HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2017 Cumartesi - 11:37

CHP Narlıdere’de Başkan Fırat adaylığını ilan etti: Batur’dan imzalı destek

İlçe Başkanı Şahin Fırat kongre için adaylığını ilan etti. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da imzasıyla İlçe Başkanı Fırat’a destek verdi.

CHP Narlıdere’de Başkan Fırat adaylığını ilan etti: Batur’dan imzalı destek

EGEDESONSÖZ- CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, ilçe başkanlığına yeniden aday olduğunu ilçe binasında düzenlediği toplantıyla örgüte duyurdu.

Fırat’ın adaylık açıklamasına çok sayıda partilinin yanı sıra Narlıdere Belediye Başkanı CHP’li Abdül Batur da katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü olması nedeniyle, ülkede eğitimcilerin yaşadığı sorunlara değinerek konuşmasına başlayan Fırat, “Öğretmen cezaevinde, öğretmen mağdur, öğretmen sürgün,  öğretmen açlık grevinde, öğretmen gönlü kırık, öğretmen gözü yaşlı,  öğretmen öğrencilerinden ayrı” dedi.

“9 Aralık’ta yapılacak kongrede 2 yıldan beri yürütmekte olduğum ilçe başkanlığı görevine yeniden aday olduğumu açıklıyorum” diyen Fırat, CHP İlçe Başkanı olarak Mustafa Kemal Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerelde temsil ettiğinin bilincinde olduğunu söyledi. 

"KEŞKE SÖYLEDİKLERİNİ YÜREKLERİNDE HİSSETSELER"
İlçe başkanlığı görevini büyük bir onurla sürdürmenin hazzını yaşadığını, mahalle kongre temsilcilerinin onayı ile süreçte bu onuru korumaya ve büyütmeye kararlı olduğunu ifade eden Fırat, şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere, Cumhuriyet rejimi ve büyük Atatürk ile Atamızın yaşatılmasını istediği değerler tehdit altındadır. Bu tehdit yapılan anayasa değişiklikleri ile fiili olarak devletin politikası haline getirilmeye çalışılmaktadır. Bu süreçte yaşanan yaptırımlarda bunun en belirgin işaretleridir. Son zamanlarda yapılan Atatürk’ü yücelten söylemlerin takkiye olduğu hepimizce bilinmektedir. Keşke söylediklerini yüreklerinde de hissetseler.”

ASIL HEDEFİMİZ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
2019’da gerçekleşecek 3 seçime dikkat çeken Fırat, örgüte şu mesajları verdi: Önümüzdeki süreçte koltukları kimin işgal edeceği değil koltukların hakkını kimin daha iyi vereceği yönünde tercihlerimizi kullanmak zorunlu hale gelmiştir. Partimizin tüm örgüt ve kurulları, önümüzdeki dönemde 3 seçim yaşayacaktır. Ben parlemento ve yerel seçimleri kendi dinamikleri içerisinde parti tercihleri çerçevesinde yürütülmesini, fakat asıl hedefimizin cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu ısrarla hatırlatmak istiyorum. Çünkü, cumhurbaşkanlığı seçimleri mevcut yapı lehine sonuçlanırsa, geçen sürede yaşadığımız bol örnekleri bulunan uygulamalarda görüldüğü üzere, belediye başkanı, milletvekili seçilmiş olmanın bir hükmü kalmayacaktır.  Sizlerde biliyorsunuz ülkenin % 55 i kayyumlarla ve tek adamın yerine işaret ettiği belediye başkanları ile yönetiliyor. Yine, başta İstanbul milletvekilimiz sayın Enis Berberoğlu olmak üzere birçok milletvekili, milletin temsilcisi, dokunulmazlığı kaldırılarak cezaevlerinde, bazılarının ise milletvekilliği düşürülmektedir. Bu yüzden cumhurbaşkanlığı seçiminin diğer seçimlerden ayrı bir önemi vardır. % 50 +1 e zorunluluğu olan seçim, tıpkı 16 nisan referandumu gibi evet-hayıra dönecektir. Bir oyun bile çok çok değerli olduğu bu seçimlerde cumhuriyet rejimini korumak ve yaşatmak, Atamızın değerlerine sahip çıkmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru çoğaltmak, özgürlükleri artırmak, hak, hukuk ve adaleti güçlendirerek egemen kılmak, çağdaş ve laik düzeni yeniden tesis etmek,  din dil ırk ayrımı gözetmeksizin eşit yurttaşlığı pekiştirmek, üretime dayalı ekonomik büyüme modelinin etkinliğini arttırmak, ülke içinde ve komşu ülkelerimizle barışık yaşamak için, biz de tüm çalışmalarımızı bu şekilde projelendirdik. Bu projelerimizi yapacağımız kongremizde kongre temsilcilerimize ve partililerimize anlatacağız.”

BAŞKAN BATUR İMZA VERDİ
Belediye Başkanı Batur ise Fırat’ı tebrik ederek  ’18 yıllık siyaset yaşantımda tarafımı hep belli ettim. Yürüdüğümüz yolda dosdoğru yürüdüm. Bir o yana, bir bu yana hiç sapmadım. Tarafım hep belli oldu, ilçede de belli oldu, ilde de, kurultayda da. Şahin başkanın sonuna kadar arkasındayım, hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Önceki döneminde yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum, yeni döneminde de başarılar diliyorum’ dedi ve delege olarak Fırat'ın adaylığını önerdiğini belirten dilekçeyi imzaladı.

 
İzmir'de baskın! Binlercesine el konuldu!
 
Başkan Selvitopu'ndan öğretmenlere ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya o ilçede olay yerinde... 'Bunlar çevreci değil istemezükçü'
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk, Urla ve Narlıdere'de ...
Baykal'ın tedavisinde yeni gelişme
Yoğun bakımdan çıkacak duruma gelen eski CHP lideri Deniz Baykal'ın yurt ...
Trump-Erdoğan görüşmesinden ilk açıklama
ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ...
 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na rekor dava!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 1.5 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.
MHP'den Arınç'a çok sert yanıt
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent ...
AK Partili vekil CHP'li vekilin mesajıyla O'nu eleştirdi... Kocaoğlu ne cevap verdi?
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Büyükşehir Belediyesi ve Folkart ortaklığında ...
 
Öğretmenler Günü için flaş teklif!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, '24 Kasım'da her öğretmene birer maaş ikramiye ...
İptal edilmişti... Ve Davutoğlu sessizliğini bozdu
Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Marmara ...
CHP Menderes'te o meclis üyesine disiplin yolu!
Menderes’te AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun borçlanma teklifine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva