HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2013 Çarşamba - 09:06

CHP'nin 'kara kutusu'na Yargıtay şoku!

İhaleye fesat karıştırmakla suçlanan CHP Lİderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karakutu'su olarak bilinen Gürsel Erol'un 4 yıl 2 ay hapis cezası onandı.

CHP nin  kara kutusu na Yargıtay şoku!

ANKARA - Yargıtay 5. Ceza Dairesi Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'nin CHP'li Gürsel Erol'a verdiği 4 yıl 2 aylık hapis cezasını onadı. Beyaz Gazete'nin haberine göreTunceli Çemişgezek entegre hastanesi inşaatı ihalesine fesat karıştırmakla suçlanan Gürsel Erol'un ihalenin Gülhasan Atlı ve Hasan Korkmaz isimli sanıklarda kalması için diğer sanıklarla toplantı yaptığı ispat edilmişti. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi Gürsel Erol'a 4 yıl 2 ay hapis cezası vermişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi yerel mahkemenin Erol'a verdiği hapis cezasını onadı. 

Yargıtay kararında, Erol'un ihaleye fesat karıştırmak amacıyla diğer sanıklarla yaptığı toplantıya ilişkin delillerin kesin olduğu belirtildi. Ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi Güsel Erol'un 4 yıl 2 aylık hapis cezasınasın onanmasına 24 Aralık 2012 tarihinde oybirliğiyle karar verdi.

‘SAVUNMA’DAN ÇARPICI İTİRAZ
Gercekgundem.com sitesinin haberine göre Yargıtay'ın ocak ayının ilk günlerinde verdiği karara itiraz eden sanık avukatları, dosyayı Ceza Genel Kurulu'na taşıdı. Avukatlar, dokuz sayfalık itiraz dilekçesinde "Deliller hukuka aykırı toplandı. Fezlekeler ve tutanaklar arasında vahim çelişkiler var. Dosyada yer alan kişilerin kimlik bilgileri bile doğru yazılmamış" ifadesini kullandı.
 
KARŞI TANIK: EROL BENİ ARAMADI!
"İhaleye katılan ve karşı tarafta yer alan tanık Cezayir Aydın, müvekkilimiz Gürsel Erol'un ihaleye katılmaması için kendisini aramadığını, fiyat kırma teklifinde bulunmadığını ve böyle bir şeyin olamayacağını polis ifadesinde beyan etmiştir. İhaleye giren Cezayir Aydın, müvekkilimiz Erol'un Tunceli'de iş almadığını da ifade etmiştir. Buna rağmen, sanık Erol fesatla suçlanmaktadır. Fesat suçunun oluşmadığı savcılığın bilirkişi raporlarında açıkça görülmektedir. Davanın taraflarından olan Hazine'nin avukatları, bilirkişi raporunun ardından davadan çekilmiştir. Buna rağmen, müvekkilimiz ceza almıştır."
 
KİK İNCELEDİ
Avukatlar, tanık olarak dinlenen Cezayir Aydın'ın ihaleyi aldığını da belirterek, "Kamu İhale Kurulu (KİK) gerekli incelemeyi yaptı ve ihale hakkında karar alındı. İhale tanık Cezayir Aydın'a verildi" notunu da dilekçede belirtti.
 
''YARGITAY KARARI HUKUKA AYKIRI''
Gürsel Erol'un avukatları Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda görüşülmesi için verdikleri dilekçede, ceza kararı alan 5. Daire'nin "eşitlik ve adil yargılama ilkesine aykırı hareket ettiği''ni de belirtti. İhaleye fesat karıştırılması için toplanıldığı iddia edilen Tunceli'deki OPET bayisinde müvekkillerinin olduğuna dair herhangi bir tespitin yapılmadığını belirten avukatlar, polisin tutanaklarının maddi delil olarak kullanılamayacağını belirtti.

''HAYATINI KAYBEDEN ÜÇ KİŞİYE DE CEZA VERİLDİ''
Gürsel Erol'un avukatlarının hazırladığı itiraz dilekçesinde, ceza verilen üç kişinin öldüğüne dikkat çekildi. Ahmet Çelik, Hüseyin Çelik ve Seyfi Kılıç'ın yargılama sürecinde hayatlarını kaybettiklerini ancak buna rağmen ceza aldıklarını vurgulayan avukatlar, "Bu bile dosyanın yeterince incelenmediğinin göstergesidir'' dedi. 

EROL: YANLIŞTAN DÖNÜLECEĞİNE İNANIYORUM
Öte yandan, Yargıtay'ın kararını www.gercekgundem.com 'a değerlendiren Gürsel Erol "Avukatlarımız gerekli başvuruları yaptılar. Yanlıştan dönüleceğine inanıyorum" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ocak 2013 Çarşamba 11:58

YAZIK, ADALET KAVRAMI ANLAMINI YİTİRİYOR GALİBA. VERİLEN BU CEZANIN SİYASİ OLDUĞUNU ANLAMAMAK İÇİN BİRİLERİNİN GEMİSİNE AVAL AVAL BAKMAK LAZIM. BİRİLERİ BEDEL ÖDEMEYE DİĞERLERİ FİYONK MAKARNADAN MUTLULUĞUN RESMİNİ ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR.

Yorumu oyla      22      9  
Hakan 9 Ocak 2013 Çarşamba 11:07

Bu adamların genlerinde mi var anlayamadım ne varsa cehapeden çıkıyor.Kocaoğlu niye sahip çıkmamış acaba?Bence az bile ceza verişler böyle insanlara daha caydırıcı ceza vermeleri gerekiyor.Senin hırsınız kötü benim hırsızım iyi düşüncelerinden kurtulmak gerekir..

Yorumu oyla      18      18  
ksk emekçi 9 Ocak 2013 Çarşamba 09:43

CHP li olmasaydı bu ceza verilir miydi?Yazık.Bir gün sizin de hukuka , adalete ihtiyacınız olur.İnşallah o gün bulursunuz.

Yorumu oyla      24      14  
kadir taşçı 9 Ocak 2013 Çarşamba 08:15

izmir güzel izmir dilin olsada anlatsan.

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den MHP ve BDP'ye: Tahterevalli siyaseti
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İmralı görüşmeleriyle ilgili açıklama ...
CHP’den 'İmralı görüşmeleri'ne şartlı destek
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İmralı'daki görüşmelere değinerek "Toplumsal ...
“İmralı sistemi ortadan kaldırılmalıdır”
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’daki görüşmeleri olumlu bulduğunu ...
 
CHP'de 'görevden alma' depremi!
CHP Ankara'da Yenimahalle İlçe örgütü görevden alındı. Çankaya İlçe örgütü ...
Bahçeli’den çok sert tepki: Recep Tayyip Öcalan!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin PKK lideri Öcalan ile müzekere ...
CHP’de ‘AK Parti’ye kredi’ krizi
Kılıçdaroğlu’nun, İmralı görüşmeleri için ‘AKP’ye yeni bir kredi açıyoruz’ ...
 
Demirel: 28 Şubat'ta yapılan yanlış bir şey yoktur
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 28 Şubat’ın bir darbe olmadığını savunurken, ...
Erdoğan’dan Esad’ın çözüm önerisine sert cevap
Başbakan Erdoğan, dün yedi ay sonra halka seslenen Suriye Devlet Başkanı ...
“İmralı'nın talepleri devleti zorlamaz”
İmralı'da geçen hafta Öcalan'la görüşen Ahmet Türk, taleplerin devleti ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva