HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2017 Cuma - 15:29

CHP İzmir'den 19 Mayıs için alternatif kutlama

CHP İzmir İl Örgütü, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törenle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Gençlik Kolları Başkanı Sarıküse, “Biz İzmirliler çok şanslıyız. İzmir’imiz aydınlığın, cumhuriyetin, kuruluşun ve kurtuluşun kentidir” dedi.

CHP İzmir den 19 Mayıs için alternatif kutlama

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı, sabah saatlerinde gençlik kolları temsilcileriyle gerçekleşen buluşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde başlayan yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanına gelen partililer bayramlarını burada kutladı.

Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SARIKÜSE GENÇLİĞE HİTABEYİ OKUDU
İl Gençlik Kolları Sinan Sarıküse, “Biz İzmirliler çok şanslıyız. İzmir’imiz aydınlığın, cumhuriyetin, kuruluşun ve kurtuluşun kentidir. Bugün bizler Ata’mızın bize bıraktığı mirası kendimize ödev edindik. Sizler bizim büyüklerimiz baş tacımızsınız. Bize yol gösterdiniz. Bizler o yoldan, Atatürk’ün yolundan asla ayrılmayacağız. Bizler 16 Nisan’da ‘hayır’a destek verdik. Biliyorduk ki bugünün ‘hayır’ı dünün Kuvai Milliyesi’ydi. O ruhu her zaman yaşatacağız” açıklamasının ardından alandaki kalabalığa Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuttu.

ÖLÜM ATATÜRK İÇİN GELECEKSE HOŞ GELDİ, SEFA GELDİ
Eski Milletvekili Metin Öney, “Benim çocukluğumda bu bayramlar büyük coşkuyla kutlanırdı. Şimdi görüyorum ki iş başa düştü. Onların hepsine yasak getirmişler. Biz 23 Nisan’ı, 29 Ekim’i, 19 izinle kazanmadık. Hiç kimseden izin alıp da o bayramlara sahip olmadık. Biz bu bayramları kanla irfanla aldık. Bu bayramlar bizim varoluş sebeplerimizdir. Bayramlarımızı ebediyen yaşatacağız. Yasaklamalarla kimse bizi bu hakkımızdan mahrum edemez. Son yıllarda Ata’mıza dil uzatanlara şahit oluyoruz. Dil uzatan meczup, hainler, kendine bilmezler, Allah’a kul olacaklarına kula kul olan edepsizler şunu bilsinler ki dayandıkları dağlara yakında kar yağdıracağız. 16 Nisan’da sandığa gittik ve milyonlar hayır dedi. Gazi Meclisi’nin yetkileri kimse tarafından gasp edilemez dedik. Sonra 10 adam çıktı ‘evetler kazandı’ dedi. Biz milletin dediğine itibar edeceğiz. Bizim için muteber olan milletin söylediğidir. 16 Nisan’da olduğu gibi bugün de egemenliğimizi kimseyle paylaşmayacağız. Biz Türk Milleti’yiz sürü değiliz. Bir milletin büyüklüğü fertlerinin sayısıyla değil mertlerinin sayısıyla ölçülür.  İzmir Marşı’na da laf atanlar oldu. O densizlere söylüyorum, yakın bir gelecekte Türkiye’nin bütün dağlarında çiçekler açacak. Eğer ölüm de dahil bu vatan, bayrak ve Atatürk için gelecekse hoş geldi sefa geldi” dedi.

 

HEPİMİZ MUSTAFA KEMAL’İZ
‘Yurttaş Girişimi’ bileşeni adına ortak açıklamayı yapan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler ise, “İzmirliler 19 Mayıs 1919’da yakılan Cumhuriyet meşalesini 2019’da yani tam yüz yıl sonra söndürmek isteyenlere karşı bugün hepimiz Mustafa Kemal’iz. Kimse 16 Nisan’daki yüzde 49 hayır olarak açıklanan sonucu kabul etmemizi beklemesin. Kabul etmiyoruz. Bu referandumun sonucu meşru değildir. Tam kanunsuzluk nedeniyle hükmü yoktur, geçersizdir. OHAL kalkmalıdır. YSK üyeleri istifa etmelidir. YSK kanunsuzluğu geri alınmalıdır” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de 98. yıl heyecanı
 
İzmir Marşı'na küfür etmişti: Talihsizliğim internete düşmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti kongresi için o isimlere davetiye gitmedi
100 bin kişinin katılması beklenen AK Parti Kongresi için 11. Cumhurbaşkanı ...
Mahkemeden Bülent Arınç'a ceza!
TBMM eski başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,İmdat Aslan’a, katıldığı ...
CHP'li Bakan'dan İzmir'deki o üniversiteler için kadro çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Bakan, Bakırçay Üniversitesi’ne rektör atanmamasıyla ...
 
CHP'li Güven'den 19 Mayıs'ta 'sandık' mesajı
İl Başkanı Güven 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamındaki ...
CHP'li Sındır: Milli bayramları siyasete alet etmeyin
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır; “19 Mayıs 1919 bir halk hareketidir. ...
AK Partili Sürekli: Gençler geleceğimizin teminatıdır
Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs’ın 98. yıldönümünde ...
 
CHP'li Çıray'dan 19 Mayıs için sert çıkış
CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz FETÖ Darbesi Araştırma Komisyonu Üyesi ...
CHP'li Murat Bakan: HSK seçimlerinde 'Ali Cengiz Oyunu'...
HSK üyeliğine seçilen Doç. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’nun seçilme kriterlerine ...
Yeniden yapılandırma teklifi Meclis'te yasalaştı
Daha önceki yapılandırmaya başvurmayan vatandaşlara ikinci bir şans tanıyan, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva