HABERLER>POLİTİKA
13 Ağustos 2017 Pazar - 17:00

Bakan'dan Kılıçdaroğlu'na: FETÖ ağzıyla konuşuyor!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ''FETÖ'nün ağzıyla konuşan bir ana muhalefet genel başkanı var ve bu demokrasimiz açısından çok üzücü bir durumdur'' dedi.

Bakan dan Kılıçdaroğlu na: FETÖ ağzıyla konuşuyor!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz gazileri, şehit ve gazi yakınları ile devlette istihdam edilen gazi ve şehit yakınlarıyla Ankara'da Hakimevi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Gül, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimine karşı asil Türk milletinin onurlu karşı çıkışının nesilden nesile anlatılacak bir destan niteliği taşıdığını belirtti.

15 Temmuz'da devletin, bayrağın, ezanın ortadan kaldırılmasına yönelik işgal girişiminde bulunulduğunu anımsatan Bakan Gül, "Cumhurbaşkanımıza suikast düzenlemek ve Türkiye'yi işgal etmek için yapılan bu girişime, bu hayasızca akına karşı aziz milletimiz göğsünü siper etmiştir. Gerçekten o gün, genci, yaşlısı, zengini, fakiri, doğulusu ve batılısı tüm millet tırnak gibi iç içe girmiş ve aziz vatanımızı, devletimizi korumuştur" diye konuştu.

"BIRAKALIM BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI KARARINI VERSİN"

Bakan Gül, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenlerin yargı önünde hesap verdiğini belirterek, Türk yargısına güvenilmesi gerektiğini bildirdi.

"Hakim ve savcılarımız bağımsız, tarafsızdır ve hukukun, adaletin gereği neyse asla ondan şaşmamışlardır, şaşmayacaklardır. Yargı üzerinde spekülasyonlar yapmak, hiçbir kimseye fayda getirmez" diyen Gül, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bırakalım bağımsız ve tarafsız yargı, bu yargılamasını hukukun çizgisinde kararlarını versin. Sizler de duruşmaları takip ediyorsunuz. Orada bir tiyatronun nasıl oynandığını, bunların aynı zamanda nasıl bir tiyatrosu olduğunu, nasıl bir örgüt militanı olarak yetiştiğini görüyorsunuz. Hadi onlar örgüt elemanı, örgüt yöneticisi ama maalesef dışarıda da birilerinin bu söyleme destek verdiğini üzülerek görüyoruz. Partiyi, CHP'yi ayrı tutuyorum ama ana muhalefetin genel başkanının ifadeleri gerçekten 15 Temmuz ruhunu incitmektedir. Milletvekilinin açıklaması, 15 Temmuz şehitlerinin ruhunu ve gazilerimizi incitmektedir. FETÖ'nün ağzıyla konuşan bir ana muhalefet genel başkanı var ve bu demokrasimiz açısından çok üzücü bir durumdur. Duruşmaya gidin, o FETÖ'cülerin yapmış olduğu konuşmaları dinleyin, gelin bakın ana muhalefet genel başkanının konuşmaları da birbirine çok benziyor. Ya onlar alıyor savunmayı ya bu alıyor, işin içinden çıkamadım."

Bakan Gül, hükümetin ve siyasi partilerin her zaman eleştirilebileceğini ancak Türkiye'yi şikayet etmenin ve küçük düşürmenin asla bir siyasetçiye yakışmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ileri demokrasi örneği sergileyeceğini anlatan Gül, "Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 hedeflerine en güzel şekilde kavuşulacaktır. Bizler, sizlerin daima yanındayız. Bu ülkenin teröristlere karşı vermiş olduğu mücadelesinde kahramanlık yapan şehitlerimiz ve gazilerimizi asla devletimiz unutmayacaktır. İşte 15-16 yaşında Eren kardeşimiz canıyla bu ülke için mücadele ettiyse, Doğu ve Güneydoğu'da teröristlere karşı mücadele eden Mehmetçik ve askerimiz... Burada ve dışarıda Türk insanın ve devletinin bekası için mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, minnetle yad ediyorum, gazilerimizi de selamlıyorum" diye konuştu.

"VATAN NAMUSTUR"

Kamuda istihdam edilen 15 Temmuz gazilerinden 36 yaşındaki Süleyman Çetin de darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanlığı önünde bulunduğunu ve burada şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu sol şakağından yaralandığını anlattı.

O gece yaşadığı şoku hala atlatamadığını ifade eden Çetin, "Allah, bir daha yaşatmasın. Teröre, lanet okuyorum. Vatan namustur. Çocuklarımı da vatana hayırlı birer evlat olarak yetiştiriyorum" dedi. (AA)

 
Şehidin eşi bu talepte bulundu...
 
İsveç'te silahlı saldırı: 3 yaralı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer Zafer 14 Ağustos 2017 Pazartesi 18:31

Sinan Öztan'a katılıyorum... Yıllarca birlikte yürüyüp de ne istediyse verdikleri o mide bulandırıcı salya sümük Fethullah Gülen'i palazlandırdılar, ülkenin başına bela ettiler... Şimdi ise kendileri dışındaki herkese FETÖ'cü çamurunu atıyorlar... Bu nasıl bir utanmazlık, sıkılmazlık, yüzsüzlük, pişkinliktir anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      11      5  
Sinan Öztan 13 Ağustos 2017 Pazar 19:40

Fetö ile el ele kolkola olanlar ve yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ne istedilerse veren AKP'li yetkililer utanmadan CHP'yi fetö ağzı ile konuşuyor suçlamasında bulunuyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
13 Ağustos 2017 Pazar 17:12

Kılıçdaroğlu bu işin siyasi ayağını çıkarın , masumlar araya kaynamasın dedikçe Kılıçdaroğlu'nu FETÖ'cu ilan ettiler. Adam darbeyi yapanları serbest bırakın mı diyor ? FETÖ'yu besleyen , büyütenlerin kim olduğunu da millet çok iyi biliyor. Yargı tarafsızmış. Yahu yargıya güven mi kaldı ? 5-6 yıl öncede Türkiye bağırsaklarını temizliyor dediniz sonrası malum. Balyoz operasyonu olmasa belki de 15 Temmuz olmayacaktı. FETÖ dün toz kondurmayan, her istediklerini veren CHP değildi !

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yurtdışından görüntümüz berbat, berbat, berbat...'
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, 13. Didim Yazarlar Festivalinde ...
CHP'li kadınlardan 'müftü nikahı' protestosu
Güzelbahçe’de CHP’li kadınlar, müftülüklerde nikah kıyılmasını protesto ...
Erdoğan'dan Avrupa ülkelerine eleştiri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerinin ...
 
AK Partili Erten’den CHP’li Yıldız’a fotoğraflı kontra: Yalancının mumu…
Karabağlar’da belediye tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılan tesis ...
CHP’li Güven’den flaş kongre çıkışı: İzmir’de genel başkan inisiyatifi gerekir!
İl Başkanı Güven kendi adaylığı, kongre süreci ve il başkanlığı için, ...
Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkemize güvenen, yatırım yapan hiç kimse pişman ...
 
CHP Karabağlar'dan AK Partili Kaya'ya sert yanıt: Buradan size ekmek çıkmaz!
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, AK Parti İzmir milletvekili ...
Eski danışmanından Ahmet Davutoğlu kehaneti
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanı yazar Atılgan Bayar, ...
Fitili AK Partili Kaya ateşledi, açıklamalar arka arkaya geldi: Karabağlar'da yıkım atışması
Karabağlar Belediyesi tarafından tesisleri yıkılan Genç Yıldız Spor Kulübü'nün ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva