HABERLER>POLİTİKA
25 Eylül 2018 Salı - 12:45

CHP İl Başkanı Yücel: Adaylar örgüt içinden olmalı!

Adayların belirlenmesinde alacağı rolü, ‘sorumlu bir il başkanı nasıl davranıyorsa öyle davranacağız’ diyerek özetleyen Yücel , “Benim en büyük amacım seçim kazanmak. Adayların çok gerekmediği takdirde örgüt içinden, CHP içinden adaylar olması konusunda tavrımızı koyacağız” dedi.

CHP İl Başkanı Yücel: Adaylar örgüt içinden olmalı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara’da gerçekleştirilen temasların ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İl Başkanı Yücel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmenin detayları hakkında bilgi verdi. İlerleyen süreçte 2019 yerel seçimleri için izlenecek yol haritası hakkında konuşan Yücel örgüte önemli mesajlar verdi.

LİDER’LE NE KONUŞTU?
Yücel ilk olarak Ankara temaslarına değinirken, “Genel başkanla görüşmem oldu. 6-7 saat süren bir MYK toplantısı oldu. Kamuoyunda duyurulan tarih önümüzdeki günlerde deklare edilecek. Resmi ve bağlayıcı olmamakla birlikte görevde olanların 1 -12 Ekim arasında istifa etmeleri istenecek. Aday adaylarının başvurusu için henüz bir tarih belirlenmedi. Genel başkanımızla bir görüşme yaptık. İzmir raporuyla ilgili bir değerlendirme yaptık. 8 ilçeyle ilgili bir değerlendirme yaptık. Önümüzdeki günlerde 8 ilçe özelinde tekrar gideceğiz görüşeceğiz. Aday adaylığını açıklayan arkadaşlarımız var. İlçe başkanlıklarından bağımsız çalışma yürütmemeleri konusunda kendileriyle görüşüyoruz. CHP’li belediyelerin olduğu yerde mevcut belediye başkanlarımızı yıpratacak söylemleri kullanmamaları yönünde uyarıları yapıyoruz. Zaten onlar da gerekli hassasiyeti gösteriyor” dedi.

MÜLAKAT VE ANKET HAZIRLIĞI!
Aday adaylarından beklentilerini sıralayan Yücel, “Geçmişte yapılanlarla ilgili değil görev verildiği takdirde yapacakları projeleri, ilçeye kazandıracaklarını, yapmak istediklerini, hayallerini somut bir şekilde aktarmalarını istiyoruz. Önümüzdeki süreçte gelişmeler daha da hızlanacak. Kendileriyle gerektiği takdirde mülakat yapacağız. Burada yapmayı düşünüyoruz. Genel merkezden de temsilcimiz katılabilir. Önümüzdeki günlerde anket yaptıracağız. Halka soracağız. Şu anda aday adayları resmi başvurularını yapmadıkları için anket şu an için erken. O ilçenin beklentisi olan belediye başkanı profilini çıkarmak açısından halkın görüşünü alacağız. Aday adayları netleştiği takdirde isimler üzerinden de anket yapabiliriz. Şu an daha hazırlığını yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

AMACIMIZ DOĞRU YÖNTEMİ DOĞRU İLÇEDE KULLANMAK 
Yücel ön seçime ilişkin ise, “Ön seçim belli ilçelerde yapabiliriz. Ama bir elin parmakları da bir değil İzmir’in 30 ilçesi de bir değil. Belli ilçelerde ön seçim sağlıklı sonuç verebilir bazı yerlerde vermez. Kemalpaşa, Kiraz gibi ilçelerle Konak, Güzelbahçe, Balçova’yı bir tutamayız. Her ilçenin kendine göre dokusu var. Bizim amacımız doğru yöntemi doğru ilçede kullanmak” yorumunu yaptı.

İZMİR RAPORUNDA NELER VAR?
İzmir için hazırlanan ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na iletilen raporun içeriği hakkında bilgi veren Yücel, “Raporda seçim sürecinde yaptığımız çalışmalar var. İl başkanlığı, ilçe başkanlıklarının, milletvekillerimizin yaptığı çalışmalar var. Belediye başkanlarımızın yaptığı çalışmalar var. Her ilçeye yaptığımız somut tespitler var. Somut bir örnek vermek gerekirse Tire’de İYİ Parti diğer ilçelerden daha yüksek. Ciddi oy aldı. Bunun sebep ve sonuçlarını, yansımalarını analiz ediyoruz. Örneğin Menemen’de HDP İzmir genelindeki oyunun üzerinde bir oy aldı. Bunun sebep ve sonuçlarını analiz ediyoruz. İlçeler özelinde, İzmir geneliyle farklılıkları olan sonuçları çalıştık. Tespitlerimizi genel merkezle paylaştık. Partimizin aldığı oylarla cumhurbaşkanı adayımızın aldığı oyun arasındaki farkın sebeplerini sorguladık. İzmir’de bu fark Türkiye’deki farktan daha yüksek, bunun sebeplerini analiz ettik, genel merkezle paylaştık. Yerel seçimlerde bunun yansıması, İYİ Parti, HDP, AKP ve MHP’nin aldıkları oy oranlarını analiz ettik. Yerel seçimlerde partimizi başarıya taşıyacak çalışmalarda bize ışık tutacak sonuçlar elde ettik, genel merkezle paylaştık” şeklinde konuştu.

İTTİFAK DEMEYİZ DAYANIŞMA DERİZ!
CHP’nin kurabileceği ittifak özelinde açıklama yapan Yücel, “Demokrasi, cumhuriyet, hukukun üstünlüğü gibi kaygıları olan tüm seçmenler ve siyasi partilerle dayanışma içinde olabiliriz. Mevzuata göre ittifak yapmamız zaten mümkün değil. Ben bunu genel başkanımızla da paylaştım, il başkanları toplantısında da görüşüldü. Mevcut hukuksuz düzene karşı bizimle aynı kaygıları taşıyan kim olursa olsun biz gerekli dayanışmayı sağlarız. İttifak demeyiz, dayanışma deriz. Şahsi görüşüm de bu yönde. İl başkanlarına bu konuda yetki verilmesi diye bir şey konuşulmadı. Ben fikrimi söyledim, genel merkezin olumsuz bir bakışı yok. Yerel seçimlerde başka partilerle, tabanıyla ittifak yapabilirsiniz, yapamazsınız gibi bir dayatma söz konusu değil” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN İZMİR’DE BAŞARIYA ULAŞACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM!
İktidar partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oluşturduğu Cumhur İttifakı’na değinen Yücel, “AK Parti-MHP ittifakı bizi kaygılandırmıyor. Bu olan bir şey. Geçmiş seçimlerde de yaşadık. Ama kaygılandırmıyor derken önemsemiyoruz, hafife alıyoruz anlamı çıkmasın. Böyle bir ittifakın İzmir’de başarıya ulaşacağını düşünmüyorum. İzmir’in belli kırmızı çizgileri var. İzmir demokrasiden, özgürlükte, hoşgörüden, yaşam tarzından taviz vermedi. Önümüzdeki seçimlerde de vermeyecektir” açıklamasını yaptı.  

2014 ELEŞTİRİSİ, 2019 MESAJI: SANİYE SANİYE TAKİP EDECEĞİZ!
“İzmir’deki belediyecilik anlayışı Türkiye’ye ve dünyaya örnek olmuş bir belediyecilik anlayışıdır’ diyen Yücel, “2014’te kaybedilen ilçelere baktığımızda aday belirleme hatalarından dolayı kaybedildi. Kötü belediyecilikten dolayı değil. Kimseyi suçlamak istemiyoruz ama küskünlükler yaratıldı. Başka partilerden aday olunmalar engellenmedi. Bu arkadaşlarımız kazanılarak sürece dahil edilebilirdi. Önümüzdeki yerel seçimde böyle hatalar yapılmaması için süreci saniye saniye takip edeceğiz. Doğru adaylarla gireceğiz. Bu işi doğru yapabilecek çok sayıda isim var. Tüm aday adaylarını sürece dahil edeceğiz” dedi.

‘CHP KAVGALI’ İMAJINI YIKACAĞIZ!
CHP’nin dışarıdan kavgalı göründüğüne dair yapılan algıyı yıkacaklarını ifade eden Yücel, “Biz o imajı bu dönem yıkacağız. CHP kırgın imajı yaratılıyor. Biz bu dönem o imajı yıkacağız. Bizim yöneticiler olarak kimseyi kaybetme lüksümüz yok. Seçmeni de kaybetme lüksümüz yok. Öncelikle kendi içimizde bunu başaramazsak seçmeni kaybetme lüksümüz yok lafı havada kalır. Kendi aday adaylarımızı kazanacağız. Tüm arkadaşlar bunun bilincinde. Hepimiz insanız. Geçmişte hatalar yapılmış olabilir. Tüm aday adayları birbirinden değerlidir. Hepsi CHP’lidir. Hiçbirinin partililiğini tartışmam. Bu görevler her ilçede ve büyükşehirde birer kişiye verilecek. Tüm örgütün aday olan arkadaşlarımızın arkasında durmaları için gerekli çabayı göstereceğiz” açıklamasını yaptı.

HERKESİ RAHAT BIRAKMIYORUZ
Görevde olan isimlerin aday adaylıklarını ilan ederek yarış içinde var olacaklarını da değerlendiren Yücel, “Herkesi bu konuda rahat bırakmıyoruz. Örgüt görevi olan arkadaşlarımızın örgüt görevi önceliklidir. Ancak belli ilçelerde görev verilecek arkadaşlarımız olabilir. Mevut yöneticilerimizden aday adayı olacaklar olursa yönetim içinden seçme değil il başkanlığıyla koordineli halde gerektiği takdirde komple revizyona gidilebilir, gerekirse bir arkadaşımız seçilir. Kimsenin bireysel davranma hakkı yoktur. Aday adaylıklarını engelleriz diye algılanmasın. Hassas davranılması gereken süreç. Örgütün başında sana ihtiyacımız var dememiz gereken arkadaşımız olursa söyleriz” dedi.

GENEL MERKEZDE NETLİK YOK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de vereceği karara ilişkin konuşan Yücel, “Genel merkez kanadında büyükşehir noktasında bir netlik yok.  Aziz Kocaoğlu CHP’li bir belediye başkanı, görevinin başında. Aday adayı olsa da olmasa da şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin adayının konuşulması için erken. Sayın Kocaoğlu 1 Ekim’de açıklama yaparsa bunu o zaman konuşuruz” ifadelerini kullandı.  

ADAYLARIN ÖRGÜT İÇİNDEN OLMASI KONUSUNDA TAVRIMIZI KOYACAĞIZ!
Yerel seçimlerde adaylıklar noktasında yaşanabilecek tartışmalarda takınacağı tavır hakkında bilgi veren Yücel, “Sorumluluk sahibi bir il başkanının nasıl davranması gerekiyorsa öyle davranacağız. Benim en büyük amacım seçim kazanmak. Ama şunlara da dikkat edeceğiz. Adayların çok gerekmediği takdirde örgüt içinden, CHP içinden adaylar olması konusunda tavrımızı koyacağız. Çok nitelikli, çok vasıflı, o bölge ve ilçe için gerekli, sevilen bir kişi olur, parti dışından da aday olabilir. Ama önceliğimiz, parti ve örgüt içinden adaylar olmasıdır. Bu arkadaşların göreve geldiklerinde yapacakları çalışmalara, sosyal demokrat belediyeciliği iyi bir şekilde yapacaklarına, partimizi temsil edeceklerine ve bu hususlara aday belirlenme sürecinde kriterler olarak dikkat edeceğiz. Yaşadığı kentle ilgili hayalleri olan, yaşadığı ilçeye eser bırakma kaygısı olan, somut projeleri olan, kenti geliştirecek arkadaşların görev alması konusunda, örgüt ve parti içinden gelmesi konusunda tavrımızı, görüşümüzü sunacağız” dedi.  

KONGREYLE GELDİM KONGREYLE GİTMEK İSTİYORUM
Kendisinin yerel seçimlerde bir hedefinin olmadığını söyleyen Yücel, “Kongreyle geldim kongreyle gitmek istiyorum. Diğer kongre belki genç belki kadın arkadaşıma bu görevi bırakırız. Adaylıkla ilgili talebim söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

YENİ SÜREÇTE NELER OLACAK?
Yeni süreçte yapılacaklara dair bilgi veren Yücel, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir için beklentisinin yüksek olduğunu söyledi. Yücel seçimler için iddialı konuştu ve “Genel merkez İzmir ve CHP için bir anket çalışması yapıyor. Biz de bunun hazırlığı içindeyiz. Önümüzdeki günlerde olabilir. Ekim ayı içinde anket yaptırmayı düşünüyoruz. Genel başkanın İzmir’den beklentisi yüksek. Bize güveniyor. Ben hedefimi daha önce söyledim. Hedefimi 30 ilçe artı büyükşehir olarak koydum. Bizim bunu başaracağımızdan en küçük bir kuşkusu yok. Yarın Bergama, Kınık ve Dikili ilçelerinin mahalle temsilcileriyle Bergama’da, Cuma günü Aliağa, Menemen ve Foça’nın mahalle temsilcileriyle Menemen’de bir araya geleceğiz.  Önümüzdeki hafta Menderes ve Yarımada bölgelerinde toplantılara devam edeceğiz. 2019 yerel seçimleri bizim için çok önemli. Geneldeki iktidar yerelden geçiyor. Biz ne kadar çalışsak da milletvekillerimiz, genel merkezimiz ne kadar çalışsa da biz örgütümüzü bu sürecin içine dahil edemezsek başarılı olmamız mümkün değil. Önce mahalle temsilcilerimizle bir araya geleceğiz. Sonrasında sandık görevlileriyle bir araya geleceğiz. Onların bu süreçte aktif olmalarını sağlamak istiyorum. Onların öneri, görüşlerini dinlemek istiyorum. Takvim el verirse üyelerimizle de toplantılar yapacağız. 2019 yerel seçimlerine İzmir il örgütü olarak tabandan tavana kadar herkesi sürece dahil edip en iyi şekilde hazırlanacağız. Bir imza toplama süreci yaşandı. Bazı arkadaşlarımızla farklı düşündük. O arkadaşlarımız da en az bizler kadar CHP’lidirler. Yerel seçimler sürecinde onlarla beraber omuz omuza devam edeceğiz. O süreç yaşandı bitti” ifadelerini kullandı.  

 
AK Parti-MHP ittifakı için ilk adım!
 
Bakan Pakdemirli'nin ailesi trafik kazası geçirdi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Eylül 2018 Salı 14:24

anca değerlendirme kritik vs. vs.vs. icraat yok ortda

Yorumu oyla      14      6  
Abit Dursun 25 Eylül 2018 Salı 14:19

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Son yıllarda İzmir'de gördüğüm en aklı başındaki bir İl yöneticisi! Çok genç ama bir o kadarda olgun. Yaptığı konuşmanın her satırı zeka ürünü. gelecekte çok önemli yerlerde göreceğiz gibi. Bravo Deniz Yücel yolun açık olsun!

Yorumu oyla      11      10  
Selçuklu 25 Eylül 2018 Salı 14:02

Selçuk'ta yeni bir aday şart sayın başkan.

Yorumu oyla      13      6  
İzmirli 25 Eylül 2018 Salı 13:25

Sayın il başkanı mülakat yapacğını söylüyor.Kemdisi mülakatlamı gelmiş.Adayları bırakın örgütten olmaları İzmirli olmalarına razıyız.İlçe belediye başkan adayları mutlaka anketlerle belirlenmeli.Örgüte kalırsak iş yine boşa çıkacak.Halkın sesi.Geleceğin sesi olacaktır.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti-MHP ittifakı için ilk adım!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ...
İzmir'de seçimin nabzı: Menderes’te 2019’da nasıl bir tablo oluşacak?
2014 yerel seçimlerinde AK Parti tarafından kazanılan Menderes’te siyasi ...
Yağcı'dan mesaj: İzmir, AK Parti ile tanışsa bir daha vazgeçmez!
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı, İzmir İl Yönetim ...
 
Yaşam savaşı veriyordu: CHP'li vekilin ailesinden açıklama
Vefat ettiği duyurulan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın ailesinden ...
DSP İzmir'de başkan istifa etti, 1 hafta sonra geri döndü!
İzmir'de geçen salı günü il başkanlığı görevinden istifa eden DSP İzmir ...
AK Partili İnan: İzmir’de dokunmadığımız genç kalmayacak
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, bölge toplantılarının ikincisini ...
 
MHP, af teklifini meclise sundu
MHP'nin, Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinin Şartlı İndirimi ile Tutuklu ...
İzmir’in seçim güncesi… Tire’de dengeler nasıl?
Yerel seçimlere gidilirken partiler açısından İzmir’in kırsalındaki en ...
Nihal AŞKIN yazdı... Şengül, Kocaoğlu'nu Ankara'ya neden (?) götürdü
Nihal AŞKIN yazdı... Şengül, Kocaoğlu'nu Ankara'ya neden (?) götürdü
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva