HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2019 Perşembe - 17:58

CHP'den enflasyon değerlendirmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, son açıklanan enflasyon verileri için "İşçi, memur ve emeklilere düşük zam için tek hane aldatmacası sahnede" yorumunu yaptı.

CHP den enflasyon değerlendirmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Zam yağmuru devam ediyor ama Türkiye İstatistik Kurumuna (TÜİK) göre, enflasyon tek haneye düşmüş. İşçi, memur ve emeklilere düşük zam için tek hane aldatmacası sahnede" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, bir yılda doğal gaza yüzde 57, elektriğe yüzde 56, benzine ise yüzde 32 zam geldiğini belirtti.

İktidarın, IMF'nin isteği doğrultusunda, kamu çalışanlarına yapılacak zamlarda enflasyona göre kayıpların telafi edilmesi uygulamasından vazgeçerek, beklenen enflasyon oranına göre ücret artışı yapmayı düşündüğünü savunan Erdoğdu, şunları kaydetti:

"Zam yağmuru devam ediyor ama Türkiye İstatistik Kurumuna göre enflasyon tek haneye düşmüş. İşçi, memur ve emeklilere düşük zam için tek hane aldatmacası sahnede. Enflasyon ne olursa olsun açıkladıkları yüzde 5 hedefine göre ücret artışı, ücretlilerin alım gücünde büyük gerilemeye neden olur. Ancak 2019-2022 Ekonomi Programı'nda bunu açıkça yazdılar. Şimdi halktan gelecek tepkiyi azaltmak için TÜİK'in de devreye girdiğini ve bir tek hane aldatmacasının sahneye konduğunu görüyoruz. Ancak başta elektriğe ve doğal gaza yapılan zamlar olmak üzere her ürün ve hizmette zam yağmuru devam ediyor. TÜİK'in yaptığı düzenlemeler dahi kar etmeyecek ve biz önümüzdeki aylarda enflasyonun tekrar yükseldiğini göreceğiz."

"UZMAN OLMAYA GEREK YOK"

Erdoğdu, TÜİK'in açıkladığı enflasyon ile hayat pahalılığı arasındaki makasın giderek açıldığını öne sürerek, "TÜİK açıkladığı fiyatlardan bir market zinciri kursun hepimiz oradan alıveriş yapalım. Sadece akaryakıt, doğal gaz ve elektrik zamları ile bunların hayatın diğer alanlarına etkisi düşünüldüğünde, fiyat düşüşü iddialarıyla yapılan TÜFE hesaplamasının şaibeli olduğunu anlamak için konunun uzmanı olmaya gerek yok" değerlendirmesinde bulundu.

İktidarın yeni bir ekonomi modeli getirdiğini anımsatan Erdoğdu, "Hiçbir ekonomik teoriye ve mantığa uymayan bu modele göre, zam yapınca enflasyon düşüyor, faiz düşünce de enflasyon düşüyor, faiz inince para değer kazanıyor" ifadelerini kullandı.

GEÇİCİ FİYAT İNDİRİMLERİ
Erdoğdu, geçen yıl eylül ayında açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nda da çok sayıda hedeften bahsedildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu sene anlaşıldığı üzere söz konusu hedefler yakalanamadı. Yüzde 5 enflasyon hedefinin gerçekleşmeyeceği, geçen sene koydukları hedefin gerçekleşmemesinden ortaya çıkıyor. 2018 yılı sonunda vergi indirimleri ve yönetim sopasıyla çeşitli ürünlerde geçici fiyat indirimleri gerçekleşti. Eğer benzer bir şekilde zorla fiyat indirimlerinin bu yılın sonunda tekrarlanmaması halinde kasım ve aralık aylarında enflasyon hızla yukarı çıkacak. Ne yaparlarsa yapsınlar tek hane aldatmacasını sürdüremeyecekler." (AA)

 
Büyükelçilerden, Erdoğan'a 'güven mektubu'
 
Başkan Aksoy genç piyanistleri ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükelçilerden, Erdoğan'a 'güven mektubu'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu sunan Estonya, Sri Lanka ...
Hulusi Akar ABD Savunma Bakanı ile görüşecek
Milli Savunma Bakanı Akar, bu akşam ABD'li mevkidaşı ile Suriye'de güvenli ...
DSP İzmir’den su fiyatlarına tepki: Köylü perişan!
Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, kırsaldaki eski köylere uygulanan indirimli ...
 
AK Partili kadınlar önerdi: Belediyeler gündeme aldı
AK Partili kadın meclis üyeleri,  belediyelerin eylül ayı meclis toplantılarında ...
Başkan Gürbüz’den Lider’e ziyaret!
Foça Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Fatih Gürbüz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
Faruk Çelik'ten yeni 50 artı 1 açıklaması!
Siyaset dünyasında 50+1 tartışmasını başlatan eski bakan Faruk Çelik, ...
 
CHP'li Bakan'dan zamlara karşı kanun teklifi: KDV yüzde 1'e düşsün
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konutlardaki doğalgaz, elektrik ve ...
Mehmet KARABEL yazdı... Nereden çıktı bu ‘40 artı 1’
Mehmet KARABEL yazdı... Nereden çıktı bu ‘40 artı 1’
Hayvan hakları yasasında sona gelindi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva