HABERLER>POLİTİKA
26 Kasım 2017 Pazar - 11:55

CHP İzmir’de kongre günü: Urla ve Konak'ta ne sonuç çıktı?

Konak ve Urla’da delegeler sandık başına gitti. Urla’da Hakan Özbadur tek aday olarak girdiği kongrede başkan seçilirken Konak’ta hareketlilik vardı. İlçe Başkanı Başak’ın karşısına rakip olarak çıkan Özgür Kaplan liste oluşturamadığı için son saniyede yarıştan çekildi. Seçimi Başak kazandı.

CHP İzmir’de kongre günü: Urla ve Konak ta ne sonuç çıktı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimleri sonrasında ikinci etap olan ilçe kongreleri süreci İzmir’de start aldı.  

Konak’ta ve Urla’da yüzlerce delege sandık başına gitti. Metropolün en önemli ilçelerinden olan Konak’ta Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde 2 dönemdir ilçe başkanlığı görevini yürüten Mehmet Şakir Başak ile parti üyesi Özgür Kaplan yarıştı. Kaplan, liste oluşturamadığı için yarıştan çekilirken sandıkta ipi Başak göğüsledi.

KONAK
Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam, Tuncay Özkan, Atilla Sertel, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Çorum Milletvekili Tufan Köse, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, PM Üyesi Mustafa Moroğlu, YDK üyeleri Mahir Polat ve Şehrazat Mercan, il yönetim kurulu üyeleri, bazı ilçe başkanları, meclis üyeleri, Konak siyasetinin eski ve yeni birçok etkili ismi ile çok sayıda partilinin katıldığı seçimde iki aday önemli mesajlar verdi.

Programın açılışını gerçekleştiren İlçe Başkanı Başak öncelikle, “Bu kongre 2019 seçimleri için bir zafer adımı olacaktır. Buna inanıyorum. 3 buçuk yıldır burada görev yaptık. Onurla CHP Konak Örgütü’ne yakışır şekilde gerçekleştirdik. Hoş geldiniz, şeref verdiniz” diyerek kısa bir konuşma yaptı. 

SON SANİYE SÜRPRİZİ: KAPLAN LİSTE ÇIKARAMADI!
Kongrede Kaplan’ın yeterli imzayı bularak aday olup olamayacağı merak konusu olmuştu. Aday olmak için 42 imzasının toplanması gerekiyordu. Fakat Kaplan’ın 45 imzayı bulduğu öğrenildi. Ardından divan Başak ve Kaplan’dan oluşturdukları listeleri istedi. Başak listesinin divana gönderirken Kaplan’ın listesi gecikti. Divan Kaplan’a 5 dakika daha ek süre verdi. Bu gelişmenin ardından da divana Başak’ın dışında herhangi bir liste ulaştırılmadı. Kaplan’ın yönetim kurulu ve il delegeliği noktasında liste oluşturamadığı belirtildi. Kaplan böylelikle yarıştan çekişmiş oldu.

214 OYLA İPİ GÖĞÜSLEDİ
Yapılan oylamanın ardından sonuçlar açıklandı. 414 delegenin yer aldığı Konak'taki seçimlerde 280 oy kullanıldı. Sandıktan 33 geçersiz, 25 boş oy çıktı. Geçerli 222 oyun ise 214'ünü alan Başak, seçimden galip çıktı. Geçersiz oylarda ise üstü çizilen ve adalet yazan pusulalar dikkat çekti.

BAŞAK: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLSAYDI BU LİSTEYİ YAPARDI 
Sayımın ardından partililerle zafer pozu veren Başak, burada kısa bir konuşma yaptı. Başak, "19 yıldır bu partinin yükünü çektim, 19 yıl daha çekeceğim. Mustafa kemal atatürk olsaydı bu listeyi yapardı" dedi.

BAŞAK’IN LİSTESİ

İlçe Yönetim Kurulu: Duygu Afacan, Dilaver Akın, İlyas Aydınalp, Füsun Çetin, Cem Demirci, Çağrı Gruşçu, Semra İğtaç, Esat Kaleli, Orkun Kalonya, Esma Minareci, Altay Mol, Gülçin Şanlı, Engin Taş, Gülşan Temel, İrfan Yelis, Tacim Yükrük.

İl Kongresi Delegeleri: Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alaattin Yüksel, Nurettin Cem Aksan, Nedim Altan, Orçun Altanhan, Çetin Altun, Şamil Sinan An, Mahmut Esat Aslan, İlknur Aydın, Hasan Baykal, Şengül Baysak, Leyla Besleyeci, Yusuf Bolatgıran, Zübeyde Canpolat, Songül Cihangir, Serkan Çildan, Nefise Dalaman, İbrahim Ethem Demirci, Ayşe Ekşioğlu, Halil Eraltuğ, Murat Erginci, Selami Ergül, Sibel Hür, Ozan Ali İlgazi, Ali Asker İlhan, Saffet Kanmazalp, Ali Emrah Karamustafaoğlu, Kemal Karataş, Taşkın Kaygusuz, Doğan Kılıç, Münevver Kişioğlu, Helen Beren Kocaoğlu Kalmaz, Haydar Koçak, Mert Korkmaz, Berrin Kökçü, Azmi Kumova, Muhsin Kurt, Akın Küçükoğullarından, Yasemin Menokan, Yücel Mumcular, Rıfat Nalbantoğlu, Mehmet Öncel, Volkan Özdamar, Gülay Pekcan, Hüseyin Saygılı, Nurten Serhadabeyi, Bedri Serter, Yılmaz Sunan, Ahmet Sarışın, Ercan Neim Tanrıkulu, Onur Temiz, Cumhur Ter, Zeynep Tulgar, Leman Tunus, Serkan Uçma, Mehmet Uslu, Burhan Yılmaz, İlknur Zaloğlu.

ŞAİBE KARIŞTI, YARGIYA TAŞIYACAĞIZ!
Kaplan kongre salonunda konuyla ilgili açıklamada bulundu ve “Bugün her şey iyi başladı ama sonu gelmedi. Konuşmanın başında söylenmemesine rağmen sözümüzü bile bitiremedik. Kongre ‘oldu bitti’ye getirildi.  Aslında böyle bir sonucu sanıyorum şu an mevcut ilçe başkanımız da hoş karşılamaz. Öyle ya da böyle şaibe karıştı. Liste hazırlayamama gibi bir sorunumuz yok. Liste hazır ama divan başkanı beklemeyi lüks saydı. Bu kadar kısa sürede bitirmeye gerek yoktu. Çünkü demokratik bir havada, hoş görü içinde güzel dileklerle başlayan kongre şaibe karıştırılarak sonlandırıldı. Listemiz hazır divana sunmak üzereyken divan başkanı yerinden kalkarak oylamanın başlayacağını söyledi. Tek listeyle seçime gitmek suretiyle İzmir’de de demokrasiye zarar veren bir hamlede bulundu. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Arkadaşlarımızla görüşerek konuyu partinin üst makamlarına ve yargıya taşımayı düşünüyorum. Keşke böyle olmasaydı. Listemiz maviydi” ifadelerini kullandı. 

BAŞAK’TAN PEKDAŞ VE KAPLAN’A CEVAP!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın Başak listesine tepki gösterdiği ve salonu terk ettiği öğrenildi. Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Zeki Günen’in listede yer almamasına sinirlenen Pekdaş’ın ‘Böyle liste olmaz’ dediği ve beraberindeki partililer ile kongreden ayrıldığı öne sürüldü.

Başkan Başak hem Pekdaş’ın hem de rakibi Kaplan’ın tavrıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başak şunları söyledi: 

Listeye bakın, nasıl bir liste? Ayrılabilirler. Bu olay kimseyle ilgili değildir. Ben yokum. Soy adımdan hiç kimse yok. Örgütün her rengini barındıran bir liste yaptım. Hiçbir şekilde bir araya gelmeyecek insanları yazdım. Sorumluluk aldım. Bu tepkilerin olacağını biliyordum. 19 tane kadın yazıyoruz. 6 tane de genç yazıyoruz. Burada herkesi mutlu edecek bir nokta yok. 300 kişiyi de yazsan birileri mutlu olmayacak. Ben iki dönemdir il delegesi değilim. Kendi gücümü bugüne kadar örgütüme kullandım. Kendime güç devşirecek bir delegasyon oluşturmadım. Kaybetme riskim olmadığı halde, çok güçlü olduğum halde çok farklı bir liste yapabilirdim.

(Kaplan’la ilgili) Yargıya taşısın. Yarım saat süre verdim. Sonra geldiler. 1 saat dediler. Uzattık. 2 saat uzattık. Sonra son 5 dakika dediler. İnsanlar 11:00’den beri buradalar. Perişan oldular. Her şey kayıt altında. 2 saat 5 dakika beklendi liste falan gelmedi. Bakın listeye. Gelse bile Ertaç Kalkan iki yerde yazıyor. Böyle bir liste olur mu? Zaten geçersiz. Bunu kasten yaptılar. Özgür Bey iyi niyetli bir insan. Ama ona yol gösteren kim varsa onlar yanlış yönlendiriyor.  

KONGRE DETAYLARI
Seçim salonunda yüzlerce Türk Bayrağı koltuklara yerleştirildi. Başak ve Kaplan’ın seçim propagandasına ait slogan ve afişler duvarlara asıldı. İki rakip kongre öncesinde birlik, beraberlik pozu verdi. Kongrede renkli görüntüler oluştu. Program başlamadan önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gelen mesaj okundu. Salon tıklım tıklım doldu. İzmir İl Örgütü’nde eskiden görev almış bazı isimler ile birçok ilçeden gelen partililer kongre salonunda yoğunluk oluşturdu.  Başkan Başak yönetimin mali tablosunu ve yapılan çalışmaların gazete kupürlerini sergiledi. İlçe Başkanı Başak ise kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ayrıca salondakilere 3 buçuk yıllık görev süresinde gerçekleştirilen faaliyetleri içeren bir video izlettirildi. Kongrede oy verme işlemi başlamadan önce yapılan konuşmalar bölümünde her partiliye 5 dakika süre verildi. Öte yandan İl eski Başkanı ve partinin sembol ismi Alaattin Yüksel Urla’da gerçekleşen kongrenin ardından Konak’a da katıldı.

SINDIR’DAN KÜÇÜK ELEŞTİRİ
Genel Sekreter Sındır öncelikle programa küçük bir eleştiride bulundu. Sındır, “Önce divan oluşturulup sonradan delegeler konuşsaydı daha iyi olurdu. Bunu diğer kongrelerde alışkanlık haline getirmeyelim” dedi.

2019’DA HALKIN TERCİHİ YA DEMOKRASİ YA DİKTATÖRLÜK OLACAKTIR
Sındır daha sonra konuşmasına devam etti. Önemli açıklamalarda bulunan Sındır, “7 il 185 ilçede kongreler tamamlandı. Kongreler yönetim organlarının belirlenmesi olarak kabul edilir. Halbuki kongreler partinin yeni döneme girerken çalışmalarını gerek yerelde gerek ülke çapında gerekse de küresel anlamda yol gösterici, biraz ince ayar yapan toplantılardır. Ben eminim bu kürsüde konuşulanlar örgütümüze yol gösterecektir. Ben daha iyi yönetirim yarışına girilecektir. Bunu bir kavga vesilesi değil partimizi güçlendirme vesilesi olarak görmek zorundayız. Bu kongrenin Konak, İzmir ve ülkemize hayır getirmesini diliyorum. İzmir’de ilk kongre heyecanı ve coşkusu var. İzmir’imizin tüm ilçelerinde kongrelerimiz çok güzel sonuçlar verir. Bundan hiç şüphem yok. Örgütümüzün yeni döneme yeni bir umut, iktidar kararlılığıyla yolumuza yürümeye devam edeceğiz. 2019’da karşımızda iki seçenek var. Önce yerel yönetimler, genel başkanlık ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Ya demokrasi ya diktatörlük. Bu halkın 2019’daki tercihleri ya demokrasiden yana olacaktır ya da diktatörlüğe götürecektir. İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Düzce, Niğde daha arkası gelebilir. Belediye başkanları görevlerinden istifa ettirildiler. Doğu ve Güneydoğu’da birçok belediye başkanlığı kayyumla yönetiliyor. Bu ülkenin yarıya yakını atanmışların yönetimi altında. Aslında pek şikayetçi değil iktidar sahipleri. Aslında çok rahatsız değiller. Ellerinden gelse hepsini atamak istiyorlar.

Kandırıldık diyebilirsin, kandırılmış, aldatılmış olabilirsin, insanidir. Oysa senin kandırılmadığını ve aldatılmadığını bu ülkede yaşayan her yurttaşımız gayet iyi biliyor. FETÖ’nün devlet içindeki yapılanmasına nasıl izin verdiğini göz yumduğunu geçmişte olduğu gibi biliyoruz. PKK ile masaya oturdun, protokol imzaladın. Apo’yla görüştün, Dolmabahçe’de görüştün, oslo’da görüşme yaptın. Şimdi El Nusra’yla kardeş olan IŞİD’in teröristlerini getirip hastanelerde baktın. Bunların hiçbirisi kandırılmışlık değildir. Bunu hepimiz iyi biliyoruz. Bu ülke insanını aldatmak için bu yolu seçtiler. Ama CHP’liler ne kanmış ne aldatılmış, ne kanacak ve aldatılacaktır. Göreve getireceksin sonra ihanet etti diyeceksin. İhanet etmek bilerek kötülük yapmak hainlik yapmaktır. Bunun affedilir bir yanı da yok. Seni ne Allah ne millet affeder. Beton haline getirdiğin bu kentlere ihanet ettin. Kandırıldık ve aldatıldık diyerek bu milleti kandırdın. Bu millet seni affetmeyecek. Bu millet 2019’da sandıklarda gereken cevabı sana verecek” diye konuştu.

CHP’Lİ OLMAK KOLAY DEĞİLDİR!
Programda konuşan YDK Başkanı Bayraktutan, “Bir dostum, ‘Ben; CHP’lileri ikiye ayırıyorum. Bir; AKP’lilerle kavga eden, iki; CHP’lilerle kavga eden CHP’liler var’ der. Ben de ikiye ayırıyorum. Partinin sırtında taşındığı CHP’liler var bir de partiyi sırtında taşıyan CHP’liler var. Bu salondaki arkadaşları tenzih ediyorum. Bu salonda AKP ile kavga eden CHP’lileri yürekten selamlıyorum. Biz yıllarca hata yaptık. Slogan atarak cumhuriyet korunur sandık. Cumhuriyeti ancak iktidar olursanız koruyabilirsiniz. CHP’liler halkın seviyesine inmez, halkın seviyesine çıkar.  CHP’li olmak kolay değildir. CHP’li olmak idam sehpasına giderken ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diyebilmektir. Biz her zaman lider buluruz. Bize Mustafa Kemal Atatürk olmuştur, bazen İsmet İnönü, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. CHP hiçbir zaman FETÖ ile yoldaş olmamıştır” dedi.

BUGÜN BURADA VERİLECEK MESAJ SADECE İZMİR’E DEĞİL TÜRKİYE’YE GİDECEKTİR!
İl Başkanı Güven ise yaptığı coşkulu konuşmada, “Haziran’dan beri demokrasi yürüyüşündeyiz. İçimizde yeniden yapılanma sürecindeyiz. Bu tarihi önemi olan bir şeydir. Bu tamamlandığında partimiz artık iktidar olma yolunda ciddi bir noktaya gelmiş olacaktır. 2019’da yapılacak seçimlerde CHP iktidar olma yolunda yürüyüşünü en başarılı şekilde devam ettirecektir. Şu an çabamız örgütümüzü çok daha güçlü yapıya kavuşturmaktır. 8 bin üzerinde kongre delegesi seçtik. Bunu ciddi bir şekilde demokratik olarak yaptık.  Bugün Konak ve Urla’dan vereceğimiz mesaj sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye gidecektir. Konak İzmir’in ana merkezi ve kalbidir. Burada yapacağımız demokratik yarış en iyi biçimde örnek olmalıdır. Buradan çıkacak siyaset Türkiye’nin geleceğini belirleme noktasında önemlidir. İzmir bu sorumlulukla davranmak zorundadır. Bugün İzmir’de maalesef 8 ilçemiz biz de değil. Ama inanıyorum ki 2019 seçiminde 30’da 30 yaparak İzmir Atatürkçü duruşunu gösterecektir. Bu yeterli midir? Değil. İzmir İl Örgütü sadece kendine karşı sorumlu değildir. Komşu illerine ve Türkiye’ye karşı sorumludur. Bu mücadeleyi, ilgi alakayı göstermek ve Türkiye’yi değiştirmek ve kazanmak zorundayız. Cumhuriyeti tekrar inşa etmek zorundayız. Bunu yapacak CHP’dir ve en sorumlu il de İzmir’dir. İzmir olarak yükümüz ağır. Bu dönem bize büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu 2 yıllık süreçte daha farklı davranmak zorundayız. Daha çalışkan olmak zorundayız. Önümüzdeki yerel seçimler, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini CHP kazanacaktır. Bu 3 seçimi kazanacağız. Konak da burada üstüne düşeni yapacaktır” açıklamasında bulundu.

51 TANE KONGRE DELEGESİ BİRİNCİ DERECEDE AKRABA ÇIKMIŞTIR
Okunan faaliyet raporu sonucunda aleyhte konuşmak için söz alan Gazi Keskin, “CHP 60-70 yıldır iktidar olamıyor. Mevcut iktidarın tutulacak hiçbir yeri yok. İktidar olmanın yolları üzerine kafa yormalıyız. Delege arkadaşlar burada konuşmalısınız. Burada konuşmayıp kahvehanelerde mi konuşacağız? Burada tüzük, program eleştirilir. Amacımız CHP’yi iktidar kılmaktır.  Bunu yaparken yönetim kurullarımızın çok iyi çalışması gerekir. Bizim gözlemlerimiz Türkiye genelinde olumlu fakat özele indiğimizde Konak ilçemizde büyük olumsuzluklar yaşıyoruz. Bunları eleştirmek, fikir beyan etmek tüm partililerimizin görevi. Konak İlçe bir genel kurul yaşıyor. Çok kısa bir süre önce delegelik seçiminden çıktık. Kongre delegeliği seçimi partiyi örgütleyecek bir çalışmadır. Biz bu delegelerde bilgi birikim kültür katılımcılık aramaktayız. Halka kendisini sevdirmesi kabul ettirmesi gerekir. Aranan kriterler mutlaka sağlıklı olmak durumundadır. Üzülerek beyan ediyorum. Konak ilçemizdeki delege sistemi birçok hukuksuzluğu adaletsizliği gündeme getirmiştir. Bizim amacımız birliği beraberliği sağlamaktır.

51 tane kongre delegesi birinci derecede akraba çıkmıştır. 8 tane parti üyesi olmayan kişiler delege çıkmıştır. Oturduğu mahalleden değil başka mahallelerden delegeler çıkmıştır. Bizim delegelere bir karşıtlığımız yok. Adalet diyeceğiz ama kendi içimizde adaleti sağlamayacağız. Bu olmaz. Gerçekten CHP’nin önüne koyduğu hedeflerine ulaşması için çalışmasını doğru bir şekilde yapmak zorunda. Ben yönetimin bu şekilde delege çıkarma sisteminin yanlış olduğunu söylemek istiyorum. Ya bu sistem kaldırılmalı ya da delegeler adam gibi çıkarılmalı. Birçok partilimiz bu yöntemin ne kadar yanlış olduğunu bildiği halde bu yanlışlığa tavır almaması üzücüdür. Şu an ki ilçe yönetimine bu yanlış eğilime fırsat vermeyecek arkadaşları tanıyorum. Maalesef onlar da bu işe alet olmuştur” diye konuştu.

İÇKİ MASALARINDA DEVRİMCİLİK NARALARI ATMAYIZ!
İlçe Yöneticisi Taşkın Kaygusuz ise lehte söz alarak, “Bizler burada sine vizyon izledik. Konak ilçe örgütünün 2 yılda neler yaptığını hepimiz gördük. Sergilerimiz var. Delege sayılarımız bellidir. 18 doğal delege 400 de mahallelerden seçilenler. Kim farklı mahalleden çıktı? Herkes kendi mahallelerden seçildi. Eylemlerimiz, yaptıklarımız ortada. Bizim kapımız, telefonumuz her zaman açılmıştır. Raporumuz belli. 30 ilçede il başkanlığımız dahil borçsuz örgüt bulamazsınız. Konak ilçe örgütü borçsuz ve kasasında 25 bin lira parası vardır. Bunu bileceksiniz. Biz göreve geldiğimizde su paraları bin 500 lirayken 100 liralara düştü. Yemek masalarında, içki masalarında bizler devrimcilik naraları atmayız. Delegeye soruyorum; sizler hangi baskıyla seçildiniz? Kendi iradenizle seçilmediniz mi? Hangi başkanımızı, hangi gencimizi yok saydık? 50 üzerinde genç delege var. Kadınlarımızı yok sayıyorlardı kadınların mücadelesini veriyoruz. Kimse, ‘Şakir Başak kardeşini, babasını delege yazdı’ diyemez. Şakir Başkan kendini il delegesi yazmadı” dedi.  

EĞİTİMLİ İNSANLAR PARTİMİZE OY VERİYOR, BİZ EĞİTİMİ BELLİ OLMAYAN İNSANLARI YÖNETİCİ YAPIYORUZ
Daha sonra mali denetim raporu okundu. Rapor için aleyhte söz alan Ali Yılmaz, “Konak buradan bir ses verecek. Güzel bir değişimin öncüsü olacak. Genel merkeze kadar iktidara yürüyen anlayışı yerleştirecek. Burada politikalar için bizlerin fikirlerinin yukarıya taşınmasına yol açacak. Uzun süredir biz iktidar olamadık. Hep muhalefette kaldık. Muhalefetteyken 12 Eylül ve AKP iktidarı insanları korkuttu, sindirdi. Ama buna başkaldıracak sadece CHP içinde devrimci anlayış olduğunu düşünüyoruz. Devrimci anlayış susarak, korkarak değil başkaldırarak olur. Bugün yaşamın her alanında olağanüstü bir hal yaşanıyor. Konuşan herkes içeri tıkılıyor. Bizim mutlak surette buna dur dememiz lazım. 12 milyon insanı bu partiye oy verdirttiğiniz zaman bu parti iktidar olur. Ekonomik sıkıntısı çeken insanımız 24 milyon. Biz sadece susuyoruz. Bizim politikalarımız emek ve halktan yana. Eğitimli insanların partimize oy verdiği doğru. Peki biz ne yapıyoruz? Eğitimi belli olmayan insanları yönetici yapıyoruz. Ben partim baraj altındayken elimi taşın altına koydum. Yerelde iktidara geldik genelde iktidar olma umudumuz var. Yoksulluk sınırını kaldıracağız. Taşeron anlayışını kaldıracağız. Akrabalarımızı delege yazmayacağız” diye konuştu.

ŞAKİR BAŞAK BİR ÇOBAN ATEŞİ YAKMIŞTIR!
Başak’a çok yakın olan İlçe Yöneticisi ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu hesap raporu için lehte söz aldı ve “Rapor aleyhinde söz alıp olumsuz bir şey konuşulmaması durumumuzun doğru olduğunu gösteriyor. Raporumuzu olumlu bulduğu için Ali Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Mehmet Şakir Başak göreve ilk geldiğinde ilçe sekreteriydim. Yönetimi eksi 33 bin gibi rakamla devralmıştık. Geçen süre içinde birliği ve bütünlüğü sağlayarak, kongre delegelerimizin adaletli bir şekilde bu salonlarda yer almasını sağlayarak partiyi ayağa kaldırmıştır. Bu bütçesi artıya çıkarmış ve 25 bin lira kasasına para koymuştur. Üstüne üstlük 7 farklı seçimler gerçekleşmiştir. Bu yönetimin derdi kişisel çıkar ve menfaat değildir. Toplumsallıkla çalışan bir halk projesidir. Bu halk projesine sahip çıkmak zorundasınız. Böyle bir sorumluluğumuz var. Şakir Başak bir çoban ateşi yakmıştır. Bunun peşinden gitmeliyiz” dedi.

BAŞKAN PEKDAŞ AHMET ŞIK’TAN ALINTI YAPTI: KAHROLSUN İSTİBDAT
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kadın mücadelesi üzerinden etkili bir konuşma yaptı. Pekdaş, “Kadınlar olarak diktatörlüğe kafa tutmamız gerekiyor. 2019’da bu ülkeye parlamenter demokrasiyi geri getirmek zorundayız. Bu nedenle örgüt olarak el ele olmak zorundayız. Hedef birbirimiz değil. Önceki dönem borçları da değil. Hedef 2019, hedef ilerisi… Cumhuriyete daha fazla sahip olmak zorundayız. Laikliğin hüküm sürmesi için birlikte mücadele etmek zorundayız. Yaptığımız adalet yürüyüşünü 2019’da kadar sürdürmek zorundayız. Türkiye elden gidiyor silkinmemiz ve kendimize gelmemiz gerekiyor. Ahmet Şık’ın dediği gibi ‘kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet’ diyorum” açıklamasında bulundu.

7 HAZİRAN’IN DA 16 NİSAN’IN DA GALİBİ BİZİZ!
İzmir Milletvekili Musa Çam ise, “Çok partili yaşamdan itibaren Türkiye hiçbir dönem bu kadar sıkıntılı bir süreç yaşamadı. 15 yıldır iktidarda olan AKP, son yapılan referandum, 15 Temmuz darbesi… Türkiye adım adım tek adamlığa doğru götürülmektedir. 7 Haziran seçiminin galibi biziz, 16 Nisan referandumunun da galibi biziz. İki seçimi YSK marifeti ve hileyle ortadan kaldırmışlardır. Yeni düzenlemeyle 3 tane değişiklik istiyorlar. Önümüzdeki dönemde seçimlerde taşları yeni baştan döşeriz, iktidarı vermeyiz diye düşünüyorlar. Hepimizin daha fazla birlikteliğe ihtiyacı var. Kongrelerde yarışılır, önemli olan saygılı olmaktır. Bizler Adalet Yürüyüşü yaptıysak önce adaleti kendi içimizde sağlamak durumundayız. Parti içi yarışlar olabilir, bunları kan davasına dönüştürmemeliyiz. Önemli olan partide iktidar olmak değildir. Türkiye’de iktidar olmamız gerekiyor. Gücümüzü kendimize karşı değil AKP faşizmine karşı kullanmalıyız” diye konuştu. 

BAYIR’DAN SİSTEM ÇIKIŞI!
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, “Delege seçimlerinden yeni çıktınız. Görüşlerimi biliyorsunuz. Genel merkezinin bu delege işinden vazgeçmesi lazım. Mahallelerde kardeşi kardeşi kırdıran bir sistem. Bundan derhal vazgeçmeliyiz. Ben buna kırık yumurtalar savaşı diyorum.  Herkes ben delege olacağım diye çıkıyor. Partinin ayrısını mahallede bıraktınız. İlçede de bir yarısını bırakıyoruz. İl kongresinde de kalanlar bölünüyor. Parti tabanının yüzde 90’ı kırık yumurta biçiminde tarlaya dönüşüyor. Bu parti iktidar olacaksa buna bir çözüm üretmek zorunda. Bundan böyle tüm ilçe başkanlarını, il başkanlarını bütün üyelerle seçmek lazım. Kendi içimizde kaybettiğimiz enerjiyi kaybetmesek. Tayyip diye bir adam olmazdı. Asıl mücadele etmemiz gereken AKP iktidarıdır. 34 yıllık siyasi hayatımda öyle şeyler anlatırım ki, herhalde bu partide en çok itilan kakılan en çok arkadaşınızımdır. Ama hiç küsmedim devamlı mücadeleye devam ettim. Yapmamız gereken budur. Kendimiz birbirimizi vuruyoruz. Birisi il başkanını, milletvekilini, belediye başkanını beğenmiyor. Birisi genel başkanın memleketine laf ediyor. Böyle şey olmaz. Eğer iktidar olacaksanız iri olacaksınız. Ben Konak Örgütü’nü diğer örgütler kızmasın çok eylemci görüyorum. Bize sokakta çapa yapacak örgütler lazım. Böyle başkanları seçmemiz lazım. Bu seçimin galibi CHP olmalı” dedi.

GÖNLÜM 30’LU YAŞLARDAN YUKARI OLMASIN
Kongrede ilk aday konuşması Özgür Kaplan tarafından gerçekleştirildi. Kaplan, “Bu kongrenin bir hafta kadar öncesinde neden aday olduğumu sordular. Hatta olmasan daha iyi olur dediler. Babam köy enstitüleri mezunu bir öğretmen. Partili. Bizler hep bu terbiyeyle yetiştik. Genel başkanımız bile yarışında tek başına değildi. Muharrem Bey’le yarıştı. Genel Başkanımız kadar Muharrem Bey de sevdiğimiz birisi. Yarışlar partiye heyecan katar. Ben de bu yarışın içinde olarak Konak İlçe Örgütü’ne heyecan kattığımı düşünüyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz bu bayrak yarışında önceden görev yapmış arkadaşlara teşekkür ediyorum.  Bundan sonra bu bayrağı elden ele devretmeye de hazır olmak gerekir. Bu dönem de diğer dönemlere göre genel merkezimizin hareketiyle Konak’ta gençleşme gördük. Ama bu bana göre yeterli değil. Örgütümüzün daha da genç olması gerekiyor. Bizlerin yerine gelecek arkadaşların da gönlüm 30’lu yaşlardan yukarı olmamasını istiyorum. Bundan sonra hızla gençleştirme operasyonu yapmalıyız. Burada bir kucaklaşma olması gerektiğini düşünüyorum. Yüksek sesle konuşmadan, bağırıp çağırmadan, ayrıma girmeden hareket etmeliyiz. Konak Örgütü’nün ciddi bir üyesi var. Biz Ege ve İzmir’de hepimiz bir kültür mozaiğiyiz. Bu büyük şans. İzmir’de başka dinlerden, kökenlerden insanlar yüz yıllardır mutlu yaşamışlar. Her şeyden evvel üye sayısını arttırmamız gerekiyor. Elimizden geldiği kadar gezi ruhunu canlı tutacağız. Halkımızın ezilmişliğin yanında olacağız” diye konuştu.

YETMEZ!
İkinci olarak konuşan İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “CHP’nin çok değerli örgütü sizin aranızda olmak, sizinle beraber omuz omuza mücadele etmek benim için dünyada paha biçilmeyecek bir şereftir. Biraz önce Özgür ağabeyim çok güzel bir konuşma yaptı. Çok sakin bir konuşma yaptı. Biz kimiz ve şu anda ne durumdayız? Bunun tahlilini iyi yapmazsak eğer Almanya’da ya da İngiltere’de yapılan siyaset gibi konuştu. Evet. Doğru. Ama bugünkü bulunmuş olduğumuz durumun elle tutulacak bir yanı kalmamış bir noktada. Biz Malazgirt’in, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu taşıyoruz diyeceğiz. Dediğiniz gibi konuşursak burada insanlar uyur. Bugün uyanma ve silkelenme zamanı. Biz Mustafa Kemal ölümsüzdür derken Cumhurbaşkanı da demeye başladı. Ama yetmez. Biz CHP’nin temelinden gelen o ruhu taşıyan bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün vücut bulmuş hali olmalıyız. Her birimiz Mustafa Kemal olmalıyız ki karanlıktan kurtulalım” dedi.

ADAYLIK FALAN DÜŞÜNMÜYORDUM!
Başak, “Bu ülkede fay hatları oluşturdular. Etnik, mezhepsel, kültürel fay hatları oluşturdular. Böldüler parçaladılar yok etmeye çalıştılar. Farkında olmadan evimizden çıkarken komşumuza selam vermez hale geldik. Bu mudur Mustafa Kemal’in ruhu? Kimisi benim etnik kökeni mi sorguladılar. İnatla CHP’den gitmeyeceğim.  Tüm samimiyetimle söylüyorum, adaylık falan düşünmüyordum. Ama dediler ki 2019’a gidiyoruz ne olursun bu heyecanını kaybetme. Toparladın bu dağılmasın. 3’üncü dünya ülkelerinde siyaset bir meslek haline gelmiş maalesef. Güven sıralamasında siyaset 9-10’uncu sırada yer alıyor. Bu siyasetin bozulduğundan değil bozuk insanların siyaset yapmasından kaynaklanıyor. 3’üncü dönem aday olmamın nedeni örgütümün ısrarıdır. Bir şeyi gerçekleştirdik burada. Yapılmayanı yapmaya geldik dedik. Bugüne kadar arkadaşlarımız bir şeyler yaptılar. Biz yapılmayanları yapalım dedik. İlk kongrem 4 ikinci kongrem 2 adaylıydı. Belediye koridorlarında dolaşan anlayışta değiliz. Ben bir baba olarak bir yurttaş olarak bir Atatürkçü olarak 50 yaşıma gelmişim. Yaşasam yaşasam 30 sene daha yaşarım. 10 senesi uykuyla geçecek. 20 sene için şerefsizlik yapmaya değmez. Ben Yapmayacağım. Alışkın olunmayan bir siyasetçiyim biliyorum. Bizim gibilerin siyaset yapması lazım. Sokaklara inelim. İnsanları kucaklayalım. Ben sizi, halkımı, partimi Mustafa Kemal Atatürk gibi seviyorum. Ömrünü adadı ömrünü… CHP Konak Türkiye’nin ve İzmir’in her örgütüne örnek olacak. Biz iddialıyız. Devrimciler iddialı olur. Konak Örgütü Mustafa Kemal Atatürk’ün vücut bulmuş halidir. Sizi onun gibi seviyorum” diye konuştu.

2018’DE BU İKTİDAR DA TAYYİP ERDOĞAN DA YOK OLACAK!
İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, “İkinci üniversitemi okuyorum. Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencisiyim. 60 yaşından sonra hukuk fakültesini bitirme azmindeyim. Bugün Sözcü Gazetesi’nin manşetinde bir haber var. 300 milyonluk TRT’de FETÖ vurgunu olarak geçiyor. Bu davayla ilgili tek tutuklu yok. Vatandaşlarımızdan kesilen paylardan oluşturulan bütçede tek sorgulama yok. Ne yazık ki bizim arkadaşlarımız Cumhuriyet Gazetesi’nin gazetecileri hem suçlandılar hem cezaevinde yatırdılar hem yargılandılar. İktidar samimi değil. Gazeteciler ağırlaştırılmış müebbetle yargılanırken TRT’yle ilgili hiç kimse kılını kıpırdatmıyor. Bu iktidarın artık gidici olduğu ortada. Verecekleri hiçbir vaadi kalmadı. 2019’da eğer yanılıp şaşırırlar seçimi öne alırlarsa 2018’de bu iktidar da Tayyip Erdoğan da yok olup gideceklerdir. Biz örgüt olarak hak hukuk adalet temelinde 25 gün yol yürüdük. Bu ülkede hukuk sistemini kuracak olan, iş ve aş verecek, kadınlarımızın cinayete kurban gitmeyecek düzeni kuracak bir Türkiye’nin kuruluşunda elbette CHP olacak. Hak hukuk adalet derken kendi partimizde de bunların tecelli etmesini istiyorum. Türkiye için ne kadar gerekliyse parti için de o kadar gereklidir. Ön seçim… Tüm görevlerde ön seçim sandığı örgütün önüne konulmalıdır. Kim örgüt bunları seçemez diyorsa örgüte hakaret etme noktasına gelmiştir. Biz AKP’ye benzemiyoruz. Bizi onlardan ayırt eden özellik özgürlükçü, demokratik olmasıdır” açıklamasında bulundu.

URLA’DA TEK ADAYLI KONGRE
Öte yandan Urla’da gerçekleştirilen kongrede İlçe Sekreteri Hakan Özbadur tek aday oldu. İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz’ın ‘Görevi genç birine bıraktığım için çok memnunum’ dediği Özbadur Urla’nın yeni ilçe başkanı oldu.

Özbadur’un ilçe yönetim kurulu; Semiha Arat, Burcu Baratalı, Alp Bölükbaşı, Sultan Çınar, İsmet Gecikmiş, Abdülselami Güneş, Mustafa Karasakal, Yiğit Öz, İlker Özbesler, İrem Özen, Cem Şahverdi, Tülay Şanlı, Muharrem Uslucan isimlerinden oluştu. İl delegeleri ise, Hakan Özbadur, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ahmet Bahri Yalaz, Ayşe Gürocak, Mehmet Yağcı, Hüseyin Demir, Senem Tuncel Gül, Özay Güldaş, Hüseyin Dikmen, Yeşim Temiztepe ve Mert Anıl Akgül ise il delegesi oldu.

Urit Salonu’nda gerçekleşen kongreye Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İl eski Başkanı ve partinin sembol ismi Alaattin Yüksel, İzmir Milletvekili Özcan Purçu katıldı. İl Başkanı Asuman Ali Güven Konak’tan sonra Urla’ya geçti. 

 
Bornova'da yeşil toplantı
 
Ege ve Marmara belediyelerinden ortak hareket kararı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kırmızı 27 Kasım 2017 Pazartesi 16:05

Taşeronu kaldırın artık birbirinize kaldırmaktan sıkılmadınız mı ? En azından merbel olsun bütün Konak Bld personeli ...

Yorumu oyla      12      5  
Zafer Zafer 27 Kasım 2017 Pazartesi 11:17

Atatürk olsaymış, bu listeyi yaparmış.. Ne alaka yahu?!.. Allahınızı severseniz komikleşmeyin.. Sizler sosyal demokratsınız; “Atatürk yaşasaydı Refah Partili olurdu” yavesini yumurtlayan Necmettin Erbakan'dan bir farkınız olsun.. Gerçi bilinçli seçmen yutmaz ama siz yine de O BÜYÜK İNSANI politik ihtiraslarınıza alet etmeye kalkışmayın. (NOT: Bu yorumu, CHP'ye -çaresiz- oy vermiş ve -yine çaresiz- vermeye devam edecek bir yurttaş olarak yapıyorum.)

Yorumu oyla      11      5  
VATNDAŞ 27 Kasım 2017 Pazartesi 11:15

Üretemeyeler, yönetemeyenler ve çöküşe gidenler can havliyle birşeylere sarılır. Toplumdan kopanlar toplumsal değerlere sarılırlar.Kimi dine sarılır kimi milliyetçiliğe kimide böyle Atatürk'e

Yorumu oyla      13      5  
Partili 27 Kasım 2017 Pazartesi 11:15

414 delegenin 134'ü kongreye katılmamış,kalan 280 delegenin 214'ü sana oy vermiş,yani tek aday olarak,delegelerin nerdeyse yarısının oyuyla seçilmişsin.Başarı bumu yani.

Yorumu oyla      12      5  
Gürsoy 27 Kasım 2017 Pazartesi 08:53

Arkadaş PES ilçe kongresinde'de Ülkenin kurucusu Partimizin Ebedi genel Başkanınnı da böylesi saçma bir konuda kullanmak size hiç yakışmadı ne yani siz o kadar muteber birimisiniz. PESS yeter sıkışınca kullanmayın ATATÜRK ismini. Aksine bende sizlere şöyle söyleyeyim Eğer ATATÜRK olsaydı acaba kaçınız bu partide olurdunuz. merak ediyorum. PESSSS

Yorumu oyla      16      5  
yurttaş 27 Kasım 2017 Pazartesi 08:11

Bir gün olsun Atatürk'ü kendi kısır çekişmelerinize alet etmeyin. "Atatürk olsaydı bu listeyi yapardı" ne demek? Listen 414 delegenin 214'ünün oyunu almış, Atatürk, kendi partisinde tüm delegelerin neredeyse %50'sinin oy verebileceği bir liste mi yapardı? Ya da bu cümle ile sen kendine "Atatürk'üm" mü demek istedin? Eylemlerin ve çalışmaların takdire şayan, fakat belagatın sıfır. Çalışmalarınızla gündeme gelmeye devam edin, Atatürk'ü de bence rahat bırakın.

Yorumu oyla      13      5  
Halk 26 Kasım 2017 Pazar 19:51

Konakta adaletsiz bir seçim yapan sakir başak adaletten bir daha bahsetme ataturk olsaydi bu listeyi bu sekilde yapardı diyor senin atatürkcü oldugundan bile şüphe ediyoruz sen ilce baskani sakir BAŞAK sakın ola ki gültepeye adım atma konak belediye başkanını bile kandırdın adaletli liste yapacaktın senin adaletin BATSIN

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'ndan kınama
Boşnak derneğini ziyaret eden Çavuşoğlu'ndan Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki
CHP Karabağlar’ın üçüncü adayı Akpınar... 'Otokrasi yerine demokrasi…'
Karabağlar’da 9 Aralık’ta gerçekleşecek kongre için adaylığını açıklayan ...
CHP Buca'da yüzleri güldüren fotoğraf
İlçe Başkanı Çağdaş Kaya 10 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede rakip olarak ...
 
Erdoğan'dan flaş açıklama: Hamle yapmak zorundayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da 27'si çocuk 305 kişinin yaşamını yitirdi ...
İzmir'de CHP'li kadınlardan 'şiddet' açıklaması
İzmir'de, CHP İzmir İl Kadın Kolları üyesi kadınlar, 'Kadına Yönelik Şiddete ...
AK Partili Kocabıyık, Kütahyalı’ya sahip çıktı... 'En az benim kadar...'
AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık, Kütahyalı’nın Beyaz TV’de sarf ...
 
Balbay'dan İzmir'deki projeler için kurultay önerisi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "İzmir'e bir bütün olarak bakıp, ...
CHP’li Çam’dan kongre için net mesaj: 143 delege var istesem...
Güzelbahçe İlçe Başkanı Çam, adaylık açıklaması yapmayacağını söyledi. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP lideri Bahçeli ile görüştü. Görüşme Türkeş'in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva