HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2017 Cumartesi - 16:14

Erdoğan'dan flaş açıklama: Hamle yapmak zorundayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da 27'si çocuk 305 kişinin yaşamını yitirdi Mısır'daki DEAŞ saldırısına tepki gösterdi Erdoğan, "Bunlara nasıl Müslüman deriz, bunlar katil. Bütün bu bölgede yeni terör örgütü oluşumlarını engellemek için hamle yapmak zorundayız" dedi.

Erdoğan dan flaş açıklama: Hamle yapmak zorundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Balıkkesir

2de Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı’nda bin 518 muvazzaf astsubayın mezuniyet törenine katıldı.

MİSAK-I MİLLİYİ BİR KENARA ATABİLİR MİYİZ?

Törende bir konuşma yapan Erdoğan, 1909 yılında astsubay okullarının ilk nüvesi olan zabit mekteplerinin 7 bölgede faaliyet gösterilmesine karar verildiğini hatırlattı. Erdoğan, “İstanbul, Konya, Selanik, Erzincan, Halep Bağdat ve Yemen'di. Dikkat ederseniz sadece bir asır öncesinden bahsediyor olmamıza rağmen, 7 bölgenin 4’ünü bugünkü sınırlarımızın dışında kaldığını görürsünüz. Biz bu hakikatleri bilmezsek, Suriye, Irak politikamızı Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya politikamızı nasıl oluşturabiliriz? Bu coğrafyaların hiç biri yerlerden bir yer değildir, hepsi de canımızdan bir parçadır. İnsan, vücudunun herhangi yeri zarar gördüğünde tepki göstermeden durabilir mi? Bölgemizdeki hadiseler sebebiyle birilerinin çıkarları güçleniyor veya zayıflıyor olabilir. Bizim canımız yanıyor. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle misak-ı milliyi bir kenara atabilir misiniz? Orada bizim şehitlerimizin kanı var. Canı var. Öyleyse, bizim de hem aklımız, hem ruhumuz var. Bunu unutmayalım. Daha dün astsubay okulumuzun benzerini kurmaya çalıştığımız yerler harap olurken, oradaki kardeşlerimiz zulüm görürken biz nasıl sırtımızı döneriz? Fırat Kalkanı Harekatının ne olduğunu acaba anlayabiliyor muyuz? Şu anda 2 bin kilometrekare alanda niye olduğumuzu anlayabiliyor muyuz? Bizim oralara yönelik hassasiyetimizin altında işte bu tarihi gerçekler yatıyor. Elbette diplomasimizle, insani yardımlarımızla, gerektiği yerde askeri gücümüzle kardeşlerimize destek olacağız. Bir kardeşin bir kardeşe yardım etmesinden daha doğal ne olabilir? Her iş bizim gönlümüzün istediği şekilde yürümüyor. Bu durumda da işin oluru neyse ona bakıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Soçi’de düzenlenen zirve, Suriye konusunda, işte bu anlayışla, insani trajedileri önlemeye, bölgenin geleceğini en adil şartlarda oluşturmaya yönelik çabaların bir ürünüdür. Terör örgütü eliyle, bu örgüt bahane edilerek yerle yeksan edilen medeniyetimizin kadim şehirlerindeki yıkımları durdurmak, oluk oluk akan Müslüman kanını durdurmak boynumuzun borcudur” dedi.

BUNLAR MÜSLÜMAN DEĞİL KATİL

Cuma namazında Mısır’da DEAŞ terör örgütünün namazda yaptığı katliamda 300’ü aşkın Müslümanı şehit etmesine tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi: “Bunlara nasıl Müslüman deriz? Bunlar katil. Bunların İslamla yakından uzaktan alakası yok. Bu gerçekleri bilmemiz lazım. Bütün bu bölgede; yeni terör oluşumlarının ortaya çıkmasını engellemek için de biz bu hamleleri yapmak mecburiyetindeyiz. Bizden, gözümüzün içine baka baka, 911 kilometre Suriye sınırı, 350 kilometre ırak sınırı boyunca bir terör koridoru oluşturulurken, kenara çekilip beklememizi isteyen olabilir. Onların ne istediği değil, bizim ülke ve millet olarak ne istediğimiz önemlidir. Bunlarla ilgili kararı birileri bizim adımıza veremez, biz veririz. Bu kararı biz tüm üst yönetici kadrolarımızla oturuyoruz, değerlendiriyoruz ve adımlarımızı buna göre atıyoruz. Türkiye, Soçi zirvesi başta olmak üzere, bölge ile ilgili tasarruflarını bu anlayışla yürütmektedir. Maruz kaldığımız çok yönlü saldırıların, bizi oyundan çıkartıp yedek kulübesine bile değil, sahanın dışına atmaya matuf hamleler olduğunu biliyoruz. Biz, ülkemize güvenimizle, milletimizin desteğiyle, ordumuzun gücüyle, bu oyunu kendimiz ve kardeşlerimiz için en hayırlı neticeye ulaştıracak şekilde yönlendireceğiz. Biz şairin o güzel ifadesiyle şuna iman etmiş insanlarız. Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Gün batsa ne olur, geceyi onaran bir mimar vardır”

'GÜÇLÜ ORDUYA SAHİP OLMAK ZORUNDAYIZ'

Ordumuzu daima güçlü tutmak zorunda olduğumuzu ifade eden Erdoğan, “Yaşadığımız her hadise bize gösteriyor ki, Türkiye güçlüdür, güçlü olmaya mecburdur. Siyasette, diplomaside, uluslararası ilişkilerde güçlü olmak zorundayız. En çok kaybettiğimiz alanların bunlar olduğunu görüyoruz. Geçmişte hep savaş alanlarında kazanıp masa başında kaybeden ülke olduğumuz söylenir. Bunun doğru olmadığını biliyoruz. Kimsenin aklına böyle bir ihtimali dahi getirmemesiyle mükellefiz. Güçlü siyaset için güçlü ekonomiye, ileri teknoloji ile desteklenen orduya sahip olmaktan geçiyor. Türkiye 15 yılda güçlü bir ekonomi yolunda çok büyük mesafe kat etti. Milli gelirimizi 3 kat arttırarak cumhuriyetimizin tamamında yapılan eğitim, sağlık, ulaştırma, enerji, konut, diğer altyapı yatırımlarından kat kat fazlasını gerçekleştirerek, ülkemizi önemli yere getirdik. Hedefimiz Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi halinden birine getirmektir. Ordumuz bizim tarih boyunca gurur duyduğumuz en kıymetli varlığımızdır. Yahya Kemalin güzel şiirini duyup yüreği kıpır kıpır olmayan var mıdır? Bin atlı ile dev gibi orduyu yenen bir ecdadın mirasçısı olarak ordumuzu daima güçlü tutmak durumundayız” diye konuştu.

FETÖ MENSUBU OLMAYAN SUBAYLARIN SAĞDUYUSUNUN ÖNEMİNİ BİLİYORUM

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ele geçirmek isteyenlerin 40 yıllık sinsi planlarını bir gecede boşa çıkardıklarının altını çizen Erdoğan, “Geçmişte darbe, cunta, vesayet gölgesi sebebiyle ordumuz çok yıprandı. Ordumuz zaman zaman siyasi tartışmaların hedefi haline getirildi. Ordumuzu yönetenlerin sorumluluğu yanında, onlara bu ortamı sağlayanların ihmalini sorgulamak gerekiyor. 15 Temmuz, ülkenin yöneticileri ve milletimiz dik durduğunda, cuntacıların ne kadar aciz, ne kadar çaresiz olabildiklerini gösteren en çarpıcı örnektir. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni, 40 yıllık ince sinsi planla ele geçirmek isteyen ihanet şebekesini, milletimizle bir gecede hamdolsun başarısızlığa ulaştık. FETÖ mensubu olmayan subay ve askerlerimizin gösterdiği sağduyu ve firasetin önemini biliyorum. Polislerimizin, güvenlik güçlerimizin çok önemli rolü olduğunu biliyorum. Çok yerde şehadeti göze alıp darbecilere fiilen karşı koyan, talimatlara uymayarak darbecilere direnen bütün subaylarımıza, askerlerimize buradan şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Ömer Halis Demir astsubayımız başta olmak üzere, Bülent Aydın astsubayımız aynı şekilde, bu mücadelede şehit olan bütün askerlerimize, vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Yerleri cennet olsun inşallah. Gazi sıfatına erişen bütün askerlerimize, vatandaşlarımıza sağlık ve esenlik diliyorum” dedi.

FİTNECİLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Birlik ve beraberliği bozmaya çalışan fitnecilere fırsat vermeyeceklerini belirten Erdoğan, “Ha ülkemize atom bombası atmışsınız, ha milletin birlik beraberliğine yönelik fitneyi ateşlemişsiniz. Bizim için bunlar arasında fark yoktur. Birileri ısrarla milletimizin içine fitne sokmanın gayreti içinde olabilir. FETÖ’den PKK’ya pek çok örgüt bu yöntemi denedi. Hepsinin foyası ortaya çıktı. Milletimizden ve devletimizden hak ettikleri şamarı yiyip yerlerine oturdular. Şimdi başka birileri farklı görünümle aynı misyonu üstlenmeye çalışıyor. İnşallah onlar da başarılı olamayacaklar. Bu milletle, bu milletin değerleriyle, sinir uçlarıyla oynayıp da iflah olan kimse hatırlamıyoruz. Milletimizin hangi köken, hangi mezhep, hangi görüşten olursa olsun, mutabık kaldığı, bizim bir Rabia’mız olarak söylediğimiz 4 ilke bizim güvencemizdir: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz 80 milyonuyla tek milletiz, bizi kimse ayıramaz. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız her şehidimizin ta kendisi. Bizi paçavralar ilgilendirmiyor. Tek bayrak. Kimse de bunlarla karşımıza çıkmasın. 780 bin metrekare ile tek vatan. Bu vatanda kimse operasyon düşünmesin, aklından böyle bir şey geçirmesin. Tendürek’te, Cudi’de, Bestler derelerde F 16 olur, bombalarla üzerine yağarız. Tek terörist kalmayıncaya dek terörist ve terörizmle mücadelemiz devam edecek. Tek devlet; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka devlet asla kabul etmiyoruz. Böyle bir şeyi aramıza kimse sokamaz. Bir meseleyi Türk milleti topyekûn sahiplenmişse, artık önünde kimse duramaz. Bu millet, söz konusu vatanı, söz konusu ezan ve bayrağı olduğu, özgürlüğüne kastedildiği zaman, İstiklal Marşı’ndaki gibi, kükremiş sel gibi bendini çiğner aşar, dağları yırtar, enginlere sığmaz olur. Dün Mısır’da DEAŞ terör örgütünce düzenlenen derin üzüntüyü tekrar ifade etmek istiyorum. Kalleş saldırıda şehit olan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mübarek cuma günü ibadet ederken yapılan kalleş saldırı, DEAŞ’ın İslam dışı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye kardeş Mısır halkının yanındadır. Acısını paylaşmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.(Hürriyet)

 
İzmir'de CHP'li kadınlardan 'şiddet' açıklaması
 
Konak'ta şiddete karşı dikkat çeken afişler...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de CHP'li kadınlardan 'şiddet' açıklaması
İzmir'de, CHP İzmir İl Kadın Kolları üyesi kadınlar, 'Kadına Yönelik Şiddete ...
AK Partili Kocabıyık, Kütahyalı’ya sahip çıktı... 'En az benim kadar...'
AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık, Kütahyalı’nın Beyaz TV’de sarf ...
Balbay'dan İzmir'deki projeler için kurultay önerisi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "İzmir'e bir bütün olarak bakıp, ...
 
CHP’li Çam’dan kongre için net mesaj: 143 delege var istesem...
Güzelbahçe İlçe Başkanı Çam, adaylık açıklaması yapmayacağını söyledi. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP lideri Bahçeli ile görüştü. Görüşme Türkeş'in ...
Başbakan Mısır'daki katliamı şiddetle kınadı
Başbakan Yıldırım, "Mısır'daki hain terör saldırısını şiddetle kınıyorum. ...
 
CHP Narlıdere’de Başkan Fırat adaylığını ilan etti: Batur’dan imzalı destek
İlçe Başkanı Şahin Fırat kongre için adaylığını ilan etti. Narlıdere Belediye ...
AK Partili Kaya o ilçede olay yerinde... 'Bunlar çevreci değil istemezükçü'
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk, Urla ve Narlıdere'de ...
Baykal'ın tedavisinde yeni gelişme
Yoğun bakımdan çıkacak duruma gelen eski CHP lideri Deniz Baykal'ın yurt ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva