğinin azalmasını sağlayacağı gibi, akaryakıt tasarrufuyla birlikte milli servetimize de katkı sunacaktır.

Ülkenin ekonomisini, eğitimini, sağlığını, sosyal ve kültürel yaşamını 20 yılda enkaza çevirenlerden; sevgiyi, umudu, huzuru hiç edenlerden, bu aklı, bu duyarlılığı anlamasını elbette beklemiyoruz.

“Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar. Ne söylüyorsa tersini yapar.” Ülkenin 20 yıldır maruz kaldığı AKP siyasetinin tanımı, işte bu iki cümledir. Milletin karşısında ‘ak’ dediklerine, kapalı kapılar ardında ‘kara’ diyenlerdir bunlar. Akıbetleri mutlaka “yalancı çoban” gibi olacaktır. İzmirliler bunu 20 yıldır biliyor, görüyor"

 
İkinci el eşya deposunda korkutan yangın!
 
'Türkiye'nin ekonomi programı işe yarıyor'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut. 6 Mart 2024 Çarşamba 09:16

Çeyrek asrın rahatlığı ve meskeneti miskinliği üzerine vurmuş her zamnaki rahatlıkları son ana kadar üzerindeydi. Hatta bu rahatlıklaa o gitsin ben geleyim bana şurayı yok o olmaz o nda da şurada işver gibi kendi aralarında çekinmeden de kavga eidyorlardı. Belli ki İzmir li artık bunlardan yaka silker olduğunu son anda fark etmişler paçaları tutuşmuş işte bu panik ve telaşla ağızlarından ne çıktığını bilmeden saçma sapan zırvalıyorlar. Her gün yeni bir polemik konusu uydurmaya çalışsalar da bunun bir ucu hemen kendilerini batıyor.

Yorumu oyla      1      0  
Ne dedi ne dedi ?? 5 Mart 2024 Salı 23:52

Çok boş ve donanımsız ve o makamı hiç ama hiç haketmeyen birisin!

Yorumu oyla      3      1  
90 dk . 120 dk. adil ve eşit olmazsa , bu tartışma bitmez . 5 Mart 2024 Salı 18:01

CHP’si İzmir İl Başkanı sayın Şenol Aslanoğlu , İzmir BB’nln bugünkü toplu taşıma uygulamasında , İzmir çevre ilçe otobüslerinde ; İzmir merkez ilçelerdeki metro. , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dakika ücretli aktarma hakkı neden yok ? Sizin ifade ettiğiniz “ toplu ulaşım olanaklarından “ İzmir çevre ilçe halkı neden faydalanamıyor . Bugünkü uygulamaya göre. İzmir çevre ilçe otobüslerinde 120 dakika ücretli aktarma hakkı verilmemesi , İzmir çevre ilçe halkının yararına olduğu için mi aktarma hakkı verilmiyor . Sayın Aslanoğlu sizler bu gerçekliği halktan saklamak için nasıl bir çaba içindesiniz ki , açıklama yaparken hafıza kaybına mı uğruyorsunuz , yoksa unutkan mı oluyorsunuz ki , bugünkü toplu ulaşım uygulamasında İzmir çevre ilçe otobüslerinde 120 dk. ücretli aktarma hakkı olmadığını beyan etmiyordunuz . Ancak ESHOT internet sitesi tarife ve ücretler kısmında açık açık belirtiliyor . ( A- B- C - D devam ediyor . Aktarma hakkı vardır . Aktarma hakkı yoktur ) Bilmeyenler öğrenmesin , sizlere inansın diye, bunu siteden kaldırmaya da çalışmayın . Toplu taşıma açısından , İzmir halkı sizler için neleri kapsıyor buna da bir açıklık getirebilir misiniz . 11 merkez ilçe mi , 30 ilçe mi ?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakan'dan Menzil 'şeyh'ine ziyaret
Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, Menzil cemaatinin "şeyh"lerinden ...
Zeydan Karalar’ın internet sitesi hacklendi
CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın internet sitesi hacklendi.
Erdoğan: CHP'de gelen gideni aratıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “CHP’de her gelen gideni aratıyor. ...
 
AK Partili Kasapoğlu: İzmir'in kayıp yıllarını telafi edeceğiz
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu ...
CHP adayı Tugay’dan Kemalpaşa'ya ‘metro’ vaadi!
Kemalpaşa’da muhtarlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
Mustafa Destici: Bu koşullarda seçim yapılmaması lazım
Geçirdiği trafik kazasından sonra hastaneden taburcu olan Büyük Birlik ...
 
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal’dan kahramanlara vefa ziyaretleri
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, CHP Genel Başkan ...
DP adayı Güleç'e festivalde yoğun ilgi
Ödemiş’in Konaklı mahallesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve ...
Tugay'ın, Baro ziyaretinde sandık güvenliği vurgusu!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva