HABERLER>POLİTİKA
8 Ocak 2013 Salı - 11:33

Bahçeli’den çok sert tepki: Recep Tayyip Öcalan!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin PKK lideri Öcalan ile müzekere sürdürmesine 'Şerefsizlik kimin payına düştü' diyerek tepki gösterdi, Başbakan Erdoğan için ‘Recep Tayyip Öcalan’ ifadesini kullandı. Bahçeli İbrahim Tatlıses için 'Zihniyetsiz' ifadesini kullandı.

Bahçeli’den çok sert tepki: Recep Tayyip Öcalan!

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan'ın İmralı görüşmeleri ile ilgili daha önce şahsını ve partisini hedef alan 'İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir .Benim veya arkadaşlarımın masaya oturduğunu ispat edemezseniz şerefsizsiniz' sözlerini hatırlatan Bahçeli, "Yıllardır sorguluyoruz İmralı canisi ile görüşme ve müzakereler hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıktığına göre şerefsiz kimdir . Şerefsizlik kimin payına ve hanesine düşmüştür" dedi. Bahçeli, Silivri'de bulunan İlker Başbuğ'u ziyaret edeceğini de söyledi.

'MİLLİ KİMLİĞE SIRTLARINI DÖNDÜLER'
Yeni yılın başındaki canlı ve heyecanlı dileklerin kısa süre sonra yerini umutsuzluğa, bezginliğe ve yılgınlığa bıraktığını belirten Bahçeli, "Yeni' diye peşine düştüğümüz yıllar maalesef sonunda acı mağlubiyetleri artan hezimetleri ve dayanılmaz eziyetleri beraberinde getirmiştir. 2012 yılı kayıp, karanlık ve kutuplaşmaya teslim olmuş bir yıl olarak hafızalarımızda çıkmayacak şekilde yer etmiştir. AKP zihniyeti acziyetini kapatabilmek, eksikliklerini örtebilmek için sözde dikleşmeden dik durma iddialarına 2012 yılında da sığınmış, değişim borazanlığı, vesayet ve statüko karışıklığı ile milli kimliğe ve emanetlere yine sırt dönmüştür" diye konuştu.
 
'ÇAPSIZ VE ÖZÜRLÜ SİYASET'
Bahçeli, "AKP kendisine verilen demokrasiyi cebine doldurmak, yandaşlarına abat etmek ve milli ilkeleri hançerlemek için fırsat görmüştür. AKP, PKK ve İmralı arasında kurulan diyalog ve müzakere köprülerinin yeni yıl ile birlikte alenileşmesi dolaysıyla değerlendirmelerimizi doğal olarak bu çerçevede yapmayı doğru ve mecburi akdediyoruz. Türkiye'nin milli iradeyi umursamayan millet varlığını önemsemeyen, milli hedefleri anlamlandıramayan çapsız ve özürlü siyaset temsilcilerin elinde kötü idare edildiği devirler takdir edeceğiniz üzere belirli aralıklarla da olsa görülmüş ve yaşanmıştır. Dürüstlükten yoksun, idealden mahrum ve adanmışlıktan muaf siyasi yönetimler milletimin hak ettiği seviyelere gelmesine katkı vermemişler ve müdahil olmamışlardır. Bu yüzden yoksulluk aşılamamış, refah sağlanamamış, işsizlik çözülememiş ve milletler mücadelesinde ön saflara geçilememiştir" dedi.
 
AKP hükümetinin inatla ilerlemekte olduğu yolun ve benimsediği siyasi tercihlerin geride bıraktıkları bütün olumsuzluklardan çok daha keskin ve benzerlerinden daha kötü sonuçlara yol açtığını söyleyen Bahçeli, " Milli bağımsızlığın heyecanı, milli hakimiyetin inanç ve ilhamı, Türkiye'nin dirliği ve birliği milliyetçilere emanettir. Milliyetçilerin omuzlarına yüklenmiştir" diye konuştu.
 
'AKP HÜKÜMETİ PKK'NIN PAÇASINDAN TUTTU'
AKP hükümetinin PKK'nın paçasından tuttuğunu, çekim alanına kapıldığını ve bir kez daha niyet ve tarafını kuşkuya yer bırakmayacak şekilde kanıtladığını belirten Bahçeli, "Başbakan Erdoğan çizmeyi aşmış, eşiği geçmiş ve bölücü terörün kanlı limanına hükümetini demirlemiştir. İmralı canisi, Kandil'deki çetesi, peşmerge başı ve Başbakan pazarlık masasına oturarak Türk milletinin geleceği hakkında kumar oynamaya başlamışlardır. Kandil şebekesi AKP 'yi tuş etmiş müzakere afyonunu himayecisi peşmerge başıyla doğrudan doğruya zerk etmiştir. PKK vurmuş, AKP bakmıştır. PKK saldırmış, AKP şaşmıştır. PKK bombalamış, AKP bocalamıştır. Ellerinde kaleşnikof ve havan topu olanlarla, çocukları katleden alçaklarla demokrasi konuşulmuş, özgürlük tartışılmış ve barış çubukları içilmiştir. Parti olarak İmralı canisi ile görüşmeleri dile getirdiğimizde Başbakan Erdoğan sinir küpüne dönmüş ve ağzına ne geliyorsa bize hakaret olarak sıralamıştır" dedi.
 
'ŞEREFSİZLİK KİMİN PAYINA DÜŞTÜ?'
Başbakan Erdoğan'ın şahsını ve partisini hedef alan 'iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir .Benim veya arkadaşlarımın masaya oturduğunu ispat edemezseniz şerefsizsiniz' sözlerini hatırlatan Bahçeli, "Allah büyük ve adaletlidir. Doğrunun, hakkın ve haklının yanındadır. Yalancının mumu her zaman yatsıya kadar yanmış, gizli ve kapaklı işler kimseyi mutlu etmemiş, pinokyoluk kimseye fayda sağlamamıştır. Yıllardır sorguluyoruz İmralı canisi ile görüşme ve müzakereler hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıktığına göre şerefsiz kimdir? Şerefsizlik kimin payına ve hanesine düşmüştür" dedi.
 
'RECEP TAYYİP ÖCALAN'
Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: PKK'nın bir numaralı faili siyasetçi mertebesine çıkarılmaktadır. Türkiye'nin bölünmesi aşama aşama gerçekleştirilecektir. Palavracılar iş başı yapmış. Müzakereleri masumlaştırmaya çalışmışlardır. Yanlış hesapları MHP'den döneceğini tahmin edememiştir. Ama hala bir şansları var. Ne zaman okyanuslar kurur çöle dönerse istekleri yerine gelebilir. Yaptıkları ihanetin daniskası değil midir? Şehitlerimiz boşa mı mücadele etmiş? Sınırda nöbet bekleyen Mehmehçiğe neyi bahane olarak sunacağız? "Recep Tayyip Öcalan" ve "Abdullah Öcalan" anlaşma yaptı buna boyun mu eğeceğiz diyeceğiz? Her dağa çıkan Türkiye’yi esir olacak milletimizi nasıl koruyacağız?,

‘URFALI TÜRKÜCÜ ZİHNİYETSİZ'’
Bahçeli, sürece "Silah bırakma meselesi ne bir şahsın, ne de bir partinin meselesidir. Bu mesele ağlayan anaların, babaların, bacıların, Türkiye'nin meselesidir. Ben de insan sevdalısı bir sanatçı olarak, istek ve arzum şudur ki, özlediğim barış yolunun önüne hendek değil, köprü kurulmasını görmektir. Buna şahsım da dahil olmak üzere, kim engel olursa olsun, tarih bunu affetmeyecektir ve dibi görülmeyen karanlık bir çukura gömecektir. 40 yıllık sanat hayatım bu acıları görmek ve yaşamakla geçti. Ne kadar ömrüm kaldı ki? Bırakın da bu gözler barışla süslenmiş ülke görsün" diyere destek veren İbrahim Tatlıses'i de sert sözlerle eleştirdi Bahçeli, " CHP komşuda pişer bize de düşer mantığıyla hareket etmekte, sözde hükümete destek kredisi açacaktır. Milletimizin yakından tanığı Urfalı bir türkücümüz sosyal medya üzerinden "Barış olsun" diyerek mesaj göndermiştir. Bu kişi sanırım yolun İmralı veya Kandil'den geçtiğini bilmeyecek kadar zihniyetsizdir" dedi.

'BAŞBUĞ'U ZİYARET EDECEĞİM'
Bahçeli, konuşmasının son bölümünde İlker Başbuğ'u ziyaret edeceğini belirterek, "Silivri'ye gidip terör örgütü kurmakla suçlanan, bize göre terörle mücadelede tarihi vazife üstlenen ve bu konuda eşsiz hizmetleri bulunan 26. Genelkurmay Başkanımızı (İlker Başbuğ) ziyaret edeceğim ve onunla Allah'ın izniyle kısa sürede kucaklaşacağım"diye konuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aydan 8 Ocak 2013 Salı 14:54

apoyu milletvekilide yaparlar artık:(((((

Yorumu oyla      12      6  
ey muhalefet nerdesin.? 8 Ocak 2013 Salı 14:16

benim anlamadığım şey ben kılçdaroğluna;bahçeliye gidin pkk işbirliği yapın diye oy vermedim.eyy muhalefet kalk;uyan uyan ki uyuyan türk toplumunu uyandır:!!!! allahım sen şerefli türk ordusunu hertürlü kazadan beladan koru.

Yorumu oyla      12      6  
Fehmi Serim 8 Ocak 2013 Salı 12:16

ABD ülkemizde yalnız iktidarı değil muhalefeti de dizayn etmiş. Eğer CHP ve MHP biraz dik durabilselerdi ülkemiz bu kadar ateşe düşmezdi. Milletimiz tam bir oyuna gelmiş durumda.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de ‘AK Parti’ye kredi’ krizi
Kılıçdaroğlu’nun, İmralı görüşmeleri için ‘AKP’ye yeni bir kredi açıyoruz’ ...
Demirel: 28 Şubat'ta yapılan yanlış bir şey yoktur
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 28 Şubat’ın bir darbe olmadığını savunurken, ...
Erdoğan’dan Esad’ın çözüm önerisine sert cevap
Başbakan Erdoğan, dün yedi ay sonra halka seslenen Suriye Devlet Başkanı ...
 
“İmralı'nın talepleri devleti zorlamaz”
İmralı'da geçen hafta Öcalan'la görüşen Ahmet Türk, taleplerin devleti ...
Davutoğlu’yla ‘Suriye’de uçak’ ve ‘Ege’de petrol’ üzerine...
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azez'i bombalama emri alınca Suriye'den ...
AK Parti İzmir’den ikinci İstanbul seferi!
AK Parti, yerel yönetimlerin yaptığı çalışmalar için başlattığı İstanbul ...
 
İki Bakanın ‘adaylık ikramına’ CHP bakışı: Nasıl olsa…
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ...
İzmir'deki 'Cevahir krizi' Meclis'e taşınıyor
İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir ve ortaklarının ‘hak sahibi’ olarak ...
İzmir’de dev Balkan zirvesi: Davutoğlu 'dert' dinledi
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in girişimleriyle gerçekleşen toplantıda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva