HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2018 Pazartesi - 07:53

CHP'de PM ve YDK belli oldu: İzmir'den kimler kazandı / kimler liste deldi?

CHP'nin 36. Olağan Kurultay'ı sona erdi. Açıklanan sonuçlara göre İzmir'den 4 isim PM'ye girdi. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan Böke ve Kılıç seçilirken Tekin seçilemedi. Aksünger ile Özkan liste delerken Emre Çam, yurt dışı kontenjanından PM'ye girdi. YDK'ya ise 2 isim girdi.

CHP de PM ve YDK belli oldu: İzmir den kimler kazandı / kimler liste deldi?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı Olağan Kurultay’ı iki gün süren yoğun maratonun ardından tamamlandı.

İlk gün yapılan genel başkanlık seçiminden ipi Kemal Kılıçdaroğlu göğüslemişti. Kurultay'ın ikinci gününde Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYKP) için kıran kırana bir rekabet yaşandı. 60 kişilik PM'nin 52 kişilik kontenjanı için 488 kişi başvurdu.

CHP'DE SEÇİM HEYECANI... BAŞKAN KOCAOĞLU LİSTE İÇİN NE DEDİ?

- CHP KURULTAY’INDA ONLARCA KİŞİ ZEHİRLENDİ: İZMİR’DEN HANGİ BAŞKAN HASTANELİK OLDU?

- CHP’DE PM’DEKİ O İKİ İSİM NİYE ADAY OLMADI?

KILIÇDAROĞLU'NUN ANAHTAR LİSTESİNDE KİMLER VARDI?

Oy kullanma işlemi saat 23:00’da sona erdi. Sonuçlar ise sabaha karşı açıklandı. PM'ye aday olan isimler içinde en yüksek oyu alan isim 692 oyla Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç oldu. 

GÜVEN TAZELEDİLER
Genel Başkan Yardımcıları seçimden güven tazeleyerek çıktılar. Bülent Tezcan 439, Seyit Torun 593, Öztürk Yılmaz 478, Veli Ağbaba 541, Aykut Erdoğdu 526, Akif Hamza Çebi 485 oy aldı.

Kılıçdaroğlu'nun listesinde olup da delegeden yeterli oyu alamayan isimler ise Ekrem Kerem Oktay, Sezgin Tanrıkulu, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Erbil Aydınlık, Mehmet Bekaroğlu, Celal Çelik ve Fatma Güner oldu. İzmir'de Umut Tekin de liste dışı kaldı.

İZMİR'DEN RAPORU: PM'YE 49, YDK'YA 2 ADAY
PM’ye İzmir’den 29 isim girmek için yarıştı. Çarşaf listeli seçimde Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde İzmir milletvekil Selin Sayek Böke, PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin yer aldı. Vekil Musa Çam’ın oğlu Emre Çam ise yurt dışı kontenjanından listeye yazıldı. Kılıçdaroğlu’nun listesinde YDK için iki İzmirli yer aldı. İzmir'den Mahir Polat ve Büyükşehir Meclis Üyesi Banu Gençkan listede yer aldı.

Seçimi kaybden Muharrem İnce’nin anahtar listesinde ise İzmir'den 5 isim bulunuyordu. Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, PM Üyesi Hakkı Akalın, il eski başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile Emre Çam, İnce’nin listesindeydi.

ANAHTAR'DAN KILIÇ VE BÖKE ÇIKTI
İzmir’den Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan isimlerden Selin Sayek Böke ve Sevda Erdan Kılıç seçilmeyi başardı. Böke 687 oy aldı. Kılıç ise 412 oy aldı. 319 oy da kalan Umut Tekin ise anahtar listenin delinmesi sonucu liste dışı kaldı.

ÇAM, YURTDIŞI KONTENJANINDAN SEÇİLDİ
İzmir Milletvekili Musa Çam’ın oğlu yurt dışı kontenjanından PM’ye aday oldu ve yeniden seçildi. Çam 517 oy aldı

AKSÜNGER VE ÖZKAN LİSTE DELDİ
Muharrem İnce'nin listesinde yer alan İzmir’den iki isim ise liste deldi. Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger 373, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan 413 oy alarak listeyi delen isimler oldu

İZMİR'DEN 2 İSİM YDK'DA
15 kişinin seçileceği YDK'ya İzmir’den 9 isim aday olmuştu.Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan iki İzmirli Mahir Polat ve Banu Gençkan YDK’ya girmeyi başardı.

EGE'DE DE HAYAL KIRIKLIĞI
CHP'nin PM'sine Denizli'den eski Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Zafer Dönmez ve Özer Bulgur aday oldu. Ancak sadece Karaca seçildi. Uşak'tan ise Olgay Altındağ aday oldu ancak seçilemedi. Muğla'dan 5 kişi aday olmasına rğmen hiçbiri PM'ye giremedi. Aydın'dan PM'ye CHP Aydın milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Bülent Tezcan başvurdu. Aydın'da PM'ye sadece Tezcan girdi. Manisa'dan CHP PM'ye aday olarak CHP Manisa milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu ile Sabri Temel ve Gülşah Durbay aday oldu. Ancak Manisa'dan PM'ye giren olmadı.

--

 

PM VE YDK'YA SEÇİLEN ÜYELER
PM üyeliğine Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerdiği 12 isim arasından seçilen 8 üye şöyle: Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, Doç. Sibel Özdemir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu ve Doç. Dr. Yunus Emre.

488 kişinin aday olduğu PM üyeliğine seçilen 52 kişinin ismi ise şöyle: Gamze İlgezdi, Sera Kadıgil, Yavuz Karan, Yıldırım Kaya, Haluk Koç, Bülent Kuşoğlu, Hakkı Süha Okay, Faik Öztrak, Ali Öztunç, Gamze Pamuk Ateşli, Oğuz Kaan Salıcı, Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Yaşar Seyman, Gamze Taşcıer, Ayça Taşkent, Bülent Ecevit Tatlıdil, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Seyit Torun, Pınar Uzun, Öztürk Yılmaz, Gökan Zeybek, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Haydar Akar, Gülizar Biçer Karaca, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, Emre Çam, Mehmet Ali Çelebi, Ünal Çeviköz, M.Gül Çiftçi, Semra Dinçer, Emine Gülizar Emecan, Sevda Erdan Kılıç, Aykut Erdoğdu, Muharrem Erkek, Ali Haydar Hakverdi, Akif Hamzaçebi, Turan Hançerli, Müslüm Sarı, Haluk Pekşen, Gökhan Günaydın, Tuncay Özkan, Necati Yılmaz, Gaye Usluer, Ali Şeker, Erdal Aksünger,Eren Erdem, Gülçin Timur ve Zilhan Cihaner.

YDK ÜYELERİ
108 kişinin aday olduğu YDK üyeliğine seçilen 15 kişinin ismi de şu şekilde: Tuba Torun, Erdoğan Kılıç, Uğur Bayraktutan, Gülsüm Filorinalı, Sezgin Kaya, Öncü Özbay, Selahattin Emre, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Mustafa Serdar Soydan, Emrah Arslan, Cem Artantaş, Turan Aydoğan, Süleyman Bülbül ve Banu Gençkan.

 
İzmir'de dönüşüm zamanı: Uzundere'de işlem tamam!
 
Konak'ın 'Öykü Günleri' başlıyor
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semih 5 Şubat 2018 Pazartesi 12:26

Bu kurultayın asıl bombası Denlz Yücel’in Ege’de son söz tv ye yaptığı açıklamalardır. Hala akıllanmadan İzmir il örgütü olarak Kılıçdaroğlu an desteğimizi belirttik diyor. Yine aynı soruyu yineliyorum sen kimsin ki bizler adına konuşuyorsun. Bu bir. Sen kendin örgütün değil Kocaoğlu’nun il başkanısın ama ne olursa olsun seçimle geldin il başkanı olarak görevini yap ama lütfen öncelikle böyle saçma sapan açıklamalarla kendini yıpratma bu iki. Siyasi literatüre yeni bir kavram soktun. CHP bin kalesi sayın genel başkanın kürsüden örnek gösterdiği İzmir sen anahtar listede sadece dört aday var. Örgütten gelen başkan ortalığı ayağa kaldırır ama belediye başkanının atadığı başkan olursan nitelik değil nicelik önemli der rezil olursun. Kimin nitelikli olduğunun karar mercisi kim? Kriter ne? Lütfen birileri il başkanına görevini hatırlatsın. Bu kadar zor bir süreçte Akp hatta iyi parti İzmir’de hiç beklenmedik başarı alacak. Son sözüm KK ile dokuzuncu mağlubiyetimiz hayırlı olsun.

Yorumu oyla      15      5  
Partili 5 Şubat 2018 Pazartesi 10:21

umut tekin,bu işler gaziemir e benzemez.neyse merak etme çok yakında çok olağanüstü kurultay var...

Yorumu oyla      14      5  
Kamuran 5 Şubat 2018 Pazartesi 08:42

9 seçim kaybedenleri seçmek akıl tutulması bence Chp fanklup değil kılıçdaroğlu bop projesi 2. Başkanıdır bir emperyal projedir buna alet olanlar tarih önünde vebali ağır olur. En kısa zamanda olağan üstü kurultaya gidilmezse CHP baraj altına gider...

Yorumu oyla      20      7  
4 Şubat 2018 Pazar 20:15

Aslında iyi olmuş hiç olmasa kocaoğlunun gücü delege ve üyeler üzerinde kırılmış oldu.neydi tek adam siyaseti İzmirde parti tek adam siyasetine dönmüştü.

Yorumu oyla      16      6  
Izmir 4 Şubat 2018 Pazar 19:48

Izmirden kimseyi goremedim yazik....

Yorumu oyla      12      9  
genel başkan mı... 4 Şubat 2018 Pazar 18:30

"1130" imzayla aday gösterildiği genel başkanlık yarışında "790" oy alarak beşinci kez CHP’nin genel başkanı oldu....!!!!! 1130-790 = 340 ....!!!!!!

Yorumu oyla      18      10  
VATNDAŞ 4 Şubat 2018 Pazar 17:29

Bence gerçek CHP olmayanların partiyi terketmesi için iyi bir fırsat. İyi partinin halk Tv side buna dahil.

Yorumu oyla      14      11  
Partili 4 Şubat 2018 Pazar 17:26

790 adet kurultay delegelerine hakkımı helal etmiyorum.....halkın seçiminden çıkında görelim bakalım...YAZIKLAR OLSUN......

Yorumu oyla      16      9  
CHP’liydi 4 Şubat 2018 Pazar 17:12

Artık destek meslek Yok kardesım adalet diyorsunuz adaletsizliği kendiniz yapıyorsunuz boşuna yürümüş partili CHP kaybedenler kulübü olmustur.

Yorumu oyla      19      8  
yurttaş 4 Şubat 2018 Pazar 16:36

halkı dinlemeyenler halksız kalır anlayana

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Galip sayılır bu yolda mağlup
Mehmet KARABEL yazdı... Galip sayılır bu yolda mağlup
CHP kurultayında İzmir sandıklarında kime/kaç oy çıktı?
CHP'de mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 36'ncı Olağan Kurultay'da yeniden ...
CHP İzmir’in temsilcileri SonSöz TV'ye konuştu: Kurultay için ne mesaj verdiler?
Ankara’da gerçekleşen 36’ncı Olağan Kurultayı sonrasında İzmir’in temsilcileri mesajlar verdi.
 
Deniz Baykal, Türkiye'ye dönüyor!
Geçirdiği rahatsızlığın ardından yurtdışında tedavi gören eski CHP Genel ...
''Zeytin Dalı, terörün başının ezilme harekatıdır''
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde konuştu. Yıldırım, ...
Başkan Kocaoğlu’ndan Kurultay salonunda flaş açıklama: Delegelerin birinci görevi…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kurultayın gerçekleştiği ...
 
CHP’nin kurultayında İzmirli o vekilin istediği olmadı!
Milletvekili Böke’nin de aralarında bulunduğu bir grup vekil PM’deki blok ...
CHP İzmir’in Ankara mesaisi: Akın ettiler ve PM’de son durum ne?
Partinin kalesi konumunda olan ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekili ...
'Bir elle rabia, bir elle bozkurt olmaz'
15 Temmuz sonrasında AK Parti’yi destekleyen ve seçimlere yönelik ittifak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva