HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2019 Cumartesi - 12:56

CHP Balçova'nın adayı belli oldu!

Yüksek Seçim Kurulu’nun Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığını düşürmesinin ardından Balçova’nın yeni belediye başkanının kim olacağı sorusu yanıt buldu. Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya aday gösterildi.

CHP Balçova nın adayı belli oldu!

EGEDESONSÖZ- Balçova Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mehmet Ali Çalkaya’nın 31 Mart yerel seçimleri adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla düşürüldü.

3 dönemdir koltukta oturan Başkan Çalkaya’nın adaylığının veto edilmesinin ardından aday gösterilecek isim netleşti.

CHP’nin Balçova adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya oldu.

ADAY FATMA ÇALKAYA’DAN İLK AÇIKLAMA
Aday gösterilen Fatma Güçlü Çalkaya yazılı açıklama yaptı. Çalkaya açıklamasında şunları söyledi:

“Bir haftadır demokrasi açısından akıl almaz olaylar yaşıyoruz. Kurulan bu tuzaklar demokrasiye yapılan bir kötülüktür. 15 yıldır olduğu gibi Eşimin adaylığı düşürülmeden önce de sokak sokak kapı kapı gezip belediyemiz adına partimiz adına seçim çalışması yapıyorduk. Bu bir hafta içinde de milli iradenin önemine vurgu yaparak çalışmalarımızı devam ettirdik. İlk günden itibaren adayın kim olduğunun öneminin olmadığını, önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı olduğunu üzerine basa basa söyledik. Biz Türkiye’ye baharı getirmeye kararlıyız. Balçova’dan İzmir’e oradan Türkiye’ye Adalet ve Demokrasi gelene kadar mücadelemizi omuz omuza sürdüreceğiz.

Balçova’da demokrasiye inanan herkes bir haftadır ailemize olan desteğini yazılı veya sözlü olarak iletiyor. Sokakta insanlar elimizi tutarak, boynumuza sarılarak yalnız olmadığımızı söylüyor. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Parti Yönetimimiz ve Balçova’daki partililerimiz de ilk günden bu yana bizden desteklerini hiç esirgemedi. Tüm örgütümüze bu onurlu destekleri için teşekkür ediyorum. Bu desteği boşa çıkarmayacağım. Martın sonu bahar olacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının YSK tarafından düşürüldüğünü anımsattı.

Bu kararın seçimleri güvensizleştiren ve keyfi bir siyasi tutum olduğunu savunan Torun, "CHP bu keyfiliğe ve hukuksuzluğa izin vermeyecek, tüm siyasi engelleri aşacaktır. YSK, Mehmet Ali Çalkaya örneğinde görüldüğü üzere, tek adamın keyfine göre seçme-seçilme hakkına yönelik engellemeler getirmektedir. Bu durum seçilme hakkının gasbı, milli iradenin engellenmesidir." ifadesini kullandı.

Balçova'da, Fatma Çalkaya'yı yeni aday olarak tespit ettiklerini vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

"Mehmet Ali Çalkaya'dan sonra adayımızın kim olacağına Balçova halkı karar verdi. Hem partililerimiz hem de Balçova halkı adayımızın sahadan, siyasetten biri olması hem de YSK hukuksuzluğuna anlamlı bir cevap içermesi beklentisini dile getirdi. Balçova halkı 15 senedir her meselede yanlarında olan, sokak çocuklarından yoksullara, her muhtacın hizmetine koşan, tanıdığı, bildiği, sevdiği birini, Fatma Çalkaya'yı aday göstermemizi talep etti. Genel Merkezimiz de bu beklentiler doğrultusunda Fatma Çalkaya'yı belediye başkan adayı göstermeye karar verdi. Hem Çalkaya'nın hem de benzer tüm hukuksuzlukların hesabını halkımız bu seçimde sandıkta soracaktır."

İL BAŞKANI YÜCEL'DEN FATMA ÇALKAYA'YA DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Balçova belediye başkan adaylığı için Fatma Çalkaya'nın  açıklanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yücel " YSK'nın verdiği ve evrensel hukuk ilkeleriyle bağdaşmayan karar sonrasında büyük mağduriyetin oluşturulduğunu" ifade ederek, şunları söyledi:

“Balçova Belediye Başkan Adayımız Sayın Fatma Çalkaya oldu. Fatma Çalkaya sadece adaylığı düşürülen belediye başkanımız Mehmet Ali Çalkaya'nın eşi olması sıfatıyla değil, hem siyasetin, hem örgütümüzün içinden gelen bir isim olması, hem de kadın aday belirleme konusundaki hassasiyetimizin bir karşılığı olarak, partimizin Balçova Belediye Başka Adayı olmuştur. Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının, adayların kesinleştirileceği son gün, şaibeli biri tarafından yapılan itirazla düşürülmesi, 3 dönemdir neredeyse rekor oyla seçilen Mehmet Ali Çalkaya, ailesi ve ona bu onuru oylarıyla yaşatan Balçovalılar üzerinde büyük bir mağduriyet yaratmıştır. Fatma Çalkaya'nın belediye başkan adayımız olarak belirlenmesi, bu mağduriyetlerin biraz olsun giderilmesi ve Balçova'da süregelen adil, şeffaf, hizmet ve insan odaklı belediyecilik anlayışının devamı için önemli bir karardır.

FATMA ÇALKAYA 31 MART'TA BELEDİYE BAŞKANIMIZ OLACAK
Fatma Çalkaya'nın Balçova'da çok tanınan ve sevilen bir isim olduğunu, iş ve siyaset dünyasında başarısını kanıtlamış bir isim olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel "Fatma Çalkaya'nın siyaset ve  iş dünyasında başarısını kanıtlamış, kadınlarımızın toplumda yeri olsun diye örnek işlere imza atmış, tüm Balçovalılar tarafından çok iyi tanınan ve sevilen bir isim olması, aday olarak belirlenmesinde çok etkili olmuştur. Fatma hanım, halen Üretici Kadın Kooperatifinin aktif bir üyesidir. Bu özelliklere sahip olmasaydı sadece, belediye başkanımızın eşi olması elbette ki adaylık için yeterli olmayacaktı. Ancak kendisinin saydığımız tüm başarıları ve Balçova halkında olan karşılığı, adaylığındaki en büyük etken olmuştur. Şimdi tüm örgütümüzle birlikte, Fatma Çalkaya'nın Balçova'da alınmış en yüksek oy oranıyla belediye başkanı seçilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Balçova halkının da desteği ile 31 Mart'ta Fatma Çalkaya Balçova'nın belediye başkanı olacak" dedi.

 
İzmir'de belediye meclis üyesi adayına silahlı saldırı
 
İzmir jandarmasında asayiş raporu: 1 haftada 29 kişi!
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ög 3 Mart 2019 Pazar 13:26

Çok yanlış bir tercih biz balçovada hanedanlık mı devam ettireceğiz o kadar çok aday varken tepeden inme bir başkan adayı kafaların içerisinde soru işareti uyandırıyor bırakın artık okoltukları da geride nice genç dinamik erkekler ve kadınlar var yerinizi onlara bırakın

Yorumu oyla      7      5  
bayraklı lı 3 Mart 2019 Pazar 11:08

şunu anladımki chp akpartiye çalışıyor bukadar hata yapılmaz izmir çantada keklik değil .

Yorumu oyla      7      5  
İzmirli 3 Mart 2019 Pazar 09:49

Derin güçlerin bir tetikçi ile kurdukları tuzak ellerinde patladı. Adaleti siyasileştirinlere böyle akıllıca cevap verilmeli. Güzel bir satranç hamlesi olmuş. Tebrikler

Yorumu oyla      4      8  
Gürol Tulunay 3 Mart 2019 Pazar 03:35

Hayırlı uğurlu olsun, tebrik eder, başarılar dilerim Sayın Çalkaya...

Yorumu oyla      4      7  
Suratlarına şamar oldu. 3 Mart 2019 Pazar 00:22

Bu kararı alanlara selam olsun. Çalkaya ailesine başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      4      8  
Lombak 2 Mart 2019 Cumartesi 23:02

Tebrik ederim. Haksız kararlar daima seçmenden döner. Rekor oyla kazanacağına inanıyorum.

Yorumu oyla      4      7  
şeytanın işi yok 2 Mart 2019 Cumartesi 21:59

Seçimlerden sonra bayan başkan eşini boşarsa güler misiniz, şaşar mısınız?

Yorumu oyla      6      5  
anlamıyorum 2 Mart 2019 Cumartesi 21:57

1.CHP gibi bir partinin yedek adayları yok muydu? 2. İtiraz edilmeseydi, yasaya aykırı başkan adaylığı mı olacaktı? 3. Madem yasaya aykırı, neden aday gösterildi? 4. Yasaya aykırı değildi ama itiraza bağlı idiyse neden yedeği parti içinden hazırlanmadı? 5. Çalkaya vazgeçilmeyecek başkan idiyse, neden meclis birinci üyesi gösterilip, başkan seçilen emanetçinin istifası sonrası meclis tarafından başkan seçilmedi? 6. Belediye başkanlığı aşiret reisliği midir de eleştirdiğimiz hanedan töreleri uygulandı? 7.KK ve saz arkadaşlarının başka maharetlerini de görecek miyiz?

Yorumu oyla      6      5  
Chp de kıtlık başlamış 2 Mart 2019 Cumartesi 20:27

Chp bünyesinde siyaset yapacak tecrübeli başkan adayı kalmamış gibi eşini aday yapmışlar. Oldu olacak 9 seçim kay ben kılıçdaroğlu''nda yerini eşine bıraksın. Belki bay kemal efendiden daha iyi yönetir

Yorumu oyla      7      5  
sadegul eraslan 2 Mart 2019 Cumartesi 18:59

Tüm gücümüzle Arkandayız sevgili çalkaya

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti adayı Arslan’dan 'Özkanlar' müjdesi
CHP’li Bayraklı Belediyesi’nin kapattığı ve yüzlerce esnafın mağdur olduğu ...
Zeybekci Urla'da vaatleri sıraladı: Metro da var, yazılım vadisi de...
AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
AK Parti Buca Adayı Arslan'dan '5 yıldızlı' pazar yeri sözü
Çamlıpınar pazar yeri esnafını ve pazarcıları ziyaret eden AK Parti Buca ...
 
CHP Bornova adayı İduğ'dan piyasanın kalbine ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
'Mansur Yavaş'a saldırı planı' iddiası!
Seçime sayılı günler kala CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur ...
CHP Adayı Oran: Çeşme Tanıtım Ajansı açacağız 
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Çeşme Belediyesi'nin önderliğinde, ...
 
Soyer'den Foça mesaisi: Harikalar yaratacağız!
Millet İttifakı'nın Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz için Gerenköy ...
CHP Narlıdere adayı Engin'den Piriştina'nın kabrine ziyaret
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı ...
AK Parti ve CHP karşı karşıya: Gençlerin Soyer ve Zeybekci polemiği!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İnan, CHP’nin Büyükşehir Adayı Soyer’in ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva