HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2023 Salı - 08:40

Gündem Buca Cezaevi… AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘Sülün Osman’ benzetmesi!

Mahkemenin rezerv alan kararını iptal ettiği Buca Cezaevi arazisi ile ilgili değerlendirme yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef aldı. Kaya, arazinin İller Bankası'na devredildiğini belirterek “Küçük ilçenin adayı gibi bu işi yürüten, Büyükşehir’in ağırlığını taşıyamayan biri olunca hayal satma işi yapılıyor. Artık bu acziyet meselesi… Meşhur Sülün Osman hikayelerinden bir tanesi. Kendisinin olmayan köprüyü satma hikayesi gibi. Burası İller Bankası’nın mülkü. Sen burada gelip nasıl planlayacaksın?” dedi.

Gündem Buca Cezaevi… AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘Sülün Osman’ benzetmesi!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde Buca Cezaevi’nin planlanma sürecinde yaşananlar ele alındı.

BURASI İLLER BANKASI’NIN MÜLKÜ, SEN BURADA GELİP NASIL PLANLAYACAKSIN?
Buca Cezaevi ile ilgili mahkemenin rezerv alan ve iptal kararları üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sözlerini hedef alan Kaya, arazinin planlama yetkisinin belediyeye ait olmadığını belirtti. Kaya yaptığı açıklamasında “Küçük ilçenin adayı gibi bu işi yürüten, Büyükşehir’in ağırlığını taşıyamayan biri olunca hayal satma işi yapılıyor. Artık bu acziyet meselesi… Meşhur Sülün Osman hikayelerinden bir tanesi... Soyer'in aday adaylığı sürecinde yaşadığı acziyetin içinde bir Sülün Osman hikayesi var. Kendisinin olmayan köprüyü satma hikayesi gibi. Burası İller Bankası’nın mülkü... Sen burayı gelip nasıl planlayacaksın? Orada kamulaştırma yaptın mı? Kesinleşmemiş bir planlama süreci var. . Burada yürüyen bir çalışma var vatandaşın memnun olduğu. Kendinize ait olmayan bir yeri gidip planlayabilir misiniz?” dedi.

BÜYÜKŞEHİR DAVA AÇMA SÜRECİNİ KAÇIRMIŞ
Dava süreci hakkında konuşan Kaya, Geçmişte burada plan var. Buradaki planı değiştirmek için İller Bankası’nın görüşünü aldın mı? Orası rezerv alan ilan edilmiş bir alan ve sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir plan yaptı. 4 bin metrekare alanı biz 1 TL kamulaştırma parası olmadan kamuya açtık. Burada hukukçu olarak söylemek gerekirse İdare Mahkemesi’ne başvurabilmek için bir süreç var. Burası rezerv alan ilan edildiğine dair belgeleri ortaya koyduk. Bundan 2 yıl önce bildirilmiş. Büyükşehir zaten zamanında dava açmadığı için rezerv alan kararı kesinleşmiş. Sonrası süreçleri tabii ki ön göremeyiz ancak Büyükşehir dava açma sürecini kaçırmış” açıklamasını yaptı.

Buca Cezaevi alanının şu an molozla dolduğunu belirten Kaya şunları söyledi:

“Yeşil alan yapacağız dediği yeri moloz ile doldurmuş. Vatandaşın şikayetine gittim bende. Moloz ve asfalt kırıkları ile doldurmuşlar. Bizim bu noktadaki paylaşımımızdan sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü müdahale etti. Sizin kendi arsanıza devlet girmiş ve park yapacağız demiş… Bu olabilir mi? Kamulaştırma yapılmalı. Yaptığımız planda 44 bin metrekarelik alanı sosyal donatı alanı olarak İzmir’e kazandırdık.  Burada zaten plan var. Bu plan AVM Planı. Bunu Büyükşehir yaptı. Biz bunu kaldırdık. Mahkeme planları iptal ettiği için yine AVM planı gerekiyor. Plan değişikliği ile ilgili kurumun görüşünü almanız lazım ancak bunu da almamışsınız.  Sülün Osman hikayesi gibi. Yarın herhalde başka birilerini arazilerinin üzerinde değişik değişik planlar yapılacak herhalde. Acı olan, bir kişi de çıkıp sormamış ‘başkanım nasıl yapacaksın buraya?’ diye. Bu planlar iptal olunca arkadaki Adnan Kahveci yolu da kullanılamayacak”

 
Bu kez İzmitliler… Tarım arazisine demir perde!
 
Kahreden bekleyiş: 11 denizci aranıyor!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 21 Kasım 2023 Salı 21:03

Troll lafı da moda oldu işine geleni yazmayan hemen trol oluyor. Konu belediye ise izmirde belediye iyi çalışıyor diyen kaç kişi çıkar merak ediyorum. Ben hiç duymadım. Herkesin dediği akp izmiri yönetmesin diye yüzden chp ye oy veriyoruz. Ama bu durum izmirde rekabeti bitiriyor ve şehir başarısız kadrolar ile yıllardır yerinde sayıyor. Rekabetin olmadığı hiç bir yerde gelişim olmaz.

Yorumu oyla      2      4  
,zmirli rumuzlu kişi 21 Kasım 2023 Salı 17:40

Çöü toplamayı yerel belediyeler yapar,Soyerden bahsettiğimize göre Büyükşehir belediyesi ne yapar ona bakalım.Alt yapı yatırımları,toplum taşım projeleri,plan denetim koordinasyon yatırımları yapar.Aslında toplu taşım yatırımlarını birçok şehirde ,akp li,devlet yapıyor ama şu günlerde izmir,Ankara,İstanbul da belediyeler üstlenmiş durumda.Benim urlada çeşmede havuzlu sitelerde evim falan yok.Onlar senin politikacıların da bol miktarda var

Yorumu oyla      3      3  
altan koralttan 21 Kasım 2023 Salı 16:18

başkan trollerini fonlamış gene...

Yorumu oyla      5      6  
izmirli 21 Kasım 2023 Salı 16:08

Vatandaş çöp atmasın, sinek her yerde olur, trafikte olur, depremde zaten müteahit suçlu peki belediye ne işe yarar, konser mi yapar, heykel falan o mu. Ya ben vatandaşım doğma büyüme buca lıyım. Hikaye anlatmayın kimseye, halk memnun değil soyer den , halkın içinde olan belediye çalışıyor mu yatıyor mu bilir. Ha urla çeşme havuzlu sitede zaten senin derdin yoktur işadamı arkadaş sana lafım

Yorumu oyla      3      7  
troller 21 Kasım 2023 Salı 15:45

İzmirli trolu Buca Cezaevi arsası haberinin altında da algıya devam ediyor.

Yorumu oyla      11      6  
21 Kasım 2023 Salı 15:33

Şehir çöplüğe döndüyse burada birinci suçlu vatandaş. Yere çöp atma da çöp olmasın. Siz evinizde çöplerinizi halıya mi atiyorsunuz? Sinek olmayan şehir var mı? Soyer öncesi sinek yok muydu? Koku sorunu yeni mi? Yaş 15 mi? 40 yıllık mesele.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 21 Kasım 2023 Salı 15:24

ALlah aşkına biri bana sayın vekilin izmirde çözdüğü bir meseleyi söyleyin ? karabağlar universite arazisini özemedi. incirlatı planlarını çözemedi. buca ceza evi projesi zaten allahlık. sen belediyeyi avm için suçla sonra gel yarıdan fazlasını konut ve ticaret alanı olarak belirle. Göztepe torbalı tesislerinide çözemedi! birileri de gelip hala soyer izmiri bitirdi yazıyor. yav biliyoruz adam başarısız zaten de şu trollerden bıkkınlık geldi valla hep aynı eşyleri yazıyorlar.

Yorumu oyla      9      5  
izmirli rumuzlu kişi 21 Kasım 2023 Salı 15:20

Ben besleme değilim belediye ile işim olmayan bir iş adamıyım.Soyeri başarılı buluyorum,kısa sürede altyapı,toplu ulaşım.tarımsal yatırımları yaptı. Ben besleme değilim ama sen olabilirsin gibi geldi bana

Yorumu oyla      10      6  
izmirli 21 Kasım 2023 Salı 14:23

Soyer izmiri bitirdi. Şehir çöplüğe döndü. Sinek, böcek sorunu tavan yaptı. Kokudan sinekten cam açılamaz hale geldi. Kendisi ise brüksel paris gezdi durdu. Böyle birisini izmir hak etmiyor. Onu başarılı bulan kimdir, sokakta memnun kimseyi duymadık. Onun yönetimindeki beslemeler dışında tabi.

Yorumu oyla      6      12  
21 Kasım 2023 Salı 11:24

Soyer İzmir'i nasil bitirdi? Bir anlat da bilelim. Soyer öncesi şehir uzay çağı mı yaşıyordu? Bir grup var sabah akşam Soyer linçliyor. Seçim sonrası büyük ihtimal hiçbiri yazmayacak.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Arzu’ değil en kalpten görev!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Arzu’ değil en kalpten görev!
'Gazze'nin hedef alınmasına sessiz kalmayacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'den şimdiye kadar 170 Türk vatandaşının ...
'Çirkin iftiraları üzülerek takip ediyorum'
CHP 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gerek sosyal medya, gerekse ...
 
Aslanoğlu'ndan 'Özel' ziyaret!
CHP İzmir İl Başkanı  Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'e gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti ...
İzmir'in il müdürü AK Parti'den aday adayı!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, Manisa-Yunusemre'den ...
 
Bakan Güler: Her kuruşu titizlikle kullanacağız
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Milletimizin büyük fedakarlık ve zorlukla ...
Özel'den Dünya Çocuk Hakları Günü mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Mücadelemiz ...
'Nükleer silahları unutturmayacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail nükleer silaha sahip olduğunu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva