HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2019 Salı - 12:42

'Kılıçdaroğlu'na saldırı araştırılsın' önergesi

CHP, şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili araştırma önergesi vererek Meclis komisyonu kurulmasını istedi.

 Kılıçdaroğlu na saldırı araştırılsın  önergesi

 CHP, "şehit piyade sözleşmeli er Yener Kırıkcı’nın Çubuk'taki cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi, güvenlik açığı ve istihbarat zafiyetinin nedenleri ile sorumlularının tespit edilebilmesi" amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Hakkari Çukurca'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan sözleşmeli er Yener Kırıkcı’nın, Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesi'ndeki cenaze töreninde Kılıçdaroğlu’na yönelik, taşlı, sopalı, bıçaklı bir linç girişimi gerçekleştirildiği belirtildi.

"ÖNCEDEN PLANLANDI"
Gerekçede, bu linç girişimi ve törene katılan TBMM Başkanvekili Levent Gök, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yıldırım Kaya ve Bülent Kuşoğlu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve diğer CHP’lilere yapılan saldırıların önceden planlandığının olayların gelişimi ve başta İçişleri Bakanı olmak üzere bazı yetkililerin saldırılardan sonra yaptıkları açıklamalardan açıkça anlaşıldığı savunulan gerekçede, şunlar kaydedildi:

"Bu linç girişiminin, Milli Savunma Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları, Emniyet Genel Müdürü, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Ankara Emniyet Müdürü gibi diğer mülki ve idari erkanın hazır bulunduğu üst düzeyde güvenlik önlemlerinin alınması gereken bir cenaze töreninde meydana gelmiş olması, saldırının belli bir odak tarafından önceden organize edildiği ve kolaylaştırıldığı şüphesini güçlendirmektedir.

"ENGEL OLUNMADI"
Sayın Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, cenaze namazından sonra bilinmeyen bir grup tarafından törene katılan bakanlar, askeri ve mülki erkandan ayrılarak, kasıtlı bir şekilde saldırıyı yapan taşlı, sopalı grubun içerisine doğru sürüklenmişlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yakın korumaları dışında, burada bulunan güvenlik görevlileri saldırganlara herhangi bir şekilde engel olmaya çalışmamış, olaya ilişkin görüntülerden de açıkça gözlendiği gibi linç girişimini seyretmekle yetinmişlerdir. Örgütlü kalabalık, linç girişiminden yanındakiler ve korumaları tarafından bir eve götürülerek güçlükle kurtarılan Sayın Kılıçdaroğlu’na saldırılarını burada da devam ettirmiştir."

"LİNÇ İÇİN UYGUN ORTAM SAĞLANMAYA ÇALIŞTILAR"
Güvenlik kuvvetlerinin, “Evi yakın” şeklindeki bağrışmalara rağmen saatlerce saldırganları dağıtmadığı, yaşanan olayların, gizli bir elin Kılıçdaroğlu’nun linç edilmesi için uygun ortam sağlamaya çalıştığına işaret ettiği öne sürüldü.

Gerekçede, daha önce de şehit cenazelerine katılan CHP’lilere saldırıları teşvik eden açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, linç girişiminin üzerinden 24 saat bile geçmeden “saldırının provokasyon ve organizasyon” olmadığını açıklamasının manidar olduğu ifade edildi. Henüz soruşturma tamamlanmadan bir bakanın, suçluları korumaya yönelik olarak böyle bir açıklama yapmasının, örgütlü bir suçun gizlenmek istendiği izlenimini verdiği öne sürüldü.

'ÖNCEDEN HABER VERİLMEDİ' İDDİASINA YALANLAMA
Gerekçede, Soylu'nun, "Kılıçdaroğlu’nun cenaze törenine katılacağının önceden emniyet birimlerine haber verilmediğine ilişkin gerçek dışı bir beyana başvurmasının, başında bulunduğu birimlerin, etkin, sağlıklı ve tarafsız bir soruşturma yapmayacağına" işaret ettiği savunuldu. 

Soylu'nun, saldırganları öyle olmadıkları halde, şehidin “yakınları, hısımı akrabası” gibi gösterme gayretinin de soruşturmanın akıbetiyle ilgili endişeleri artırdığı ileri sürülen gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenlerle TBMM’nin yapacağı araştırmayla sürece dahil olması ve olayların bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulması zorunluluk arz etmektedir.
Şehit piyade sözleşmeli er Yener Kırıkcı’nın cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi, güvenlik açığı ve istihbarat zafiyetinin nedenleri ile sorumlularının tespit edilebilmesi, yönetme sorumluluğu taşıyanların hedef gösteren kışkırtıcı açıklamalarının bu olaya etkisinin belirlenebilmesi ve benzer olayların tekrarlanmaması için alınacak önlemlerin oluşturulması amacıyla Meclis Araştırması açılması konusunda gereğini arz ederiz."  (NTV)

 
İzmir'de korkutan yangın! Alevler içinde kaldı
 
Bucaspor Başkanı Aktaş: Tüm çabalara rağmen düştük
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de kazanılamayan ilçeler için özel program!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in seçimlerin ardından başlattığı ilçe turları ...
AK Parti Milletvekili Nasır'dan 23 Nisan mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Çıray: Kılıçdaroğlu'na saldırı utanç verici!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
MHP İzmir İl Başkanı Şahin'den 23 Nisan mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin 23 Nisan ...
HEPAR kendini kapattı
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) siyasi faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.
AK Parti İzmir'de 'A Takımı' zirvesi... Sürekli: İnce eleyip sık dokuyoruz
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, göreve atanmasıyla birlikte ...
 
CHP'li Sındır'dan 23 Nisan mesajı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
YSK'nın İstanbul toplantısı yarın devam edecek!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ...
Cezaevinde seçim kazandı: Mazbatasını aldı!
Ödemiş ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı soruşturması kapsamında tutuklu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva