HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2024 Salı - 12:23

CHP Gaziemir adayı Işık projelerini tanıttı, söz verdi: Mal varlığımda artış olmayacak!

Proje lansman toplantısında konuşan CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal ışık, “Gaziemir’de, Karaburun’da bir evim, Gültepe’de yüzde 50 hissesine sahip olduğum evim ve 2 arabam, bankada seçim sürecinde kullanmak için bir miktar param var. Bunları belediye başkanı olduğum zaman da açıklayacağım. Belediye başkanlık sürecinde bunlarda artış olmayacağını da şimdiden taahhüt ediyorum” dedi.

CHP Gaziemir adayı Işık projelerini tanıttı, söz verdi: Mal varlığımda artış olmayacak!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, 31 Mart seçimleri kapsamında hayata geçirmeyi hedeflediği projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Düzenlenen lansman toplantısına Işık’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP YDK Üyesi Özkan Tice, İzmir Milletvekili Yüksek Taşkın, CHP İzmir İl Yönetimi, geçmiş dönem PM Üyesi Umut Tekin, İlçe Başkanı Kasım Özkan ve çok sayıda partili katıldı.

NASIL BAŞLARSAM ÖYLE BİTİRECEĞİM
Sözlerine  dönem sonunda mal varlığının artmayacağını belirterek başlayan Işık, “31 Mart’ta sizlerin desteği ile ben bu kente belediye başkanı olacağım.Benimle birlikte her binaya koşarak çıktığımız gençlerimiz belediye başkanı olacak. Ömrünü bu partiye adamış ilçe başkanlarımız, ilçe yöneticilerimiz sizlerin adına belediye başkanı olacağım. Suyu kesilmesin diye yanında durduğum ablamız ile belediye başkanı olacağım. İşten haksız yere atılan işçilerle belediye başkanı olacağım. Oyun parkı olmayan çocuklar adına belediye başkanı olacağım. Gaziemir'de yaşayan tüm halkımız adına ben CHP’nin belediye başkanı olacağım.Ben ve arkadaşlarım toplumun her kesimine ötekileştirmeyeceğiz. Çözemediğimiz işleri mutlaka vatandaşlarımız ile paylaşıp kendilerine anlatacağız. Kimse ile kavga etmeyeceğiz ancak halkımız adına her mücadeleyi her rotamda yapacağız. Halkın malını çalmayıp çaldırmayacağız. Gülerseniz sizinle gülüp, ağlarsanız sizinle ağlayacağım. Benim eşim ve çocuklarımın mallarında bulunduğu makamdan kaynaklı bir artış olmayacak. Bu göreve nasıl başlarsam öyle de bitireceğim” dedi.

EN BÜYÜK PROJELERİM… 
Projelerinden bahseden Işık, “En büyük projem 150 bin kişilik ilçemizin gönlünde taht kurmak. Bundan sonra bu kentte yaşayan herkese huzuru en büyük proje olarak açıklıyorum” dedi.

Projelerini sıralayan Işık şu ifadeleri kullandı:

GAZİEMİR İZBAN ARASI TRAMVAY
“Önder Caddesi üzerinde bulunan sevgi yolumuz... Tansaş'ın köşesinden döndüğümüzde pırıl pırıl gece yürüyüşü ya da gündüz gezerken çevresi düzgün yollarda yürümek bu ülkede yaşadığım zamandan beri hayalimdi. Bunu  gerçekleştirmek bize nasip olacak. Gaziemir İZBAN arasında tramvay hattı vaat ediyorum”

ULAŞIM PROJELERİNİ SIRALADI…
“Gaziemir Metro projemiz... İzBB projesi bu. Proje etütleri tamamlanarak Gaziemir'in toplu ulaşım konusundaki tüm sorunlarını ortadan kaldıracak. Çağdaş bir ulaşım hepimize hayırlı olsun.

Sarnıç Tramvay projesi... Metro projesini orijinalinde Sarnış'tan geçiyordu.Ancak havaalanındaki kriterlerden kaynaklı bu alan iptal oldu. Bu nedenle Sarnıç-İZBAN ve Sarnıç-Menderes arasında çalışacak tramvayla büyük kolaylık sağlanacak.

Belediye projelerinin tamamında yer altı otoparkları yapılacak ve öncelikle halkın kullanımına sunulacaktır.

Akçay Caddesinin yarı yarıya yükünü alacak olan yol bağlantılarımız olacak.

Şehir içinde açılması gereken imar yollarımız var. Yarbay Refik Cesur Caddesi'nin kapalı bölümü açılacak. Irmak Mahallesi 33/3 sokaktaki 12 metrelik yol açılacak. Sarnıç köprüsüne alternatif bir yol açılacak ve trafik yoğunluğu azaltılmış olacak.  

Şehrin birçok noktasında yeni düzenlemeler yapılarak kent içi trafiğin hafifletilmesi hedeflenmiştir.

NE YAPACAKSAK HALKIMIZA SORARAK YAPACAĞIZ
İlçemiz sınırlarında İzBB ile koordineli olarak üst ölçekli planlara uygun revizyon yapılması gereken alanlara revizyon yapılacak ve kamucu anlayış ile imar planları yapılacak. Ne yapılacaksa halkımıza sorarak onlarla birlikte yapacağız.

Kent içinde yenilenmesi gereken ve yeni yapılacak pazar yerlerini çok amaçlı olarak planlandı. Hürriyet Mahallemizde bulunan 11 bin 600 metrekarelik kapalı pazaryeri ve belediye hizmet kompleksi alanı Milli Emlak’tan satın alınacaktır. Yapılacak yeni tesislerde mutlaka güneş enerjisi panelleri konularak enerjiyi buradan sağlayacağız.

Yerine ve tam uzlaşı ile dönüşüm projelerimiz var. Bunlar yerinde ve tam uzlaşı ile belediyemiz garantörlüğünde yapılacaktır.

 İLÇENİN HER TARAFINDA ÜCRETSİZ WİFİ OLACAK
Temiz bir çevre için  daha düzenli çalışmalar yapılacak, çöp toplama saati trafik yoğunluğunu daha az olduğu saatlere alınacaktır. Belediye emekçilerimiz bizler için mahallelerin habercisi olacaktır ve gördükleri sorunları bize aktarıp sorunların hızlı çözümünü sağlamamıza neden olacaktır.

İlçemiz genelinde var olan ve ileride olabilecek altyapı çalışması tüm kurumlarla koordineli olarak çözülecektir. Doğalgazsız hane ve  su ve altyapısız hiçbir hane kalmayacaktır.

Gaziemir'de belediyemize ait tüm alanlarda, sosyal alanlarda ücretsiz WİFİ imkanı sağlayacağız. Gaziemir'in tüm sokaklarında da yüksek hızlı internetin kurulması için girişimleri yapacağız.

Afete dirençli kent projemiz... Jeolojik açıdan sakıncalı alanlarda mikrobölgeleme çalışmaları yapılacaktır. çadır alanlar, arama kurtarma,deprem yangın gibi benzeri konularda vatandaşlardan gönüllü ekipler oluşturarak eğitim ve arama kurtarma ekiplerini belediyemiz öncülüğünde kurulması sağlanacaktır.

Gaziemir Otel ve Kongre Merkezi Projesi. Fuar İzmir karşısında kalan alanda yapılması planlanmaktadır. Gaziemir'in en çağdaş kültür ve sanat alanı kazandırılmış olacak ve yapılacak otelle kent ekonomisine katkı sağlanmış olacaktır. Bu Aktepe ve Emrez Mahallerimize önemli bir değer katacaktır. 

Beyazevler'de bulunan ESHOT alanı Rekreasyon Alanı'na çevrilecektir. Büyük bölümü yeşil alan olacak, tenis kortları yüzme alanları gibi alanlar olup işletmesi belediye tarafından yapılacak kafede halkımıza hizmet verecektir. Bunun sözünü de Cemil Başkanımızdan aldım.

Tansaş Binası’nın olduğu yerde yapılması planlanan 100'ncü yıl sana merkezi projesi var. Bu alanla ilgili halkın taleplerini çokça dinledim.  Alandan izlediğimiz izlenim çoğunluk yeşil alan istiyor.  Topluma danışma sözümüze sadık kalarak seçim sonrasında buraya yapılacak işlemle ilgili halkımızın fikrini mutlaka alacağız. Onlar kültür merkezi olsun derlerse kültür merkezi olacak. Yeşil alan olsun derlerse yeşil alan olacak.”

“Mülkiyeti belediyemiz ya da Büyükşehir’de olan alanlarda ilçemizin vatandaşlarının kullanacağı yarı yada tam olimpik yüzme havuzları inşa edilecek ve gençlik kart sahipleri öncelikli olarak yararlanacaktır.

İlçemize hizmet eden şehir stadının türbini betonarme yapılarak yenilenecek v ve solar panellerle kapatılacak. Bin kişi kapasitesi olarak tribünü altında kafe soyunma odaları yer alacak.

İhtiyaç duyulan yerlerde vatandaşlarımızın yanında olmak amacıyla taziye evleri yapılacak. Var olan taziye evlerinde çağın gerektirdikleri düzenlemeler yapılacaktır. 

Cumhuriyet Kent Evleri ve Meslek Eğitim Kursları. Mevcut Cumhuriyet evleri daha modern hale getirilecek ve burada iş eğitimleri verilerek ilçemizde yaşayan vatandaşların iş bulmasına katkı sağlanacak.

Gaziemir'in tüm bölgelerinde  kreşler açılacak ve kayıtlarda anne kart ve düşük gelirli ailelere öncelik tanınacaktır. Buralarda benim ve meclis üyeleri bu kreşlerden faydalanamayacaklar.Burada öncelik halkımızda olacaktır.

0-15 yaş arası çocuğu olanlara anne kart sağlanacak, belediye hizmetlerinde öncelik sağlanıp, belediyemize ait alanlardan ücretsiz yada indirimli olarak kullanacaktır. Aynı kart emekliler içinde tasarlanacaktır.

Gençlik kart GAZİSEM ve Gençlik Merkezi Projesi... Gençli karta 15-30 yaş arası gençler faydalanacak ve belediye etkinlikleri ve sosyal lanalarında indirimli ya da ücretsiz faydalanacaktır.

Atıfbey Mahallesinde okul alanları var ancak okul yok. İzmir'in nüfusu en yüksek mahallesi olan Atıfbey'de bu sorunun çözümünde bizde  katkıda bulunacağız ve eğitim alanı olarak işaretlenen yerlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamulaştırılmasının yapılmasını sağlayıp mahallemizin okula kavuşmasını sağlayacağız.

Belediye hizmetlerinden etkilenecek herkesin onayı ve bilgisi alınarak kesin karar verecek ve hizmet ortak mutabakat sonucunda ortaya çıkacaktır.

STK masası kurulup beledimiz ile STK'lar arasındaki iletişimi kolaylaştırmak, verilecek destekleri koordine etmek amacıyla STK ve Esnaf Masası kurulacaktır. STK geçmişi olan meclis üyeleri de buralarda görev alacaktır”

TAAHHÜTNAMEYİ İMZALADI
“Partimizin belediyeciliği dürüstlüğe doğruluğa halka ne kadar önem verdiğini kanıtlayan  Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi var. Ben bunu huzurunuzda imzalıyorum. 44 yıldır eşim ve çocuklarım ile çalışarak edindiğimiz mal varlıklarımız var. Gaziemir’de Karaburun’da bir evim, Gültepe’de yüzde 50 hissesine sahip olduğum evim ve 2 araban bankada seçim sürecinde kullanmak için bir miktar param var. Bunları belediye başkanı olduğum zamanda açıklayacağım. Belediye başkanlık sürecinde bunlarda artış olmayacağını da şimdiden taahhüt ediyorum.

Nazım Hikmet, Kartallı Kazım’ı şöyle anlatmıştı:

“Dövüştü pir aşkına,
Yaralandı birkaç kere
Ve saire
Ve kavga bittiği zaman
Ne çiftlik sahibi oldu,ne apartman.
Kavgadan önce Kartal’da bahçıvandı,
Kavgadan sonra Kartal’da bahçıvan.”

 
Avrupa hayalleri yarım kaldı... Göçmenler yakalandı!
 
İYİ Partili eski vekile bıçaklı saldırı!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediye Çalışanı 13 Mart 2024 Çarşamba 10:21

Belediye çalışanı atmışsın yalanı sen bile söylediğine inanmıyorsun. İşçinin memurun hakkınımı verdi, Gaziemirde gözle görülecek bir projemi yaptı da arayacağız. Kibiri, egosu, onursal koordinatörü, iş bilmez başkan yardımcıları insnlar bıktı artık sizde arayacağımızı söylüyorsunuz ?????

Yorumu oyla      1      0  
Belediye Çalışanı 13 Mart 2024 Çarşamba 00:07

Halil Arda’yı çok arayacağız çok

Yorumu oyla      0      3  
Nazlı 13 Mart 2024 Çarşamba 00:06

Aday olduktan sonra gelinini büyükşehire soktun mu, dürüstsen açıkla !

Yorumu oyla      1      1  
polat 12 Mart 2024 Salı 21:13

Demekki genel başkanınız ve genel merkeziniz sizlere GÜVENMİYOR! dolayısıyla TAAHHÜTNAME imzalatıyor.Yazık çok yazık, bide koca koca insanlarsınız ama güven duyulmuyorsunuz.

Yorumu oyla      3      1  
Bir avuç SEYDİKÖY lülerden biri... 12 Mart 2024 Salı 21:05

Selin Sayek Böke karaburundaki yazliginizdan çıkmıyormuş, kazanirsaniz ki zor biraz, ona hediye edersiniz artık.. Ee nede osa aday oldunuz sayesinde.. Baska yerden alirsiniz yine bi yazlik.. Projelerinize gelince, görev adledilen işler bunlar şöyle okkalı bir projeniz yok yani.. Chp li bir vatandaş olarak size oy YOKK! O bir avuç seydiköylüler mi beni yıkacak demişsiniz ya, onlardan da yok! Deniz Doğana vericez oyumuzu..

Yorumu oyla      3      1  
Gaziemir 12 Mart 2024 Salı 20:28

Bakın Ünal bey, siz iyi hatta çok iyi olabilirsiniz ama kasım,umut,yüksel,neriman,bengü,mehmet ali gibileri sizde ne vizyon ne karizma ne hoşgörürlük ne sevecenlik kısaca hiç bir şey bırakmazlar dolayısıyla Gaziemir in bir beş yıl daha kaybına sebep olmamanız için oylar gerçekçi DENİZ DOĞAN a ...

Yorumu oyla      5      1  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 12 Mart 2024 Salı 20:23

On yıllık meclis üyeliği becerinizi! gördükten sonra kesinlikle size OY VERMEM...

Yorumu oyla      4      1  
Red Kit 12 Mart 2024 Salı 18:40

Trol-eybüs yolcuları sefere çıkmış. AKP liler 2019 'da Menderes,Selçuk, Ödemiş, Torbalı ve Kemalpaşa'da seçimleri niçin kaybettiniz. Seydibaba engellediklerini itiraf etmiş.

Yorumu oyla      0      0  
12 Mart 2024 Salı 18:16

Senin olmaz da yakın akrabalarının olur. Hiç kuşkum yok.

Yorumu oyla      3      0  
SEYDİKÖYLÜ 12 Mart 2024 Salı 17:45

Başkan 160 bin nüfuslu ilçenin futbol takımı yok yazık yazık Biz Gaziemirspor yada Seydiköyspor adı altında Bal ligi yada 3, ligde takım görmek istiyoruz Sporla ilgili projen nedir

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İstiklal Marşı' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Milleti’nin binlerce yıllık ...
CHP adayı Önal projelerini anlattı: Bayraklı sahile hasret kalmayacak
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Bayraklı’yı sahile kesintisiz ...
CHP Çiğli Başkan adayı Yıldız: Kulüpler, veliler ve çocuklarımızın yanındayız
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, Harmandalı 35 Gençlik ...
 
CHP'nin Konak adayı Mutlu'dan esnaf ziyaretleri: Kapımız herkese açık olacak
Esnaf ve dernek ziyaretlerine devam eden CHP Konak Adayı Mutlu, “Seçildikten ...
CHP adayı Eşki'den seçim mesajı: Açık ara kazanacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, 31 Mart seçimlerinde Bornova ...
Mehmet Ali Çalkaya'nın acı günü
Balçova eski belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın annesi Feride Çalkaya hayatını kaybetti.
 
Araştırmacı Yaldız, anketlerdeki son durumu aktardı: Fark 4-5 puana kadar düştü!
İzmirlilerin, kendi daha iyi yönetecek olana değil, ideolojisi ve değerleri ...
Soyer 'kaygılıyım' dedi, ekledi: İzmir'de fark azalıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçim sürecine dair değerlendirmelerde ...
Yargı paketi açıklaması: Yürürlüğe girdi!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hak arama, suç ile mücadele, kişisel hakların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva