HABERLER>POLİTİKA
4 Mart 2024 Pazartesi - 18:00

CHP Genel Başkanı Özel'den 31 Mart çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye'nin bütün yoksullarını, bütün işsizlerini, bütün esnaflarını, bütün çiftçilerini, bütün emekçilerini ve bütün emeklilerini 31 Mart'ta sandıkta birleşmeye davet ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özel den 31 Mart çağrısı

CHP Genel Başkanı Özel, Lüleburgaz Belediyesi Sanat Akademisi'nde düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar Buluşması"nda, seçimlerde aday olan tüm muhtarlara başarılar diledi.

AK Parti iktidarını değiştirmeye geçen yıl yapılan genel seçimlerde çok yaklaşılmasına rağmen bunun gerçekleşmediğini anımsatan Özel, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Özel, emekli maaşlarının yüksek enflasyon karşısında çok düşük kaldığını, bu nedenle en düşük emekli maaşının 25 bin lira olması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye İstatistik Kurumunu (TÜİK), verilerinin gerçeği yansıtmadığı yönünde eleştiren Özel, "Bugün itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 67. Peki gerçek enflasyon kaç? Gerçek enflasyon yüzde 130." ifadesini kullandı.

Yarına umutla bakmak isteyen herkesi oy vermeye, 31 Mart'ta sandık başına davet eden Özel, şöyle konuştu:

"2018 yılındaki seçim başarısından sonra tek adam rejiminin yerleştiği günden sonra 2019'da İstanbul'dan, Ankara'dan başlayarak 11 büyükşehirle genel iktidarın gücünü yerelden dengelediğimiz süreçte, geçen seneki seçimlerde yüzde 51'e 49'luk duruma kadar gelip büyük bir talihsizlikle, kendi hatalarımızla o seçimi kazanamamıştık.

Yarınlara umutla bakmak isteyen 'bu hükümet beni görmezden gelmesin' diyen, 'beni de hesaba katsın' diyen herkesin 31 Mart'ta bu hükümete 'bir dur bakalım' demesi lazım. Türkiye'nin bütün yoksullarını, bütün işsizlerini, bütün esnaflarını, bütün çiftçilerini, bütün emekçilerini ve bütün emeklilerini 31 Mart'ta sandıkta birleşmeye davet ediyorum."

"Türkiye ittifakı Türkiye'yi seven herkesten oy alır"
Cumhur İttifakı'nın karşısında güçlü olduklarını vurgulayan Özel, aday gösterdikleri tüm belediye başkanlarının donanımlı ve tecrübeli olduğunu belirtti.

Cumhur İttifakı'nın karşısında bu kez herkesten oy alacak Türkiye ittifakının olduğunu ifade eden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ittifakı, Türkiye'nin geleceğinin garantisi. Onların karşısındaki ittifakın adı bu sefer Millet İttifakı değil ama çok daha güçlüsü var, Türkiye ittifakı. Türkiye ittifakı kimden oy alır? Türkiye'yi seven herkesten oy alır. Milli takım gol atınca sevinen herkesten oy alır, Filenin Sultanları şampiyon olduğunda ağlayandan, kızlarımız ağlarken gırtlakları düğümlenen herkesten oy alır. Türkiye ittifakı, renklerini ay yıldızlı al bayraktan alır. Kırmızı beyaz renkleriyle, ay yıldızlı al bayrağıyla, vatanını, ülkesini, milletini sevenleriyle biz Türkiye'yi kucaklamaya, Türkiye'yi kurtarmaya, Türkiye'deki sıkıntı çeken herkesi kucaklamaya geliyoruz."

Programda, CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi ile Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de konuşma yaptı.

Özgür Özel, daha sonra pazar yerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Ürünlerin fiyatlarını inceleyen Özel, vatandaşlarla sohbet etti.

Özel, vatandaşlara hitap etti
Ardından Kongre Meydanı'ndaki programa geçen Özel, burada da katılımcılara seslendi.

Emeklilerin yüzde 70'inin 10 bin lira maaş aldığını, iktidarın enflasyonu düşüreceği vaatlerinin bir türlü gerçekleşmediğini söyleyen Özel, şunları kaydetti:

"Bak Recep Tayyip Erdoğan, karıncanın kardeşi var. Onu sana ezdirtmeyiz, karıncanın kardeşi, CHP'dir, CHP'lilerdir. Dün, Recep Tayyip Erdoğan çıktı dedi ki 'Enflasyonu düşüreceğim, yıl sonuna kadar', geçen sene de aynı şeyi söylemişti. Ama o bunu söylediğinde 19 lira olan mazot 40 lira, 42 lira olunca, 45 liralara kadar çıkınca iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Zam gelmeye devam ediyor. Evet, seninle istediğin gibi kavga edeceğim ama kimlik siyaseti kavgası etmeyeceğim. Sen zam, zam, zam yaparken, sen istiyorsun diye 'dem, dem, dem' konuşmayacağım. Emekliyi konuşacağım, esnafı konuşacağım, yoksulları konuşacağım, işsizliği konuşacağım."

Partisinin belediye başkan adaylarına oy isteyen Özel, Lüleburgaz'da belediye başkanlığını kazanacaklarına inandığını vurguladı.

Türkiye'yi kucaklayan bir siyaset yaptıklarını dile getiren Özel, Türkiye ittifakının içinde sosyal demokratların, muhafazakar demokratların ve milliyetçi demokratların olduğuna işaret etti.(AA)

 
Zihinsel engelli Esra'nın gelinlik hayali gerçek oldu!
 
MEB'den 'başörtüsüne hakaret' soruşturması
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yapay zeka chp'ye oy verme dedi 5 Mart 2024 Salı 12:56

31 Mart'da biz izmirliler olarak chp'ye oy verip vermeyeceğimizi sizlerin aday belirleme sürecinde yapay zekaya sorduğunız gibi bizde oy verip vermeyeceğimizi yapay zekaya soracağız... Görünen o ki yapay zeka chpye oy vermeyin diyecek... İzmirliler dayatma ve zoraki işleri sevmezler! Ha ayrıca DEM ile yol yürüyenleri de hiç sevmezler....

Yorumu oyla      3      0  
Kskli 4 Mart 2024 Pazartesi 22:15

Çok beklersin

Yorumu oyla      2      0  
VATANDAŞ 4 Mart 2024 Pazartesi 20:28

Olmayacak hiç zorlamayın, bu millet size ve zor olsada chp ye tarihinin HEZİMETİNİ yaşatacak.

Yorumu oyla      4      0  
Ittifakcı 4 Mart 2024 Pazartesi 18:15

Sayın Özel Kılıçdaroğlu ittifak partiler ile ilişkileri 2019 yerel seçimlerde çok iyi organize etti büyük şehir belediye başkanları kazanıldı,siz doğru dürüst belediye başkanları atama yapmadınız ittifak partileri ile ilişkiler bitmiş durumdadır nasıl olur acaba bu seçimde parti üyeleri ve seçmen bu kez daha da güçlü kırmızı kart gösterecektir bu halk...

Yorumu oyla      6      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, gündemindeki konuları görüşmek üzere Cumhurbaşkanı ...
CHP adayı Tugay'dan fair-play ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ...
Mustafa Destici'nin makam aracı kaza yaptı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de içinde bulunduğu makam aracı, ...
 
Araştırmacı Yaldız son durumu aktardı: Merkezdeki 4 ilçede başa baş mücadele var!
Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, ...
Kararsız seçmenlere seslendi: Arada kalma, yanımda kal!
Adalet Partisi  Bayraklı Belediye Başkan Adayı Av. Buse Nur Taşkıran ilçe ...
Dağ mimar-mühendislerle buluştu: İzmir'i yeniden imar edeceğiz!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, ...
 
CHP'nin adayı Kınay: Yeni İzmir’i Karabağlar yaratacak!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
CHP'nin adayı Duman'dan yeni festivaller müjdesi!
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, hafta sonu Buca'daki köyleri ...
CHP'den Dağ'a 'İzmir'in Çernobili' çıkışı: Hangi yüzle aday oldu?
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, CHP Parti ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva