HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2013 Çarşamba - 18:12

CHP’de Karşıyaka için ‘uzlaşı’ formülü

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın ardından başlatılan kongre sürecinde partinin önemli isimleri bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve bazı milletvekilleri “uzlaşı olsun, tek aday çıksın” kararı verdi.

CHP’de Karşıyaka için ‘uzlaşı’ formülü

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon sonrasında cezaevine gönderilmesinin ardından yaşanan karmaşık süreç hız kesmeden devam ediyor. Alabay’ın cezaevinden istifasını yollamasıyla birlikte boyut değiştiren süreç İl Başkanlığı’nın genel merkeze danışarak ilçeyi görevden alması ve yerine kayyum yönetimi atamasıyla daha da şekillenmişti. Beş kişilik yeni yönetim partiyi kongreye götürmek için hazırlıklarını sürdürürken ilçede bulunan önemli isimler ve partinin İzmir’deki temsilcileri bir araya gelerek çalışmalara ağırlık verdi. 3 Şubat tarihinde yapılması beklenen kongrede taraflar tek aday üzerinde uzlaşmak için süreci başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve milletvekilleri arasında yaşanan telefon trafiğinin yerini yüz yüze görüşmelerin alması beklenirken tek aday üzerinde anlaşılırsa yönetim ortak yapılacak. İlçede herkesi kucaklayan bir yapı ortaya çıkartılacak.
 
İNİSİYATİF ALMAMI İSTİYORLAR
Alabay’ın ardından ilçe yönetimini sabah erken saatlerde yapılan yönetim kurulu toplantısıyla görevden alan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, bir isim üzerinde uzlaşarak yola devam etmek istediklerini söyledi. Engin, “Hepimizin gönlünden bu geçiyor. Dilerim bu durumu gerçekleştiririz. Sorunsuz bir süreç yaşamak istiyoruz. Arkadaşlarımızın çoğu değişim istediklerini söylüyorlar. Ardından ‘mevcut anlayış ile devam edilirse kongrenin ne anlamı var’ diyorlar. Onlar da haklılar tabi ki… Tabandakiler benim inisiyatif alarak aday belirleme sürecinde etkili olmamı istiyorlar. Ben il başkanı alarak kimse için ‘adayım şu, bunu destekleyeceksiniz’ diretmesi ve dayatması yapamam. Tabi ki görevinden istifa eden İlçe eski Başkanı Adnan Alabay’ın ekibi ve belediye başkanının yapısına da sormamız gerekiyor. Uzlaşı adayı olmaz ise taraf olmayacağım. Benim için de sıkıntılı bir süreç olur. Bir etkim, yetkim olursa müdahale ederim. Yoksa kongreyi kendi akışına bırakırım. Uzlaşı ismi çıkmaz ise isteyen aday olur. Ona karışamayız” dedi.


KARAEGE OLABİLİR
Karşıyaka’nın da kendisi için önemli bir yer olduğunu ve özel bir anlam taşıdığını ifade eden Başkan Engin, sürecin dikkatlice götürülmesi gerektiğini söyledi. Engin, “Tarafsız ve partinin tamamını kucaklayacak bir ismin ortaya çıkması gerekiyor. Bu isim üzerinde uzlaşmalıyız. Yönetim kurulu kararı ile geçici ilçe yönetiminin başına yani kayyuma başkan olarak Ali Karaege’yi görevlendirdik. Gerçekten bağımsız ve adaletli bir isim. Şu anda bir görevi var. Kendisi ‘ben aday olmak istemiyorum’ diyor ama bence kongrede aday olabilir. Çok da olumlu ve mantıklı bir tercih olur. Bana göre ilçe başkanlığı için Karaege’nin etrafında bir araya gelinmelidir. Şimdilik kendisi istemediği için bir şey diyemiyoruz. Ben kendisine güveniyorum. Onun bu işi tarafsız bir şekilde yürütebileceğine de inanıyorum” diye konuştu.
 
YÖNETİM İSTİFA ETMESİN
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın uzlaşı aday üzerinde yaptığı görüşmeler devam ederken belediye cephesinden önemli bir öneri geldi. Durak’ın ilçe kongresinde oluşacak yapı içinde yer alacak isimlerin yerel seçimlerde görevlerini bırakmaması şartı önereceği ifade edildi. Tüzük gereği bir sorun olmamasına rağmen bu görevde bulunan ilçe yönetimindekiler meclis üyeliği için istifa etmeyecek. İlçe örgütünün güçlü bir şekilde partiyi yerel seçimlere hazırlaması istenirken olası firelerin de önüne geçilmiş olacak.

 
GÖRÜŞMELER OLACAK
Süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, uzlaşı içinde bir kongrenin yapılmasını temenni ettiklerini söyledi. Çekişme ve çatışma ortamının oluşmaması için tek adayın sürece fayda getireceğini söyleyen Durak, “Benim temennim bu yönde. Görüşmelerimiz sürüyor. Aziz başkan ve İl Başkanı Sayın Ali Engin ile görüşmelerim olacak. Zaten bu konuyu önceden yüzeysel olarak konuşmuştuk. Partinin yerel seçimlere daha iyi hazırlanması için yönetimin fire vermemesi gerekiyor. Bu durum çok önemli... Farklı dengeleri ve hassasiyetleri de içine alan bir yeni yönetim oluştuğunda süreç sorunsuz biter” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CAFER 10 Ocak 2013 Perşembe 19:24

Sn.Kazım Emir beni tarif ediyor. Ancak ben henüz karar vermedim. Delegelerle görüşmeler yapıp öyle karar vereceğim.

Yorumu oyla      11      5  
hb 10 Ocak 2013 Perşembe 13:50

karşıyakanın chpli üyelerinin başkan ve yönetim kurulu üyelerini çarşaf listeden seçebileceği bir sistemle sonuca gidilmelidir.mevcut yöneticiler oligarşisi tabana dayalı örgütü oluşturamaz.

Yorumu oyla      12      8  
Kazım EMİR 10 Ocak 2013 Perşembe 12:54

KİŞİLERİN adamı değil PARTİNİN ADAMLARI GÖREV ALMALI,SEÇİLMELİ

Yorumu oyla      13      5  
yusuf çelik 10 Ocak 2013 Perşembe 10:15

"Görevden alınan yönetimin içinden bir iki kişinin değiştiği bir yönetimin tekrardan göreve gelmesi hiçbir şeyi değiştirmez"nasıl beyanat bu delege yine bu PARTİLİLERİ yönetime seçerse bir daha mı görevden alacaksınız.alın kalemi elinize yazın yönetimi ne kongre topluyorsunuz.sizi rahatsız eden karşıyaka da bu yönetim döneminde CHP nin oylarının anketlerde %70 e dayanmasımı

Yorumu oyla      14      7  
Kazım EMİR 10 Ocak 2013 Perşembe 09:58

düzeltme; bir önceki yorumu düzeltiyorum ilçe yönetiminde görev alacak kişiler ileride başak bir görev isterse(meclis üyeliği gibi)kesinlikle partideki görevinden istifa etmeli yada şimdiden aday olamamıl,gösterilmemeli

Yorumu oyla      16      6  
örgüt 10 Ocak 2013 Perşembe 00:15

karaege bu parti için n eyapmış bi söylermisiniz siyaset bu kadar ucuz olmamalı,delegelere dayatma yapılıyo deniyor siz tüzeğe uymayın yönetim salt çoğunluk ile başkanını seçe bilir idi.delegelere saygısızlık olur bu dayatma sözü süreci herkez çok iyi takib ediyor

Yorumu oyla      17      6  
alaybey 9 Ocak 2013 Çarşamba 23:50

aziz kocaoğlu karşıyaka yönetimine neden karışır anlamıyorum?bornova değil ki burası.hani kendisi tüm izmir'in belediye başkanıydı?

Yorumu oyla      16      7  
Şarlo 9 Ocak 2013 Çarşamba 22:50

Aklı yerinde,barışık,koşabilen ve hatta konuşabilen ,kararları 12 den vuran(hedefi görüyorsa)neden başkan olmasın

Yorumu oyla      19      11  
atamalar olmasın 9 Ocak 2013 Çarşamba 22:23

çekişme atışma ortamı olacak diye seçim yapmayalım atama yapalım o zamam partiyi kapatın üyeliklerimizide iptal edelim.tabiki medenice olsun ama kongere olcaksa isteyen de aday olsun atamaların verdiği zararlarıda unutmayalım.tek aday olsun dikta yönetimi istemiyoruz demokrasi bu değil

Yorumu oyla      27      6  
delegeler 9 Ocak 2013 Çarşamba 20:43

adama sormazlarmı badem uzlaşı istiyorsunuz neden kongere kararı aldınız.

Yorumu oyla      24      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDP’den sürpriz çıkış: Türban serbest olsun
BDP'li Altan Tan, 28 Şubat dönemindeki davaların düşmesi ile okullarda ...
“Terör örgütü silah bıraksın… Ülkeyi terk etsin”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı görüşmelerinin gölgesinde çarpıcı ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Bekçi Celal' gerçeğine ilk yorum
Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen, egedesonsoz.com’dan Hasan Dalgıç’ın ...
 
CHP İzmir'de toplantı sırası eski vekillerde
Geçmiş dönemlerde İzmir’de CHP İl Başkanlığı yapmış olan isimlerle, düzenlediği ...
Kılıçdaroğlu ‘Mercek’ altında: Özel sorular… Özel cevaplar
Ege-Koop Genel Başkanı ve Gazeteci-Yazar Hüseyin Aslan’ın Ege TV’de 20 ...
İzmir'de bir Kılıçdaroğlu gerçeği: En küçük kardeşi...
Yazarımız Hasan Dalgıç’tan olay yaratacak bir yazı...Dalgıç, Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Çakar'dan CHP'ye 'Bütünşehir' göndermesi!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı ve Büyükşehir ...
Milletvekili yemininde 'Başkan' krizi
Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dünkü toplantısında 'milletvekili yemini' ...
CHP'nin 'kara kutusu'na Yargıtay şoku!
İhaleye fesat karıştırmakla suçlanan CHP Lİderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva