HABERLER>POLİTİKA
4 Mart 2024 Pazartesi - 12:27

CHP'den Dağ'a 'İzmir'in Çernobili' çıkışı: Hangi yüzle aday oldu?

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu ile birlikte İzmir’in Gaziemir ilçesinde varlığı 17 yıl önce tespit edilen ve üzeri 10 bin ton toprakla örtülen kamuoyunda “Îzmir’in Çernobili” olarak bilinen nükleer atıkların bulunduğu alanda basın açıklama yaptı. Bozoğlu, Cumhur İttifakı'nın Adayı Dağ'ı nükleer atıklar üzerinden eleştirerek " İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, yıllarca milletvekilliği yaptı. AKP örgütlerinde yer aldı. Sorunun çözümü hiçbir şey yapmadı, hangi yüzle İzmir’i yönetmeye talip oldu" dedi.

CHP den Dağ a  İzmir in Çernobili  çıkışı: Hangi yüzle aday oldu?

CHP yönetimi, İzmir’in Gaziemir ilçesinde varlığı 2007 yılında tespit edilen 500 bin tondan fazla nükleer atığın yer aldığı eski kurşun fabrikasının bulunduğu alanda basın açıklaması yaptı. Türkiye’de nükleer enerji kullanılmadığından yurtdışından getirilen, çevreye, halk sağlığına, hayvan sağlığına yönelik ciddi tehdit oluşturan atıkların bertarafı için yıllar içinde CHP’li yöneticiler, duran adam eylemleri yaparak sorunu gündemde tuttu. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu ile birlikte Hükümeti, sorunun çözümü için imzası beklenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi göreve çağırdı.  Açıklamaya CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Emine Helil İnay Kınay da katıldı.

“BİR AN ÖNCE BU ATIKLAR KALDIRILMALI”
Başkan Tugay, kronikleşen sorunun yıllardır çözüm beklediğini, CHP’nin atıkların bertarafı konusunda eylemler, açıklamalar yapmasına rağmen Hükümetin soruna duyarsız kaldığını dile getirerek, şöyle dedi:

“17 yıl önce tam olarak nereden geldiği bilinmeyen bir radyoaktif atık arkamızda gördüğünüz alana dökülmüş ve varlığı saklanmış, üzeri toprakla örtülmüş. İnsan sağlığına olumsuz etkileri yıllarca kişi ve kurumlarca dile getirilmiş, Hükümet ve Bakanlık göreve çağrılmış olmasına rağmen kayıtsız kalınmıştır. Bu atıkların buradan kurallara uygun bur şekilde taşınması gerekiyor. Bunun yolu da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin önündeki evrağa imza atmasından geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne görev varsa yerine getirmeye hazırız. Bu irademizi, söylemimizi bir kez daha ortaya koyuyoruz. Yapılması zahmetli bir iş de olsa insan sağlığı söz konusu. Bir an önce sonlandırılmalı.”

“HANGİ YÜZLE BU KENTİ YÖNETMEYE TALİP OLDUNUZ”
CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu, bölgede 200 binden fazla nüfusun olduğunu, atıkların bulunduğu alanın 9 futbol sahasına eşdeğer olduğunu vurgulayarak, 17 yıldır 7 bakan değişmesine rağmen çevre felaketinin sonlandırılmadığını söyledi. Bozoğlu, şöyle konuştu:

“Bu da bize AKP’nin çevre karnesinin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor. Eski bakanlar, milletvekilleri hepsi konudan haberdar. Çevre bakanları arasında şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Murat Kurum da vardı. Hatta en uzun çevre bakanlığını kendisi yaptı. Bu tehlikeli atıklara çözüm bulamadı. Şimdi hangi yüzle İstanbul’u yönetmeye talip oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, yıllarca milletvekilliği yaptı. AKP örgütlerinde yer aldı. Sorunun çözümü hiçbir şey yapmadı, hangi yüzle İzmir’i yönetmeye talip oldu. Dönemin Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, soru önergemize verdiği yanıtta tehlikeli atıkların üzerine 10 bin ton toprak örtüldüğünü açıklamıştı. Hangi yüzle, hangi akılla bu kenti yönetmeye talip oldunuz? Bu atıkların hiç vakit kaybetmeden kaldırılmasını istiyoruz. Mehmet Özhaseki’nin bu imzayı atmasını istiyoruz. Top, AKP iktidarında.”

 
Sanatın kalbi iki gün boyunca Torbalı’da attı!
 
Zara göğüs dekolteli sahne kıyafetiyle sevenlerini ikiye böldü
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burak 4 Mart 2024 Pazartesi 20:40

İzmir in çaresiz bıraktığınız gençleri Sizin canınıza okuyacak. Bilmem nerelerden getirip katil devlet diye bağırttığınız itler de ekmek yediği kaba etmek neymiş görecek.

Yorumu oyla      4      3  
Gaziemir 4 Mart 2024 Pazartesi 20:38

Hem cemil beyi,hem ünal beyi orada tek başlarına bıraksalar yolu doğrultamazlar...

Yorumu oyla      8      2  
Gaziemir 4 Mart 2024 Pazartesi 17:44

Gaziemir belediyesi chp li meclis üyesi adayı OXFORD lu hanımefendide katılmış...

Yorumu oyla      7      2  
abdullah 4 Mart 2024 Pazartesi 16:09

çamur atmayı bilirsiniz ancak doğru dürüst bir proje bile açıklamadın, karşıyakayı batırdın asıl sen ne yüzle aday oluyorsun ?

Yorumu oyla      4      1  
Emrezli 4 Mart 2024 Pazartesi 15:07

Mevcut belediye başkanı orada tüm stk larla duran adam eylemi yaptı ortalıkta görünmediniz esas şimdi siz hangi yüzle ordasınız

Yorumu oyla      10      3  
Karşıyakalı 4 Mart 2024 Pazartesi 14:45

Sende maaş veremiyorsun

Yorumu oyla      6      5  
4 Mart 2024 Pazartesi 14:17

BELEDİYE NE YAPTI Kİ, NE HÜKÜMET NE BELEDİYE İZMİRDE ÇALIŞMIYOR, İKİSİ DE BİRBİRİNİ SUÇLAYIP DEDİKODU LAF KALABALIĞI YAPIYOR. OLAN İZMİRLİYE OLUYOR.

Yorumu oyla      5      4  
İZMİRLİ 4 Mart 2024 Pazartesi 13:49

Yıllardan beri gelen bir konu bu Sayın Cemil Tugay Karşıyaka belediye başkanlığı döneminde de burada bir sürü toplantı ve protesto olmuştu fakat Cemil beyi hiçbirinde göremedim demek oluyor ki Büyükşehir belediye başkanı oluncamı aklına gelmiş sormazlar mı adama dün nerdeydin buğün kalkmış tek kişiye yükleniyorsun bu gazla siyaset yapmayın gerçek projelerinizle siyaset yapın yerel seçimlerde genel seçim havasında siyaset yapmayın İzmiri seven İzmire projeleri ile hitap edecek aday olarak seçime girin partisiz İzmirin başkanı olacak gibi aday yarışına girin takım tutar gibi partili değil İzmiri seven vede İzmiri bir adım ileri götürecek adaylar istiyoruz. C.S.

Yorumu oyla      7      4  
Fikret ASLAN 4 Mart 2024 Pazartesi 13:32

Türkiyemizi neidüğü belirsiz araplarla dolduran AKP'ye oy yok.

Yorumu oyla      8      8  
Karabağlar 4 Mart 2024 Pazartesi 13:30

Gerçekten çok komik olmuş. Burası ile ilgili yerel yönetim ne yapmış Allah aşkına güldürmeyin milleti..!

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Parti grubunun yarısı kadın yarısı erkek olacak'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Gün gelecek CHP'de parti grubunun yarısı ...
CHP adayı Yıldız 'proje hazır' dedi... İzmir'in en büyük kültür merkezi Çiğli'de açılacak
CHP Çiğli Belediye Başkanı Adayı Onur Emrah Yıldız; bir yandan halk buluşmalarını, ...
CHP'nin adayı Mutlu'dan çağrı: 31 Mart'ta sandıkları patlatalım!
Saha çalışmaları kapsamında Çınartepe, Saygı ve Kocakapı mahallelerinde ...
 
Eski başkandan Işık'a destek mesajı!
Gaziemir’de 10 yıl belediye başkanlığı yapan Halil İbrahim Şenol evinin ...
İYİ Parti adayı Özlale: İzmir sorunlar değil fırsatlar şehri olacak
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, İzmir sivil ...
Cumhur İttifakı'nın Torbalı adayı Çağlar: Ayrancılar bölgenin yıldızı haline gelecek
Cumhur İttifakı'nın Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, ...
 
Kaykaç, Erdoğan'a sordu: Projeleriniz nerede?
Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, ilçedeki ...
CHP’li Önal’dan deprem vergisi çıkışı!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, bir günde 3 seçim ofisi ...
Vatan Partisi adayı Dr. Bolluk: İzmir'de oy sıçraması yapacağız!
Vatan Partisi adayı Dr. Bolluk: İzmir'de oy sıçraması yapacağız!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva