HABERLER>POLİTİKA
16 Kasım 2018 Cuma - 12:24

CHP’de Kınık çatlağı: Alternatif aday krizi!

Yerel seçim öncesinde aday adaylığı başvuruları tamamlanan CHP İzmir’de Kınık İlçesi’nde yaşananlar nedeniyle kriz çıktı.  Beş aday adayı kendi arasında anlaşarak ismi teke düşürerek eski İlçe Başkanı Ahmet Özkan’da uzlaştı. Karara uymayan Av. Sertuğ Köybaşı adaylık başvurusu yapınca heyet soluğu Kılıçdaroğlu’nun yanında aldı.

CHP’de Kınık çatlağı: Alternatif aday krizi!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in en kuzeyinde yer alan Kınık İlçesi’nde yaşananlar yerel seçim öncesinde CHP’de krize neden oldu. 2014 yerel seçimlerinde ipi göğüsleyen AK Partili Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer tarafından yönetilen belediye için bu dönem beş isim aday adaylığı başvurusu yapmıştı. CHP’nin yerel seçimlerde aday ilan ettiği Mehmet Çetinkaya dahil tüm isimler bir kişi üzerinde uzlaştı. Aralarında Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, Ferruh Bodur’un da yer aldığı aday adayları eski İlçe Başkanı Ahmet Özkan’ın 2019 yerel seçimlerini götürmesini istedi. Kendi aralarında aldıkları öneri karar ise CHP Genel Merkezi ve CHP İl Başkanlığı’na da bildirildi. Tüm isimler Özkan üzerinde uzlaşırken ilçede parti örgütü de bu karara destek verdi. CHP İlçe Başkanı İsmail Yılmaz da alınan karara göre çalışmaları hızlandırdı.

SÜRPRİZ BAŞVURU
İzmir’in hiçbir ilçesinde olmayan uzlaşı sistemiyle yapılan aday belirleme çalışması için gözler MYK ve Parti Meclisi’nden önümüzdeki günlerde çıkacak karara çevrilirken ailesi Kınık’ta yaşayan fakat Aliağa’da çalışan Av. Sertuğ Köybaşı aday adaylığı başvurusu yaptı. Köybaşı, başvurusunu doğrudan il başkanlığına giderek kayıtlara geçirdi. İlçe Başkanı Yılmaz ve yönetim kurulu ise bu hamleyi alınan karara karşı bir hareket olarak yorumladı.

ANKARA’YA GİTTİLER
Kendi aralarında anlaşarak Ahmet Özkan isminde uzlaşan aday adayları İlçe Başkanı Yılmaz’ın başkanlığında Ankara’ya giderek durumu doğrudan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aktardı. Kılıçdaroğlu ile Kınık’tan gelen heyet arasında yapılan görüşmeye CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da eşlik etti. Polat, görüşmede yer alarak Kınık’ın sorununu doğrudan genel merkeze taşıdı.  Ankara’ya giden isimler Köybaşı’nın ilçe örgütü ve partiyi by-pass ederek yaptığı hamlenin doğru olmadığını, ilçedeki sinerjiyi bozduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun ise Kınık ekibine gereken incelemeyi yapma sözü verdiği öğrenildi.

YAPILAN DİSİPLİN SUÇU!
Kınık’ta parti örgütü tarafından adeta “ithal aday” muamelesi yapılan Av. Köybaşı da başvuru hakkının elinden alınamayacağını söyledi. Egedesonsöz’e konuşan Köybaşı, “Benim öz Kınıklı olduğum yeni ceddimden bellidir. Kimse bunu tartışamaz. İşim, görevim Aliağa’da olabilir ama benim ailem, evim Kınık’ta… Kınık’ın Poyracık Mahallesi’nde yerleşmiş bir aileyiz. Bağlantımı asla koparmadım. Biz partiliyiz, adamcı değiliz. Kimse benim başvuru hakkımı elimden alamaz. İzmir’in her ilçesinde en az 13-14’er kişi başvuru yaparken partinin Kınık’ta böyle bir karar alması zaten doğru değildir. Parti tüzüğünde böyle bir şey yoktur. Bu yapılan disiplin suçudur” dedi.

TARAFSIZ OL ÇAĞRISI
İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’a da tepki gösteren Köybaşı, kararın gözden geçirilmesini istedi. Köybaşı, “İlçe başkanının görevi partiyi seçime götürmek ve en iyi şekilde hazırlanmaktır. Böyle bir mantıkla iş yapamaz. Herkese eşit davranması gereken başkan bir kişi üzerinde uzlaşı sağlamış, adamcılık yapmıştır. Biz partiliyiz ve particiliğe karşıyız. Her aday adayı başvuru yapabilir. Bunun önünü kesmek bir parti yöneticisine yakışmaz. Ben kişisel hesaplar içiresinde değilim. Koltuk derdim yok. İşyerinde koltuğum var. Yanımda insanlar çalışıyor. Makam düşkünü de değilim. Partim kimi aday gösterirse ona saygı duyarım ve yanında çalışırım. Bu benim partili olmamın gereğidir. Partim ‘adayımız Ahmet Özkan’ derse onun yanında da dururum. Şahsi hesaplar içinde değilim. Ve alınan bu tavra karşıyım” diye konuştu.

YÜKSEK TAHSİLLİ OLMALIDIR
Kendisine İYİ Parti’den de teklif gelmesine rağmen ailesi ve yaşamının CHP’li olduğunu anlatan Köybaşı, Kınık’a hizmet etmek istediğini, bunun engellenmeye çalışıldığını iddia etti. Kolbaşı, “Herkesin bildiği gibi Kınık’ta 2014 yerel seçimlerinden bu yana AKP’li bir belediye başkanı var. Mesleği de doktor. Şimdiye kadar bu görevini de kullanarak başkanlık yaptı. Tahsilli bir kişinin karşısında yarışacak kişi de tahsilli olmalıdır. Ben üniversite mezunu, işi gücü olan birisiyim. Ayrıca aday olarak ismi lanse edilen Ahmet Özkan’ın meyhane işlettiğini biliyorum. Burada kimsenin işi üzerinden bir tartışmaya da girmek istemem. Herkesin işine, mesleğine saygımız var. Ama benim vurgulamak istediğim kişi rakibin seviyesi ve durumudur. Ama ne yazık ki bu arkadaşların yaptıkları çok acı bir durumdur” ifadelerini kullandı. 

 
Bir heykel krizi de Balıkesir'de!
 
Urla Belediyesi'nin projelerine ödül yağdı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat ataç 20 Kasım 2018 Salı 07:10

Kişisel menfaatlar bir tafarafa bırakılıp kınık için çalışacak geçmişi temiz,pırıl pırıl bu avukat arkadaş desteklenmelidir.

Yorumu oyla      12      5  
CHPliyiz 17 Kasım 2018 Cumartesi 18:35

Yıllar sonrada olsa bir avukat bir kanun adamı CHP yi tercih edip aday olmuş. Kınık halkı bu fırsatı kaçırmamalı avukat bey desteklenmeli kendisnii Kınık için taşıdığı düşüncelerinden dolayı tebrik ediyor ve arkasında olduğumuzu belirtmekten gurur duyuyorum.Bu CHP ve Kınık için bir firsattir

Yorumu oyla      12      5  
Chp kınık 17 Kasım 2018 Cumartesi 17:39

Uzun zamandr beklediğimiz aday ve açıklama, akp diktasından kurtabilecek aday profili böyle olur, gayet ılımlı ve olumlu söylemler tebrik ediyoruz,partimizin avukat beyi aday göstermesini ve güzel ilçemize başkan olmasını temenni ediyoruz.

Yorumu oyla      12      5  
Bulut 17 Kasım 2018 Cumartesi 15:56

Belediye hukuk kanun idare gerektiren bir kurumdur. Vatandaşı mağdur etmemektir. Bir meyhaneci veya restorantçı değil hakkı hukuku adaleti bilen genç dinamik bir başkan lazım. Konuşmasını bilen hakkını arayan bürokrasiyi bilen biri lazım CHP si gözünü aç yoksa hiç şansınız olamaz kınıkta .

Yorumu oyla      12      5  
KINIK CHP''Lİ 17 Kasım 2018 Cumartesi 14:24

Av bey haklı tam olarak da ilçenin sorununu söylemiş yanlı ilçe başkanı, herşeyi kendileri yapmaya çalışıyorlar. Av beyin arkasındayız. Av bey chpliyim aday gösterilmezsemde chpye çalışıcam demiş.. Sizin sorununuz ne ey ilçe yönetimi, sanki başka parti adayı gibi davranmayın!

Yorumu oyla      12      5  
17 Kasım 2018 Cumartesi 08:55

Yav elbette aday olursun da bu çemkirmeler niye? Vermişsin dosyanı, çalışmana bak sen arkadaş

Yorumu oyla      12      6  
partili 16 Kasım 2018 Cuma 22:47

Avukat Arkadas haklı.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ankara için aday mısınız?' sorusuna yanıt verdi
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, NTV'de soruları yanıtladı. ...
CHP'li Serter’den Bakan Soylu’ya: Mülteci trafiğine çözüm bulun
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 2019 bütçe takvimi dahilinde yapılan ...
Menemen'de tartışma yaratan proje meclis gündeminde!
CHP’li Polat, İzmir’in Menemen ilçesi Yahşelli Mahallesi’nde ÇED süreci ...
 
CHP'li Beko: Sağlıkçıları ölüme sürüklüyorsunuz!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, geçtiğimiz hafta TBMM Sağlık, Aile, ...
Muharrem İnce'den bir adaylık açıklaması daha!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu isteyen Muharrem İnce, İstanbul ...
İzmir adayı merkezden mi belirlenecek?
Aday belirleme yöntemi olarak 'eğilim yoklaması'nı benimseyen CHP'nin ...
 
AK Parti'den her bölgede her gün sanal miting!
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti'nin 31 Mart'taki yerel seçimler ...
MHP'li Osmanağaoğlu: İzmir sahipsiz değildir!
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM Genel Kurulunda yaptığı ...
İYİ Parti'den Kocaoğlu'na övgü: Kadirşinas ağabeyimiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen hafta Milliyetçi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva