HABERLER>GÜNCEL
15 Kasım 2013 Cuma - 08:21

Gülen'den dershane tepkisi: Kardeş dediklerimiz...

Fethullah Gülen, dershanelerin kapatılması konusunda çok sert açıklamalarda bulundu.

Gülen den dershane tepkisi: Kardeş dediklerimiz...

İZMİR - Fethullah Gülen son sohbetinde dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kanun taslağı ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.
 
Herkul.orgSiteden yapılan açıklamada; Zaman gazetesinin yayınladığı, dershaneleri kapatmaya yönelik "Eğitime darbe planı" taslağına Gülen'in ‘Musibetler karşısında dişini sıkıp sabretmeli’ dediği öğrenildi. Ayrıca Gülen’in çok üzülmekle beraber haber duyulur duyulmaz “hâcet namazı” çağrısı yaptığı belirtildi. Fethullah Gülen, "Mümin sarsılabilir ama devrilmez, meseleye öyle bakmak lazım." ifadelerini kullandığı açıklandı.
 
Özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlara dair söylenen "Bir tane öğretmen arkadaşımızın bile, dershaneler kapanırsa ne iş yaparız gibi hiç bir endişesi yok. Arkadaşlarımız kaygısı yok." şeklindeki sözler üzerine Gülen şu çok önemli tespitlerde bulundu.
 
"Teşekkür ederim, demek ki oturmuş arkadaşlar. Hizmet duygusu düşüncesi itibariyle, elmacık kadar dalya olmuş. Cennetin kapılarını bile bunlar kapamak isteyebilirler. Bunlar girmesinler biz girelim, en azında önce biz girelim. Bunların zaten girmeye hakkı yok diyenler çıkabilir. 60 ihtilalinden bu yana onu da gördük tokadını yedik, 70 darbesini gördük tekmesini yedik. 80 darbesini gördük onunda çiftesini yedik. Hepsinden bir şey yedik. Fakat tekme atan tokat atan çifte atanın şimdi hesapları görülüyor. Biz yapmadık onu, kader hüküm verdi ve kaderin o mevzuda figürü olarak kullandığı insanlar, onları öyle yaptılar. Bana dokunan bir yanı vardı, yaşlı başlı adamlar böyle orada hesap verince ciğerim yanıyor benim. Elimden bir imkan olsa ben onların hepsine serbestsiniz derim. Ne var ki birileri onları planlıyor, yapıyor, 'Topuklarını birbirlerine vurdu. Karşımızda dimdik durdu bu adamlar. Bunlara bunu dedirttik.' diyorlar bir taraftan kapalı kapılar ardından diyorlar, fakat bir taraftan da camia onu sanki bir kısım elamanlarına yaptırtıyormuş gibi onlara fısıldıyor. Bir taşla iki kuşu vurma gibi bir nifak hareketi içinde bulunuyorlar. Bana yakışmayan şeyler ama müsadenizle bu kadarını da söyleyeyim."
 
İşte sitede paylaşılanlar:
 
Sevgili dostlar,
 
Dershanelerin ve ücretsiz okuma salonlarının kapatılmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir kanun tasarısının gece Meclis’ten geçirileceğine yönelik haber yüreğimize hançer gibi saplandı.
 
Ülkemizin geçirdiği değişik darbe dönemlerinde de benzer plan ve entrikalar görülmüştü; fakat, onlar, dindarlara karşı husumetini açıkça ortaya koyan insanların eliyle olmuştu.
 
Bu defa her fırsatta “kardeş” olduğunu söyleyen, aynı safta yer tutan ve hizmet erlerinin yüzüne gülen bazı kimseler tarafından bir kısım planların yapıldığı ve uygulamaya konulacağı yazılıp çiziliyor.
 
Biz, müminlerin bu kadar kötülük yapabileceklerine ve garazlara bina ettikleri icraatla milletin geleceğine kastedebileceklerine inanmak istemiyoruz. İnanmak istemiyor ve hala “Bu işte bir yanlışlık var!” diyoruz.
 
Bununla beraber suret-i hak perdesiyle işlenen bu haksızlık ve zulüm karşısında üzüntümüzü bastırmakta zorlanıyoruz.
 
Fethullah Gülen’in çok üzülmekle beraber haber duyulur duyulmaz “hâcet namazı” çağrısı yaptı. Biz de “Allah’ın bitirdiğini kimse bitiremez ama hâcet namazı kılmalı ki müminler münkirlerin dahi sakınacağı zulme girmesin.” diyerek duaya sarıldık. Duaya sarıldık zira, inanıyoruz ki hazımsızlık ateşini söndürecek ve basiret lütfedecek sadece Allah’tır; zâlime de mazluma da bir ferec vesilesi hâcet namazıdır. Meselenin makuliyet üzere bina edildiğini görseydik, aklî ve mantıkî argümanlar sıralamanın faydalı olabileceğini düşünürdük; fakat, mevzu şeyâtîn-i ins ü cinnin tesvîli olunca, dua dua yakarmak ve “Allah kalbleri ıslah eylesin” demekten başka çare kalmıyor. Bu mülahazalarla hâcet namazına devam etme ve dostlarımızı da buna yönlendirme kararı aldık.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MUSTAFA KEMAL ALBAYRAK 15 Kasım 2013 Cuma 13:45

SAMANYOLU GRUBUNUN HABERLERİ DEHŞET TARZINDA İDİ AMA NE HEZEYAN NE HEZEYAN YOK 5 YILDA 11 BAKAN DEĞİŞMİŞ YOK SIKIYONETİMDE BİLE BÖYLE ZULM GÖRÜLMEDİ VS VS SIRA SİZE GELİNCEMİ KIYAMET KOPTU YILLARCA OY VERDİNİZ BESLEDİNİZ ADETA BİR CANAVAR YARATTINIZ ŞİMDİ ŞİKAYET EDİYORSUNUZ YEMEZLER SİZE SİZİN ÇOK KULLANDIĞINIZ BİR HADİSLE CEVAP VERECEĞİM "NASILSANIZ ÖYLE YÖNETİLİRSİNİZ"

Yorumu oyla      13      8  
ENES YALÇIN 15 Kasım 2013 Cuma 10:59

AK Parti bugün biraz yalpalasa biraz iktidarı kaybedecek görüntü verse bir başka muhalefet olsa eminim renginizi açık açık belli eder hemen parlayan partinin yanında saf tutardınız!Zamanında Erbakan Hocayı değil de Eceviti başörtülüleri meclise sokmayan eceviti destekleyen siz değil miydiniz?Sorarım size özünde Erbakan ile Erdoğanı farklı kılan ne size göre?Birinin iktidara koşuşu değil mi?Gücü elinde tutuşu.Refah partisini siyaset yapmak günah diyerek yalnızlaştırma gayretine giren sizler,AK Parti saflarında ön sıralarda kendilerinize yer bulmadınız mı?Size güvenmiyorum!Siz siyasetten uzak olamazsınız!Ama bu samimiyetten uzak pragmatik yapınızı da benim gibi insanlara yutturamazsınız!

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan'ın torun sevinci
Başbakan Erdoğan bir kez daha dede oldu. Bilal ve Reyyan Erdoğan çiftinin ...
Üniversitede gerginlik: 5 yaralı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde pazartesi günü başlayan gerginlik devam ...
AİHM veritabanı Türkçe hizmette
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin içtihat veritabanının Türkçe versiyonu ...
 
Bakan Yıldırım açıkladı: Maratonda koşmak yasak!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, haftasonu koşulacak İstanbul Maratonu'nda ...
Büyük sahte para operasyonunda 12 tutuklama
İzmir’in de aralarında bulunduğu 6 ilde polisin sahte para şebekesine ...
Emekli Albay Doğan: JİTEM’in 10 bin elemanı var
"Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın ...
 
İzmir'de operasyon: Saman altında 3 bin litre kaçak içki!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemalpaşa ilçesi Haliller köyünde ...
MEB’ten kritik dershane açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı, dershaneler kapatıldıktan sonra dershane olmaya ...
PKK'dan yeni evli çiftlere tehdit
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde son günlerde yapılan düğünlere askerlerin ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva