HABERLER>POLİTİKA
15 Ekim 2018 Pazartesi - 18:07

CHP İzmir’de eski başkanlardan biri dosya aldı biri dosya verdi!

Ödemiş Belediyesi eski Başkanları Eriş ve Keskin, aynı gün içinde İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi’yle bir araya geldi. Eriş aday adaylığı dosyasını alırken, Keskin ise geçtiğimiz günlerde aldığı dosyasını Başkan Kiremitçi’ye iletti.

CHP İzmir’de eski başkanlardan biri dosya aldı biri dosya verdi!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- İzmir’de 2014 yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında bulunan Ödemiş’te eski Belediye Başkanları Mehmet Eriş ve Bekir Keskin 2019 yerel seçimleri için yarışa dahil oldu.

İlçede 1999-2004 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı görevini yürütmüş olan Eriş ve 2009-2014 tarihlerini kapsayan süreçte de koltukta oturan Keskin, parti binasına giderek İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi ile bir araya geldi.  Keskin geçtiğimiz günlerde aldığı aday adaylığı dosyasını bu kez İlçe Başkanı Kiremitçi’ye iletti ve kendi adaylık sürecini resmen başlatmış oldu. Eriş ise dosyasını aldı. Eriş aday adaylığı dosyasını 19 Ekim tarihine kadar ilçe yönetimine iletecek ve resmi süreci başlatacak.

PLANLADIĞIMIZ BİRÇOK PROJEYİ ÖDEMİŞ’E KAZANDIRMAK İÇİN TEKRAR BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM
Geçen 5 sene zarfında Ödemiş hizmetlerden yoksun kaldı. Rakibimle seçim beyannamelerimizde Ödemiş teleferiği vardı. Ayrıca Ödemiş trafiği çok yoğun bir hale geldi. Yeşil alan da yaratmak gerekiyordu. Bunlar yerine gelmedi. Ödemişlilerin beklentilerini yerine getirmek üzere çok daha önce yaptıklarımızın takdir edilmesini de göz önüne alarak aday oldum. Öncelik genel merkezimizindir. Kimi aday gösterirse saygı duyarız.  Ödemiş’in çok sayıda projeye ve yeniliğe ihtiyacı var. Önümüzdeki yerel seçimler; Ödemiş için geçtiğimiz beş yıl içinde yapılmayan ve ihmal edilen birçok proje ve hizmetin yerine getirilmesi, yeni projelerin gerçekleştirilmesi açısından bir fırsattır. 2009-2014 yılları arasında Ödemiş’te CHP’li belediye çok sayıda proje gerçekleştirmişti. ‘Çevreden Merkeze’ ilkesiyle, bahanelere sığınmadan; kıyı mahallelerden başlamak üzere hızlı çalıştık, hizmetleri ertelemedik. Bahanelere sığınmadık, belediye bütçesi dışında çok farklı kaynak ve fonlardan yararlandık. Önceki dönem belediye çalışmalarımızın görünürlük ve tanıtım faaliyetlerinin eksikliği, yapılanların reklamının yapılmadığı hususundaki görüşlere katılıyorum. Yapılanlar partimiz ilkeleri doğrultusunda sosyal belediyecilik anlayışıyla ve Ödemişlinin parasıyla yapılmıştır. Belediye hizmetlerinin takdiri ve geniş kitlelere duyurulmasında yaptığımız işler kadar başarılı olamadık. Geçmiş birikimim, deneyimim ve planladığımız birçok projeyi Ödemiş’e kazandırmak için tekrar Ödemiş Belediye Başkanı olmak istiyorum. Tüm Ödemiş’i kucaklayacak, ayrışmayı körüklemeyen, halkın görüşlerini belediye hizmetlerine yansıtan, harcamalarda özenli bir yönetim anlayışı sürdüreceğim. Genel Merkezimiz; aday adayları arasında bir önseçim, tüm Ödemişliler örnekleminde bir kamuoyu yoklaması, geniş kesimleri kapsayacak bir eğilim yoklaması veya başka bir yöntemle Ödemiş’i tekrar kazanmak için uygun adayda karar verecektir. Ödemiş’te mümkün olduğunca geniş kesimlerin desteğini almış bir belediye başkanın başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

RAKİPLERİN UYKUSUNU KAÇIRMIŞ OLURUZ!
Eriş de geçtiğimiz günlerde Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “İYİ Parti ile ittifak durumuna da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Arkadaşlarımızla sürekli temas halindeyiz. Biz aday olursak desteğimiz olur mu diye soruyoruz? İYİ Parti’nin yaptığımız temaslar sonrasında bana iyi baktığını düşünüyorum. Bizimki biraz da gönül teması… AK Parti ve MHP’lilerle de temasım var ama İYİ Parti ile ittifak yaparız diye düşünüyorum. Herkesin oyunu alırım. Aday yapılmama durumunda ise aday olan arkadaşımıza tüm desteği aktarırız, alanda çalışırız. Aday olursak seçimi kazanmamız çok daha rahat olur. Rakiplerimizin uykusunu kaçırmış oluruz. Biz burada süreci kırıp, dökmeden yürütüyoruz. Önemli olan seçimi almaktır” ifadelerini kullanmıştı.

2019’DA İPİ CHP Mİ GÖĞÜSLEYECEK?
Ödemiş tarihindeki seçimlere bakıldığında aynı parti ve aynı ismin arka arkaya iki seçim kazanamadığı görülüyor. Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem’in yeni süreçte aday olmak istemediği kulislere yansıdı. Durum böyle olunca CHP’nin 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimler için kimi işaret edeceği bir kat daha önem kazandı. 

 
İnceleme heyeti Suudi konsolosluğunda!
 
Bakanlık'tan Foça tarımına can suyu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demir 16 Ekim 2018 Salı 11:20

Mehmet Başkan herkes sizi görmek istiyor insanların umut kaynağısınız hayırlı olsun insallah gelirsiniz Ödemiş’te sevilen sayılan başkansınız

Yorumu oyla      9      5  
ebru kaltaban 15 Ekim 2018 Pazartesi 21:28

mehmet beyden ilk istediğim kadınlarımızın üretime,evinin ekonomisine destek olacak kooperatifleri geliştirip daha etkili bir hale getirmesi inaniyorumki ipi göğüsleyecektir geçen seçim chp oy vermedim ama mehmet bey aday olursa gönlüm rahat olarak chp oy veririm

Yorumu oyla      11      6  
Nurettin gölcük 15 Ekim 2018 Pazartesi 21:22

Şimdi m.eris aday adayı,bu bile insanı heyecanlandırıyor.Erıs ismi çok kazananların değil çok çalışanların umudu olacak,tarım kazanacak,köylü kazanacak,güzel ödemiş ve çevresi kazanacak.

Yorumu oyla      11      6  
Raşit zeybek 15 Ekim 2018 Pazartesi 21:04

Bekir bey ''in yapması gereken geçen seçim kendisini başkanlık koltuğuna oturmasindaki en büyük yardımcı olan Mehmet ERİŞ ''e saygı ve vefa örneği gösterip kenara çekilmeli.Ote yandan ön seçim yapılması gerektiğinin altını çizerim o ayrı, Bekir bey yerinde olsam Eriş aday olduğu yerde ön seçime bile katılmam..Mehmet ERİŞ Ödemiş''e hayırlı olsun..

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su Ürünleri Genel Müdürü Atalay: Su ürünlerinden daha çok yararlanmalıyız!
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa ...
Erdoğan: FETÖ konusunda özeleştiri yapabilmeliyiz
Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz ve FETÖ konusunda ...
AK Parti’nin meclis üyelerinde adaylık hareketliliği: Kimlerin adı, neresi için geçiyor?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görevde olan aktif üyelerin ve eski ...
 
Akşener'den Bahçeli hakkında suç duyurusu!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP'li Özer, Bayraklı için kolları sıvadı!
CHP Bornova Eski İlçe Başkanı, Ziraat Mühendisi Kerim Özer; Bayraklı aday ...
CHP İzmir’de ilginç gelişme: Abisi Bornova'dan, kendisi Bayraklı'dan...
Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Tatlı, Bayraklı Belediye Başkanlığı ...
 
CHP’li Purçu’dan 2019 çıkışı: ‘Ceketimi koysam seçilir’ demiyoruz!
Yerel seçimlere dair iddialı açıklamalarda bulunan Purçu, “Kriterlerimizi ...
Kani Beko: CHP bayrağını 30 ilçede göklere çekeceğiz
CHP İzmir Milletvekili Beko, "Önümüzdeki yerel seçimlerde de AKP'ye kesinlikle ...
CHP İl Başkanı Yücel: İnanmasaydım bu makamı işgal etmezdim!
Yerel seçim çalışmaları kapsamında taban hareketine devam eden CHP İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva