HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2019 Salı - 15:20

CHP İzmir’de alternatif 23 Nisan kutlaması: Önce il binası sonra meydan!

İl Başkanı Deniz Yücel ilk olarak koltuğunu 7 yaşındaki Çınar Taş’a sembolik olarak bıraktı. Daha sonra il örgütü Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldıktan sonra Yücel, “Demokrasimizin ve egemenliğimizin geleceği olan yavrularımız; sizler milletimiz ve ortak değerlerimiz için umut ve güven kaynağısınız. Siz; sizden sonra gelecek olan nesillerin, sizler gibi cumhuriyeti yaşayabilmesi için, büyük sorumluluklar üstleneceksiniz. Bu nedenle size inanıyor ve sonsuz bir güven duyuyoruz” dedi.

CHP İzmir’de alternatif 23 Nisan kutlaması: Önce il binası sonra meydan!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yılını coşkuyla kutladı.

CHP, her yıl olduğu gibi bu sene de geleneği bozmadı ve alternatif bir etkinlik düzenledi. Program kapsamında ilk olarak İl Başkanı Deniz Yücel’in koltuğuna Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 1’inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Çınar Taş oturdu.

CHP’DE BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURMAK ÖNEMLİDİR
İl Başkanı Yücel, makamındaki törende kısa açıklamada bulunarak, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı… Bizim için çok önemli ve anlamlı bir gün. Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklara hediye etti. Biz de bu bayramı çocuklara yaşatmak için makamlarımız temsili olarak çok sevimli çocuklarımıza bırakıyoruz” dedi. Yücel daha sonra çocuk Başkan Çınar’a, “İyi misin, hazır mısın?” diye sordu. Taş da, “İyiyim, hazırım” cevabını verdi. Başkan Yücel ise, “CHP’de başkanlık koltuğuna oturmak çok önemlidir” açıklamasını yaptı.

ÇOCUK İŞÇİLER OLMASIN!
Daha sonra Taş ise günün anlam ve önemi için konuşurken, “Mustafa Kemal Atatürk’ü çok seviyorum. Çocuklara 23 Nisan’ı armağan ettiği için Ata’mıza teşekkür ediyorum. Çocuklar kardeşçe ve sevgiyle yetişsin. Çocuk işçiler olmasın. Anne babalar işsiz kalmasın. Aileler mutlu olursa Türkiye mutlu olur. Bugünü bizlere armağan eden Atatürk’ü özlemle anıyorum” dedi.  Daha sonra İl Başkanı Yücel, Taş’a Nutuk Kitabı ve oyuncaklar hediye etti. İl başkanlık makamında ayrıca pasta da kesildi.

İKİNCİ DURAK CUMHURİYET MEYDANI
Buradaki program sonrasında Başkan Yücel ve parti yöneticileri Cumhuriyet Meydanı’na geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı etkinlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bir konuşma yaptı.

DÜNYA ÜZERİNDE BENZERİ BULUNMAYAN BİR ANLAYIŞLA…
Yücel, “23 Nisan 1920’nin, Türk milletinin iradesini temsil eden 1’inci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği gün olduğunu belirtti. Yücel, “Kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan'ı, 1929'da çocuklarımıza armağan ederek, dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayramı da ilan etmiştir” dedi.

Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocukların, milletin geleceği olduğunu aktaran Deniz Yücel, “Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, saltanatın sona erdirildiği ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla, iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır” açıklamasını yaptı.

‘EGEMENLİK SADECE SANDIK KOYMAK DEĞİLDİR’
Deniz Yücel, “Bugün demokrasiyi ve millet iradesini sadece seçim yapmak ve sandık koymaktan ibaret zannedenler, sandıklardan çıkan sonuca tahammül edememektedirler. Ulusal egemenlik demek sadece halkın önüne sandık koymak demek değildir. Ulusal egemenlik çoğunluğun azınlığa tahakkümü demek değildir. Ulusal egemenlik demek sandıklardan çıkan sonuçların verdiği güçle, tüm yetkileri tek elde toplamak değildir. Ve Ulusal egemenlik demek sandık sonuçlarını beğenmeyip toplumu germek, kutuplaştırmak, ayrıştırmak ve birilerini hedef göstermek hiç değildir. Yüce milletimizin, demokrasimizin ve egemenliğimizin geleceği olan yavrularımız; sizler milletimiz ve ortak değerlerimiz için umut ve güven kaynağısınız. Siz; sizden sonra gelecek olan nesillerin, sizler gibi cumhuriyeti yaşayabilmesi için, büyük sorumluluklar üstleneceksiniz. Bu nedenle size inanıyor ve sonsuz bir güven duyuyoruz. Biliyoruz ki, yarınlarımız emin ellerdedir. Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızdır. Türkiye’nin aydınlık geleceği, barışı ve huzuru için; Cumhuriyetin ışığıyla aydınlatılmış, çağdaş bir eğitim almış, bağnazlıktan, dogmalardan, batıl inançlardan uzak tutulmuş nesillere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Deniz Yücel, “Cumhuriyetin yükselişi, Atatürk’ün koyduğu hedeflerin ötesine geçilmesi ancak ve ancak yine cumhuriyet değerlerine bağlı kalınmasıyla mümkündür” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ KORUMAK İÇİN…
Yücel, “Mustafa Kemal Atatürk Amasya Genelgesinde diyor ki; "Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. İstanbul hükümeti aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirememektedir. Bu durum milletimizi yok olmuş gösteriyor. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır… Ülkenin bağımsızlığını, Cumhuriyeti ve çocukların geleceğini korumak için, milletin kenetlenmesi, azimli ve kararlı olması önemlidir. Atamızın huzurunda söz veriyoruz. Çocuklarımızı Cumhuriyete yakışan, demokrasi ve adaleti yaşatacak, kin ve nefret dilinden uzak, sevgiyle ve çağdaş bir eğitimle yetiştireceğiz. Onlar, bugünün iktidarının ektiği nefret tohumlarını kökünden sökecek, yerine sevgi, kardeşlik ve özgürlük tohumları ekeceklerdir” dedi.

BÜTÜN CİHAN BİLMELİDİR Kİ…
Yücel ayrıca şunları söyledi: Ulusal Egemenliğimizin ilanının ve çocuk bayramımızın 99. Yıl dönümünde, başta Kurucumuz ve Kurtarıcımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı ve bu bayramlarımızın yaşamasını sağlayan tüm şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

 
YSK'dan İstanbul seçimleri ile ilgili ara karar!
 
Konak’ta 23 Nisan mutluluğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ben bile şehit evine gitmeden önce soruyorum'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehit cenazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.
Kılıçdaroğlu saldırganlardan şikayetçi oldu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde kendisine saldıran ...
Bostancı'dan dikkat çeken Kılıçdaroğlu mesajı
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Şentop başkanlığında TBMM'nin açılışının ...
 
CHP Buca'da 23 Nisan kutlaması
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı 99. Yılında ilk günkü heyecanımız ...
'Kabine revizyonu' sorusuna yanıt
Beştepe geleneksel 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliğine ev sahipliği yaptı. ...
'Kılıçdaroğlu'na saldırı araştırılsın' önergesi
CHP, şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili araştırma ...
 
İzmir’de kazanılamayan ilçeler için özel program!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in seçimlerin ardından başlattığı ilçe turları ...
AK Parti Milletvekili Nasır'dan 23 Nisan mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Çıray: Kılıçdaroğlu'na saldırı utanç verici!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva