HABERLER>POLİTİKA
14 Ağustos 2017 Pazartesi - 10:01

CHP İzmir’de kongre mesaisi: Çiğli’de aday bolluğu!

Partide olağan kurultay takvimi işlerken Çiğli’de kulisler hareketlendi. Mahalle delege seçimlerinin kıran kırana geçmesi beklenen Çiğli’de ilçede kongresi için nasıl yapıların oluşacağı merak konusu oldu.

CHP İzmir’de kongre mesaisi: Çiğli’de aday bolluğu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor. İlçelerde delege heyecanı şimdiden başladı.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin Genel Merkez'den gelen erteleme kararıyla 5 Eylül’den itibaren başlayacağı kesinlik kazandı.

İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen yarış için gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Kentte en hareketli delege seçimleri ve ilçe kongresine sahne olacak ilçelerin başında Çiğli geliyor.

Mevcut İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu her ne kadar Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın açık desteğini alsa da gerek yönetim içinden gerekse de eskilerden gelecek karşı hamleler sinyallerini gösteriyor.

ARSLAN’IN AÇIKLAMASI TERS TEPEBİLİR!
İzmir’deki belediye başkanları arasında kongre topuna ilk giren Hasan Arslan, ‘Başkanımız başarılı. Bir oyum var, ona’ açıklamasıyla flaş bir çıkışa imza atmıştı. Daha sonraki dönemde Ankara’da gerçekleştirilen zirvede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına yönelik ‘Örgütün seçimine karışmayın’ talimatı Başkan Arslan’ın müdahale kararını etkiler mi sorusu süreçte cevap bulacak. Her ne şart altında olursa olsun Arslan’ın açıklamasının örgütün göstereceği reflekse etki yapacağı belirtildi. Fakat bu etkinin olumsuz da olabileceği vurgulandı. 

GÜMRÜKÇÜ’YE DAVET VAR!
Çiğli’de ilçe yönetimi içinden adaylıkların gelmesine muhtemel bakılıyor. İlk olarak ilçe yönetimindeki Dursun Ali Kazar adaylığını açıklamıştı. Mevcut İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun adaylık için henüz bir açıklama yapmadığı dönemde Kazar’ın kararını yönetime ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a bildirmesinin örgütte manidar karşılandığı dile getirildi. Mertoğlu’nun ilçe kongresinde aday olmayacağı iddia edilirken ayrıca adı sürekli il başkanlığıyla anılan Utku Gümrükçü’nün ise ilçede bazı yapılar tarafından eski görevine davet edildiği öne sürüldü. İlçedeki üyelerin Gümrükçü’ye, ‘Gel bir daha başkanımız ol’ diye çağrıda bulunduğu aktarıldı.

MEVCUT YÖNETİMDEN ADAYLAR ÇIKABİLİR
Örgütte görevde bulunan İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’yla ilgili tepkiler olduğu dile getirildi. Bu tepkilerin Mertoğlu’na açık destek veren Hasan Arslan’ın ekibinden bile geldiği belirtildi. İlçe yönetiminde bir boşluk olduğu ve ilerleyen günlerde sürpriz isimlerin sahneye çıkmasının mümkün olduğu vurgulandı. Yönetim içinden Sekreter Ergül Akkara’nın, ilçe yöneticisi Erdal Taner’in, Kadın Kolları Başkanı Sema Kök’ün, EVKA 5 Mahallesi’nden Mehmet Gülcan’ın adaylık için nabız yokladığı öğrenildi. Adaylığı beklenen Binali Öztürk’ün ise geri adım attığı ve yakın çevresine ‘aday değilim’ dediği belirtildi.

BÜYÜK KAPIŞMA ATAŞEHİR’DE OLACAK
Belediye şirketi ÇİBEL A.Ş Genel Müdürü ve İl yönetiminde görev yapan ilçe siyasetinin etkili ismi Niyazi Arslan’ın, Şirin Akgül ve Serpil Yıldırım’la başını çektiği yapı ve İl Yöneticisi ve eski İlçe Başkanı Gümrükçü ile CHP Çiğli İlçe eski Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZELMAN A.Ş’nin Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in başını çektiği oluşumun en büyük kapışmayı Ataşehir Mahallesi’nde yapacağı belirtildi. Ataşehir ve Küçükçiğli mahallelerinin delege seçimlerinin ilçe kongresinde büyük etkide bulunacağı vurgulandı. Koçer’in Ataşehir Mahallesi’nde çok yoğun bir çalışma içinde olduğu belirtildi. Bu İki mahalleden 90 delege çıkacağı biliniyor. Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak’ın henüz tarafını belli etmediği öğrenildi. Solak’ın iki tarafa da sıcak mesajlar verdiği belirtildi.

ATAŞEHİR’İN ARDINDAN GÖZLER KÜÇÜKÇİĞLİ’DE…
Geçtiğimiz günlerde üye sayılarında şişirilme yapıldığı iddiasıyla genel merkeze itirazların gönderildiği Ataşehir Mahallesi’nde 58 delege için büyük bir mücadele sergileneceği belirtildi. İtirazların genel merkez tarafından değerlendirildiği belirtildi. İlçe yönetiminden en çok itirazın Ataşehir için yapıldığı öğrenildi. Niyazi Arslan, Serpil Yıldırım ve Şirin Akgül’ün karşısında Ali Rıza Koçer, disipline verilen meclis üyelerinden Mustafa Avdan, uzun yıllar önce Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı yapmış Vahit Korkut, Behçet Köymen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Semra Aksu’nun yer aldığı belirtildi.  Birol Soylu, Aziz Buğa, Tülin Koç, Gürbüz Bal’ın da Gümrükçü-Koçer ittifakına destek verdiği öğrenildi. İlçedeki bir diğer önemli mahallenin ise Küçükçiğli olduğu vurgulandı. Belediye Başkanı Arslan’ın ve İlçe Başkanı Mertoğlu’nun mahallesi olan Küçükçiğli’de 31 delege mevcut. Partililer Ataşehir’in ardından dikkat edilmesi gereken ikinci yer olarak Küçükçiğli’de çalışmalarını sürdürüyor. Burada da Arslan- Mertoğlu yapısının karşısına eski İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in yer aldığı belirtildi.

AĞIR TOPLAR NE YAPACAK?
Örgüt içinden Zeynel Mertoğlu’na çok büyük tepki olduğunun altı çizildi. Tüm tepkilere rağmen Belediye Başkanı Arslan’ın Mertoğlu’ndan vazgeçmemesinin dikkat çektiği vurgulandı. Meclis üyelerinden Meltem Ergün’ün de muhalif yapıdan yana tavır koyacağı öğrenildi. EVKA 5 Mahallesi’ndeki diğer isim İl Disiplin Kurulu Üyesi Yaşar Sert’in ise Gümrükçü-Koçer yapısına destek içinde olduğu aktarıldı. Aziz Buğa’nın ise mahallesi olan Aydınlıkevler’de Gümrükçü’ye katkı koyacağı belirtildi. Mahallelerde konsensüs içinde olan Gümrükçü- Koçer yapısının ilçe kongresinde adayını daha belirlemediği öğrenildi. Bu oluşumun içinden her ne kadar Gümrükçü bir adım önde de olsa Mert Özcan ve Erkan Akar’ın aklının bir köşesinde ilçe başkanlığına adaylık düşüncesi olduğu ifade edildi.

Partide eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen eski ilçe Başkanı Ayhan Güneş’in de süreçte etkili olabileceği vurgulandı. Ayrıca Karşıyaka dışında Çiğli’de de önemli bir siyasi figür olan İl eski Başkanı Ali Engin’in, Başkan Arslan’ın yapısına destek vermesinin muhtemel göründüğü belirtildi. Alaattin Yüksel- Aziz Kocaoğlu ikilisinin Çiğli Belediyesi’ndeki temsilcisi konumunda olan Başkan Yardımcısı Vezir Aslan’ın da süreçte etkili olması bekleniyor. 

 
İstanbul'da metroda çıplak aramaya dava
 
MHP İzmir’in ‘A Takımı’ belli oldu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Ağustos 2017 Salı 09:18

Hayır onu bunu geçinde, Çiğli'nin hali içler acısı bu adamlar Çiğli için ne yapmışlar? Çiğli'nin, Egekent'in, Ataşehirin halini görmeyenler CHP için birbirini yiyor. Kardeşim siz Çiğli için ne yaptınız? Ne icraatınız var? Çiğli sahiline Vapur iskelesimi getirdiniz? Egekente metromu getirdiniz? Ulaşım sorununumu çözdünüz? ne yaptınız? Anlatın dinleyelim.

Yorumu oyla      11      5  
murat koçhan 15 Ağustos 2017 Salı 09:16

onu bunu bilmem bu işleri akpartide ahmet tok chp de niyazi aslan iyi beceriyor örgüt taban işleri bunların etrafında dönüyor bir allahın kuluda anlamıyor

Yorumu oyla      11      5  
Yusuf Çoban 15 Ağustos 2017 Salı 03:46

Utku Gümrükçü kimsenin adamı değil gerçek bir partilidir. birilerine yaranmak için görev yapmaz işini adam gibi yapar çiğlinin böyle başkanlara ihtiyacı var..

Yorumu oyla      14      5  
615 14 Ağustos 2017 Pazartesi 18:06

Evet Utku başkana tekrar gel diyoruz çünkü bi 615 kişi daha silmesini bekliyoruz. Gel Utku gümrükçü gel bizide sil

Yorumu oyla      11      7  
14 Ağustos 2017 Pazartesi 13:16

Şuraya bakarmısın Niyazi Arslan şirket genel müdürü .insanın aklında geçmiyor değil adam orta okul mezunu genel müdür olmuş demeki bu partide okumanın çokta faydası yokmuş.dayın olacak.bu Niyazi Arslan nekadar bulunulmaz bir siyasetçiymiş il yönetiminde ve şirket müdürü.bu siyasetçilerle parti çok başarılı olur burdan söylemesi.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Delican: Başımız dik, alnımız açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti'nin 16. kuruluş yıl ...
Yeni parti kuruluyor: Kimler var?
MHP’den ihraç edilen Meral Akşener ve Prof. Dr. Ümit Özdağ, çalışmalarını ...
MHP lideri Bahçeli: Korkak hainler...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Trabzon Maçka’da gerçekleşen terör ...
 
'Partimiz içinde yolunu kaybedenler oldu'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Partimiz içinde de yolunu kaybedenler elbette ...
Bakan'dan Kılıçdaroğlu'na: FETÖ ağzıyla konuşuyor!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ''FETÖ'nün ...
'Yurtdışından görüntümüz berbat, berbat, berbat...'
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, 13. Didim Yazarlar Festivalinde ...
 
CHP'li kadınlardan 'müftü nikahı' protestosu
Güzelbahçe’de CHP’li kadınlar, müftülüklerde nikah kıyılmasını protesto ...
Erdoğan'dan Avrupa ülkelerine eleştiri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerinin ...
AK Partili Erten’den CHP’li Yıldız’a fotoğraflı kontra: Yalancının mumu…
Karabağlar’da belediye tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılan tesis ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva