HABERLER>POLİTİKA
19 Ocak 2017 Perşembe - 18:02

CHP İzmir Bornova'da buluştu: Tek gündem referandum

İl Yönetimi ilçe başkanlıklarıyla koordineyi artırmak için başlattığı uygulama kapsamında bu kez Bornova'da buluştu. İki bölüm halinde geçen buluşmanın gündemi olası referandumdu.

CHP İzmir Bornova da buluştu: Tek gündem referandum

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, İlçe başkanlıklarıyla koordineyi arttırmak, ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etmek için başlattığı uygulama kapsamında, İl Yönetim Kurulu toplantısını bu kez Bornova'da gerçekleştirdi.

Bornova'daki buluşma iki bölüm halinde gerçekleştirildi.

Toplantının ilk bölümünde İl Yönetim Kurulu toplantısı yapılırken, ikinci bölüm CHP Bornova ilçe örgütü ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katılımıyla yapıldı. 

Toplantının açılışında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven “Artık tek gündemimiz var. Anayasa değişikliğinin referanduma gitmesi halinde , “Hayır” çıkması için çalışacağız” dedi.

Güven şunları kaydetti:

TEK GÜNDEM “HAYIR”LI  BİR REFERANDUM
"Artık gündemimiz tek. Farklı gündemlerle uğraşma zamanı değildir. Artık gündemimiz cumhuriyetimizin ve ülkemizin geleceği. Tek hedefimiz var: referandumda hayır çıkarmak. Bu yolda partisi fark etmeksizin herkesle iletişim kurup, referandumda 'Hayır' çıkması için ortak bir paydada bulaşacağız. Bu savaş, terör ve işsizlik ortamında, hala referandum lehine bir sonuç beklemek mümkün değil aslında. Ama biz buna güvenerek elimiz kolumuz bağlı duramayız. Biz canla başla çalışarak, herkese ulaşarak, her propaganda yolunu kullanarak, Hayır’lı bir referandum için çalışacağız.

CHP, mecliste şanlı tarihine yakışan bir şekilde mücadele etmiş ve hepimizin göğsünü kabartmıştır.  Biz de bu onurlu ve dik duruşa, vekillerimizin bu örnek mücadelesine yakışacak şekilde, özverili bir şekilde çalışmak zorundayız. İzmir olarak Türkiye’nin umuduyuz. Bizim yapacağımız çalışmalara birçok yerde insanların umudunu arttıracak, onları da mücadeleye katacaktır.  Böylesine önemli bir dönemeçteyken, CHP olarak kendi meselelerimizle uğraşmamız söz konusu olamaz"

PARTİMİZ İÇİN DEĞİL, TÜRKİYE İÇİN...
Referandum sona erene kadar, partinin kendi içindeki meselelerinin konuşulmayacağını, herkesin referanduma odaklanmak zorunda olduğu belirten CHP İzmir İl Başkanı Güven, referandum için toplumun her kesimiyle ortak bir amaç için birlikte hareket edeceklerini belirterek ”Referandumda toplumun tüm kesimleriyle birlikte hareket etmeli, bu meselenin sadece CHP’nin meselesi olmadığını çok iyi anlatmalıyız. Bu süreçte yapacağımız çalışmaların partimiz için değil, Türkiye için olduğunu her yerde anlatmaya devam etmeliyiz.  Meclis görüşmelerinin sona ermesinin ardından, halkımızın da katılım sağlayacağı, vekillerimizin ve konunun uzmanı isimlerin katılacağı, geniş katılımlı bir organizasyon düzenlemek için hazırlıklarımıza şimdiden başlıyoruz” dedi.

Toplantının ikinci bölümüne, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve CHP Bornova İlçe Yönetim Kurulu da katıldı.

KAVALAR: REFERANDUM OLMAYABİLİR
Toplantıya ev sahipliği yapmaktan Bornova İlçe Örgütü olarak memnuniyet duyduklarını ifade eden Nevzat Kavalar ”öncelikle sizleri Bornova’da ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. CHP olarak mutlaka birlik içinde hareket etmeliyiz. İl Başkanımızın da söylediği gibi gündem tek. Şunu önemsememiz gerekiyor ki, biz İzmir’de oyları ne kadar yukarı çıkartırsak, Türkiye ortalamasında da hayır oylarını arttıracaktır. Geçmişte bazı siyasilerin siyasi yasaklarının kalkmasını İzmir’in verdiği oylar sağlamıştı. Şimdi de referandumda 'Hayır' çıkmasını, İzmir’in oyları sağlayacaktır. Ben çok yakın zamanda seçim olacağını düşünüyorum. Kamuoyu araştırmalarında “Evet” oylarını yüzde 50’nin altında olduğunu gösterirse Recep Tayyip Erdoğan bu anayasa paketini referanduma götürmez. Bir şekilde ülkeyi erken seçime götürmeye çalışır diye düşünüyorum.  Tekrar ilçemizde sizleri görmekten mutluluğumu dile getiriyor, hepinize teşekkürlerimi sunuyorum"

"BAŞKA KURTARICI YOK KURTARICI SİZSİNİZ"
Toplantının sonunda konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın konuşması öncesi, Bornova Belediyesini yaptığı hizmetleri ve projeleri anlatan kısa bir tanıtım filmi izlettirildi. Film gösteriminin ardından söz alan Belediye Başkanı Olgun Atila, İl Yönetimi'ni ilçesinde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu belirterek, şunları söyledi:

"İl Örgütümüzü Bornova’mızda ağırlamaktan çok mutluyuz. Sayın il başkanımıza ve tüm yönetim kurulu üyelerimize hoş geldiniz diyorum. Bornova konumu açısından çok önemli bir kent. Bornova’da alınan seçim sonuçları, İzmir’in seçim sonuçlarıdır. Bornova İzmir’in seçmen profilini ortaya koyuyor. Biz kendimizden önce belediye başkanlığı yapan Sırrı Aydoğan, Aziz Kocaoğlu, Kamil Okyay Sındır gibi isimlerden aldığımızı bayrağı daha da ileri götürmeye çalışıyoruz. Biz var olan acıları paylaşarak azaltmayı hedefliyoruz ve bu yolda önemli işlere imza atıyoruz. Dost market bu projelerinin en önemlilerinden biridir.  Ürettiğimiz her projenin Bornova’ya ve Bornovalılara kazandırmasını istiyoruz. Doğanlar stadı’da böyle bir projedir. Doğanlar’ a cumhuriyet tarihinde yapılamamış yol hizmeti bu stat sayesinde yapılmış, stat çevresindeki araziler kat ve kat değer kazanmıştır. Hizmetlerimizi yaparken en büyük paydaşımız İzmir Büyükşehir Belediyesidir. Buradan bir kez daha Sayın Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Her konuda mütevazıyız ama eğitim konusunda değiliz. Çünkü eğitim başkentiyiz, 100 bine yakın üniversitelimiz var, Belediyemizin markalaşmış bir kursu BELGEM var. Biz Bornova’dan bilim adamları, belediye başkanları çıkacağına yürekten inanıyorum. Biz adayken ortaya koyduğumuz hedeflerin yüzde 90’nını gerçekleştirdik, üzerine yeni projeler koyduk. Bizlerin çok çalışması gerekiyor. Ülkemizin buna ihtiyacı var ve bunu başaracak olan bizleriz.

Başka bir kurtarıcı gelmeyecek, kurtarıcı sizlersiniz, kurtarıcı biziz. Bizim örgütümüz zor şartlarda büyük emeklerle çok büyük zaferler aldı. Ben örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Bizi biz yapan Bornovalı hemşerilerimize layık olmak için çok çalışıyoruz. Bornova bizim evimiz diyoruz ve bu ev için çalışıyoruz"

 
CHP'li Purçu: Ortadoğu bataklığına doğru gidiyoruz
 
CHP’li Tuğrul Keskin’in acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu: Ortadoğu bataklığına doğru gidiyoruz
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ...
CHP'li Sertel'den Seferihisar'a destek çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in ...
Kılıçdaroğlu Egedesonsöz’e konuştu: Ezici çoğunlukla hayır!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandumda tahminini açıkladı. ...
 
Erdoğan: Ey kaymakam sen kendini ne sanıyorsun!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara seslendiği konuşmasında kendisine ...
Bozdağ'dan çarpıcı 'FETÖ' mesajı: Bazı haberleri...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ ile ilgili dikkat çeken bir açıklama ...
"Başkanlık döneminde MHP'li bakanlar atanabilir"
Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayata geçmesi halinde ...
 
Çavuşoğlu Washington'da Flynn ile görüştü
ABD'de cuma günü yapılacak başkanlık devir teslim törenine katılmak üzere ...
CHP İzmir tam kadro ayakta: Başkanlığa hayır!
İl Örgütü Büyükşehir önünde tam kadro bir araya gelerek ‘Ayağa kalkıyoruz’ ...
Meclis’teki ısırılma olayına soruşturma!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, TBMM’deki yeni Anayasa görüşmeleri ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva