HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2019 Perşembe - 11:55

AK Partili kadınlar önerdi: Belediyeler gündeme aldı

AK Partili kadın meclis üyeleri,  belediyelerin eylül ayı meclis toplantılarında aile içi şiddet, sağlıklı aile yapısı ve bilinçli bir toplum hedefini işaret ederek "Evlilik öncesi eğitim önergesi' verdi.  İlçe belediyelerine evlenmek için başvuran çiftlere belediyeler tarafından eğitim verilmesini içeren önerge, Bayraklı, Buca, Konak, Selçuk, Karşıyaka ve Karabağlar ilçe meclislerinde gündeme alındı.  Selçuk Belediyesi'nde CHP'li meclis üyelerininin de imzası ile verilen önerge, önümüzdeki günlerde diğer ilçe belediye meclislerine de sunulacak.

AK Partili kadınlar önerdi: Belediyeler gündeme aldı

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, kadına şiddet ve kadın cinayetleri karşısında ilgili her kurum ve kuruluşun şiddetle mücadele konusunda önleyici ve koruyucu tedbirleri alma konusunda etkin olması ve birlikte hareket etmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin, bu hassas konuda devlet politikalarını destekleyen uygulamaları hayata geçirmesi gerektiğini belirten Büyükdağ,

"Güçlü bir toplum güçlü bir aile yapısından geçer. Bu nedenle, aile kurumunu oluşturacak bireylerin eğitimini önemsiyoruz. Aile Danışma Merkezleri'nin de hayata geçirilmesi gerekiyor. AK Parti olarak 18 yıldır devlet politikamızda kadını destekleyen, şiddet ve aile birliğinin sağlıklı temellere kavuşmasını amaçladığımız pek çok somut adım attık. Bu önergeyle de İzmir'de yerel yönetimler noktasında bir ilke imza atmış olduk. Gösterilen duyarlılıktan da mutluyuz." diye konuştu.

Belediye stratejik planlarında kadının yeri...

Kadına yönelik şiddetin fiziksel, duygusal, ekonomik ve sosyal etkilerinin sadece kadınlar üzerinde değil, çocuklar, aileler ve toplumda da kendini gösterdiğine dikkat çeken İl kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ sözlerini şöyle sürdürdü,

"Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri dünyanın emselesi. Oysa, bizim inancımızda kadın şevkatin ve sevginin birleştirici unsurudur, kadına el kalkmaz. Ancak son dönemde yaşanan kadın cinayetleri ve şiddet olayları, önlemlerimizi artırmayı gerekli kıldı. Bayraklı, Buca, Konak, Selçuk,Karşıyaka ve Karabağlar ilçe meclislerinde belediyelerin evlilik öncesi eğitim uygulamasını başlatması için verdiğimiz önergeler gündeme alındı.  Selçuk Belediyesi'nde ise CHP'li meclis üyeleri ile birlikte verdik önergeyi. Önümüzdeki günlerde diğer ilçe belediye meclislerine de sunacağız. Belediyelerin stratejik planlarında kadınlarımıza yönelik etkinlik, faaliyet ve projeleri yakından takip ediyoruz. Onların her alanda belediyelerce de desteklenmesi için gereken neyse yapacağız.  "

Büyük adımlar attık...

AK Parti olarak kadın ve aile kurumuna yönelik reform niteliğinde adımlar atıldığını hatırlatan Büyükdağ,

"2004 yılında Anayasa'da "kadın-erkek eşitliğinde" devletin sorumluluğu ilk kez AK PARTİ iktidarında tanındı. Kadın-erkek eşitliği ilkesi anayasaya girmiş oldu. 2010 yılında 'Pozitif ayrımcılık' anayasaya girdi ve 2003 yılında aile mahkemelerini kurduk. Aile içi sorunların ihtisas mahkemelerinde görülmesini sağladık. Cumhuriyet tarihinde bir ilktir ki TBMM'de "Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu" bizim dönemimizde oluşturuldu. Yine Mecliste  "Töre Namus Cinayetlerini Araştırma Komisyonu" ve "Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonunu' kurduk. . Kadına yönelik şiddet alanında yasal çerçeve oluşturan ve uluslararası bağlayıcılığa sahip ilk düzenleme olan İstanbul Sözleşmesini çekincesiz olarak imzalayan ilk ülke olduk. Kadın, toplumumuzun ve aile yapısının direğidir. Mutlu aile bireylerinin, huzur ve güven içinde yaşayan bir toplumun inşası kadının desteklenmesi ile mümkündür. Bu nedenle, halkla doğrudan iletişim kuran belediyelerin de bu konuda taşın altına elini koyması, başta eğitim olmak üzere etkin çalışmalar yürütmesi gerekir." diye konuştu.

 
Karaburun'da fok seferberliği
 
Eylül ayında 53 kadın öldürüldü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nursel Ceylan 3 Ekim 2019 Perşembe 15:15

Gecikmeli de olsa Çok güzel bir karar başarılar dilerim ilerisi için inşallah güzelliklere vesile olsun

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gürbüz’den Lider’e ziyaret!
Foça Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Fatih Gürbüz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
Faruk Çelik'ten yeni 50 artı 1 açıklaması!
Siyaset dünyasında 50+1 tartışmasını başlatan eski bakan Faruk Çelik, ...
CHP'li Bakan'dan zamlara karşı kanun teklifi: KDV yüzde 1'e düşsün
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konutlardaki doğalgaz, elektrik ve ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Nereden çıktı bu ‘40 artı 1’
Mehmet KARABEL yazdı... Nereden çıktı bu ‘40 artı 1’
Hayvan hakları yasasında sona gelindi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu ...
Bahçeli'nin sağlık durumu ile ilgili açıklama
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu ile ilgili sosyal medyada ...
 
İzmir'deki eski belediye başkanına ihraç istemi!
CHP'li eski Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan hakkında kesin ihraç istemiyle ...
TBMM'de 50 artı 1 tartışması!
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP ile AK Parti arasında Cumhurbaşkanlığı seçiminde ...
CHP'li Purçu'dan Yavaş'la Roman sorunları zirvesi
İzmir Milletvekili Özcan Purçu Romanların Sorunları için Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva