HABERLER>POLİTİKA
3 Mart 2019 Pazar - 08:57

CHP İzmir'de toplu istifa!

CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı İrat ve yönetim kurulunun, CHP PM'si tarafından ilçe belediye başkan adayı olarak belirlenen Nezir'in isminin ilçe seçim kuruluna sunulmamasına tepki olarak istifa ettiği bildirildi.

CHP İzmir de toplu istifa!

CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı Can İrat ve yönetim kurulunun, CHP Parti Meclisi tarafından ilçe belediye başkan adayı olarak belirlenen Suat Nezir'in isminin ilçe seçim kuruluna sunulmamasına tepki olarak istifa ettiği bildirildi. 

Gençlik Kollarından yapılan açıklamada, Nezir'in aday değiştirme sürecinin son günü ve saatinde mağdur bırakıldığını, partililer, Buca halkı ve gençlik kolları üyelerinin bu durumdan memnun olmadığı belirtildi. 

Açıklamada, karar değişikliği ile partinin ciddi tepkiler toplamaya devam ettiği, partinin evladı Suat Nezir'in ailesi ve sevenlerinin kırılan onur ve itibarının kendilerine tekrar iade edilmesi gerektiği ifade edildi. 

"Biz gençler siyaseti dürüst, onurlu ve ilkeli duruşun topluma yayılması amacıyla yaparken, bazı makam sahiplerinin yaptıkları hileleri görmek bizi onlar adına da utandırmıştır." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu operasyonu eğip bükmenin bir anlamı yoktur, yapılan şey düpedüz siyasi kapkaçtır. Bugün Suat Nezir'e karşı yapılan bu kapkaç operasyonunun, ileride biz gençlerin de başına gelmeyeceğinin garantisini bize kim verecek? Bizim siyaseti yozlaştıranlara karşı ses çıkartmayanlardan alacak bir dersimiz yoktur. Fakat onlar gençliğin dinamik ruhu ve temiz siyasetinden ders çıkarmalıdırlar. 

Bu süreçte gençlik kolu yönetimi olarak alanda çalışma yapma olanağımız kalmamıştır çünkü Suat Nezir ile çalışma yaptığımız mahallelerde ikamet eden vatandaşlar, gelinen noktanın vahametinden bihaber değildirler. 

Hiçbir siyaset, küçük bir kız çocuğunun ne gülüşünden ne de bir damlacık göz yaşından daha değerli değildir. İnsanı insan yapan değerler, hileli siyasetin çok ötesinde bir anlam taşır. Biz partinin genç evlatları olarak Suat Nezir'in kızının göz yaşında dahi Buca'ya yapılan haksızlığı çok net görebiliyoruz. Aldığımız istifa kararı, ilkeli siyasetten ayrılmayacağımızın bir teminatı olarak düşünülmeli ve siyasete bir nokta değil olsa olsa virgül koymak olarak değerlendirilmelidir." (AA)

 
Venezuelalı Bakan, ABD yaptırımlarıyla alay etti
 
Kocaoğlu'na duygusal veda
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı seçmen 4 Mart 2019 Pazartesi 10:32

neyin peşindesiniz arkadaşlar siz kurumsal bir kimliği temsil ediyorsunuz bu yaptığınız adamcılık olmuyor mu birde ilkeli davranmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz yemiyoruz bu tuzağı gençlik kolları suat nezir size 30 kişilik kontenjan verdi o kontenjan elinizden kaçtı diye mi bu kaçış zaten var ile yok arası bir gençlik kollarıydınız olmamanız buca için daha hayırlı ancak şunu kimse unutmasın bucada seçim kaybedilirse bu istfifacıların bir çoğunun kardeşleri kendileri eşleri belediyede çalışıyor gelicek olanlar bunları oralarda barındırır mı sanıyorsunuz aklınızı başınıza toplayın bu fevri hareketler daha çok zarar verir herkese

Yorumu oyla      4      5  
Bucalı 4 Mart 2019 Pazartesi 09:09

Gençler sizleri bu onurlu ve dürüst davranışımızdan dolayı kutluyorum.Aynı duyarlılığı İlçe ve İl başkanından da bekliyoruz.Ama yapmazlar işin içinde oldukları için...Bucaya haksızlıklar yapılmaya devam ediyorlar.Tebrikler gençler.sizlerle gurur duyuyoruz.

Yorumu oyla      5      5  
Ahmet 4 Mart 2019 Pazartesi 08:26

Buca CHP'den gitti geçmiş olsun. Eden, bulur. Suat Nezir sabret, 5 yıl sonra Buca'yı AKP'den geri almak için çalışacaksın.

Yorumu oyla      5      7  
Osman erbas 3 Mart 2019 Pazar 22:13

Arkadaş ne hırslı adammışsın. Parti başkasını aday gösterdi işte. Rte başbakanı belediye başkanlarını işten attı bu kadar tantana çıkmadı. Parti değil koltuk sevdasına yakalamissiniz. Bir kişi memnun edelim diye bucayi mi yaktirsinlar.

Yorumu oyla      5      9  
abuzer 3 Mart 2019 Pazar 18:51

tüm siyasilerin gençlik örgütleri birileri ellerine hazırlanmış metin verirler onlarda okur zaten öyle olmasa ülke böyle olmaz FARK YARATAMADIĞINI SÜREÇTE BÖYLE KISIR MESAJLAR CART CURT

Yorumu oyla      4      8  
çakal 3 Mart 2019 Pazar 17:56

Senin istediğin Müteahhit yanındaki ülkücü artıklarıyla aday yapılınca özkan, soyer, torun siyaset yapabilir ama düzgün bir parti neferi aday yapılınca siyaset yapamazlar öyle mi? Siyasette her zaman para ve dalavere işe yaramıyor demekki, Sn. Kılıç göreve çağrılmış o da kabul etmiş, saygı duyun. Başka bir rantçı çakalı aday yapsalardı bu kadar itiraz etmezdiniz, aynı çanaktan yediğiniz için sesiniz çıkmazdı.

Yorumu oyla      5      7  
Ali Cengiz Kurt 3 Mart 2019 Pazar 16:42

Ya neyin tepkisi.Bırakın da merkez istediği gibi bütüncül bir seçim yönetsin.

Yorumu oyla      5      8  
deme 3 Mart 2019 Pazar 14:33

Çok duygulandım bak, ne idealist gençlikmiş arkadaş. Eline bir kitap almışlığı olmadığı için, kendi iradesi de gelişemeyen bu arkadaş, onun bunun peşine takılınca böyle kararlar alınca kahramanlar kervanında kendine yer bulduğunu zannediyor. Aynı tepkiyi rantçı başkan adayına ve onun partili dahi olmayan cahil meclis üyesi adaylarına göstermiş olsaydın hak verirdik biraz, ama bu aşamada başkalarının kararını uyguladığın çok açık, senden de fazlasını beklemezdik zaten. Güle güle cahil gençlik.

Yorumu oyla      7      21  
Yetti gari... 3 Mart 2019 Pazar 12:41

Ver Oy''unu Zeybekci''ye, Boz büyük Oyun''u İzmir''''im...

Yorumu oyla      19      15  
Gürkan 3 Mart 2019 Pazar 11:34

Tebrik ederim en doğrusunu yaptılar duyumlara göre 1300 tane akraba eş dost meclis üyesi adayı gösterildi...

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu: İnanmayan Ahmet Türk'e sorsun
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li belediyeye atanan kayyumlarla PKK'nın ...
"Türkiye gücünü sandıktan almasını bilmiştir"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye, ne zaman önüne bir mesele çıksa, ...
CHP Bornova adayı İduğ vatandaşların sorunlarını dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
 
Erdoğan: Birileri 31 Mart gecesini bekliyor
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'manav' eleştirisi: Böyle bir tablo olabilir mi?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde başlatılan ...
İYİ Parti İzmir’in adayları vitrinde: Kim/ne mesaj verdi?
İYİ Parti teşkilat mensuplarının katılım gösterdiği belediye başkan adayları ...
 
CHP Balçova'nın adayı belli oldu!
Yüksek Seçim Kurulu’nun Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığını düşürmesinin ...
AK Parti adayı Arslan’dan 'Özkanlar' müjdesi
CHP’li Bayraklı Belediyesi’nin kapattığı ve yüzlerce esnafın mağdur olduğu ...
Zeybekci Urla'da vaatleri sıraladı: Metro da var, yazılım vadisi de...
AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva