HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2023 Salı - 09:06

CHP’de şimdiden 16 kişi adını duyurdu… Balçova’da aday bolluğu!

2019 yerel seçiminden yüzde 67,2’lik oranla CHP’li Fatma Çalkaya’nın belediye başkanı seçildiği ilçede 2024 seçimleri öncesi şu an itibariyle CHP'den 16 kişinin adı geçiyor. Aday adayları arasında mevcut Başkan Fatma Çalkaya dışında Onur Yiğit, Yiğit İstanbul, Sirhan Özen, Muharrem Dayanç, Banu Gençkan gibi isimler bulunuyor. AK Parti’de Hüdaverdi Duru ve Erol Eroğlu isimleri konuşuluyor.

CHP’de şimdiden 16 kişi adını duyurdu… Balçova’da aday bolluğu!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de en rahat seçim kazandığı ilçelerden biri olan Balçova’da yaklaşan yerel seçim öncesi aday bolluğu yaşanıyor.

CHP'de şimdilik 16 kişinin adının geçtiği başkan aday adaylığı listesinin önümüzdeki süreçte iki kat artabileceği konuşuluyor. Listede Balçova ve İzmir siyasetinin tanınmış isimleri yer alıyor.

AK Parti’de ise şimdilik sadece iki kişinin adı geçiyor. İYİ Parti'de ise henüz aday adayı bulunmuyor.

BAŞKAN ÇALKAYA BİR DÖNEM DAHA İSTİYOR
31 Mart 2019 seçimlerinde yüzde 67,22 oyla seçilen Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, bir dönem daha bu görevi yapmak istediği biliniyor. CHP Genel Merkezi’nin Çalkaya ile nasıl bir karar vereceği belirsizliğini koruyor. 

ESKİ VEKİL ALİ YİĞİT’İN OĞLU ONUR YİĞİT İDDİALI GELİYOR
Aday adaylık dosyası almaya hazır partililerin sayısı da her geçen gün artıyor. CHP İzmir eski Milletvekili Ali Yiğit’in oğlu, Narlıdere'den Büyükşehir Meclis Üyesi olan Onur Yiğit’in yola iddialı çıktığı öğrenildi. Yiğit’in Balçova siyasetinde bir ağırlığı olduğu biliniyor.

Balçova’da belediye başkanlığı için yola çıkan bir başka “oğul” ise CHP İzmir eski İl Başkanı Suat İstanbul’un oğlu Yiğit İstanbul… Genç siyasetçi Yiğit İstanbul’un uzun süredir sahada nabız yokladığı ifade ediliyor.

ESKİ İL BAŞKANVEKİLİ SİRHAN ÖZEN KOLLARI SIVADI
CHP İl Başkanı Şenol Arslanoğlu’nun ilk dönemdeki yönetiminde Başkanvekili sıfatıyla görev yapan Sirhan Özen, Balçova Belediye Başkanlığı’na hazır olduğunu duyurdu. Özen’in, Balçova Belediye Başkanlığı’nı düşündüğü için son İl Başkanlığı seçimlerinde yönetime girmediği, kurultay delegeliğini tercih ettiği biliniyor. Özen, aynı zamanda İZSİAD Yönetim Kurulu üyesi.

BANU GENÇKAN, BİR KEZ DAHA ŞANSINI DENEYECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliği görevinde bulunan Banu Gençkan, 2019’daki yerel seçimlerde de aday adayı olmuştu. Gençkan, önümüzdeki seçimlerde şansını bir kez daha denemek istiyor.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYDI, ŞİMDİ BELEDİYEYE ADAY
Sosyal projeleriyle tanınan İzmir’in genç siyasetçilerinden Muharrem Dayanç, 2018 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmuştu. Dayanç, bu kez Balçova Belediye Başkanlığı’nı istiyor. 

Konak’ta ve Balçova’da Belediye Başkan yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Hepdarcan’ın yanı sıra Zülfüt Nemrut, eski İlçe yöneticilerinden Hüseyin Çorlu, Cengiz Onur’un da aday adaylığı için sürecin başlamasını beklediği öğrenildi. Karabağlar’da ilçe yönetiminde görev alan, geçmişte Anavatan Partisi İl Başkanlığı da yapan, meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Savaş Akıncı’nın da adı geçiyor.

ESKİ GENEL MÜDÜR TURABİ ÇELEBİ DE ADAY ADAYI
Balçova Termal Turizm ve Otelcilik A.Ş. eski Genel Müdürü Turabi Çelebi de siyaset arenasında yerini almaya hazırlanıyor. Belediye başkan aday adaylığı için yola çıkanlar arasında Çelebi de bulunuyor. Çelebi, İstanbul, Samsun ve Ankara'da otel ve turizm yatırımları yer alıyor. 

LİSTEDE BİR DE ŞAİR VAR
Balçova’da belediye başkanlığını isteyenler arasında bir de şair var. Partinin çeşitli organlarında yöneticilik yapan Şair Tuğrul Keskin’in nabız yokladığı, büyük bir ihtimalle aday adayı olacağı konuşuluyor. Eski meclis üyesi Ergin Akman, Balçova Belediye Meclis Üyesi Gülten Bilgi ve partili Ayhan Kindik, adı geçen diğer isimler.

CUMHUR İTTİFAKI'NDA İKİ İSİM KONUŞULUYOR
AK Parti ve MHP ittifakı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Balçova’da yüzde 27 oy almıştı. Bu kez seçime daha iddialı hazırlanan Cumhur İttifakı'nda şimdilik iki güçlü isim öne çıkmış durumda. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak MHP’li Meclis üyesi Erol Eroğlu’nun AK Parti’den seçimlere girme ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor. Müteahhitlik yapan Eroğlu’nun daha önce MHP’den belediye başkan adayı olduğu öğrenildi.

Diğer isim ise Hüdaverdi Duru… Yeminli Mali Müşavir Hüdaverdi Duru, bir dönem İl yönetiminde görev yapmıştı. Duru, 2014 yılında AK Parti’nin Balçova Belediye Başkan adayıydı.

 
Uyuşturucu tacirlerine darbe!
 
Hedef 100 milyonluk ihracat... Rusya’ya Türk Mobilyası çıkarması!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ömer ertürk 2 Aralık 2023 Cumartesi 02:15

Sevgili İzmirli rumuzuyla yazan arkadaş 1-Turabi Çelebi'nin 10 yıl önce otelden ayrıldığından haberdar değil. 2- Kendi döneminde Aqua Parkı yapmanın yanısıra, oteli gerçek bir 5 yıldız kalitesine çıkartarak insan ve müşteri kalitesini de yükselttiğinden haberdar değil. 3-Yine aynı arkadaş "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan" insanların yıldırma taktiklerine rağmen 10 yıl işini en iyisi ile yaptığından ve en son ortadoğu Ceo'uğu teklifini müthiş bir rakamla kabul ederek o günden beri ülkemizin Turizm alanındaki en büyük isimlerinden birisi olduğundan haberdar değil. 4-Yine aynı arkadaş Turabi beyin; ülkemizin dünyaya tanıtımında bilirkişi olarak tv,basın ve uluslararası seminerlerde, konuşmacı sıfatıyla ülkesini halen temsil ettiğinden haberdar değil..   5- Yine aynı arkadaş; termali berbat hale getiren genel müdürüyle 15 yıl, üzerine 5 yılı da o beyefendinin ev hanımı eşi ile Balçovanın yönetildiğinden haberdar değil:) Yine aynı arkadaş! tüm bunları nerden bildiğimi merak ederse eğer, şuanki başkanının eşi M.Ali Çalkaya ile 6 yıl, Turabi beyle de 10 yıl termal Otelde çalışmış birisi olarak söylüyorum. Aralarındaki dağlar kadar farkı yaşayarak öğrenmiş birisi olarak söylüyorum. Eski müdürüm ne yapıyor diye 5-6 sene sonra aklıma gelip de, google da arayınca çıkan bu haberle Balçovanın başına talih kuşu konmuş diye sevindim. yorumlara bakınca da yine çıkar gruplarının kendi adaylarını ön plana çıkarmak için altı boş konuşmalarla çamurlarını gördüm. CHP değişim dediyse ve Turabi ÇELEBİ aday olmak istiyorsa talih kuşu başınızda demektir ve bence sizlere milli piyango vurması gibi bir şey. -İlçeniz çiçek gibi olacaktır emin olun. Kimse çalışmadan işini geçiştiremeyeceği gibi, işini yapanları ödüllendirecek ve yüreklendirecektir. Ahbap-çavuş ilişkileri, bankamatik memurlarına müsade etmeyecek, vergilerinizi son kuruşuna kadar sizin için kullanacaktır. tabi ev hanımından sonra bu kadar level atlatabilecek bir başkan size 3-5 ayakkabı büyük de gelebilir:)

Yorumu oyla      6      3  
Balçova Halkı 25 Kasım 2023 Cumartesi 13:49

Sayın Çalkaya, Balçova''yı çiçek gibi yaptı. Semtevleri projeleri, öğrencilere dokunmaları, halk odaklı hizmetler, molozdan bile herhangi bir ücret talep edilmemesi ve daha birsürü şey. Kadın ve başarılı başkanların sayısı artmalı ve bu sebeple Balçova Halkı, muhtarlar, STK''lar, ilçe yönetimi olarak; FATMA GÜÇLÜ ÇALKAYA ile devam diyoruz.

Yorumu oyla      9      15  
Balçova gençlik 23 Kasım 2023 Perşembe 23:39

Turabi ÇELEBİ ismini duyunca heyecanlamamak mümkün değil haberi okuyunca çok mutlu olduk..inanıyorum ki balçovalı ciddi bir bütünlük sağlayacaktır bu isim üzerinde..min %80 oy potansiyeli olacaktır.

Yorumu oyla      12      12  
Balçovalı 22 Kasım 2023 Çarşamba 12:04

Değişim diyorsak genç insanlar yeni yüzler gelsin Yiğit İstanbul aday olsun derim! Başarılar yolun açık olsun...

Yorumu oyla      7      16  
balçovalı nuri 21 Kasım 2023 Salı 21:58

balçova bld başkanlığına en büyük aday hem il başkanı hem de genel başkanın yakın arkadaşı olan mustafa moroğlu'dur. yazın bir kenara.

Yorumu oyla      2      18  
yeter artık 21 Kasım 2023 Salı 12:00

Hayatında iki tavuk gütmemiş insanlar b.başkanı veya adayı.Sonuç ortada. Merak etmeyin yeni yönetim bunu çok iyi biliyor.Başarı hikayesi olanlar seçilecek ve bu düzen değişecek...Nokta...

Yorumu oyla      3      9  
yazık.. 21 Kasım 2023 Salı 11:07

SİRHAN ÖZEN DENEN ARKADAŞ; PARTİYE ÜYE OLDUĞU GÜN İL BAŞKAN VEKİLİ OLDU. LİYAKAT İSE BU ADAM KİM LİYAKAT KİM. TEPEDEN İNME İL BAŞKANININ TEPEDEN İNME UYDU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI.

Yorumu oyla      12      6  
narlıdereli 21 Kasım 2023 Salı 10:55

babası mv, kendisi narlıdere bld meclis üyesi olup da şimdi de balçova bld bşk.na aday aday olan kişiyi kutluyorum. memleketin sizler gibi görevden göreve koşan ailelere ihtiyacı var. iyi ki varsınız...

Yorumu oyla      8      10  
izmirli 21 Kasım 2023 Salı 10:21

Balçova Termal eski müdürü de aday olmuş, o termal tesisin son hali içler acısı. Tesisin hali perişan bakımsızlıktan dökülüyor. O tesisi bu hale getiren balçova yı ne hale getirir merak ediyorum. Yazık, başarılı insanlar aday olsun.

Yorumu oyla      14      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündem Buca Cezaevi… AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘Sülün Osman’ benzetmesi!
Mahkemenin rezerv alan kararını iptal ettiği Buca Cezaevi arazisi ile ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Arzu’ değil en kalpten görev!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Arzu’ değil en kalpten görev!
'Gazze'nin hedef alınmasına sessiz kalmayacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'den şimdiye kadar 170 Türk vatandaşının ...
 
'Çirkin iftiraları üzülerek takip ediyorum'
CHP 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gerek sosyal medya, gerekse ...
Aslanoğlu'ndan 'Özel' ziyaret!
CHP İzmir İl Başkanı  Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'e gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti ...
 
İzmir'in il müdürü AK Parti'den aday adayı!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, Manisa-Yunusemre'den ...
Bakan Güler: Her kuruşu titizlikle kullanacağız
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Milletimizin büyük fedakarlık ve zorlukla ...
Özel'den Dünya Çocuk Hakları Günü mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Mücadelemiz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva