HABERLER>GÜNCEL
15 Kasım 2013 Cuma - 09:38

CHP Genel Merkezi’nde Anadolu Birliği zirvesi

İzmir’in en büyük sivil toplum örgütleri arasında yer alan Anadolu Birliği Derneği yönetimi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla “çözüm süreci” ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili görüştü.

CHP Genel Merkezi’nde Anadolu Birliği zirvesi

İZMİR - CHP Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmeye Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Koç Ali Al,  Genel Başkan Yardımcısı Heval Savaş Kaya, Erhan Kahraman, Genel Sekreter  Halit Tunç ve  Pınar Kutlu katıldı.   CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu’na hitaben daha önce “çözüm sürecine” ilişkin bir mektup yazdıklarını belirten Başkan Koç Ali Al şunları söyledi;
“Anadolu Birliği Derneği olarak çözüm sürecinde bütün siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin yer almasını, meseleyi sadece hükümete bırakmamasını  hep savunduk.  Cumhuriyet Halk Partisi’ni cumhuriyetimizinsigortası, hakve özgürlüklerimizin bekçisi, birlik ve beraberliğimizin güvencesi olarak kabul ediyoruz. Türkiye’nin Kürtleri CHP’den her zamankinden daha çok beklentileri var.” dedi

YEREL SEÇİMLERDE BİZİ YOK SAYMAYIN
Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Koç Ali Al,    belediye başkan adaylarının ve belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde CHP’de siyaset yapan,  yada yapmak isteyen Kürtler  için pozitif ayrımcılık istedi.  Al konuşmasını şöyle sürdürdü; “Örnek vermek gerekirse bugün İzmir’in siyasi fotoğrafında  doğu ve güneydoğu kökenli vatandaşlarımız yeterince yer almamıştır. Bu tablonun değişmesi lazım. Yeni CHP’de daha çok hemşerimizi görmek istiyoruz. Bizi yok saymayın. İzmir’de sonucu belirleyecek olan bizleriz” şeklinde konuştu.



KILIÇDAROĞLU “AZİZ BAŞKAN ANADOLU’YU DA TEMSİL EDİYOR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Beledi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun  kentte  yaptığı hizmetleri anlattı. Aziz başkanın merkezi hükümetin bürokratik engellemelerine rağmen, kente önemli hizmetler yaptığını, birçok projesinin de hala devam ettiğini, kaynaklarını insan ve çevre odaklı kullandığını belirterek şunları söyledi; “Çok çalışkan bir belediye başkanınız var.  Aziz başkan zaten Anadolu’yu da temsil ediyor. Sivil Toplum Örgütleriyle sizlerle dayanışma içinde olduğunu gözlemliyorum. Vatandaşlarımızın CHP’de siyaset yapma, hizmet yapma isteklerini memnuniyetle karşılıyoruz.  İzmir’de önemli hizmetler yapan, sevilen sayılan bir belediye başkanınız var.

ABD’deki düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü’nün, dünyanın en büyük 200 metropol ekonomisi arasında yaptığı araştırmaya göre İzmir dünyada en çok yatırım yapılan, büyüyen, gelişen dördüncü kenttir.İzmir yatırımcı çeken bölgesel bir merkez. Belediyemiz birçokprojeyi kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştiriyor.  Gaziemir’de inşaatına başlanan fuar alanını örnek verebilirim.   Türkiye’de arıtma tesislerine  İzmir kadar yatırım yapan bir belediye var mı?”

İZMİR’İN EXPO 2020 ADAYLIĞINI DESTEKLİYORUZ
İzmir’in 27 Kasım 2013 tarihinde Paris’te  tarihi bir sınav vereceğini, EXPO 2020 adaylık oylamasının yapılacağını belirten  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “ EXPO  dünyanın  en büyük organizasyonudur, bunu gerçekleştirecek olan ise yerel yönetimdir, onun dinamikleridir.  Burada bir yanlışlık var.  EXPO 2020’nin YönlendirmeKurulu ’da Yürütme Komitesinin başkanlığını da vali yapıyor.  Avrupalıya bunu anlatamazsın.  Yerel, demokratik bir yapının seçilmişlerden oluşması gerekirdi. Buna rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve ekibi  sürecin başarıya ulaşması için ellerinden geleni yapıyor.  Bizde arkadaşlarımızla sürece destek veriyoruz. Temennimiz İzmir’in bu sınavdan başarıyla çıkmasıdır.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aynen 15 Kasım 2013 Cuma 20:30

Balkanlardan Anadoluya katılıyorum. Biz ayrımcılık yapmıyoruz ama Aziz'in sivil toplum örgütü ayrım yapıyor. İzmir'in % 50'si Balkanlı, en çok da Manisa'dan göç almış bir il Aziz Tokatlı. Bu defa Balkanlı olan Aytun Çıray aday olmazsa oyumuz başka yere. Görürsünüz. Hem Atatürkçü olup hem Baydemirle kanka olunamaz.

Yorumu oyla      18      7  
HÜSEYİN 15 Kasım 2013 Cuma 20:13

Başkan doğu ve güneydoğulular yeterince temsil edilmiyor demiş.Bir yorumcu da asıl balkan göçmenleri yararlanmıyor demiş.İzmir deki belediyelerde bu iki kesimden başka çalışan kaç vatandaşımız var.Belediyelerimiz bu iki kesimi doyuramıyor.Evet doğru, seçimlerin kaderini bu iki kesim belirliyor olabilir.Bu İzmir in bütün kaynaklarının bu iki kesime gitmesine neden olmamalı.

Yorumu oyla      17      7  
Balkanlardan Anadoluya 15 Kasım 2013 Cuma 15:10

"bugün İzmir’in siyasi fotoğrafında doğu ve güneydoğu kökenli vatandaşlarımız yeterince yer almamıştır. Bu tablonun değişmesi lazım. Yeni CHP’de daha çok hemşerimizi görmek istiyoruz. Bizi yok saymayın. İzmir’de sonucu belirleyecek olan bizleriz”... YANILIYORSUNUZ : 1. Yeterince varsınız, daha fazlasının zararı olur. 2.İzmir'de sonucu Balkan Göçmenleri belirler.Asıl yeterince temsil edilmeyenler Balkan Göçmenleridir.

Yorumu oyla      19      8  
Mustafa Bağcı 15 Kasım 2013 Cuma 11:44

Kılıctaroğlu'nun Aziz Başkandan başka adayı yok ama Aziz Beye gel bizi fazla üzmeden aday ol diyor... Expoda kimin umudu varki

Yorumu oyla      15      11  
KADİR 15 Kasım 2013 Cuma 11:25

EXPO 202 DESTEK VERİYORUZ DİYOR ..ALLAH AŞKINA LÜTFEN YAPMAYIN ....KİM NE OLDUĞUNU GÖRÜYOR..

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geri gönderme merkezi yanında korkutan yangın
Bornova’da Yabancılar Şube Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi yanında bulunan ...
Anonymous'tan 'Olmasaydı da olurduk'a misilleme!
AKİT gazetesine, Atatürk'ün ölümünün 75’inci yılında ilan veren Sancaktar ...
Gülen'den dershane tepkisi: Kardeş dediklerimiz...
Fethullah Gülen, dershanelerin kapatılması konusunda çok sert açıklamalarda bulundu.
 
Başbakan Erdoğan'ın torun sevinci
Başbakan Erdoğan bir kez daha dede oldu. Bilal ve Reyyan Erdoğan çiftinin ...
Üniversitede gerginlik: 5 yaralı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde pazartesi günü başlayan gerginlik devam ...
AİHM veritabanı Türkçe hizmette
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin içtihat veritabanının Türkçe versiyonu ...
 
Bakan Yıldırım açıkladı: Maratonda koşmak yasak!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, haftasonu koşulacak İstanbul Maratonu'nda ...
Büyük sahte para operasyonunda 12 tutuklama
İzmir’in de aralarında bulunduğu 6 ilde polisin sahte para şebekesine ...
Emekli Albay Doğan: JİTEM’in 10 bin elemanı var
"Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva