HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2017 Cumartesi - 17:35

CHP Karabağlar’ın üçüncü adayı Akpınar... 'Otokrasi yerine demokrasi…'

Karabağlar’da 9 Aralık’ta gerçekleşecek kongre için adaylığını açıklayan Eğit-Der İzmir Şube Başkanı Akpınar, “Otokrasi yerine demokrasi için sesleniyoruz. Örgüt artık değer görmek istiyor, örgüt özgür bırakılmak istiyor, örgüt ciddiye alınmak istiyor bu yapıyı kuracağımıza söz veriyoruz” dedi.

CHP Karabağlar’ın üçüncü adayı Akpınar...  Otokrasi yerine demokrasi…

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci tüm hızıyla işliyor.

İlk etap olan mahalle delege seçimlerinin geride kalması ve İzmir’deki ilçe kongre takviminin de son halini almasının ardından gözler aday olması muhtemel isimlere çevrildi.

Kıran kırana geçecek bir ilçe kongresinin beklendiği Karabağlar’da saflar iyice netleşiyor. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız 9 Aralık’ta yapılacak seçim için adaylığını ilan etti. Gelişmeyle birlikte gözler ilçedeki muhalif yapıya çevrildi. Başkan Yıldız’ın kararı sonrasında ilçede kazanın kaynaması bekleniyor.

Kongre için adaylığını kısa bir süre önce sahaya indiğini belirterek açıklayan Onur Utkan İlçi, delegelere gönderdiği mektupta hedeflerini anlatmıştı. İlçi, “Biz; Karabağlar'ın üzerindeki kirli hesapları 2009'te tersine çevirmiştik. Yakalanan rüzgârı daha ileriye taşımak için ilçe başkanlığına talibim” açıklamasıyla kongrede yarışacağını ilan etmişti.

Mahalle delege seçimlerinde hareketli bir süreç yaşanan Karabağlar’da muhalefetin somut hamlesi bekleniyor. Özellikle 2 adayın resmi olarak açıklama yapmalarının ardından muhaliflerin kongre için kolları iyice sıvamasının kaçınılmaz olduğu öne sürüldü. Kadın aday formülü üzerinde yoğunlaşan muhalif kanadın adayının Sema Çuhadaroğlu olabileceği belirtilmişti.

Fakat yaşanan son gelişmeyle Eğit-Der, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Demokrasi Güç Birliği Platformu’na yakın delegeler tarafından oluşan muhalefet bloku adayını Necati Akpınar olarak belirledi.

YILDIZ’DAN FAİR PLAY ÖRNEĞİ
Eğit-Der İzmir Şube Başkanı olan Akpınar adaylık açıklamasını yaptı. Akpınar’a, Karabağlar İlçe eski Başkanı Orhan Polat, Meclis Üyesi Vahap Batıhan, Sema Çuhadaroğlu gibi isimler destek verdi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde adaylığını ilan eden ve rakip konumunda bulunan İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız da Akpınar’ın açıklamasında bulundu.  

OTOKRASİ YERİNE DEMOKRASİ İÇİN SESLENİYORUZ
Akpınar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet Halk Partisi adına, hep beraber sesleniyoruz. Otokrasi yerine demokrasi için sesleniyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’deki iktidarına katkı koymak için sesleniyoruz. Örgütlü mücadele ve dayanışma örneği vermek için sesleniyoruz. Parti içi adalet, liyakat emeğin temsili için sesleniyoruz. Birlikte omuz omuza emperyalizme ders verecek mücadeleyi örgütlemek için sesleniyoruz. Devrimcilik, halkçılık, milliyetçilik, cumhuriyetçilik, laiklik, devletçilik ilkelerinin korunması kollanması için hücuma kalkacak bir yönetim anlayışını kurmak adına sesleniyoruz. Bizi 2019’da değişebilecek rejim sonrasında kurtaracak bir Mustafa Kemal Atatürk’ümüz yok. Bizi bizim cesaretimiz kurtaracak. Bu nedenle; partimizin Karabağlar’daki gücüne güç katmak, destek vermek, örgütlü çalışmalarımızı halkla paylaşmak, yeni bir umuda adım atmak için hazırlanmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde adalet yürüyüşünde yakaladığı toplumsal desteği devam ettirmek, sürekliliğimizi korumak için harekete geçmeliyiz.

ÖRGÜT ÖZGÜR BIRAKILMAK İSTİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha da büyük bir kitlesel seçenek olmasına katkı koymak, bu mücadelenin yürütücüsü olmak için bir araya gelmeliyiz. İktidarı hedefleyen bir partinin ilk basamağının nitelikli ilçe örgütleri olduğu bilinciyle tüm duygu ve ön yargılarımızdan arınıp birlik olmalıyız. Bu nedenle; partinin alışılagelmiş anlayıştan kurtulmasını isteyen, parti içi demokrasiyi savunan, partiye yeni bir dinamizm gelmesini yeni kadrolar kurulmasını isteyen herkesle birlikte olacağız. Örgüt artık değer görmek istiyor, örgüt özgür bırakılmak istiyor, örgüt ciddiye alınmak istiyor bunu gerçekleştiren bir yapı kuracağımıza söz veriyoruz. Biz başkalarına neyin yapılmasını, niçin yapılmasını anlatmakla yetinen koltuk devrimcisi olmadığımızı birlikte verilen savaşın bir parçası olmak zorunda olduğumuzu bildiğimiz için emperyalizmin tüm kavramlarını reddeden bir anlayışla bu yola çıktık. İnancı ve etnik kimliğinden dolayı kimseyi dışlamayacağız, ötekileştirmeyeceğiz, kimsenin adamı olmayacağız. Halktan kopuk siyasi örgütlenme yerine halkın içinde halk örgütlenmesini yaparak halkın iktidarını kuracağız. Delegenin özgür iradesinin yansımasına etki edecek, siyasi geleceklerini garantiye almak isteyenlerce dışarıdan yapılacak tüm müdahalelere devrimci tavrımızı koymanın zamanı. Her hangi bir kuruluşun, kurumun;  abinin, ablanın isteği ile değil özgür irademiz ile yönetimler belirlemeliyiz.

ASIL OLAN İKTİDAR DEĞİL SAYGIDIR
Unutmayın asıl olan iktidar değil saygıdır çünkü kalıcı olan iktidar değil partinin kişiliğidir büyük olmak demek yön vermek demektir korkutmak demek değildir korku imparatorluğunu yıkmak için CHP kimliğimle bende varım diyorsan bu mücadeleyi birlikte örgütleyelim. Bu umudu beraber büyütelim.

 
Büyükşehir'den şiddete karşı tiyatro
 
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'ndan kınama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Buca'da yüzleri güldüren fotoğraf
İlçe Başkanı Çağdaş Kaya 10 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede rakip olarak ...
Erdoğan'dan flaş açıklama: Hamle yapmak zorundayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da 27'si çocuk 305 kişinin yaşamını yitirdi ...
İzmir'de CHP'li kadınlardan 'şiddet' açıklaması
İzmir'de, CHP İzmir İl Kadın Kolları üyesi kadınlar, 'Kadına Yönelik Şiddete ...
 
AK Partili Kocabıyık, Kütahyalı’ya sahip çıktı... 'En az benim kadar...'
AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık, Kütahyalı’nın Beyaz TV’de sarf ...
Balbay'dan İzmir'deki projeler için kurultay önerisi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "İzmir'e bir bütün olarak bakıp, ...
CHP’li Çam’dan kongre için net mesaj: 143 delege var istesem...
Güzelbahçe İlçe Başkanı Çam, adaylık açıklaması yapmayacağını söyledi. ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP lideri Bahçeli ile görüştü. Görüşme Türkeş'in ...
Başbakan Mısır'daki katliamı şiddetle kınadı
Başbakan Yıldırım, "Mısır'daki hain terör saldırısını şiddetle kınıyorum. ...
CHP Narlıdere’de Başkan Fırat adaylığını ilan etti: Batur’dan imzalı destek
İlçe Başkanı Şahin Fırat kongre için adaylığını ilan etti. Narlıdere Belediye ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva