HABERLER>SEÇİM 2015
2 Mart 2015 Pazartesi - 18:08

CHP’de Başyiğit vekillik için yola çıktı: AKP dersini alacak

Farklı eğitim metotları uygulayarak öğrencilerin gönlünde taht kuran Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit, CHP İzmir 1.bölgeden aday adayı oldu. Başyiğit, tüm toplum kesimlerinin haklarını gözeten, doğaya, çevreye duyarlı ve emeği en yüce değer olarak gören projelerini halkın hizmetine sunmak için aday olduğunu söyledi.

CHP’de Başyiğit vekillik için yola çıktı: AKP dersini alacak

İZMİR - CHP’den 7 Haziran Genel Seçimleri için Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyeliği görevinden istifa eden Yrd. Doç.Dr.Türkan Başyiğit, CHP İl binasında  kalabalık bir partili huzurunda adaylığını açıkladı.
 
İzmir’in bütçeden hak ettiği payı almak için, Meclis’te tüm İzmirliler adına mücadele edeceğini, sanayicisinden emekçisine, köylüsüne  kadar her kesimin TBMM deki sesi olacağını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
‘’Ben İzmirli bir akademisyenim. Doğup büyüdüğüm kentimin her yerini karış karış biliyorum. İzmir’e adını veren bir amazon prensesidir. Belki de kurucusundan dolayı şehirde kadın izleri çok belirgindir. Victor Hugo bile “İzmir bir prensestir” der. Sadece dünya tarihi değil bizim açımızdan da İzmir özel bir şehirdir. İzmir’in işgali ile bir imparatorluğun kalbine hançer saplanmış ve yıkılmıştır. Ve emperyalizme verilen Anadolu’daki mücadele yine İzmir’in kurtuluşuyla sonlanmıştır.  Şehrin kurtuluş tarihi olan 9 Eylül Üniversitesi’nde okudum. Çalıştım. Üniversitemde halk ile iç içe çok sayıda projeler geliştirdik. On binlerce öğrenci yetiştirdim.  STK’larda yöneticiliğim var.  Bana emek veren ve milletvekili olmamı isteyen yığınların samimiyetine güveniyorum. Bugün İzmir’e olan borcumu ödemek ve benden sonraki nesillere özgür bir Türkiye bırakabilmek adına üzerime düşen görevi yapmak için aday oldum.’’
 
Kadınların büyük ilgi gösterdiği adaylık açıklamasında, önümüzdeki genel seçimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Başyiğit, iktidarın uygulamalarını eleştirerek şunları söyledi:
 
‘‘Türkiye’nin etrafı ateş çemberi bu ateş artık ülkemize de sıçrıyor. Elimizi taşın altına değil bedenlerimizi ateşe atmamız gereken süreçteyiz. Lozan Antlaşması ile kazandığımız değerler tek tek yok ediliyor. Güneydoğu ve Kıbrıs’la ilgili arka odalarda neler konuşulduğunu bilmiyoruz. Yeni Türkiye ile ilk toprak kaybımızı hem de “dedelerimizin mezar taşlarını okuyamıyoruz. ‘’Osmanlıca öğrenelim” diyen bir iktidar döneminde dedelerimizin mezarının topraklarını kaybetmemizi tehlikenin ilk işaretleri olarak yaşıyoruz. 2015 de Ermeni Diasporasının dünya kamuoyunu yanına çekerek Türkiye’ye 100.yılda sözde soykırımı tanıtmak için yapacağı manevralara, mezarına sahip çıkmayanların nasıl yanıt vereceğini iyice düşünmemiz gerekir. Dış politikada sınıfta kalan iktidar iç politikada 1001 odalı evden her gün 1001 gece masalları anlatarak Türkiye’yi uyutmaya çalışmaktadır. Cumhuriyetin tüm değerleri bir bir yok ediliyor. Partimizin altı okundan birinin simgesi olan devletçilik ilkesinin idealizmi ile 1930 larda yapılan tüm fabrikalar limanlar işletmeler ekonomik değerler bir bir satılıyor.  Demokrasinin en önemli kriteri olan kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılarak adalet saraya hapsedilmiş bir prensese dönüştürülüyor. Halkımız bütün bu uygulamaların farkında olarak bu seçimlerde oylarıyla AKP’ye dersini verecektir’’

Adaylık açıklaması sırasında kadınlar, ellerinde sevgi mesajlarını içeren ‘sevgi, güçtür, değişimin mührüdür’, ‘tecavüzü değil, sevgiyi öğretelim’, ‘tene değil, kalbe dokunan nesiller yetiştirelim’, ‘sevgi dolu kalp, gerçek bilgeliktir’ yazılı dövizlerle dikkat çektiler.
 
KİMDİR?
Yard.Doç.Dr.Türkan Başyiğit 7 Ocak 1969 yılında İzmir’de doğdu. 1989 yılında DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nden dönem ikincisi olarak mezun oldu.1990 yılında, DEÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde araştırma görevlisi oldu.“Cumhuriyetin İlk Yıllarında Türkiye’de Köy, Köylü Sorunu ve Köy Kanunu “ teziyle yüksek lisans, 1997’de “Cumhuriyet Döneminde Türkiye’de Köylü Politikası 1923-1950)” teziyle doktora programlarını bitirdi. 1997 yılında aynı enstitüde öğretim görevliliğine atanan Türkan Başyiğit“Yüksek Lisans” ve “Doktora” programlarında ders vermeye başladı. “Cumhuriyet Dönemi Tarihçiliği ve Kaynakları”,“Atatürkçü Düşünce Sistemi” ve “Atatürk Dönemi Kültür Sanat Politikaları” derslerini verdi. 2000 yılında aynı enstitüye yardımcı doçent olarak atandı.

8.Beş Yıllık Kalkınma Planı’nda Kırsal Kalkınma Komisyonunda Raportör olarak görev aldı.
Cumhuriyetin 80. Yılında “Cumhuriyete Kanat Gerenler Başarı ve Hizmet Onur Ödülü” nü aldı.1993 yılında üye olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği’nde aktif çalıştı. 2000-2008 yılları arasında Balçova Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığını yaptı. Balçova Demokratik Kitle Örgütleri Platformu sözcüsü olarak görev yaptı. Türk Eğitim Vakfı yürütme kurulu üyesidir.
Akademik çalışmalarının yanında İzmir televizyonlarında çeşitli programlara katılmıştır. 2003 yılından itibaren SKY TV de Çağın İçinden Programını Osman Aras’la birlikte hazırlayıp sundu. 2005 yılında; İzmir TV’de yayınlanan “Yiğitçe Fikirler” Programını hazırlayıp sundu.

2006 yılında Ege TV de “Atatürk Bizimle” programını hazırlayıp sundu. Programda Cumhuriyet tarihi alanında uzman bilim adamları davet edilerek yakın tarihimizin farklı boyutları izleyicelere ve tarih meraklılarının izlemesine sunuldu.2008 yılında Yeni Asır TV de yayınlanan Ne Dersiniz? Programının moderatörlerinden oldu.2013 Ekim ayından itibaren Yard.Doç.Dr.Emin Elmacı ile birlikte “Tarih ve Biz” Programını hazırlayıp sunmaktadır.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de ‘kontenjan’ röntgeni: Kim/neden önseçimi seçmedi?
CHP Genel merkezinin aldığı karar gereği İzmir’de milletvekili seçimleri ...
CHP Aday Adayı Birlik sahada tam gaz
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili aday adayı Mehmet Birlik saha çalışmalarına ...
Sezer’den miting gibi Bornova çıkarması
CHP 2.Bölge aday adayı, ilçe örgütünü ziyaret ederken partililerle buluştu. ...
 
CHP Çiğli Gençlik Kolları’ndan Ali Engin’e büyük destek
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ali Engin yoğun temposuna devam ...
Kocaoğlu’nun ‘İzmir çağrısı’ havada kaldı: Kılıçdaroğlu…
CHP’de adaylık başvurularının son gününde önemli isimlerin yol haritası ...
Flaş! CHP İzmir’de başvuru raporu: İşte tam liste
CHP'de genel seçim öncesi aday adaylığı başvuruları tamamlandı. İzmir'den ...
 
CHP’li Sertel’den Bayraklı çıkarması: Ön seçimden ‘A Takımı’ çıkacak
CHP İzmir 2. Bölge Aday Adayı Atila Sertel, ön seçim çalışmalarına hız ...
AK Partili aday adayı Kara’dan teşkilat turu
AK Parti İzmir’de 1. Bölge Milletvekili aday adayı Zerrin Kara, İl Başkanlığına ...
AK Parti aday adayı Çelebi'den Bornova ziyareti
AK Parti’den aday adayı olan Makine Mühendisi Savaş Çelebi ilçe ziyaretlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva